In vitro start sierpień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dużo dziewczyn się martwi i widziałam, że wywołują ją na różnych wątkach, ale przepadła jak kamień w wodę
Taka wada anonimowości netu, może już nigdy się nie odezwać i nawet nie będziemy wiedziały co u niej...
Ale może po prostu potrzebuje złapać trochę dystansu. Miejmy nadzieję, że wróci.Berbeć, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny pytanie odnośnie zastrzyku z puregonu. Jak "pstrykałam" na początku tym penem, żeby mi ta kropla z igły poszła to na wskaźniku pojawiło mi się 75 (tam gdzie dawka) to jest to już nastawiona dawka, czy jeszcze oprócz tego mam wstrzyknąć moją dawkę?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfujitsu wrote:Yyyyy ale te dawki się przecież przekręca w penie? Poszłam nawet sprawdzić teraz bo jeszcze mam w lodówce, ładuje się wkład i przekręca na odpowiednią dawkę. Ale to było w marcu i ja już chyba zapomniałam szczegółów??
Jak mam 375 a ampulka 600 to jak jutro bede robila to z tej ampulki tylko 225 a resztę z nowej ? Czyli ze dwa zastrzyki w sumie ? -
nick nieaktualnyBerbeć wrote:Nie ma to jak gonapeptyl. Ten pen póki co mnie wku.wia. Bylo 375 nastawione i tyle wstrzyknelam to mam nadzieję, ze dobrze.
Jak mam 375 a ampulka 600 to jak jutro bede robila to z tej ampulki tylko 225 a resztę z nowej ? Czyli ze dwa zastrzyki w sumie ?
Na początku też mnie ten pen stresował. Ja tak robiłam, że kłułam się drugi raz z kolejnego wkładu jak brakowało dawki. Bo to jednak szybko schodzi. Ja miałam 175 a potem 225 j. Ciekawe czemu masz 375?! -
nick nieaktualnyfujitsu wrote:Na początku też mnie ten pen stresował. Ja tak robiłam, że kłułam się drugi raz z kolejnego wkładu jak brakowało dawki. Bo to jednak szybko schodzi. Ja miałam 175 a potem 225 j. Ciekawe czemu masz 375?!
-
Berbeć,a nie miałaś w instrukcji żeby na początku ustawić 25 wtedy nadmiar powietrza jest wystrzelony i pojawia się kropelka a dopiero po tym ustawiasz swoją dawkę.Starania od 2016. Laparoskopia w 2018-niedrożne jajowody. Partner nasienie ok. AMH-3,27.
- 04.09-punkcja
- 09.09- transfer (mamy jeszcze dwa mrozaczki)
- 19.09 - beta
- 09.11-II transfer(mamy jeszcze jednego mrozaczku)
- 16.11. 2018 beta 83, 19.11 beta 407, 26.11 beta 4637
- 2019 na świat przyszła nasza córka
- czerwiec 2020 - ciąża pozamaciczna -
nick nieaktualnyEm11 wrote:Berbeć,a nie miałaś w instrukcji żeby na początku ustawić 25 wtedy nadmiar powietrza jest wystrzelony i pojawia się kropelka a dopiero po tym ustawiasz swoją dawkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 22:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZanim.mi sie.pojawila kropla to już mialam nastawione 75 , bo juz się zestresowalam ze kropla nie.leci , a kuzwa nie nacisnelam wcale tylko przekrecalam, ostatecznie ustawilam 375. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Ale stwierdziłam, ze lepiej 50 mniej wstrzyknac niz 50 za duzo.
-
Berbeć wrote:Nie ma to jak gonapeptyl. Ten pen póki co mnie wku.wia. Bylo 375 nastawione i tyle wstrzyknelam to mam nadzieję, ze dobrze.
Jak mam 375 a ampulka 600 to jak jutro bede robila to z tej ampulki tylko 225 a resztę z nowej ? Czyli ze dwa zastrzyki w sumie ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer -
fujitsu wrote:U mnie w klinice pracują od rana do 20stej i umawiają Cię jak chcesz co mi się podoba. Ale ogólnie nic nie mówię bo mam do kliniki 1.5 km
U mnie niestety, umawiają tak jak mają miejsce. Ale na szczęście mam bardzo elastyczną pracę
Dziewczyny, jestem po pierwszym zastrzyku z gonapeptylu. Jakby to nie zabrzmiało, ale gładko poszło . Mam pytanie logistyczne: wiem że trzeba go przechowywać w lodówce i tu zaczynają się schody. Szykuje mi sie mały wyjazd, na którym niestety nie będę miała dostępu do lodówki. Czy gonapeptyl może być jakieś 30-36h poza lodówką? Czy lepiej odwołać wyjazd?Ja: Niedoczynność tarczycy, niedrożny jajowód, hiperprolaktynemia, IO, AMH=4,46
Mąż: obniżone parametry nasienia, brak poprawy po lekach
11.2017 - 02.2018 -> stymulacja cykli (letrozol)
01.2018 -> ciąża biochemiczna
09.2018 -> 1. ICSI -
Ja to czuję, że u mnie też już dupa. Cycki przestały boleć, brzuch trochę pobolewa jak na @ i dzisiaj od rana wszystko mnie ($+-#-+_(, więc jak nic @ się zbliża
A jeszcze jutro muszę iść na 1 urodziny do dziecka:( -
nick nieaktualnymalammi wrote:U mnie niestety, umawiają tak jak mają miejsce. Ale na szczęście mam bardzo elastyczną pracę
Dziewczyny, jestem po pierwszym zastrzyku z gonapeptylu. Jakby to nie zabrzmiało, ale gładko poszło . Mam pytanie logistyczne: wiem że trzeba go przechowywać w lodówce i tu zaczynają się schody. Szykuje mi sie mały wyjazd, na którym niestety nie będę miała dostępu do lodówki. Czy gonapeptyl może być jakieś 30-36h poza lodówką? Czy lepiej odwołać wyjazd?
Od razu.odpowiadam, ze bez lodowki tyle godzin nie.moze byc.
No.jesteśmy trochę "uwiezione" podczas tej stymulacji niestety. I wszystko co do godziny
Gonapeptyl spoko. A co.jeszcze masz podawać?
Ps. Juz masz stymulke? Pisakas, ze od 10 września?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 07:11
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Nie ! W każdym penie jest więcej jak 600j coś 700j ustawiasz 375 j jak masz i wtedy jeśli lek się skończy pokaże ile masz dobić z kolejnego . Nie marnuj leku .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 07:16
-
nick nieaktualnykalade wrote:Ja to czuję, że u mnie też już dupa. Cycki przestały boleć, brzuch trochę pobolewa jak na @ i dzisiaj od rana wszystko mnie ($+-#-+_(, więc jak nic @ się zbliża
A jeszcze jutro muszę iść na 1 urodziny do dziecka:(
No.to wybawic dzidziusia, ja tak zawsze robięWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 07:16
-
Berbeć wrote:Ja jesli muszę przewozić lek to zaopatruje się w taki "chlodzik" kurde za Boga nie wiem jak to sie nazywa. Taki plastikowy prostokąt wypelniony wodą, wkladasz do zamrażarki i.potem z tym lekiem do torby termo.
Od razu.odpowiadam, ze bez lodowki tyle godzin nie.moze byc.
No.jesteśmy trochę "uwiezione" podczas tej stymulacji niestety. I wszystko co do godziny
Gonapeptyl spoko. A co.jeszcze masz podawać?
Ps. Juz masz stymulke? Pisakas, ze od 10 września?
No trudno, odwołam wyjazd i będę się kłuć w domowym zaciszu
Na razie podaję tylko gonapeptyl (co drugi dzień) i jestem w trakcie brania Ovulastanu. Ze stymulacją ruszam 13. wrześniaJa: Niedoczynność tarczycy, niedrożny jajowód, hiperprolaktynemia, IO, AMH=4,46
Mąż: obniżone parametry nasienia, brak poprawy po lekach
11.2017 - 02.2018 -> stymulacja cykli (letrozol)
01.2018 -> ciąża biochemiczna
09.2018 -> 1. ICSI