X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Oj Farelko. Wiem, że to boli. Tu radość bo beta dodatnia, a potem wielkie rozczarowanie. Wiesz, co mi wczoraj doktor w klinice powiedział?? Powiedział, że to że zarodek się zagnieździł, to że była ciąża biochemiczna, (jak oni to mówią ) to oznacza , że mój organizm chce tej ciąży, tylko z zarodkiem było coś nie tak, że któryś z chromosomów czy cuś nie utworzył się tak jak powinien. U Ciebie też tak jest. Twój organizm przyjął kropeczka ale po prostu kropeczek był za słaby.
    Ja też się boję kolejnego transferu. Dlaczego ma się udać za drugim razem jeżeli za pierwszym się nie udało?? Popatrz na dziewczyny, które podeszły po raz drugi do ciro i się udało :). Mają swój mały cud. I my też tak musimy myśleć. Że nam się uda. Skoro mamy jeszcze szanse na dzidzie to dlaczego nie zaryzykować?? Chociaż po to, żeby nie robić sobie za parę lat wyrzutów, że nie zrobiłyśmy wszystkiego co się dało.
    Wbrew pozorom jesteśmy silniejsze niż nam się wydaje :).

Bajeczko mam nadzieję że to się uda ... mnie najbardziej przeraża czekanie. Muszę odczekać 2 cykle by móc znowu podejść do stymulacji .... A jak sytuacja u Ciebie ??

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    9 pęcherzyków to wcale nie tak mało, są dziewczyny które mają gorzej i mają tylko dwa lub trzy. Nie chodzi o ilość ale o jakosc :-) trzymam kciuki żeby pięknie się zaplodnily.

To prawda, dziękuje za kciuki

Paulcia28 lubi tę wiadomość

p19ucsqvekppzro1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Zniknęłam,bo mój umysł potrzebował+nawał pracy... Za tydzień 4.06. na pokład biorę moje dwa zarodki 5,6dniowe. Czy mogę im jakoś pomóc (oprócz leków:-P) jakieś jedzenie etc? Proszę o dobre myśli, kciuki, modlitwe, wszystko co się da!

Paulcia28, inka1985, MagNolia55, KasiaŁódź, Olciaaa, Paulaa25, Niezapominajka5, Farelka lubią tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Dziewczyny! Zniknęłam,bo mój umysł potrzebował+nawał pracy... Za tydzień 4.06. na pokład biorę moje dwa zarodki 5,6dniowe. Czy mogę im jakoś pomóc (oprócz leków:-P) jakieś jedzenie etc? Proszę o dobre myśli, kciuki, modlitwe, wszystko co się da!
    Hej Ninkali w końcu jakieś wieści od Ciebie :-) ja jadłam świeżego ananasa dwa plasterki dziennie od dnia transferu przez kolejne4 dni, do tego kwas foliowy, omega 3 ale bez rybiego tłuszczu, magnez i to co w klinice kazali, proga i estradiol. Kciukasy zaciśnięte , w końcu i Ty się doczekalas , <3 a masz mrozaczki?

ninkali lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Onia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Witajcie Dziewczyny,

czytam Was od bardzo dawna, kibicuję, cieszę się i płaczę razem z Wami, ale dopiero dzisiaj postanowiłam coś napisać, to mój pierwszy raz w ogóle na jakimkolwiek forum.

Niezapominajka, Farelka - bardzo mi przykro, kibicowałam Wam mocno.
    Paulaa25 - gratulacje!
    gosia1992 - super! teraz tylko "chwilkę" musisz poczekać :)

Moja historia w skrócie to starania od stycznia 2016, 4 nieudane IUI, punkcja w styczniu br., 3 blastki zamrożone, 1. criotransfer w lutym, udany na chwilę, zakończony poronieniem w 7. tygodniu. W miedzyczasie dużo badań - żałuję, że tak późno:( Teraz jestem po drugim crio 22 maja czyli dokładnie wtedy kiedy Olciaa, jeśli się nie mylę.

Betę robię w czwartek, jestem przerażona, nie mam żadnej nadziei na powodzenie, więc ten post nie będzie dla Was pokrzepiający niestety.

Chciałam Wam powiedzieć, że Was wszystkie bardzo podziwiem i mam wrażenie, że radzicie sobie z niepowodzeniami dużo lepiej niż ja. Nie wiem jak Wy to robicie, ale historie, które tutaj czytam pokazują, że prędzej czy później każdej z nas się uda!

Hej,
    czemu piszesz, że nie masz nadziei?
    Co jest u Was przyczynom niepowodzeń ?

Bajka_88 lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • kasia1234 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj zrobilam bete 9dpt wynik 59 :) trzymam za Was wszystkie caly czas kciuki !!

olcia.de, inka1985, e_mil_ka, Zizu87, Finezja_k, KasiaŁódź, KasiaLe, moniczka2601, Paulcia28, Olciaaa, inka2707, gosia1992, Paulaa25, asias, MagNolia55, Niezapominajka5, Necia124, Marmis, morganaa, Gaja88, Farelka, Bajka_88, Bea_, emka29 lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1234 wrote:
    Hej dziewczyny. Dzisiaj zrobilam bete 9dpt wynik 59 :) trzymam za Was wszystkie caly czas kciuki !!

GRATULACJE! Trzymam kciuki za piękne kolejne wyniki :)

kasia1234 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:

Ja do dnia transferu biorę Oeparol 3x dziennie - nie wiem czy to jakoś pomaga, u mnie akurat nie ma problemu z endometrium, ale mój lekarz twierdzi, że pomaga :) Wiem, że niekórzy lekarza zalecają czerwone wino.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 17:11

ninkali lubi tę wiadomość

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • kasia1234 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje w piatek powtarzam bete,oby rosla sobie spokojnie!

inka1985 lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
  • Finezja_k Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaŁódź wrote:
    Ech ucina mi posty.
    Pewnie dla tego niskie amh bo jeden jajnik już nie czynny. O 24 mam zrobić zastrzyk Orgalutran i jutro na kontrole. A biopsje przewidują na poniedziałek. Któraś z Was mi napisała ze po Elonva miala aż 20 pęcherzyków czy może powiedzieć na jakim amh ?
    24 pecherze amh 4.08 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 17:17

KasiaŁódź, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Onia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25,Kasia 1234 - dobre nowiny - bardzo się cieszę
    gosia 1992 odpocznij sobie ładnie teraz, trzymam kciuki :)

c5c9c0e3f3.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Hej,
    czemu piszesz, że nie masz nadziei?
    Co jest u Was przyczynom niepowodzeń ?

Ehh, nie wiem skąd to załamanie, chyba nie przepracowałam do końca tematu poronienia po poprzednim transferze, to było 2 miesiące temu, wszystko się tak szybko potoczyło. Myślałam, że już jestem gotowa na kolejny transfer, ale w międzyczasie dostałam wyniki badania "materiału po poronieniu" (tak to się nazywa:/) i okazało się, że był to zdrowy chłopiec. Zmiażdżyło mnie to totalnie.

U nas przyczyn jest niby kilka, ale właściwie nie jest znana. Ja mam PCOS, ale po lekach mam owulację. Mam też Genotyp KIR AA, ale lekarz twierdzi, że to nie było przyczyną niepowodzenia. Mój mąż ma morfologię 1%, ale ostatecznie ilościowo mieści się w normie.

Ja ciągle myślę, że powodem jednak był ten genotyp, teraz biorę na to leki, żałuję, że nie zrobiłam wszystkich specjalistycznych badań wcześniej.

• Onia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Ehh, nie wiem skąd to załamanie, chyba nie przepracowałam do końca tematu poronienia po poprzednim transferze, to było 2 miesiące temu, wszystko się tak szybko potoczyło. Myślałam, że już jestem gotowa na kolejny transfer, ale w międzyczasie dostałam wyniki badania "materiału po poronieniu" (tak to się nazywa:/) i okazało się, że był to zdrowy chłopiec. Zmiażdżyło mnie to totalnie.

U nas przyczyn jest niby kilka, ale właściwie nie jest znana. Ja mam PCOS, ale po lekach mam owulację. Mam też Genotyp KIR AA, ale lekarz twierdzi, że to nie było przyczyną niepowodzenia. Mój mąż ma morfologię 1%, ale ostatecznie ilościowo mieści się w normie.

Ja ciągle myślę, że powodem jednak był ten genotyp, teraz biorę na to leki, żałuję, że nie zrobiłam wszystkich specjalistycznych badań wcześniej.

Przykro mi, że coś takiego CI się przytrafiło :(
    Ale skoro lekarz przepisał tabletki, to już inna , nowa sytuacja .
    A my tu wszystkie trzymamy kciuki żeby się udało, głowa do góry :)

aga_ni lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:

A powiedz mi jakie badania należy wykonać i ile kosztują odnośnie tych genotyów i innych ?

c5c9c0e3f3.png
  • KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1234 wrote:

Gratuluje

p19ucsqvekppzro1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1234 wrote:
    Super! Gratuluję! Niech teraz pięknie rośnie <3

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1234 wrote:
    Gratulacje Kasiu <3 pięknego przyrostu bety życzę :-):-):-) strasznie się cieszę. To był Twój pierwszy transfer? Crio czy świeży? Ile kropkow miałaś transferowanych?

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • kasia1234 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Gratulacje Kasiu <3 pięknego przyrostu bety życzę :-):-):-) strasznie się cieszę. To był Twój pierwszy transfer? Crio czy świeży? Ile kropkow miałaś transferowanych?
    Drugi transfer od razu szlam za ciosem po nieudanym. :) jeden kropek heh ...oby wszystko bylo dobrze 5 lat czekania na szczescie !!!

Farelka, Bajka_88 lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje! Ilu dniowy kropek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1234 wrote:
    Drugi transfer od razu szlam za ciosem po nieudanym. :) jeden kropek heh ...oby wszystko bylo dobrze 5 lat czekania na szczescie !!!
    Dajesz mi nadzieję w tym ciężkim dla mnie czasie <3

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ