X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Ja nie wiem jak dam radę jutro w pracy...
    jak dostanę złą wiadomośc, to boję się że puszczą mi emocje i będę ryczeć jak bóbr
    i dzień z głowy...

A której będziesz miała jakieś informacje z Kliniki?

MagNolia55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy tez się tak słabo czujecie po podaniu zastrzykow stymulacyjnych?Ja do południa po podaniu jestem jakas zestresowana,słaba ,kręci mi się w głowie .. po 4-5 godz.mi przechodzi a wieczorem to juz całkiem normalnie sie czuje.
    Mój lekarz kazał brać mi zastrzyki wieczorem, brałam je ok 22;30 i zarówno w nocy jak i w dzień czułam się zupełnie normalnie. Koniecznie pogadaj o tym ze swoim lekarzem.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Spokojnie kochana te testy jeszcze nic nie znaczą, ja się nie nakrecam. Może faktycznie to po tym zastrzyku jeszcze pozostałości chociaż znalazłam taki kalkulator www.hcg- rechner abbau.de i tam się wpisuje ile jednostek zastrzyku było wstrzykniete ile się waży i datę podania i wychodzi ile może być jeszcze w organizmie.
    Ja czuję, że będzie dobrze :*

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Onia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja zabrałam się za porządki, takie na które po pracy i w weekendy nie mak czasu i ochoty tzn przetrzepalam szafę z ubraniami i połowę wyrzucilam, czytam moje gazetki kryminalne itp. Śpię :-) i jednym słowem jak mi się nic nie chce to po prostu telewizję oglądam. Ja mogłam w końcu odpocząć od pracy, tego mi brakowało.

No tak, dźwiganie wykluczone

c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Pytałaś dlaczego pierwsze podejście poszło źle.
    Do końca nie wiadomo. Pobrano mi 5 oocytów (połowa z pęcherzyków widocznych w USG była pusta). Okazało się, że jedna komórka była zdegenerowana czyli zostały 4. Jedna się nie zapłodniła czyli zostały 3. I z nich jedna się zaczęła dzielić ale przestała, kolejne dwie były dłużej obserwowane ale ostatecznie okazało się, że nic z tego.
    Pytałam swoją Dr. Tłumaczyła, że czasami po stymulacji komórki są gorszej jakości itd.
    Wiesz ja miałam wszystkie wyniki dobre a tu coś takiego. Jak u męża znaleziono plemniki to myśleliśmy, że wszystko co najgorsze już za nami. A to był dopiero początek. Okazało się, że plemniki nie przetrwały, moje komórki zawiodły. Załamanie na całej linii.
    Niby wiedziałam, że pierwsze podejście do in vitro to niewiadoma, bo lekarz nie wie jak zareaguje się na leki, ale takiej klęski się nie spodziewałam. Czułam ogromną pustkę, nie wiedziałam co dalej mam robić. Nie widziałam sensu, żeby kolejnego dnia wstać z łóżka.
    Ale po kilku dniach zaczęłam się zbierać. No i od tamtej pory sporo przeszłam, niestety porażek (nieudane AID).
    Teraz mam w sobie nowe siły i działamy. Jednak gdzieś w głowie cały czas siedzi ta myśl, że jak wtedy były źle to i teraz może się to powtórzyć.

matko.... tyle zależności i nie wiadomych.
    Ale tak jak piszesz, teraz Twój lekarz jest już kilka kroków do przodu odnośnie wiedzy na temat waszych organizmów - więc będzie coraz lepiej.
    Ja liczę, że do końca tych wakacji , to będziemy miały ty wysyp szczęśliwych przyszłych mam. :)

Paulcia28, Zizu87, MagNolia55 lubią tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Ja czuję, że będzie dobrze :*
    Chciałbym żebyście miały rację ale się okaże czy to jest TO. Ale cholera dwa testy pozytywne? Zobaczymy co lekarz przez telefon powie.czy jutro na betę czy jesli nie będzie @ to dopiero we wtorek.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej nocy życzę Wam wszystkim. Idę zaraz spać to szybciej mi czas zleci, dobranoc :-***

Olciaaa, Zizu87, MagNolia55, Oska31, moniczka2601 lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy tez się tak słabo czujecie po podaniu zastrzykow stymulacyjnych?Ja do południa po podaniu jestem jakas zestresowana,słaba ,kręci mi się w głowie .. po 4-5 godz.mi przechodzi a wieczorem to juz całkiem normalnie sie czuje.
    Ja czuję się bardziej otepiala, tez zdarzaja mi sie lekkie zawroty glowy. Pijesz dużo wody? Około 2-3 litry dziennie? To bardzo pomaga.
    Zastrzyki symulacyjne biorę wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 21:16

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28- nieźle to wymyslilas :) Jeśli mała tajemnica choć troszeczkę ujęła Ci stresu, to jak najbardziej pochwalam :*

Trzymam za Was wszystkie kciuki, by jutrzejsze bety były piękne i ogromnie wysokie!!! :)

Paulcia28, olcia.de, Maggie08, MagNolia55 lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja czuję się bardziej otepiala, tez zdarzaja mi sie lekkie zawroty glowy. Pijesz dużo wody? Około 2-3 litry dziennie? To bardzo pomaga.
    Zastrzyki symulacyjne biorę wieczorem.
    Staram sie pić wiecej ale bd pić jeszcze wiecej skoro to pomaga
    Kurcze mi kazał lekarz rano między 6-10 ta się szprycować....jutro mam wizytę wiec zapytam czy moge na noc walnąc.
    Jeszcze dziś zaczelo mnie boleć gardło ..na książeczce mam zalecenia by nie stosować aspiryny i niesteroidowych leków przeciwzapalnych w trakcie stymulacji sama nie wiem co mogę wziąć by mnie nie rozłożyło.
    Łyknelam dziś wit C 1000 też nie wiem czy mozna???
    Ogolnie łykam kwas foliowy, wit D 200j i magnez .

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    A której będziesz miała jakieś informacje z Kliniki?

Nie mam pojęcia...pewnie w trakcie. Lekarz jest do południa, więc na bank w pracy.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Spokojnej nocy życzę Wam wszystkim. Idę zaraz spać to szybciej mi czas zleci, dobranoc :-***

Dobrej,spokojnej nocy Paulcia!

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Niezapominajka29 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga80 wrote:
    Paulcia dwie kreski to super wieści
    gratulacje ogromne i &&&& za jutrzejszą betę oby wystrzeliła w kosmos :) :)

Niezapominajka 29 , Inka jak tam drugomajowe transferowiczki? :)
    jakies odczucia?
    u mnie zero objawów czegokolwiek na razie - nawet nie mam nad czym się zastanawiać czy jakieś objawy to dobre czy złe czy coś :)
    jedynie co to zwiększona dawka proga po weryfikacji
    po i po 6 dniach laby trzeba jutro wracać do pracy niestety ...
    U mnie póki co brak wyraźnych objawów Jedyne co czuje to lekko bolące piersi ale to na pewno od leków.

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Staram sie pić wiecej ale bd pić jeszcze wiecej skoro to pomaga
    Kurcze mi kazał lekarz rano między 6-10 ta się szprycować....jutro mam wizytę wiec zapytam czy moge na noc walnąc.
    Jeszcze dziś zaczelo mnie boleć gardło ..na książeczce mam zalecenia by nie stosować aspiryny i niesteroidowych leków przeciwzapalnych w trakcie stymulacji sama nie wiem co mogę wziąć by mnie nie rozłożyło.
    Łyknelam dziś wit C 1000 też nie wiem czy mozna???
    Ogolnie łykam kwas foliowy, wit D 200j i magnez .

Czas infekcji chyba nadszedł...:/
    Ja po punkcji zaczęłam się leczyc...też mnie gardło rozkłada - od kilku dni
    nieprzyjemnie drapie...:/ Moje dziecko też od tygodnia zaziębione z kaszlem, nie przechodzi :(

Zdrówka dla wszystkie chorowitek i jak najlepszych jutrzejszych wiadomości!! :):)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tak miałam w poniedziałek zeszły zawroty głowy i słabo mi było bardzo i skończyło się to tak że się rozchorowalam i teraz walczę z chorobą żeby do transferu stanąć na nogach:/

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka29 wrote:
    U mnie póki co brak wyraźnych objawów Jedyne co czuje to lekko bolące piersi ale to na pewno od leków.

Ja bym uważała z tym cyckami ;)
    Kciuki w pogotowiu

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Paula ja tak miałam w poniedziałek zeszły zawroty głowy i słabo mi było bardzo i skończyło się to tak że się rozchorowalam i teraz walczę z chorobą żeby do transferu stanąć na nogach:/

Właśnie farelka, lepiej troche?

Farelka lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula można brać wszystko co ma paracetamol a nie brać tego co ma aspiryne konsultowałam z doktorem i sama brałam kilka dni i gardło też mnie bolało mocno

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGnolia trochę lepiej ale dalej nie jest dobrze:(

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny narazie nie biorę nic piję 2 herbatkę z miodem i cytryną.Jutro jak bd bez zmian walnę zapobiegawczo apap moze jakiś ferwex .Oby to było chwilowe!!!
    Dużo zdrówka dla was i kolorowych snów! :*

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ