In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim, my dalej czekamy do czerwca i robimy 2 podejście ale zastanawiamy się różniez nad adopcja i po niedzieli idziemy zapisać się na kurs, cieszę się że mam takiego męża sam wyszedł z tą inicjatywa, zobaczymy co będzie.. Pozdrawiam serdecznie
Paulcia28, 83xxx, Mylakamila lubią tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
Doriska87 wrote:Dzięki Paulcia, ja za Ciebie też mocno trzymam.
Jesteś bardzo dzielna.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
My w srodę mamy wizyte u genetyka na NFZ.
Poradźcie proszę o jakie badania powinniśmy poprosić poza kariotypami?
Mutacje na mukowiscydozę?
Coś jeszcze? Mój mąż ma bardzo kiepskiej jakości nasienie. Głownie wady główki. Morfologia średnio miedzy 0-2%2019 Natalka -
Doriska my robiliśmy pod względem diagnozy azoospermia na prawidłową ilość chromosomow , na syndrom Klinefelter na mukowiscydozę też i u mnie na Androgenitales Syndrom ,PCO Syndrom , Prothombin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 15:34
Doriska87 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyA ja dalej nie mam wyników! Jestem wściekła! Co za gówno z tym laboratorium i kliniką!
Ale u mnie @się zaczyna, nawet moim zdaniem widziałam jakby kawałki błony... Także...
Mam milion myśli i pytań!
1. Zmiana kliniki??? Nie chcę stracić mrożonek moich.
2. Niepłodność idiopatyczna, zero przyczyny to dramat.
3. Czy transfer następny zaraz w nowym cyklu czy czekac? Sztuczny cykl czy naturalny?
4. Co zrobić jeszcze??? Może naciąć zarodka? Może endometrium jakoś naciąć (nie znam się) -
nick nieaktualnyninkali zarodki chyba można przenieść między klinikami, na wątku IVF coś takiego mi się przewinęło, któraś z dziewczyn to robiła.
Nie jesteś ze swojej zadowolona?
Kochana, myślę że Twój lekarz pokieruje Was przy drugim podejściu, zaproponuje nowe rozwiązania.. Dałabym chyba szansę
Ale słuchaj swojej intuicji, ona prawie zawsze nas dobrze prowadzi :*
Trzymaj się :*ninkali lubi tę wiadomość
-
ninkali wrote:A ja dalej nie mam wyników! Jestem wściekła! Co za gówno z tym laboratorium i kliniką!
Ale u mnie @się zaczyna, nawet moim zdaniem widziałam jakby kawałki błony... Także...
3. Czy transfer następny zaraz w nowym cyklu czy czekac? Sztuczny cykl czy naturalny?
4. Co zrobić jeszcze??? Może naciąć zarodka? Może endometrium jakoś naciąć (nie znam się)Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
ninkali wrote:A ja dalej nie mam wyników! Jestem wściekła! Co za gówno z tym laboratorium i kliniką!
4. Co zrobić jeszcze??? Może naciąć zarodka? Może endometrium jakoś naciąć (nie znam się)Endometrioza 3 stopnia
Początek starań 2010 r.
8.2014 r.- pierwsza procedura in vitro, udana
Mój kochany synuś ma już 3 latka
10.2017-crio, nieudane☹
03.2018- początek drugiej i ostatniej procedury
29.03.- start -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDoriska87 wrote:My w srodę mamy wizyte u genetyka na NFZ.
Poradźcie proszę o jakie badania powinniśmy poprosić poza kariotypami?
Mutacje na mukowiscydozę?
Coś jeszcze? Mój mąż ma bardzo kiepskiej jakości nasienie. Głownie wady główki. Morfologia średnio miedzy 0-2%
U Nas też słaba morfologia, teraz 1%, u genetyka dostaliśmy kariotypy, cftr i mąż dodatkowo azf. Wszystko ok, jesteśmy po imsi i dzisiaj dostałam informacje, że mamy jeden zarodek 3-dniowy 8A1, i dwie wczesne blastkiPaulcia28, ninkali, Doriska87, Alaska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ninkali wrote:A co można zrobić przrd transferem na endometrium i lepsze zagnieżdżenieDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
U mnie test jednoznacznie potwierdził ujemna betę.
Nikali jak Twój wynik?
Ja też mam masę wątpliwości co dalej ale na 99% zmieniamy klinikę.
Dla mnie to jest dziwne, że znając całą historię pierwszego podejścia, że było spore ryzyko hipeki 9transfer odroczony), bardzo duża ilość pęcherzyków, a tak mało dojrzałych komórek, i wiedząc ze się nie udało lekarz od razu zaproponował stymulacje w tych samych dawkach i tymi samymi lekami... Kurcze myślałam ze usiądziemy na wizycie i przegadamy co zmienić, może jakieś dodatkowe badania... a tu nic. Jak w fabryce.
Zastanawiam się też nad jeszcze jedną rzeczą. Wg lekarza mój progesteron przyrastał prawidłowo to czemu w czasie transferu podali mi dopochwowo progesteron jednorazowo a potem już nic nie kazali brać. Dziwne to jest dla mnie...
2019 Natalka -
nick nieaktualnyMam wynik!
beta 5.56 (normy: poza ciążą do 5.3 3 tydzień ciąży:5.8 —71.2 4 tydzień ciąży: 9.5 —750..reszty nie spisuje)
Progesteron mam 18,27...ale w środe miałam 24,18 9ponoc on sie zmienia w ciagu doby i jest pulsacyjny) Dobra spadł mi wzięłam jeszcze ejdną luteine...Gin nie odpisuje.... Ja mam to plamienie tzn jak sie ruszam...Moze od progesteronu, lub zrąbało się.... Co robić?! co myślicie?
(jeden plus coś drgnęło, moaj beta zawsze 0,1)
Flowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Doriska dobrze zrozumiałam ze nie bralas progesteronu dopochwowo? Powinni ci przepisać, by zapewnić maluchowi odpowiednie warunki do rozwoju, ja cię piernicze, trzymaj się dzielnie, cholera nie wiem co mam powiedzieć, jeśli jesteś pewna to zmień klinikę i może tak się porządnie Tobą zajmą. Tulam mocno,
Ninkali nie będę gratulowac żeby nie zapeszyc. Jeśli krwawisz, plamisz i masz bóle i pozytywną betę to ja bym na Twoim miejscu pojechała na pogotowie i tak została by mogli coś poradzić, na pewno jakiś ginekolog jest i jeśli nie jest za późno może móglby pomoc??? Bo masz bóle czy nie?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
nick nieaktualnyPaulcia ćmi mnie, ja już pojechałam an betę. Wezmę sobie większa dawkę luteiny i będę się modlić. Dziś tyle emocji...Szkoda tylko, ze to cholerne synevo tak pozno dalo mi wynik ok 19!!!!
Jedno mnie zastanawia w czw lekko jasny byl test, w piatek ciut ciemniejszy od poprzedniego, ale tez plamienie sie pojawilo.... To sie nie trzyma mi logicznie... Ide spac, jutro rano dam znac... Jak mi św. Rita i modly nie pomogą, to serio już nic w tym momencie.... -
nick nieaktualnyDoriska87 wrote:U mnie test jednoznacznie potwierdził ujemna betę.
Nikali jak Twój wynik?
Ja też mam masę wątpliwości co dalej ale na 99% zmieniamy klinikę.
Dla mnie to jest dziwne, że znając całą historię pierwszego podejścia, że było spore ryzyko hipeki 9transfer odroczony), bardzo duża ilość pęcherzyków, a tak mało dojrzałych komórek, i wiedząc ze się nie udało lekarz od razu zaproponował stymulacje w tych samych dawkach i tymi samymi lekami... Kurcze myślałam ze usiądziemy na wizycie i przegadamy co zmienić, może jakieś dodatkowe badania... a tu nic. Jak w fabryce.
Zastanawiam się też nad jeszcze jedną rzeczą. Wg lekarza mój progesteron przyrastał prawidłowo to czemu w czasie transferu podali mi dopochwowo progesteron jednorazowo a potem już nic nie kazali brać. Dziwne to jest dla mnie...