In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Roztoczanka wrote:Wróciłam z pracy i wynik moj w 14dpt to <2,3
i @ się mega rozkreciła
mam jeszcze 2 mrozaczki, wiec za 2 cykle ponownie bede sie przygotowywac do kolejnego transferu.
Ale czas pokaże! Co ma być to będzie. Napewno sie teraz uda.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
Jesteście Kochane :* Super, że jesteście, tyle wsparcia można otrzymać od Was
Tylko z Wami można pogadać o tych wszystkich problemach związanych z in vitro, ktoś kogo ta sprawa nie dotyczy nie ma pojęcia ile niemiłych niespodzianek może czaić się na każdym kroku podczas całej procedury jeszcze zanim osiągnie się pozytywną betę. Ja mam dziś transfer blastki ok. 15, a już sr.m żarem
Ninkali, Waleczna oby ten dzień był dla nas piękny ♥ Tolerancyjna, Ty moje waleczne serce, stawaj do walki jak najszybciej o ile to możliwe, kciuki zawsze będą zaciśnięte ♥. A czy dziś jeszcze któraś z nas nie miała mieć transferu?? bo coś mi tak świta
Paulcia28, Paulaa25, inka2707, Waleczna, inka1985 lubią tę wiadomość
-
tolerancyjna wrote:asias, Ninkali, Waleczna
Dziś sercem jestem z Wami!asias, Waleczna lubią tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWaleczna Twoja sytuacja jest bardzo podobna do mojej. Też miałam stymulacje menopur +cetroide. Na usg ponad 20 pęcherzyków, wysoki estradiol i ryzyko hiperki. Ostatecznie pobrali 13 komórek ale tylko 6 dojrzałych. Jakie było nasze szczęście jak dr napisał w drugiej dobie, że wszystkie 6 się ładnie zapłodniło i rozwija dalej. W 3 dobie embriolog informuje, że zamrozili najlepszy zarodek a pozostałe 5 są słabe i lepiej się nie nastawiać. Ale jednak mamy jeszcze dwie wczesne blastki
jestem po transferze 3 dniowego, nie udany. Długo myślałam nad tym czy brać 3 dniowy czy blastke. Dzisiaj bym jednak zdecydowala podać blastke. Pamiętaj, wiele też zależy od leków, hodowli i embriologa. Niestety to wszystko to loteria. Waleczna mam nadzieję, że Twoja 4 to siłacze i dadzą radę
Paulaa25, Waleczna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my mamy 4 dni szaleństwa na weselu przyjaciół
I powiem Wam, że chyba zaczniemy jeździć po hotelach na bzykanie, bo Nasza sypialnia tylko ze,staraniami się kojarzy
Trzymam kciuki za Was. Ja też byłam załamana po 1 transferze, dzisiaj już zdecydowanie lepiejOlciaaa, Waleczna, morganaa, e_mil_ka, KasiaŁódź, Paulcia28, inka1985, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Moja beta 10dpt 5 dniowej blaski 2AA to 83
Według mnie to bardzo mało
Na początku roku byłam w ciąży bliźniaczej to beta w 9 dpt była 396 dzieląc na 2 to powinno być ok200 ja mam 83 coś jest nie tak
Dziewczyny proszę napiszcie mi śwoje bety ok 10 dnia przy blastocycie
Wysokość bety ma znaczenie że to był crotransfer?
Czy zarodek 2AA później się zagniedżdżą niż np 3AA ?Micha -
nick nieaktualnyMisiaZ88 wrote:A my mamy 4 dni szaleństwa na weselu przyjaciół
I powiem Wam, że chyba zaczniemy jeździć po hotelach na bzykanie, bo Nasza sypialnia tylko ze,staraniami się kojarzy
Trzymam kciuki za Was. Ja też byłam załamana po 1 transferze, dzisiaj już zdecydowanie lepiejMisiaZ88 lubi tę wiadomość
-
asias wrote:Jesteście Kochane :* Super, że jesteście, tyle wsparcia można otrzymać od Was
Tylko z Wami można pogadać o tych wszystkich problemach związanych z in vitro, ktoś kogo ta sprawa nie dotyczy nie ma pojęcia ile niemiłych niespodzianek może czaić się na każdym kroku podczas całej procedury jeszcze zanim osiągnie się pozytywną betę. Ja mam dziś transfer blastki ok. 15, a już sr.m żarem
Ninkali, Waleczna oby ten dzień był dla nas piękny ♥ Tolerancyjna, Ty moje waleczne serce, stawaj do walki jak najszybciej o ile to możliwe, kciuki zawsze będą zaciśnięte ♥. A czy dziś jeszcze któraś z nas nie miała mieć transferu?? bo coś mi tak świta
Ale cóż, 5 lipca wizyta i wracamy do boju o szczęście! Pełni obaw, ale nie da się ukryć, że i nowych nadziei...inka1985, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
nick nieaktualnyMicha wrote:Moja beta 10dpt 5 dniowej blaski 2AA to 83
Według mnie to bardzo mało
Na początku roku byłam w ciąży bliźniaczej to beta w 9 dpt była 396 dzieląc na 2 to powinno być ok200 ja mam 83 coś jest nie tak
Dziewczyny proszę napiszcie mi śwoje bety ok 10 dnia przy blastocycie
Wysokość bety ma znaczenie że to był crotransfer?
Czy zarodek 2AA później się zagniedżdżą niż np 3AA ?
Przepraszam, że pytam (jak nie chcesz to nie musimy poruszać tego tematu) ale jak długo byłaś w ciąży bliźniaczej? -
Ewi28 wrote:Witam się dziewczyny i trzymam kciuki za dzisiejsze transfery.
Ja we wtorek mam 18 dc wiec pewnie juz dostane jakieś zastyrzyki? Przypominam że idę długim protokołem i jestem w trakcie tabl anty.
Pewnie dostaniesz już lek na wyciszenie. Ja dostałam gonapeptyl.Ewi28 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Micha ja miałam crio blastocysty 4AA, 8dpt beta wynosiła 33 a 11 dpt coś około 240. Ważny jest przyrost, więc koniecznie powtórz badanie. Myślę, że będzie OK
Przepraszam, że pytam (jak nie chcesz to nie musimy poruszać tego tematu) ale jak długo byłaś w ciąży bliźniaczej?Micha -
nick nieaktualnyMicha wrote:To był 11 tc miałam styczność z chorobami zakaźnymi tej zimy było dużo chorób u mnie w rodzinie chyba jak na złość bo my bardzo żądło chorujemy
Ale teraz wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że beta jest pozytywna
Trzymam kciuki żeby pięknie rosła!!!
Micha, tolerancyjna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny. Wczoraj miałam punkcję pobrano 8 kom z czego zapłodniły sie dwie, a trzecia jeszcze walczy. Cz któraś z Was miała taka sytuacje ze jedna komórka zapłodniła sie pózniej i był z niej prawidłowy zarodek? Dajcie prosze znac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 11:50