In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie wie moja mama i rodzice mojego męża i mój ginekolog miejscowy. Nikt więcej. Nie mówię o tym nikomu nie dlatego że mogłabym się spotkać z brakiem zrozumienia. Wręcz przeciwnie. Myślę że całe moje środowisko poparło by mnie. Nie mówię nikomu bo to moja intymna sprawa. I tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:32
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
Aife wrote:Dziewczyny czy któraś z was podchodziła do in vitro bez badania FSH? Albo robił je już w trakcie procedury ? ( FSH robi się w 2- 3 dniu cyklu)
-
Aife wrote:Dziewczyny czy któraś z was podchodziła do in vitro bez badania FSH? Albo robił je już w trakcie procedury ? ( FSH robi się w 2- 3 dniu cyklu)
Ja w ogóle go nie robiłam. Lekarz uznał, że nie ma potrzeby i widocznie miał racjęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:41
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
inka2707 wrote:Ja w ogóle go nie robiłam. Lekarz uznał, że nie ma potrzeby i widocznie miał rację
Ja robiłam 2 dniu cyklu przed procedura👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Paulaa25 wrote:Ewi28 u mnie w klinice para z dzieckiem na wizycie na transferze to codzienny widok także nie przejmuj się teściową...
Moje koleżanki wiedza ze może kiedyś zrobie ale nie wiedzą że już jestem po
Cały czas namawiały mnie by zrobić ,ze to takie proste ich zdaniem ,ze nie chce wchodzić w tematy z kimś kto niema zielonego pojęcia jak to jest naprawdę ile to kosztuje nas nerwów,kasy i w ogole jaki to jest trudny dla nas okres... -
Nuśka82 wrote:U mnie wie moja mama i rodzice mojego męża i mój ginekolog miejscowy. Nikt więcej. Nie mówię o tym nikomu nie dlatego że mogłabym się spotkać z brakiem zrozumienia. Wręcz przeciwnie. Myślę że całe moje środowisko poparło by mnie. Nie mówię nikomu bo to moja intymna sprawa. I tyle.
Nawet ostatnio położna mi mówiła, że nie mam się przejmować opinia ludzi na temat in vitro. Doradziła, że im mniej ludzi wie tym lepiej, tym bardziej jak mieszka się w małym miasteczku. Tak naprawdę ludzie mało wiedzą na temat in vitro( oczywiście Ci których nie dotyczy) media tez robią swoje. Niektórzy starsi ludzie maja wmówione, że to ogromne zło i tyle.
Ja kiedyś jak rozmawiałam na ten temat w pracy to opinie podzielone. I tak jak mówicie , kto nie ma problemu to nie zrozumie. Jak kiedyś usłyszałam od szefowej :może to i lepiej ze jie masz dzieci. Także wiecie.... nie mam najmniejszej ochoty się z nimi dzielić, bo i tak nie zrozumieją.👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Na szczescie dzisiaj dostalam @ uff...
Teraz tylko rodzi sie we mnie pytanie...czy podchodzic teraz do crio...?
Coprawda takie bylo zalozenie...ale ten nieszczesny spozniajacy sie okres namieszal mi w glowie...Prosze doradzcie mi dziewczyny...bowiem 5 lipca wylatujemy na tygodniowy urlop na Cypr...o tyle o ile transfer zapewne mialabym jeszcze przed, to jednak boje sie ze te upaly, w ktorych bede, moga miec negatywny wplyw, pozatym nie wiem jak mialabym ewentualnie tam sprawdzic bete...ech...Czy wrzucic na luz i podejsc teraz?
Nie wiem co robic...Nie chce juz dluzej czekac! Samo icsi bylo na poczatku maja...a ja dalej czekam...nie wytrzymam dluzej...help!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 15:54
-
Micha wrote:Kasia możesz napisać jaką miałaś blastocyty?
Micha, tolerancyjna lubią tę wiadomość
♥️♥️ 08.2012 - bliźniaki,
-
MagNolia55 wrote:Na szczescie dzisiaj dostalam @ uff...
Teraz tylko rodzi sie we pytanie...czy podchodzic teraz do crio...?
Coprawda takie bylo zalozenie...ale ten nieszczesny spozniajacy sie okres namieszal mi w glowie...Prosze doradzcie mi dziewczyny...bowiem 5 lipca wylatujemy na tygodniowy urlop na Cypr...o tyle o ile transfer zapewne mialabym jeszcze przed, to jednak boje sie ze te upaly, w ktirych bede moga miec negatywny wplyw, pozatym nie wiem jak mialabym ewentualnie tam sprawdzic bete...ech...Czy wrzucic na luz i podejsc teraz?
Nie wiem co robic...Nie chce juz dluzej czekac! Samo icsi bylo na poczatku maja...a ja dalej czekam...nie wytzymam dluzej...help!
Magnolia najlepiej jakbyś zapytała lekarza, czy jak byś teraz przystąpiła do crio to czy te upaly miały by jakiś niekorzystny wpływ. Z drugiej strony jedziesz tam odpocząć... może dobrze to by wpłynęło. Bylibyscie we Troje na pokladzie ☺ ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 15:54
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
KasiaLe wrote:Moja była zamrożona dopiero w 7dobie bo bardzo wolno się dzieliła (przynajmniej tak mi powiedzieli w klinice). Słabo rokująca a jednak dała rade. Czekała zamrożona ponad 6 lat.
Kasiu to ba właśnie Ta blastocysta❤👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
KasiaLe wrote:Moja była zamrożona dopiero w 7dobie bo bardzo wolno się dzieliła (przynajmniej tak mi powiedzieli w klinice). Słabo rokująca a jednak dała rade. Czekała zamrożona ponad 6 lat.
Dowód na to że zawsze trzeba mieć nadzieję!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 15:59
Waleczna lubi tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Na szczescie dzisiaj dostalam @ uff...
Teraz tylko rodzi sie we mnie pytanie...czy podchodzic teraz do crio...?
Coprawda takie bylo zalozenie...ale ten nieszczesny spozniajacy sie okres namieszal mi w glowie...Prosze doradzcie mi dziewczyny...bowiem 5 lipca wylatujemy na tygodniowy urlop na Cypr...o tyle o ile transfer zapewne mialabym jeszcze przed, to jednak boje sie ze te upaly, w ktorych bede, moga miec negatywny wplyw, pozatym nie wiem jak mialabym ewentualnie tam sprawdzic bete...ech...Czy wrzucic na luz i podejsc teraz?
Nie wiem co robic...Nie chce juz dluzej czekac! Samo icsi bylo na poczatku maja...a ja dalej czekam...nie wytrzymam dluzej...help!
Ciekawa jestem co Ci lekarz doradzi -
MagNolia55 wrote:Jak zwykle mam cykora jak mam dzwonić
MagNolia55 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Dzwonilam...
Chyba na styk sie zmiescimy...dzien przed wylotem ma byc transfer...;o i mowil, ze to, ze upaly to w niczym nie przeszkadza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 16:49
Paulcia28, Waleczna, Paulaa25, inka1985, Gaja88 lubią tę wiadomość
-
Asias jesteś już po transferze?
Ninkali mam nadzieję że wszystko w porządku
Micha powtórz betę i zobaczymy, ale Olciaa ma racjęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 16:48
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ja już po transferze, dostałam 1 blastocystę 3 BB i 1 morulę. Została morula do obserwacji ale embriolog mówił, że ma małe szanse, także nie będziemy mieli śnieżynek. To nasza jedyna szansa jak na razie. Wierzę w cuda, bo parę ich na forum było
oby i mi się przytrafił.
Waleczna to bardzo ładne te Twoje zarodki jak na 2 dobę, takie jak być powinny, oby wszystkie dotrwały do końca
MagNolia55, e_mil_ka, Paulaa25, inka1985, Paulcia28, Aife, tolerancyjna, inka2707, Gaja88 lubią tę wiadomość