X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • gosia1992 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Cholercia... gosia1992... szok.... ja też miałam kilka razy taki krótki cykl... szkoda tylko, że u Ciebie stało się to w tak waznym momencie... Ale pomyśl, ze tak mialo byc, zarodek nie zagniezdziłby się. Nie wiem jak Wy, dziewczyny, ale ja uwazam, ze wszystko dzieje sie po cos.... niczego nie przyspieszymy, z naturą nie wygramy. Wszystko jest gdzies zapisane i to po prostu nie był ten cykl. Mam nadzieję, że ani Ty, ani żadna z nas nie będzie miała wiecej takich "niespodzianek". Ściskam Cię <3
    Pierwszy raz w życiu miałam taki krótki cykl ale właśnie tak miało być, mój mąż ma takie samo zdanie jak Ty i racja tak miało byc. Teraz już inaczej na to patrzę niż kilka godzin temu, emocje opadły. Nie ma co płakać i użalać się nad sobą bo to tylko okres, a nie nieudany transfer czy inseminacja... pozbierałam się i walczę dalej..

olcia.de, Paulcia28 lubią tę wiadomość

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że zarodki zawsze mają się lepiej w brzuszku niż na szkiełku... Co prawda tamte 2 moje wczesne blastki się i tak nie przyjęły wtedy no ale tak jak tu dziewczyny pisały ze duzo ciąz jest z tych słabo rokujących.
    Magnolia co do tego 1 siłacza :) to musisz w niego wierzyć! Jak dla mnie to nie 20% szans a co najmniej 50% więc głowa do góry! :*

MagNolia55 lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    Pierwszy raz w życiu miałam taki krótki cykl ale właśnie tak miało być, mój mąż ma takie samo zdanie jak Ty i racja tak miało byc. Teraz już inaczej na to patrzę niż kilka godzin temu, emocje opadły. Nie ma co płakać i użalać się nad sobą bo to tylko okres, a nie nieudany transfer czy inseminacja... pozbierałam się i walczę dalej..

dokładnie....! minie....być możże organizm się reguluje, lepiej teraz to przetrwać i żeby organizm w miare sie unormowal....

Ja jestem w podobnej sytuacji
    Coprawda transfer miałam i tak odroczy ale zgodnie z cyklem miałabym pewnie criotransfer za miesiac....a przez to ze dostałąm @....przesunie się o dodatkowe 2-3tyg.
    Ale konsultowałam z lekarzem (choc tez by zdziwiony, że tak szybko) zasugerował odczekanie, kiedy organzim sie unormuje, endometrium odbuduje i wtedy zadziałać.
    Nawet się nie zastanawiałam i oczywiście odczekam, nie będę ryzykować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 22:05

olcia.de lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Właśnie....o tym samym myślałam, dlaczego nie dali im szansy?
    Jak wiemy słabo rokujące zarodki przecież dawały ciąże...
    Tym bardziej mogli uwzglednić, mieliśmy przeciez tak stosunkowo mało zarodków...

Lekarz tłumacząc decyzję, powołał się na wytyczne według jakich postępują embriolodzy przy kwalifikacji do mrożenia....pozatym twierdził, że takie zarodki w większości nie dają ciązy...

:( :(
    Magnolia :( Bardzo mi przykro, że odpadły :(
    Nie rozumiem trochę podejścia embriologów. W mojej klinice przez wzgląd na problemy przy pierwszej procedurze od razu powiedzieli, że transfer będzie w 2 lub w 3 dobie (2 zarodków). Mam 28 lat i wiek nawet nie stanowił problemu. Problemem okazał się brak drugiego zarodka..

Jedno jest pewne- Twoja śnieżynka jest najsilniejsza i ma ogromne szanse, by zostać z Tobą. Musi! Nie ma innej opcji..
    Mrozili, bo podejrzewali hiperkę? Ominela Cię? Bardzo wcześnie dostałaś ten okres..
    Może i lepiej? Będziesz mogła wczesniej podejść do crio:*

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Wiadomo że zarodki zawsze mają się lepiej w brzuszku niż na szkiełku... Co prawda tamte 2 moje wczesne blastki się i tak nie przyjęły wtedy no ale tak jak tu dziewczyny pisały ze duzo ciąz jest z tych słabo rokujących.
    Magnolia co do tego 1 siłacza :) to musisz w niego wierzyć! Jak dla mnie to nie 20% szans a co najmniej 50% więc głowa do góry! :*

:* Dajecie nadzieję :* <3

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Inka - 20% tak powiedział...
    u nas są złożone czynniki jak widać, więc może stąd to oszacowanie...?
    U nas dawali 10%!!!! Ze do zapłodnienia dojdzie o ile! No i jednak się udało więc wierzę że Tobie również się udać że ten jeden to będzie TYM szczęśliwym :-* wyplacz się i ulzy Ci troszkę.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia1992 wrote:
    O to chodzi kochana! Ja też emocjonalnie reaguję zwłaszcza w tak ważnych sprawach, ale po pierwszej złości pojawia się rozsądek... trzeba to wszystko sobie racjonalnie tłumaczyć bo inaczej byśmy zwariowały. Porawiaj korone, glowa do gory i jedziesz dalej! To tylko odroczony transfer <3 buziak <3

Paulcia28, gosia1992 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! przyszła @ i jutro zaczynam stymulacje do crio transferu :)
    estrofem 3x1, encorton 10, acard... Trzymajcie kciuki!

Niezapominajka5, MagNolia55, olcia.de, Paulcia28, emka29, tolerancyjna, Oska31, Gaja88 lubią tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Magnolia :( Bardzo mi przykro, że odpadły :(
    Nie rozumiem trochę podejścia embriologów. W mojej klinice przez wzgląd na problemy przy pierwszej procedurze od razu powiedzieli, że transfer będzie w 2 lub w 3 dobie (2 zarodków). Mam 28 lat i wiek nawet nie stanowił problemu. Problemem okazał się brak drugiego zarodka..

Jedno jest pewne- Twoja śnieżynka jest najsilniejsza i ma ogromne szanse, by zostać z Tobą. Musi! Nie ma innej opcji..
    Mrozili, bo podejrzewali hiperkę? Ominela Cię? Bardzo wcześnie dostałaś ten okres..
    Może i lepiej? Będziesz mogła wczesniej podejść do crio:*

No troszkę dziwnie do tego podeszli...to fakt.
    Nie rozumiem kilku istotnych kwestii - przedewszystkim zmiany lekow ( a raczej jej " nie zmiany" i szerszego spojrzenia na kompletne niepowodzenie pierwszej próby).

Tak, u mnie mrozili, bo istniało ryzyko hiperstymulacji...
    Powiem Ci, że ten okres to był szok! Aż się zmartwiłam czy to aby napewno ....ale się rozkręciło i cały czas mam, więc chyba tak...
    Tak jak pisałam wyżej....chcę odczekać ten cykl by organizm wrócił do normy, poczekam na naturalną miesiączkę i w czerwcu podejdziemy do crio...

Chcę wierzyć w mojego jedynaka <3

Ty również z jedynakiem, prawda?

Ależ trzymam kciuki!! Z całej siły :*:*

Niezapominajka5, tolerancyjna lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Chcę w to wierzyć <3
    Oby jeszcze przeżył rozmrażanie...bo już tyle "niespodzianek" nam się wkradło, że
    jeszcze tego by mi brakowało :( :(

Da radę! Został jeden najsilniejszy. Wiem, że jest Ci teraz bardzo ciężko, ale masz szansę. I nie 20%. Jest 50%- uda się lub nie. Ale ja wierzę w tą lepszą wersję :-)

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:

Kciuki, kciuki, kciuki!!!!!!!!!!!! :D

ninkali lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Finezja_k Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:

Identyczny zestaw mam :)
    również czekam na @ która ma być jutro Oby! Moze w tym samym czasie sie uda Trzymam kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 22:08

olcia.de, Paulcia28, ninkali lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Chcę wierzyć w mojego jedynaka <3
    Ty również z jedynakiem, prawda?
    Ależ trzymam kciuki!! Z całej siły :*:*
    Tak, jedynak, totalny maluszek:)

Podniosłyście mnie KOCHANE na duchu:*
    Przeczytałam w necie, że 2 dniowy może mieć 2-4 komórki, więc tym się będę pocieszać.

ninkali- ruszyłaś z kopyta:) &&&&&

Dziewczyny, koniecznie dajcie znać jutro jak zarodki:* &&&&&

tolerancyjna, MagNolia55 lubią tę wiadomość

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Kciukasy zaciśnięte <3

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie

Wysłany: 11 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które stosowały Clexane lub inne zastrzyki przeciwzakrzepowe. Czy Wam lekarz też powiedział, aby nie usuwać z ampulkostrzykawki pęcherzyków powietrza? To ma podobno pomóc w nie robieniu się siniakow.
    Niezapominajka29 wrote:
    Ja miałam te zastrzyki ale nie miałam nic na ten temat mówione. Mi zastrzyki robiła mama i mąż i oni pozbywali się pęcherzyków. Ja siniaków nie miałam. Stosowałam neoparin bo clexane nie było w lutym dostępne w aptece.

Też biorę neoparin, bo clexane zabrakło. Ja wypuszczam ostrożnie powietrze. Trochę boję się wcisnąć sobie tyle powietrza do brzucha :)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Też biorę neoparin, bo clexane zabrakło. Ja wypuszczam ostrożnie powietrze. Trochę boję się wcisnąć sobie tyle powietrza do brzucha :)

ja się zastanawiam jak długo będę jeszcze neoparin brać po potwierdzeniu ciąży ? :(

mbnotr8.png

Wysłany: 11 maja 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    ja się zastanawiam jak długo będę jeszcze neoparin brać po potwierdzeniu ciąży ? :(
    Niestety chyba dość długo się go bierze:(
    Zastanawiałam się od czego to zależy.. w pierwszej procedurze nie miałam zastrzyków przeciwzakrzepowych.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Finezja_k Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które stosowały Clexane lub inne zastrzyki przeciwzakrzepowe. Czy Wam lekarz też powiedział, aby nie usuwać z ampulkostrzykawki pęcherzyków powietrza? To ma podobno pomóc w nie robieniu się siniakow.

Mi się robiły gigantyczne siniaki i nie wiedziałam już gdzie mam wbijać. Wyczytałam na Internecie( niby nic Ale zawsze cos)
    Robić zastrzyki metoda godzin zegarowych blisko pepka ;) i tak w kółko dzień po dniu ;)
    (blisko pępka również mniej boli jak dla mnie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 22:39

olcia.de lubi tę wiadomość

• Finezja_k Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    W zależności od przypadku to jest. Ja przy mutacji genów mam powiedziane że cała ciążę plus 6 tyg połogu jeszcze.. Ale może u Ciebie będzie krócej, życzę Ci tego :)

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Niestety chyba dość długo się go bierze:(
    Zastanawiałam się od czego to zależy.. w pierwszej procedurze nie miałam zastrzyków przeciwzakrzepowych.
    Ja też nie miałam, ale teraz pobierali mi krew na krzepliwosc krwi znowu bo ostatnio w styczniu robili, więc mam nadzieję że nic niedobrego nie znajdą.

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ