In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinka1985 wrote:Olciaaa spokój tam!! 2 dpt to kropki sobie jeszcze zwiedzają i zastanawiają się gdzie im wygodnie będzie, nic się nie bój, jedz twaróg i ciesz się życiem przynajmniej ja taki mam plan chodzisz do pracy?
aaa i widzisz, Ty miałaś 5 dniową blastkę, ja 3 dniowe, więc faktycznie możesz testować wcześniej
Transfer miałam we wtorek, a do piątku mam urlop Od poniedziałku wracam do pracy, ale całe szczęście będzie to skrócony tydzień pracy przez święto
Jem dużo nabiału, zwłaszcza jogurtu naturalnego i piję dużo wody. Oczywiście ananaska też sobie nie odmówiłam, bo wiem że jedzenie go jest tradycją potransferową haha
Trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwa &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 17:52
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Paulcia, gratulacje serduszka
Olcia.de, przykro mi, że się nie udało, ale masz rację, że nie ma się co zamartwiać, coco jumbo i do przodu, następnym razem się uda
Ja już po wizycie. Ten cykl odpuszczam. Powiedziałam lekarzowi, że chciałabym skorzystać z zamrożonych oocytów. Okazuje się, że mamy ich 6 a nie 5, więc fajnie . Gin zasugerował, żeby jednak podejść do stymulacji i zrobić procedurę jeszcze raz, włączając w to zamrożone oocyty. Powiedział, że będziemy mogli zapłodnić wszystkie komórki i chyba mnie przekonał. Tym razem długi protokół. Mówił też, że poprzednim razem beta wskazała na to, że zarodek się zagnieździł, ale po prostu przestał się rozwijać. Jakoś dzisiaj dał mi nadzieję. Zapytałam, co ewentualnie jeszcze możemy zbadać. Zasugerował tylko kariotypy. Wiecie może, ile takie badanie kosztuje?Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem bzy typ plamienie czy krwawienie bo ten luteinus nadaje temu takiej konsystencji że wyglada jak plamienie. Ale mam wrażenie że jakby to była dana krew bez niego to byłoby jej na tyle że mogłoby mi przemoczyc bieliznę.
W pracy powinnam jutro być bo niestety już swój urlop wybrałam na stymulacje punkcje i transfer ale jak nie przejdzie to zadzwonię jutro że się źle czuje. -
Necia. A nie mogłabyś załatwić zwolnienia ? Ja myślę że musisz do soboty leżeć w domu i nie robić nic naprawdę. To są najważniejsze dni i kropek musi wydobrzec. Miejmy nadzieję że to plamienie ustąpi i faktycznie troszkę się zluscilo po zagniezdzeniu.
-
asias wrote:Dobry pomysł z tą listą, też zawsze mam zamiar zrobić, ale co do czego to odwlekam i idę bez listy z pustą głową podpytaj swego dr o te antykoncepcyjne, może obejdzie się bez tego i szybciej zaczniesz
no właśnie tak bym chciała, może wtedy w czerwcu już było podejście... -
evkill wrote:Jest ktos kto robił IVF U dr. Przybycienia? Albo w Macierzyństwie w K-wie?Starania od 07.2016
Oligoastenoteratozoospermia
PCOS , IO, hiperprolaktynemia czynnosciowa
04.02.2018 punkcja-> 24 oocyty-> 6 mrozakow
4.03 transfer 5 dniowej blastocysty
Bhcg 11dpt: 177, 13dpt : 414
3.04 ❤ -
Trochę mnie tu nie bylo na forum, a za mną tyleee emocji, których codziennie dostarczają nam dziewczyny a ostatnio w szczegolnosci Farelka Kochana trzymam kciuki za jutrzejsza bete!
Ja z kolei po wizycie przed przygotowaniem do crio mojej jedynej śnieżynki. Ogólnie badanie usg w porządku-jajniki wyciszone. Tylko jedynie co, to mialam slabe endo, bo tylko 5mm...ale naszczescie w sztucznym można podhodować Jeszcze zdziwil mnie fakt, ze mimo ze to juz 15dc byl, to nadal bylam przed ovu...wiec chyba troszke bede musiala poczekac za miesiaczka…Z lekow mam przypisany estrofen dopochwowo i cyclogest od dnia @ a od transferu luteina plus acard.
Gosia1992-powidzenia przy poniedziałkowym transferze
Inka985-naprawde ladny wynik - 6 zarodkow, godny pozazdroszczenia kciuki zacisniete za dalszy etap, juz po tranferze
Magkb-jakie piękne wieści gratuluje z calego serducha
Olcia. de- przytulam… świetną politykę przyjęłaś, na pewno następnym razem się uda : ) w końcu macie jeszcze kilka maluszkow powodzenia Olcia dużo siły, wytrwałości i cierpliwości.
Necia - dużo odpoczynku ci życzę, cierpliwości pozytywnego nastawienia...Musi być dobrze
Aż ciężko pisać..
Ciężko to wszystko znosić kiedy jednym się gratuluje z całego serca, a drugim się wspolczuje...Ze tez niektore z nas muszą przechodzić przez to przez to przez co przechodzą, czyli że muszą mierzyć się z porażką... A uważam że jeszcze większą porażką i niewyobrażalnym bólem jest to kiedy dotyka się nieosiągalnego i nagle się to traci... Bajeczko ogromne wyrazy wsparcia i współczucia... trzymaj się dzielnie, nie wiem co napisać, brak słów...
trzymaj sie jakoś i wierz ze nast. razem będzie inaczej i uda…
Farelka, Marmis, Bajka_88 lubią tę wiadomość
-
Necia124 wrote:Dziewczyny podbrzusze boli mimo iż zjadłam no się i krwawienie znów po założeniu lutinusa większe (tzn jak wypływa ta tabletka to z nią krew czyli coś w kolorze różowym). Staram się myśleć pozytywnie ale do soboty to szmat czasu.
Położyłam się i leżę sobie spokojnie. Plecy mnie bolą A tak mam zawsze na okres. Nie kumam tego swojego ciałaDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Który to Twój dzień po transferze? Ja miałam plamienie implementacyjne od 9 do 11 dpt ,jeśli to nie są żadne skrzepy tylko trochę leci to może to faktycznie zagniezdzenie? Mnie mega mocno bolało podbrzusze i byłam pewna że to @
-
Furiatka wrote:Paulcia, gratulacje serduszka
Olcia.de, przykro mi, że się nie udało, ale masz rację, że nie ma się co zamartwiać, coco jumbo i do przodu, następnym razem się uda
Ja już po wizycie. Ten cykl odpuszczam. Powiedziałam lekarzowi, że chciałabym skorzystać z zamrożonych oocytów. Okazuje się, że mamy ich 6 a nie 5, więc fajnie . Gin zasugerował, żeby jednak podejść do stymulacji i zrobić procedurę jeszcze raz, włączając w to zamrożone oocyty. Powiedział, że będziemy mogli zapłodnić wszystkie komórki i chyba mnie przekonał. Tym razem długi protokół. Mówił też, że poprzednim razem beta wskazała na to, że zarodek się zagnieździł, ale po prostu przestał się rozwijać. Jakoś dzisiaj dał mi nadzieję. Zapytałam, co ewentualnie jeszcze możemy zbadać. Zasugerował tylko kariotypy. Wiecie może, ile takie badanie kosztuje?Furiatka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Necia124 wrote:A wiedziałaś już o tym że masz betę dodatnia czy nie badalas i założyłas że to implementacja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 18:48
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Necia mój kropek tak się głęboko wgryzl dlatego tak bolało o uszkodził naczynko krwionośne dlatego plamienie miałamDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Necia124 wrote:No właśnie więc mogło być zagniezdzenie wtedy A j mnie chyba już po nim jest sporo beta wynosi 25.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 18:56
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Necia124 wrote:No właśnie więc mogło być zagniezdzenie wtedy A j mnie chyba już po nim jest sporo beta wynosi 25.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie