X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Mam na szczęście jeszcze 4 blastki i 6 oocytów <3
    Dziewczyny, jak to jest z kolejnym podejściem? Trzeba robić przerwę czy można się przygotowywać do transferu w kolejnym cyklu?
    Olciu przykro mi, tulam mocno :-(
    Do crio możesz podchodzić już w następnym cyklu

olcia.de lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia z mrozaczkow możesz od razu w kolejnym cyklu ... wiecie co ja się wczoraj dowiedziałam że mój drugi i jeden zarodek który został przestał się rozwijać i go nie zamrozili.... czyli jeśli okaże się jutro że się nie udało to zostaje bez niczego i muszę to wszystko znosić od nowa ... :(

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ktos kto robił IVF U dr. Przybycienia? Albo w Macierzyństwie w K-wie?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Mnie niestety ani przeczucie, ani sikaniec nie oszukał. Beta <0,2. Leki odstawione, czekam na @ i szykuję się do kolejnej walki! Nie ma czasu na smutek. Na tym etapie już absolutnie NIC nie zależy od nas... dziękuję kochane za kciuki. Mam nadzieje, ze dla Was los będzie łaskawszy przy najbliższym betowaniu <3

Bardzo mi przykro :((

mbnotr8.png
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Mnie niestety ani przeczucie, ani sikaniec nie oszukał. Beta <0,2. Leki odstawione, czekam na @ i szykuję się do kolejnej walki! Nie ma czasu na smutek. Na tym etapie już absolutnie NIC nie zależy od nas... dziękuję kochane za kciuki. Mam nadzieje, ze dla Was los będzie łaskawszy przy najbliższym betowaniu <3
    :( przykro mi...
    Ale jesteś dla mnie wzorem, podziwiam Cię za chęć do walki! Powodzenia Kochana

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Oby oby ☺️ Ja właśnie chilluję po transferze 2 kropeczek <3 <3 wszystkie 6 się do dziś uchowało i wszystkie były embriologicznie dobrej jakości, cokolwiek to znaczy :P no ale taaaaka radość!! Teraz tylko cierpliwe 2 tygodnie...
    <3
    BTW świetny wynik i stymulacji i hodowli :) pięknie :)

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Oby oby ☺️ Ja właśnie chilluję po transferze 2 kropeczek <3 <3 wszystkie 6 się do dziś uchowało i wszystkie były embriologicznie dobrej jakości, cokolwiek to znaczy :P no ale taaaaka radość!! Teraz tylko cierpliwe 2 tygodnie...
    Tak piękny wynik,że można tylko pozazdrościć:* Trzymam kciuki&&

Olcia, przykro mi:( następnym razem na pewno się uda. Dobrze,że macie mrozaczki:*

Necia, nie martw się. Dziewczyny dobrze piszą, może to przez rozrzedzona krew? Wynik bety bardzo ładny. Odpoczywaj:*

Paulcia, wynik bety oszałamiający:) cieszę się,że zobaczyłaś serduszko:*

Farelka, tylko my zostałyśmy? Czy ktoś jeszcze testował dzisiaj lub będzie jutro? U mnie sikaniec wyszedł negatywny,więc raczej pozamiatane:(

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    <3
    BTW świetny wynik i stymulacji i hodowli :) pięknie :)
    Powiem Ci, ze sama jestem zaskoczona, zobaczymy ile z tych 4 pozostałych maluchów doczeka mrożenia, ale mam nadzieję, że im tam dobrze i dotrwają ;) chociaż w sumie najważniejsze, żeby tych dwoje się umościło i już tak zostało ze mną <3

Niezapominajka5, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia.de wrote:
    Haha uwielbiam Was :-) ja aż tak bardzo nie mam zamiaru podporządkować życia pod starania o dziecko. Kciuki, żeby jednak cud stał się szybciej niż w okolicy menopauzy <3
    haha ;-) najważniejsze to mieć dobre podejście ;-) super z Ciebie babka <3

olcia.de, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Kochana to testujemy w podobnym czasie, ja planuję 11 dpt czyli 2 czerwca ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:48

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podbrzusze boli mimo iż zjadłam no się i krwawienie znów po założeniu lutinusa większe (tzn jak wypływa ta tabletka to z nią krew czyli coś w kolorze różowym). Staram się myśleć pozytywnie ale do soboty to szmat czasu.

Położyłam się i leżę sobie spokojnie. Plecy mnie bolą A tak mam zawsze na okres. Nie kumam tego swojego ciała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:39

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kochana to testujemy w podobnym czasie, ja planuję 1dpt czyli 2 czerwca ;-)
    No to ja kilka dni po Tobie, mam wyznaczony 5 czerwca, zobaczymy czy wytrzymam ;)

Wysłany: 24 maja 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Dziewczyny podbrzusze boli mimo iż zjadłam no się i krwawienie znów po założeniu lutinusa większe (tzn jak wypływa ta tabletka to z nią krew czyli coś w kolorze różowym). Staram się myśleć pozytywnie ale do soboty to szmat czasu.

Położyłam się i leżę sobie spokojnie. Plecy mnie bolą A tak mam zawsze na okres. Nie kumam tego swojego ciała
    Dobrze,że wzięłaś nospe. Może trzeba jeszcze z jedną?
    Spróbuj się przespać, to się troszkę rozluznisz:*

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:

Necia, trzymaj się!!! Czy jest szansa, żebyś np została w domu i odpoczywała? Musi być dobrze!!!

Wysłany: 24 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kochana to testujemy w podobnym czasie, ja planuję 1dpt czyli 2 czerwca ;-)
    To wcześnie zaczynasz:)

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:

Nelcia, ale czy to jest krwawienie obfite, jak miesiączkowe? bo może jednak dziewczyny maja rację i jest to plamienie implementacyjne... Tego się trzymajmy, jedyne na co teraz masz wpływ to Twoje nastawienie i nastrój, więc bądź dobrej myśli <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    No to ja kilka dni po Tobie, mam wyznaczony 5 czerwca, zobaczymy czy wytrzymam ;)
    No właśnie ja też nie wiem czy wytrzymam. A widzę, że dziewczyny robią już wcześniej. Tylko, że ja trochę zaczynam się już bać, a to dopiero 2dpt :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    chyba miało być 11 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    to będzie 11 dpt 5dniowej blastki. Pewnie wtedy już będzie coś wiadomo...
    Jaki to wszytko to jest stres!

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    No właśnie ja też nie wiem czy wytrzymam. A widzę, że dziewczyny robią już wcześniej. Tylko, że ja trochę zaczynam się już bać, a to dopiero 2dpt :-P
    Olciaaa spokój tam!! 2 dpt to kropki sobie jeszcze zwiedzają i zastanawiają się gdzie im wygodnie będzie, nic się nie bój, jedz twaróg i ciesz się życiem ;) przynajmniej ja taki mam plan :D chodzisz do pracy?

aaa i widzisz, Ty miałaś 5 dniową blastkę, ja 3 dniowe, więc faktycznie możesz testować wcześniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:48

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ