X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Pat1980ka Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie zakaz "przytulania" po transferze? Ja już kończę 6 tc i trochę mi tego brakuje ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat1980ka wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie zakaz "przytulania" po transferze? Ja już kończę 6 tc i trochę mi tego brakuje ;).
    Wydaje mi sie, że teraz już można:-) zakaz jest dwa tygodnie po transferze (przynajmniej u mnie w klinice) :-)

• Pat1980ka Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie w zeszłym tygodniu jeszcze to doktorek powtarzał, a kolejna wizyta dopiero za tydzień ;)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat1980ka wrote:

ja nawet nie pytałam :) a ciekawa jestem :)

Pat1980ka a bierzesz jakieś leki dopochwowo? :)

mbnotr8.png
  • Pat1980ka Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteinę 3x2

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Co to jest to hbiIMSI , nie mogę znaleźć na necie żeby poczytać o co chodzi
    hbIMSI to metoda zapłodnienia in vitro IMSI z użyciem plemnika właściwie reagującego z hialuronianem (test HBA).

Technika IMSI wykorzystuje zaawansowaną technologię cyfrowo -optyczną, która pozwala embriologom na wybór plemnika o prawidłowej morfologii (budowie) na podstawie powiększenia obrazu mikroskopowego sięgającego do 6600 razy.

Onia lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    hbIMSI to metoda zapłodnienia in vitro IMSI z użyciem plemnika właściwie reagującego z hialuronianem (test HBA).

Technika IMSI wykorzystuje zaawansowaną technologię cyfrowo -optyczną, która pozwala embriologom na wybór plemnika o prawidłowej morfologii (budowie) na podstawie powiększenia obrazu mikroskopowego sięgającego do 6600 razy.

u nas w klinice to się nazywa PIMSI - ale też o wiązanie z kwasem chodzi, zwłaszcza tam gdzie jest obniżone HBA

MagNolia55 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziewczyny ja po punkcji czuje się średnio ...dostałam leki tj:
    Estrofem 2x1 tab.
    Luteina 50 mg 3x2
    Lutinus 100mg 3x1 dopochwowo
    Na sama myśl o tych lekach mnie mdli...czy my tak cały czas bd musiały sie szprycować.Słabo się czuję dziś po tej punkcji mdli mnie i jestem jakas poddenerwowana tez tak miałyście?
    Kochana ja mam taki sam zestaw leków, tylko estrofem raz dziennie, ale za to jeszcze dodatkowo zastrzyki - neoparin.A po punkcji czułam sie bardzo dobrze - chociaz mam wrażenie, że brzuch jakiś lekko wzdęty - pewnie to po luteinie albo jeszcze po lekach do stymulacji.. Bo innych dolegliwości nie mam. Te leki nie są takie złe - w porównaniu z tymi do stymulacji . Przynajmniej ja je lepiej znoszę. Może Twoje złe samopoczucie to po narkozie - czasami tak się dzieje.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

Marmis
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Mam pytanie. Jak sobie radzicie że smakiem luteiny? Ja dziś wymiotowalam po jej zjedzeniu. A mam ja zażywać 3 x po 2 tabletki na dobre. Myślicie że jak po prostu szybko ja rozpuszcze w buzi i połknę albo połknę poprostu to będzie Ok?
    Luteinka pod język do rozpuszczenia jest :) ja nigdy nie łykałam, lub dopochwowa.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis wrote:
    Kochana ja mam taki sam zestaw leków, tylko estrofem raz dziennie, ale za to jeszcze dodatkowo zastrzyki - neoparin.A po punkcji czułam sie bardzo dobrze - chociaz mam wrażenie, że brzuch jakiś lekko wzdęty - pewnie to po luteinie albo jeszcze po lekach do stymulacji.. Bo innych dolegliwości nie mam. Te leki nie są takie złe - w porównaniu z tymi do stymulacji . Przynajmniej ja je lepiej znoszę. Może Twoje złe samopoczucie to po narkozie - czasami tak się dzieje.
    Dzieki Marmis ...za info .Myślę ze czuję się tak po narkozie bo jakoś ja słabo zniosłam w klinice zle sie poczułam dostałam przeciwwymiotny lek dożylnie i bylo ok .Wrociłam do domu puściło mnie i znowu źle się czuję mdli mnie i jakoś serducho wali mocniej ...masakra przez co my przechodzimy.
    Te leki chyba po to by organizm wrócił do normy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 20:39

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Dziewczyny ja po punkcji czuje się średnio ...dostałam leki tj:
    Estrofem 2x1 tab.
    Luteina 50 mg 3x2
    Lutinus 100mg 3x1 dopochwowo
    Na sama myśl o tych lekach mnie mdli...czy my tak cały czas bd musiały sie szprycować.Słabo się czuję dziś po tej punkcji mdli mnie i jestem jakas poddenerwowana tez tak miałyście?
    No to ja mam to plus dostinex i zastrzyk fraxiparine i antybiotyk amotaks (wyszły mi jakieś pojedyncze bakterie)

ty0qs6r.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    No to ja mam to plus dostinex i zastrzyk fraxiparine i antybiotyk amotaks (wyszły mi jakieś pojedyncze bakterie)
    O mosz gdzie Ci wyszły te bakterie?po punkcji?
    Kurde ja strasznie źle zniosłam ta narkozę.Zabieg miałam o 10 tej a do tej pory mnie mdli i na myśl o jedzeniu cofa...ktoraś z was tak miała co mogę wziąć by poczuć się lepiej?
    W klinice cuś zaaplikowała i bylo okey ale przestało działać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 20:54

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia będzie wszytko dobrze

Ja dziś dostinex jedna tabletka, a poza tym 3×2 luteina dopochowowo, 3 tabletki prognyva (czytałam że to na endonetrium ) oraz 2×1 doxyscylinum

Ponadto łykam oczywiście kwas foliowy i witaminę d też łykam.

I po poniedziałkowym transferze będę jadła tego sławnego ananasa:-) i co tam jeszcze trzeba jeść . Morele orzechy ?

Paulcia28 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. Nie wiem czy czytałaś co pisałam wczoraj Ale ja zniosłam koszmarnie . Wymiotowalam, mdlilo mnie cały dzień wczoraj, oblewaly mnie poty, byłam tak slaba że mój M mnie trzymał jak szłam do toalety. Także naprawdę tragedia. Na szczęście dziś już jest ok. Aha no i dużo spałam. A co najbardziej mnie dziwi to to że ja rok temu miałam operację i właśnie narkozie zniosłam rewelacyjnie. Moze ta narkoza która mi podali była jakaś beznadziejna czy co..

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula myślę że musisz się przemeczyc i przejdzie. Spróbuj coś zjeść (mój M wczoraj zrobił mi ryż zapiekany z jabłkami cynamonem i zjadłam go dopiero wieczorem późnym Ale o dziwo nie zwymiotowalam i zrobiło mi się lepiej. Spróbuj pić małe łyczki wody i najlepiej postaraj się usnąć zobaczysz że rano będzie już dobrze. Wiem co czujesz bo czułam to samo wczoraj i wiem że dziś jest lepiej :-)

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Paulcia będzie wszytko dobrze

Ja dziś dostinex jedna tabletka, a poza tym 3×2 luteina dopochowowo, 3 tabletki prognyva (czytałam że to na endonetrium ) oraz 2×1 doxyscylinum

Ponadto łykam oczywiście kwas foliowy i witaminę d też łykam.

I po poniedziałkowym transferze będę jadła tego sławnego ananasa:-) i co tam jeszcze trzeba jeść . Morele orzechy ?
    Dziękuję :-* ja biorę dodatkowo magnez i omega 3 ale bez rybiego tłuszczu

Farelka lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat1980ka wrote:
    Mi lekarz powiedział że mogę po transferze a teraz w ciąży to jeszcze nie pytałam. Też bym bardzo chciała, mąż się łasi :-P ale ja się trochę boję. Jakbyśmy naturalnie zaszły w ciąże to byśmy nawet jeszcze o tym nie wiedziały i byśmy robiły wszystko co zabronione a tak trzeba chuchac na zimne. Ja zapytam lekarza w poniedziałek...

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    O mosz gdzie Ci wyszły te bakterie?po punkcji?
    Kurde ja strasznie źle zniosłam ta narkozę.Zabieg miałam o 10 tej a do tej pory mnie mdli i na myśl o jedzeniu cofa...ktoraś z was tak miała co mogę wziąć by poczuć się lepiej?
    W klinice cuś zaaplikowała i bylo okey ale przestało działać...
    Przed punkcja mialam robiony posiew dlatego punkcja była w osłonie antybiotykowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 21:19

ty0qs6r.png
  • Pat1980ka Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina 28 to daj znać co Ci w poniedziałek powie

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Farelka za info zaraz cofnę się w wątku by przeczytać.
    Kurcze ja ogolnie pierwszy raz w życiu narkoza.Myślałam ze bd na luzie a tu niestety.Zjadłam krupnik po powrocie z kliniki bo tylko na to miałam chęci,przespałam się z godzinkę i po przebudzeniu znowu mdłości ech Pocieszyłaś mnie Farelka że Ty poczułaś się lepiej wiec i ja na to liczę.Pozdrawiam :*

Farelka lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ