Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Bajka_88 Autorytet
    Postów: 2791 2231

    Wysłany: 23 listopada 2018, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym podejściu dostaliśmy to embrioglu czy coś. Niby ciąża była, ale przestała się rozwijać. Drugie podejście bez tego czegos. I kicha. Zarodek też był złej jakości. Stąd moje obawy bo przed mrożeniem zarodki były dobrej jakości.

    Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

    Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

    Cudzie trwaj...
  • Waleczna Autorytet
    Postów: 620 896

    Wysłany: 23 listopada 2018, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczki super ze do nas wrocilas❤️Trzymam kciuki aby ten kolejny rok był szczęśliwy. Oby to najwazniejsze marzenie się spelnilo❤️

    [email protected] 35 lubi tę wiadomość

    👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

    4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

    06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2018, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Może i nam uda się zapłodnić wszystkie. Ale wszystko od lekarza zależy. Musimy być dobrej myśli. Który raz podchodzicie ??



    Paulcia28. Nie będę owijać w bawełnę. Stęskniłam się za wami kobietki.


    Jeśli dojdzie do transferu to będzie 3 :( u nas lekarz sie zgodził.. jakby nie było koszty wcale nie są tak niskie.. I zaproponował enbryogen podłoże do hodowli po rozmrozeniu

  • karolkowa Autorytet
    Postów: 728 289

    Wysłany: 23 listopada 2018, 15:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Wpadłam w nadczynność :) ręce mi drżały i pikawa... ale pokazuje jak szybko to się zmienia :)
    Endo mowili żeby głównie patrzeć na wynik ft4- bo ważne ile tego masz.
    Ciekawe ile mi sie jeszcze zmieni i w którą stronę ;)
    Też mnie to dziwiło / ale trzeba wierzyć lekarzom :)
    trzymam kciuki!
    Zrobiłam cały pakiet tarczycowy:

    - TSH - 3,81 <0,27-4,2>
    - ft3 - 3,16 <2-4,4>
    - ft4 - 1,45 <0,93-1,7>
    - Anty-TPO - 9,28 <0-34>
    - Anty-TG - mniej niż 10 <0-115>

    TSH skoczyło w dół, dalej za duże, ale przynajmniej już nie ponad 5.. Teraz nie wiem co do Anty-TG, takie małe się wydaje.. Jak tu nie zwariować hehe Przynajmniej ft4 jest ok.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 15:06

    eiqlp2.png
    09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
  • Bajka_88 Autorytet
    Postów: 2791 2231

    Wysłany: 23 listopada 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_______ wrote:
    Jeśli dojdzie do transferu to będzie 3 :( u nas lekarz sie zgodził.. jakby nie było koszty wcale nie są tak niskie.. I zaproponował enbryogen podłoże do hodowli po rozmrozeniu

    Trzeci transfer czy trzecia stymulacja ??
    No niestety są to koszta. Straciłam rachube ile już poszło ale jeszcze kilka tys potrzebne. Masakra. My zapłodnionych to co mamy, jeżeli się nie uda to koniec marzeń.

    Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

    Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

    Cudzie trwaj...
  • aga_ni Autorytet
    Postów: 2214 1620

    Wysłany: 23 listopada 2018, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka witaj z powrotem :) ja tez planuje kolejne podejście w nowym roku.
    Niezapominajka, kiedy wyniki? Trzymam kciuki.

    Niezapominajka5, Bajka_88 lubią tę wiadomość

    23.10 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2276 2042

    Wysłany: 23 listopada 2018, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki po 16.
    AZ boję się dzwonić:(

    j4yxumm.png
    Nasz cud już z nami 💝
  • Kadetka Autorytet
    Postów: 981 670

    Wysłany: 23 listopada 2018, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wyniki po 16.
    AZ boję się dzwonić:(
    Dobrze będzie!

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

    POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • andzia83 Ekspertka
    Postów: 235 307

    Wysłany: 23 listopada 2018, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Przy pierwszym podejściu dostaliśmy to embrioglu czy coś. Niby ciąża była, ale przestała się rozwijać. Drugie podejście bez tego czegos. I kicha. Zarodek też był złej jakości. Stąd moje obawy bo przed mrożeniem zarodki były dobrej jakości.

    Witaj, Bajka :) ja też miałam teraz to emrbrioglue i beta narazie rośnie ale nie byłam jeszcze na wizycie bo w poniedziałek lekarz odmówił mi USG :( powiedział że jak jestem po in vitro to mam jechać do kliniki. Powiedz mi w którym tygodniu ciąża przestała się rozwijać :( bardzo się
    tego boję. Przepraszam że przywołuję niemiłe wspomnienia ale będę wdzięczna za informację.

    Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7140 10046

    Wysłany: 23 listopada 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wyniki po 16.
    AZ boję się dzwonić:(
    Przyłączam się do kciuków!!! :*

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • martyna86 Koleżanka
    Postów: 33 31

    Wysłany: 23 listopada 2018, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki niezapominajka:)

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    5 lat starań
    jajowody drożne
    czynnik męski ok
    badania z krwi wszystkie ok
    krótki protokół od razu INVITRO
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5246 4238

    Wysłany: 23 listopada 2018, 16:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna86 wrote:
    trzymam kciuki niezapominajka:)
    Ja też kochana!!!! ✊✊✊✊

    Bajka_88, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 L-Thyroxin 25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
  • Bajka_88 Autorytet
    Postów: 2791 2231

    Wysłany: 23 listopada 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia 83, w 5 dpt zrobiłam betę i wyszła pozytywna, 10 dpt był nikły przyrost. 2 dni później już był spadek. Także po tygodniu ciąży już nie było. A ty który dzień masz ?? Powiem ci że lekarz potraktował cię paskudnie. Co go to obchodzi czy ciąża naturalna czy z in vitro. Chciałaś USG to powinien zrobić. Po pierwszym transferze lekarz planował USG pomiędzy 17 a 20 dpt. Tydzień później mieliśmy szukać serduszka ale nie doszło do tego. Trzymam kciuki żeby beta rosła i ciąża dobrze się rozwijała.

    Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

    Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

    Cudzie trwaj...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2018, 16:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Zrobiłam cały pakiet tarczycowy:

    - TSH - 3,81 <0,27-4,2>
    - ft3 - 3,16 <2-4,4>
    - ft4 - 1,45 <0,93-1,7>
    - Anty-TPO - 9,28 <0-34>
    - Anty-TG - mniej niż 10 <0-115>

    TSH skoczyło w dół, dalej za duże, ale przynajmniej już nie ponad 5.. Teraz nie wiem co do Anty-TG, takie małe się wydaje.. Jak tu nie zwariować hehe Przynajmniej ft4 jest ok.
    Ft 4 bardzo ładnie ! A to jest istotne :) tsh serio nie martw sie - to jest tak zmienne... idziesz do endo ?

    Niezapominajka- kciukiiiii !!!!!!

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

  • Zizu87 Autorytet
    Postów: 1934 1357

    Wysłany: 23 listopada 2018, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Wyniki po 16.
    AZ boję się dzwonić:(

    I jak Kochana? Kciuki cały czas zaciśnięte :-)

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5246 4238

    Wysłany: 23 listopada 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    I jak Kochana? Kciuki cały czas zaciśnięte :-)
    Jejku Ale w niepewności nas trzyma. Niezapominajko mam nadzieję że przyrost jest piękny i z radości nie odp

    Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 L-Thyroxin 25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
  • andzia83 Ekspertka
    Postów: 235 307

    Wysłany: 23 listopada 2018, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Andzia 83, w 5 dpt zrobiłam betę i wyszła pozytywna, 10 dpt był nikły przyrost. 2 dni później już był spadek. Także po tygodniu ciąży już nie było. A ty który dzień masz ?? Powiem ci że lekarz potraktował cię paskudnie. Co go to obchodzi czy ciąża naturalna czy z in vitro. Chciałaś USG to powinien zrobić. Po pierwszym transferze lekarz planował USG pomiędzy 17 a 20 dpt. Tydzień później mieliśmy szukać serduszka ale nie doszło do tego. Trzymam kciuki żeby beta rosła i ciąża dobrze się rozwijała.

    dziękuję za odpowiedź u mnie dziś jest 23 dzień po transferze, ostatnią betę robiłam tydzień temu, przyrost był i to naprawdę spory. Ten lekarz co mi nie chciał zrobić USG dał skierowanie na kolejną betę i zrobię ją jutro lub w poniedziałek.

    Andzia83
    xnw4xzkrbvo3l0k1.png
  • Zizu87 Autorytet
    Postów: 1934 1357

    Wysłany: 23 listopada 2018, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Jejku Ale w niepewności nas trzyma. Niezapominajko mam nadzieję że przyrost jest piękny i z radości nie odp

    Też mam taką nadzieję, że po prostu się cieszy i chwilowo o nas zapomniała.

    Paulcia28, asias, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

  • Bajka_88 Autorytet
    Postów: 2791 2231

    Wysłany: 23 listopada 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia nie panikuj. Widzisz że wszystko idzie ku dobremu i tak ma być :). U nas już po drugim badaniu było wiadomo że ciąża się nie utrzyma. Wam życzę wszystkiego dobrego

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 18:41

    andzia83, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

    Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

    Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

    Cudzie trwaj...
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5246 4238

    Wysłany: 23 listopada 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia83 wrote:
    dziękuję za odpowiedź u mnie dziś jest 23 dzień po transferze, ostatnią betę robiłam tydzień temu, przyrost był i to naprawdę spory. Ten lekarz co mi nie chciał zrobić USG dał skierowanie na kolejną betę i zrobię ją jutro lub w poniedziałek.
    Dziwne że nie chciał zrobić usg ,mi zrobiono pierwsze usg w 18 dpt by sprawdzić czy jest pęcherzyk w macicy a kolejne w 28 dpt była wizyta serduszkowa. Nie martw się,na pewno jest wszystko dobrze :-*

    andzia83, Bajka_88 lubią tę wiadomość

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    12/19 naturalny cud- cb

    Aniołki (8*)2015 (12*)2018

    Amh 2,74

    Tsh 0.69 L-Thyroxin 25 mg

    Zespół Ashermana
    Usunięty polip
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego