X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Inka u mnie bardzo podobnie z tą endometriozą, w klinice mi zdiagnozowali torbiel endometrialną na jajniku ponad 3 cm, i mam ją do tej pory, bo lekarz odradził laparoskopię też właśnie dlatego, że zmniejszyło by to AMH. Też miałam LUF, ovitrelle nie pomagało na pęknięcie, dlatego nawet nie podchodziliśmy do IUI tylko od razu in vitro.

Ja poszłam na laparoskopie diagnostyczna, a okazało się, że same cuda były w środku. 8 ognisk endomendy. 3 torbiele endometrialne, nawet jelita i wiązała krzyzowo - maciczne zaatakowala. Długo dochodziłam do zdrowia fizycznego jak i psychicznego. U nas był problem z kasa i musieliśmy się wesprzeć finansowo, żeby wystartować z in vitro. Dlatego w miedzy czasie była jeszcze 1 IUI. Bo naturalnie zajsc w ciaze przy endometriozie to chyba graniczy z cudem.
    Mój profesor był mega optymistycznie nastawiony bo przecież młodzi jesteśmy, ale tu chyba nie o to chodzi tylko o czynniki z którymi musimy się zmierzyć.
    Czasami się zastanawiam, nad tym ze chyba jestem zła osoba, że zostałam skazana na takie cierpienie

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Kochana ja miałam łącznie 18 komórek i 14 z nich odpadło i się nie zaplodnilo. Zostały 4 i przy pierwszym crio wzięłam dwa kropki i mój organizm je odrzucił, wracając po dwa ostatnie kropki nie wierzyłam że się uda, ale się udało, ja wierzę że u Ciebie też się uda <3 nie załamuj się ją cieszyłam się że chociaż te 4 mieliśmy :-) będzie dobrze, trzymam mocno kciuki <3

Dziękuję Kochana za wsparcie❤

Paulcia28 lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka82 wrote:
    Dziewczyny ja dziś miałam ostatni podgląd. Jajka są. Nawet sporo. Hormony w normie. W poniedziałek punkcja. W czwartek lub w sobotę transfer. Jednego zarodka.
    Wykupiłam dziś całą torbę leków. Jak ja to wszystko zaaplikuje to będę jak tablica mendelejewa.

Trzymam kciuki za pomyślne wieści. Mąż też wczoraj poszedł do apteki. Cała siatka leków.

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Trzymam kciuki za pomyślne wieści. Mąż też wczoraj poszedł do apteki. Cała siatka leków.
    Dziękuję kochana. Tobie również powodzenia życzę.

Waleczna lubi tę wiadomość

eikts65g5p5zd2xk.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna, musisz wierzyc <3

Waleczna, tolerancyjna lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Waleczna, musisz wierzyc <3

Muszę, chcę wierzyć ❤
    Dziekuje wszystkim za wsparcie. Spróbuję zasnąć, chociaż nie będzie łatwo. Chciałabym wyłączyć myślenie...
    Dobranoc ❤Spokojnej nocy

tolerancyjna lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna jestem z Tobą...
    Wiem przez co przychodzisz. Oby jutro był dla Was piękny dzień <3

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Roztoczanka Znajoma

Wysłany: 15 czerwca 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pracy i wynik moj w 14dpt to <2,3
    i @ się mega rozkreciła
    mam jeszcze 2 mrozaczki, wiec za 2 cykle ponownie bede sie przygotowywac do kolejnego transferu.
    Ale czas pokaże! Co ma być to będzie. Napewno sie teraz uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 23:21

tolerancyjna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Ja poszłam na laparoskopie diagnostyczna, a okazało się, że same cuda były w środku. 8 ognisk endomendy. 3 torbiele endometrialne, nawet jelita i wiązała krzyzowo - maciczne zaatakowala. Długo dochodziłam do zdrowia fizycznego jak i psychicznego. U nas był problem z kasa i musieliśmy się wesprzeć finansowo, żeby wystartować z in vitro. Dlatego w miedzy czasie była jeszcze 1 IUI. Bo naturalnie zajsc w ciaze przy endometriozie to chyba graniczy z cudem.
    Mój profesor był mega optymistycznie nastawiony bo przecież młodzi jesteśmy, ale tu chyba nie o to chodzi tylko o czynniki z którymi musimy się zmierzyć.
    Czasami się zastanawiam, nad tym ze chyba jestem zła osoba, że zostałam skazana na takie cierpienie
    Waleczna bardzo dobrze Cię rozumiem, mi też mózg podpowiadał różne abstrakcyjne uzasadnienia rzeczy, które nas spotykają... jestem złym człowiekiem, a może za mało sie kochamy i to dlatego, znow przyszła miesiączka, bo los chce pokazac mi, że musze zmienić podejście i wiele innych :(

Dla pokrzepienia opowiem Ci historię mojej koleżanki, która z IV stopniem endometriozy zaszla naturalnie w ciąże. To ona wsparła mnie po diagnozie i to ona przypomniała, że to nie jest wyrok, choć dobrze pamiętalam jak cierpiała, nie tylko psychicznie ale fizycznie, każda @ zwolnienie z pracy, jeżdżenie na kroplówki przeciwbólowe nie mówiąc o nieudanych staraniach :( I udało im się, naturalnie, mimo, że lekarz z Warszawie rozłożyl ręce i ze szczerym smutkiem w oczach powiedział, że już nie może im pomóc...nie poddała się, zaczęła się leczyć w Białymstoku i owszem miala wspomaganie (zastrzyki na pęknięcie, żeby zwiększyć szance), ale udało się i ich cud ma teraz już ponad 5 lat <3

Z endometriozą to jest tak, że czasem dobrze zrobić laparo, nawet tą operacyjną, bo w tak zaawansowanym stopniu zajść w ciąże jest po prostu ciężko. Ona robila laparo dwa razy. W razie czego mam namiar na lekarza, który ją operował tu w Warszawie. W przypadku tak zaawansowanej choroby trzeba po prostu zrobić bilans zysków i strat, bo jeśli nieskie AMH nie jest Twoim problemem, to może warto to wyciąć chociaż część? Ponoć po operacji wielu parom udaje się zajść naturalnie w ciąże, bo nagle organizm zaczyna dzialac jak w zegarku. Nie ma na to co prawda zbyt duzo czasu, bo to gówno sie odnowi, ale to daje nadzieję.

Pomyśl, może poprostu trzeba zawalczyć, a kto jak nie Ty ;) nie mniej jednak mam nadzieję, że uda się podejść do transferu i że będzie on pozytywny. I wybij sobie z głowy, że jestes złym człowiekiem <3

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Witam ponownie, dopiero wracamy do domku dziś zaczynam symulacje, podgląd w piątek za tydzień, cieszę się bo ze względu na ryzyko hiperki będę miała zaplodnione wszystkie komórki ile ich by nie było, transfer napewno za miesiąc ale trudno poczekam,,, :)

Tylko na ryzyko hiperki bedziesz miala zaplodnione wszystkie komorki? To moze w nastepnej procedurze tez mi sie uda?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Mam pytanie bo zapomniałam zapytać w klinice jeśli teraz jestem na stymulacji i będzie w tym cyklu punkcja a za miesiąc transfer czyli w którym dc miał ktoś tak i mi podpowie?

Wszystko zalezy od tego czy do criotransferu bedziesz podchodzic na cyklu sztucznym czy naturalnym.
    Jesli na naturalnym to po owulacji jesli bedziesz miala zamrozone blastocysty to transfer bedzie 5 dni po ovu.
    Jesli cykl sztyczny to zalezy kiedy Twoje endo bedzie odpowiednio grube. Wtedy wlaczaja progesteron i za 5 dni transfer jesli masz blastocysty. Jesli mlodsze zarodki to wczesniej.

moniczka2601 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    No masz niższy ale w normie proszę nie martw się na zapas!
    Leczysz sie w nOvum???
    Ja jestem dziś 29 dpt także 3 dni rożnicy mamy tylko :)
    Tak w Novum. Dr powiedziała że beta bardzo ładna ale bardzo zmartwila ja ten progesteron. Niby w normie ale powiedziała: niski niski... trzeba działać. I biorę te zastrzyki (oprócz nich mam jeszcze fraxiparine) 19.06 jadę na iść serduszkowe. A jaki wiek zarodka miałaś? Bo u mnie był 3 dniowy maluch.

KasiaLe lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roztoczanka wrote:
    i @ się mega rozkreciła
    mam jeszcze 2 mrozaczki, wiec za 2 cykle ponownie bede sie przygotowywac do kolejnego transferu.

Bardzo mi przykro ale grunt to pozytywne nastawienie jest o co walczyć. Powodzenia przy kolejnym transferze.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias, Ninkali, Waleczna <3
    Dziś sercem jestem z Wami!

asias, Waleczna lubią tę wiadomość

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Tak w Novum. Dr powiedziała że beta bardzo ładna ale bardzo zmartwila ja ten progesteron. Niby w normie ale powiedziała: niski niski... trzeba działać. I biorę te zastrzyki (oprócz nich mam jeszcze fraxiparine) 19.06 jadę na iść serduszkowe. A jaki wiek zarodka miałaś? Bo u mnie był 3 dniowy maluch.
    U mnie była 5 dniowa kropka :)
    Ja też mam wizytę we wtorek :) Pewnie się gdzieś miniemy :)
    U kogo się leczysz?
    Niski ale w normie , bedzie dobrze!!!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roztoczanka wrote:
    i @ się mega rozkreciła
    Bardzo mi przykro :( trzeba walczyć dalej!
    Życze udanego kolejnego transferu oby los uśmiechnął sie do was!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 09:18

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    asias, Ninkali, Waleczna <3
    Dziś sercem jestem z Wami!
    Dziewczyny ja też się przyłączam <3 <3 <3

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Nuśka82 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja też:-)

eikts65g5p5zd2xk.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Ja też :-) Powodzenia!

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roztoczanka wrote:
    i @ się mega rozkreciła

Przykro mi :-(

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ