X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, my dalej czekamy do czerwca i robimy 2 podejście ale zastanawiamy się różniez nad adopcja i po niedzieli idziemy zapisać się na kurs, cieszę się że mam takiego męża sam wyszedł z tą inicjatywa, zobaczymy co będzie.. Pozdrawiam serdecznie

Paulcia28, 83xxx, Mylakamila lubią tę wiadomość

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paulcia, ja za Ciebie też mocno trzymam.
    Jesteś bardzo dzielna.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

2019 Natalka
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Dzięki Paulcia, ja za Ciebie też mocno trzymam.
    Jesteś bardzo dzielna.
    Wszystkie jesteśmy dzielne :-) ja się nienakrecam poczekam na środę, nazywam ten dzień dniem sądu ostatecznego :-) damy radę. Trochę czasu nam to zajmie ale damy radę, wierzę w Was

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w srodę mamy wizyte u genetyka na NFZ.
    Poradźcie proszę o jakie badania powinniśmy poprosić poza kariotypami?
    Mutacje na mukowiscydozę?
    Coś jeszcze? Mój mąż ma bardzo kiepskiej jakości nasienie. Głownie wady główki. Morfologia średnio miedzy 0-2%

2019 Natalka
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska my robiliśmy pod względem diagnozy azoospermia na prawidłową ilość chromosomow , na syndrom Klinefelter na mukowiscydozę też i u mnie na Androgenitales Syndrom ,PCO Syndrom , Prothombin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 15:34

Doriska87 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej nie mam wyników! Jestem wściekła! Co za gówno z tym laboratorium i kliniką!
    Ale u mnie @się zaczyna, nawet moim zdaniem widziałam jakby kawałki błony... Także...
    Mam milion myśli i pytań!
    1. Zmiana kliniki??? Nie chcę stracić mrożonek moich.
    2. Niepłodność idiopatyczna, zero przyczyny to dramat.
    3. Czy transfer następny zaraz w nowym cyklu czy czekac? Sztuczny cykl czy naturalny?
    4. Co zrobić jeszcze??? Może naciąć zarodka? Może endometrium jakoś naciąć (nie znam się)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali zarodki chyba można przenieść między klinikami, na wątku IVF coś takiego mi się przewinęło, któraś z dziewczyn to robiła.
    Nie jesteś ze swojej zadowolona?
    Kochana, myślę że Twój lekarz pokieruje Was przy drugim podejściu, zaproponuje nowe rozwiązania.. Dałabym chyba szansę :)
    Ale słuchaj swojej intuicji, ona prawie zawsze nas dobrze prowadzi :) :*
    Trzymaj się :*

ninkali lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    A ja dalej nie mam wyników! Jestem wściekła! Co za gówno z tym laboratorium i kliniką!
    Ale u mnie @się zaczyna, nawet moim zdaniem widziałam jakby kawałki błony... Także...
    3. Czy transfer następny zaraz w nowym cyklu czy czekac? Sztuczny cykl czy naturalny?
    4. Co zrobić jeszcze??? Może naciąć zarodka? Może endometrium jakoś naciąć (nie znam się)
    Cholera nie tak miało być!!! Przykro mi kochana :-( pechowo nam się kwiecień zaczął aż się boję

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Insomnia Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Moim zdaniem dopóki nie ma negatywnej bety to nic nie jest przesądzone. Przecież skąd ś te pozytywne testy się wzięły. A testy nie kłamią w tą stronę, raczej w drugą. Problem tylko w tym, że beta z wczoraj będzie i tak nie do końca miarodajne. Bo skoro wczoraj test wyszedł pozytywnie to beta będzie na 100 procent powyżej 10. Konieczna więc kolejna weryfikacja w poniedziałek żeby sprawdzić czy rośnie czy spada.

Endometrioza 3 stopnia
    Początek starań 2010 r.
    8.2014 r.- pierwsza procedura in vitro, udana
    Mój kochany synuś ma już 3 latka
    10.2017-crio, nieudane☹
    03.2018- początek drugiej i ostatniej procedury
    29.03.- start
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Znowu weryfikacja. Tylko myślę co dalej? Ech. Ktoś kiedyś pisał o immunologii... Mój gin jest sceptyczny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    My w srodę mamy wizyte u genetyka na NFZ.
    Poradźcie proszę o jakie badania powinniśmy poprosić poza kariotypami?
    Mutacje na mukowiscydozę?
    Coś jeszcze? Mój mąż ma bardzo kiepskiej jakości nasienie. Głownie wady główki. Morfologia średnio miedzy 0-2%

U Nas też słaba morfologia, teraz 1%, u genetyka dostaliśmy kariotypy, cftr i mąż dodatkowo azf. Wszystko ok, jesteśmy po imsi i dzisiaj dostałam informacje, że mamy jeden zarodek 3-dniowy 8A1, i dwie wczesne blastki

Paulcia28, ninkali, Doriska87, Alaska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co można zrobić przrd transferem na endometrium i lepsze zagnieżdżenie

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    A co można zrobić przrd transferem na endometrium i lepsze zagnieżdżenie
    Scratching na lepsze zagniezdzenie i na lepsze Endo estradiol brać ale to wtedy jedziesz na sztucznym cyklu, ja tak wolałam bo od stycznia spóźnia mi się zawsze @ i nie chciałam ryzykować z owulacja czy by była czy nie. Ja w 8 dniu cyklu miałam piękne Endo i w 11 dniu crio. Czy coś pomogło to wszystko czy nie nie mam pojęcia , okaże się w środę, póki co dziś bardzo często mam bóle jak na @ . Masz już wyniki?

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test jednoznacznie potwierdził ujemna betę.
    Nikali jak Twój wynik?

Ja też mam masę wątpliwości co dalej ale na 99% zmieniamy klinikę.
    Dla mnie to jest dziwne, że znając całą historię pierwszego podejścia, że było spore ryzyko hipeki 9transfer odroczony), bardzo duża ilość pęcherzyków, a tak mało dojrzałych komórek, i wiedząc ze się nie udało lekarz od razu zaproponował stymulacje w tych samych dawkach i tymi samymi lekami... Kurcze myślałam ze usiądziemy na wizycie i przegadamy co zmienić, może jakieś dodatkowe badania... a tu nic. Jak w fabryce.

Zastanawiam się też nad jeszcze jedną rzeczą. Wg lekarza mój progesteron przyrastał prawidłowo to czemu w czasie transferu podali mi dopochwowo progesteron jednorazowo a potem już nic nie kazali brać. Dziwne to jest dla mnie...

2019 Natalka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik!
    beta 5.56 (normy: poza ciążą do 5.3 3 tydzień ciąży:5.8 —71.2 4 tydzień ciąży: 9.5 —750..reszty nie spisuje)

Progesteron mam 18,27...ale w środe miałam 24,18 9ponoc on sie zmienia w ciagu doby i jest pulsacyjny) Dobra spadł mi wzięłam jeszcze ejdną luteine...Gin nie odpisuje.... Ja mam to plamienie tzn jak sie ruszam...Moze od progesteronu, lub zrąbało się.... Co robić?! co myślicie?
    (jeden plus coś drgnęło, moaj beta zawsze 0,1)

Flowwer lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali a ktory t dzien po?

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dniowy zarodek 9dp. a beta jest z 8 dnia

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska dobrze zrozumiałam ze nie bralas progesteronu dopochwowo? Powinni ci przepisać, by zapewnić maluchowi odpowiednie warunki do rozwoju, ja cię piernicze, trzymaj się dzielnie, cholera nie wiem co mam powiedzieć, jeśli jesteś pewna to zmień klinikę i może tak się porządnie Tobą zajmą. Tulam mocno,

Ninkali nie będę gratulowac żeby nie zapeszyc. Jeśli krwawisz, plamisz i masz bóle i pozytywną betę to ja bym na Twoim miejscu pojechała na pogotowie i tak została by mogli coś poradzić, na pewno jakiś ginekolog jest i jeśli nie jest za późno może móglby pomoc??? Bo masz bóle czy nie?

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia ćmi mnie, ja już pojechałam an betę. Wezmę sobie większa dawkę luteiny i będę się modlić. Dziś tyle emocji...Szkoda tylko, ze to cholerne synevo tak pozno dalo mi wynik ok 19!!!!
    Jedno mnie zastanawia w czw lekko jasny byl test, w piatek ciut ciemniejszy od poprzedniego, ale tez plamienie sie pojawilo.... To sie nie trzyma mi logicznie... Ide spac, jutro rano dam znac... Jak mi św. Rita i modly nie pomogą, to serio już nic w tym momencie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    U mnie test jednoznacznie potwierdził ujemna betę.
    Nikali jak Twój wynik?

Ja też mam masę wątpliwości co dalej ale na 99% zmieniamy klinikę.
    Dla mnie to jest dziwne, że znając całą historię pierwszego podejścia, że było spore ryzyko hipeki 9transfer odroczony), bardzo duża ilość pęcherzyków, a tak mało dojrzałych komórek, i wiedząc ze się nie udało lekarz od razu zaproponował stymulacje w tych samych dawkach i tymi samymi lekami... Kurcze myślałam ze usiądziemy na wizycie i przegadamy co zmienić, może jakieś dodatkowe badania... a tu nic. Jak w fabryce.

Zastanawiam się też nad jeszcze jedną rzeczą. Wg lekarza mój progesteron przyrastał prawidłowo to czemu w czasie transferu podali mi dopochwowo progesteron jednorazowo a potem już nic nie kazali brać. Dziwne to jest dla mnie...
    Masz racje, to dziwne wszystko i dobrze, że zmienisz klinikę! A progesteron, to powiem Ci, ja mam 3x1 luteine dowcipnie, 3x1 dupka. To i tak malo...bo dziewczyny mi pisaly ze mialy duzo wiecej+ inny lek z progesteronem i czasem steryd... Wazne, ze chcesz walczyc! Choc wie, jak koszmarnie się teraz mozna czuc....Ja jeszcze czekam...ale szanse marne... Dzis tyle emocji....zlych... musimy walczyc!!!

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ