In vitro start sierpień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Berbeć wrote:Ty tak.kolo 4 września mozesz badac.bete nie ? A okres kiedy powinien byc ?
No.to wybawic dzidziusia, ja tak zawsze robię
Też tak robię, przynajmniej z tym dzieckiem, bo kuzyn mieszka obok nas, więc często się widziamy:) ale jutro czuję, że będzie ciężko:/ -
nick nieaktualnykalade wrote:Badac mam w poniedziałek, a we wtorek @.
Też tak robię, przynajmniej z tym dzieckiem, bo kuzyn mieszka obok nas, więc często się widziamy:) ale jutro czuję, że będzie ciężko:/ -
nick nieaktualnymalammi wrote:No trudno, odwołam wyjazd i będę się kłuć w domowym zaciszu
Na razie podaję tylko gonapeptyl (co drugi dzień) i jestem w trakcie brania Ovulastanu. Ze stymulacją ruszam 13. września -
Hmm, teraz to już sama nie wiem. Myślałam, że do stymulacji w długim protokole nie wlicza się okresu "wyciszenia" jajników. Co o tym myślicie?Ja: Niedoczynność tarczycy, niedrożny jajowód, hiperprolaktynemia, IO, AMH=4,46
Mąż: obniżone parametry nasienia, brak poprawy po lekach
11.2017 - 02.2018 -> stymulacja cykli (letrozol)
01.2018 -> ciąża biochemiczna
09.2018 -> 1. ICSI -
kalade wrote:Ja to czuję, że u mnie też już dupa. Cycki przestały boleć, brzuch trochę pobolewa jak na @ i dzisiaj od rana wszystko mnie ($+-#-+_(, więc jak nic @ się zbliża
A jeszcze jutro muszę iść na 1 urodziny do dziecka:(
Oj tak, styczność z dziećmi różnie się kończy. Czasami super zabawa, a czasami nie można powstrzymać łez.
Niezmiennie trzymam kciuki za Ciebiekalade lubi tę wiadomość
-
malammi wrote:U mnie niestety, umawiają tak jak mają miejsce. Ale na szczęście mam bardzo elastyczną pracę
Dziewczyny, jestem po pierwszym zastrzyku z gonapeptylu. Jakby to nie zabrzmiało, ale gładko poszło . Mam pytanie logistyczne: wiem że trzeba go przechowywać w lodówce i tu zaczynają się schody. Szykuje mi sie mały wyjazd, na którym niestety nie będę miała dostępu do lodówki. Czy gonapeptyl może być jakieś 30-36h poza lodówką? Czy lepiej odwołać wyjazd? -
nick nieaktualnymalammi wrote:Hmm, teraz to już sama nie wiem. Myślałam, że do stymulacji w długim protokole nie wlicza się okresu "wyciszenia" jajników. Co o tym myślicie?
Ale to jak to.działa, ze rano je wyciszam gonapeptylem a później wieczorem stymuluje puregonem? -
Berbeć wrote:Przychylam się do pytania.
Ale to jak to.działa, ze rano je wyciszam gonapeptylem a później wieczorem stymuluje puregonem?
Długi protokół zaczyna się od wyciszenia jajników. Też biorę ovulastan i miałam mieć włączone jakieś jeszcze zastrzyki, ale nie "wyciszyłam" się, więc dalej ciągnę antyki.
Długi protokół trwa jakieś 5-6 tygodni, wliczając w to antyki.Berbeć, malammi lubią tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Długi protokół zaczyna się od wyciszenia jajników. Też biorę ovulastan i miałam mieć włączone jakieś jeszcze zastrzyki, ale nie "wyciszyłam" się, więc dalej ciągnę antyki.
Długi protokół trwa jakieś 5-6 tygodni, wliczając w to antyki.
To te zastrzyki to pewnie Gonapeptyl (lub podobny lek), który dostałam. Znalazłam coś takiego:
Długi protokół
Podczas długiego protokołu pacjentka w poprzedającym cyklu przyjmuje tabletki antykoncepcyjne (do 20 dnia cyklu). Następnie lekarz włącza tzw. analogi. Analogi to leki tłumiące przysadkę mózgową i własną czynność hormonalną pacjentki, np. Diphereline lub Decapeptyl. Po 2-3 tygodniach dodatkowo pacjenka dostanie gonadotropiny, które spowodują wzrost pęcherzyków jajnikowych (np. Gonal F, Menopur). Pod koniec długiego protokołu (podobnie jak pozostałych protokołach), gdy część pęcherzyków ma wielkość dochodzącą do 20 mm, pacjetka przyjmuje zastrzyk wyzwalający owulację (np. Pregynl lub Ovitrelle).Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 08:20
evkill lubi tę wiadomość
Ja: Niedoczynność tarczycy, niedrożny jajowód, hiperprolaktynemia, IO, AMH=4,46
Mąż: obniżone parametry nasienia, brak poprawy po lekach
11.2017 - 02.2018 -> stymulacja cykli (letrozol)
01.2018 -> ciąża biochemiczna
09.2018 -> 1. ICSI -
Berbeć wrote:A skąd mam wiedzieć, ze jest tam 375? Nie ustawi misie na tym pokretelku tyle, jesli nie będzie w ampulce ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 08:23
Berbeć lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGonapeptyl zapobiega przedwczesnemu uwolnieniu komórki jajowej, a puregon pracuje nad tym, zeby tych.komórek było więcej. Ja już czaje . I wydaje mi się, ze stymulacja można nazwać juz caly.proces począwszy od.gonapeptylu.
Reni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Jak nie będzie 375 j to ci pokażę ile.masz dostrzyknac . Ustaw Pan normalnie ma 375 j Jeśli w Penie zostanie 200j to pokaże na penie ile zostalo wstrzykniete i wkładasz kolejny lek i ustawiasz te 175 . Będziesz wiedziała na 100% ile leku jeszcze podać.
-
Hej Dziewczyny. Jestem już po wizycie startowej. Na USG pokazała się torbiel krwotoczna- było jajeczko - niestety nie pękło. Mam brać Duphaston 2x1 przez 10 dni, czekać na @ i w 2dc pokazać się w klinice na USG + USG piersi. Wtedy zacznę też stymulację Gonalem. Na początek dawka 115 z tego co zrozumiałam przez 18 dni. Z tego szoku nie zapytałam dlaczego tak długo, to normalne? Wszędzie gdzie czytam dziewczyny mówią o kilku dniach. Aha.. IVF będzie metodą ICSI+MACs. Znacie przypadki kiedy ta drogą udało się za pierwszym razem? Jak Was czytam o przebojach z ustawianiem dawki to przerażenie mnie ogarnia.. czarna magia
31 lat
3 lata starań
PCOS + niedoczyność tarczycy
Jajowody drożne
Fragmentacja DNA 34%
Asthenozoospermia
Teratozoospermia
Morfologia 3%
Start - nOvum Warszawa - 06.2018r
Stymulacja - 13.09.2018r
Punkcja - 24.09.2018r (18 komórek- 16 dojrzałych)
Z 6 zapłodnionych komorek - 5 wykazuje poprawne cechy zapłodnienia.
Mamy ❄❄❄❄❄ ❤
Crio - 29 Listopad 2018 r
Test - 6 Grudzień !!! + !!! (7 dpt)
Bhcg - 11 dpt - 10 Grudzień - 199,30mlU/ml
Bhcg - 13 dpt - 12 Grudzień - 372,70mlU/ml -
Co to jest MACs?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Berbeć wrote:Dziewczyny pytanie odnośnie zastrzyku z puregonu. Jak "pstrykałam" na początku tym penem, żeby mi ta kropla z igły poszła to na wskaźniku pojawiło mi się 75 (tam gdzie dawka) to jest to już nastawiona dawka, czy jeszcze oprócz tego mam wstrzyknąć moją dawkę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 09:18
-
Berbeć wrote:Ano to faktycznie ten sam termin. No musisz czekac cierpliwie. Nie będzie ciężko zobaczysz, mi to ciężko ostatnio jak coś zlego sie dzieje, nie moge słuchać tych forumowych wiesci oporonieniach, zaraz mi się ryczec chce. Pierwszy transfer miałaś? A jaki wynik punkcji byl ?
Berbeć, njut lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyxCatherinex wrote:Hej Dziewczyny. Jestem już po wizycie startowej. Na USG pokazała się torbiel krwotoczna- było jajeczko - niestety nie pękło. Mam brać Duphaston 2x1 przez 10 dni, czekać na @ i w 2dc pokazać się w klinice na USG + USG piersi. Wtedy zacznę też stymulację Gonalem. Na początek dawka 115 z tego co zrozumiałam przez 18 dni. Z tego szoku nie zapytałam dlaczego tak długo, to normalne? Wszędzie gdzie czytam dziewczyny mówią o kilku dniach. Aha.. IVF będzie metodą ICSI+MACs. Znacie przypadki kiedy ta drogą udało się za pierwszym razem? Jak Was czytam o przebojach z ustawianiem dawki to przerażenie mnie ogarnia.. czarna magia
-
Veri wrote:Ha! Mam dokładnie takie same objawy, łącznie z humorem Tyle, że termin miesiączki jutro i pierwsza beta też. Głupio by było jakbym okresu na lekach dostała, ale podobno różne historie się zdarzają..
Oj tak, styczność z dziećmi różnie się kończy. Czasami super zabawa, a czasami nie można powstrzymać łez.
Niezmiennie trzymam kciuki za Ciebie -
malammi wrote:Hmm, teraz to już sama nie wiem. Myślałam, że do stymulacji w długim protokole nie wlicza się okresu "wyciszenia" jajników. Co o tym myślicie?