In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobietki. Witam was w to niedzielne nudne przedpołudnie. Odkąd mój mężu ma urlop do komputera dopchać się nie mogę. Fakt że o wyjeździe gdzie kolwiek możemy tylko pomarzyć ale wspólnie dopieszczamy nasz domek. Zajęcie jest, człowiek nie myśli o głupotach.
POczytuję was tylko na telefonie. Kurcze tyle smutnych wiadomości.
Ninkali - tak jak dziewczyny mówią powtórz jeszcze raz betę. Może kropki przestaną swirować i ruszą.
Tym którym się nie udało bardzo współczuję i ściskam mocno.
Co do tematu - kto wie o in viro - u nas wiedzą tylko rodzice i nieliczni znajomi. Jednak to temat tabu na naszym zad...u. Od znajomych zero wsparcia, zainteresowania - w końcu mają swoje dzieci ( poczęte naturalnie oczywiście). Jak to mówią "syty nigdy nie zrozumie głodnego". Rodzice jak rodzice. Jak zaczniemy coś gadać to ok a tak to wonty bo nic nie mówimy. Ale wiem, że nas wspierają mentalnie. Jednak największe wsparcie mam od Was. Czytam Was, cieszę się z waszych radości, współczuję niepowodzeń. Po prostu wiem, że nie jestem z tym sama.
Wczoraj przygarnęliśmy naszą ostatnią blastkę 2BB ( nie wiem nawet czy dobra czy nie). Nie wiem czy się cieszyć czy nie. Tak jakoś na zimno podchodzę do tego. Lepiej być mile zaskoczonym niż gorzko rozczarowanym. Ale ananasa wcinam hihi. Czyli gdzieś tam nadzieja jest.
Jestem na relanium 2*1 tab. I wielu innych cukierkach. I szczerze, za dobrze po tym leku się nie czuję. Kręci mi się w głowie, chodzę jak pijana. Też tak miałyście??
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
NieTakaNowa wrote:Hej, jestem po 9 ICSI, nieudanym oczywiście.
2 razy byłam w ciąży z ICSI ale zle się to kończyło.
Pisze, żeby zapytać czy jakieś szczęściary nie maja Puregonu żeby mnie poratować bo refundacji już dawno nie mam, moje endo nie rośnie na żadnych innych lekach a mam jedynaka na zimowisku i nie moge po niego nawet wrócić bo wszelkie koszty nas już przerosly, a tu jeszcze PUREGON bez refundacji.
Także jeśli jest jakaś dobra duszyczka która mogłaby mi pomoc/ odsprzedac uczciwie lek (niektóre kobiety kupuja na refundację i odsprzedają za cene 100%) to byłabym ogromnie wdzięczna bo już nie mam pomysłu skad brac na to pieniądzeRocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
moniczka2601 wrote:Bardzo Tobie współczuję i to jest największy problem, że iestety droga się zamyka przez koszty które są katastrofalne, mam leki refundowane natomiast wszystko to taki koszt że musiałam prawie rok przerwy zrobić aż nie chce pomyśleć że się nie uda bo finansowo też jestem ograniczona, teraz cieszę się że doktor zamiast gonalu który jest drogi dała zamiennik za 3,20 czyli można.. Teraz biorę menisinorm, powodzenia kochana
Zgadza się. Jest to dolujace, że finanse ograniczają nam drogę do szczęścia. Nie ukrywam, że dla Nas to ogromny problem.👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Bajka_88 wrote:Hej kobietki. Witam was w to niedzielne nudne przedpołudnie. Odkąd mój mężu ma urlop do komputera dopchać się nie mogę. Fakt że o wyjeździe gdzie kolwiek możemy tylko pomarzyć ale wspólnie dopieszczamy nasz domek. Zajęcie jest, człowiek nie myśli o głupotach.
Ninkali - tak jak dziewczyny mówią powtórz jeszcze raz betę. Może kropki przestaną swirować i ruszą.
Co do tematu - kto wie o in viro - u nas wiedzą tylko rodzice i nieliczni znajomi. Jednak to temat tabu na naszym zad...u. Od znajomych zero wsparcia, zainteresowania - w końcu mają swoje dzieci ( poczęte naturalnie oczywiście). Jak to mówią "syty nigdy nie zrozumie głodnego". Rodzice jak rodzice. Jak zaczniemy coś gadać to ok a tak to wonty bo nic nie mówimy. Ale wiem, że nas wspierają mentalnie. Jednak największe wsparcie mam od Was. Czytam Was, cieszę się z waszych radości, współczuję niepowodzeń. Po prostu wiem, że nie jestem z tym sama.
Wczoraj przygarnęliśmy naszą ostatnią blastkę 2BB ( nie wiem nawet czy dobra czy nie). Nie wiem czy się cieszyć czy nie. Tak jakoś na zimno podchodzę do tego. Lepiej być mile zaskoczonym niż gorzko rozczarowanym. Ale ananasa wcinam hihi. Czyli gdzieś tam nadzieja jest.
Jestem na relanium 2*1 tab. I wielu innych cukierkach. I szczerze, za dobrze po tym leku się nie czuję. Kręci mi się w głowie, chodzę jak pijana. Też tak miałyście??
Bajka życzę wszystkiego dobrego. Żeby Waszą Kruszynka pozostała z Wami. Życzę Ci z całego serducha❤Paulcia28 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Bajka trzymam mocno kciuki za Twojego kropka
ja w dniu drugiego i ostatniego crio bo nie mamy już sniezynek byłam obojętna, myślałam będzie co ma być, męża przy mnie nie było i na fotelu krótko przed crio rozryczalam się na maxa . Przez następne dni czekałam aż mój organizm znowu odrzucił maluchy jak po pierwszym crio ale zero objawów nic, dopiero w 9 dpt dostałam plamienia i silnych boli okresowych i to mnie zalamalo, ale następnego dnia zrobiłam test i wyszedł pozytywny, byłam pewna że to pozostałości po zastrzyku ale jednak stał się cud. Wierzę że i Ty doswiadczysz takiego cudu
jesteś silna kobieta i wierzę że cuda się zdarzają
Bajka_88 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ja od czwartku walczę z wyrzynajaca się ósemka i dentysta nic nie może zrobić tylko niestety teraz zapalenie zaatakowalo migdał i węzły chłonne , waga spada i idę jutro do lekarza bo zaczynam się bać o swoje maleństwo , mam nadzieję że mi pomogą. Nie pisałam ostatnio dużo ale czytam Was na bieżąco, po prostu ból twarzy nie pozwala mi normalnie funkcjonować. Trzymam za Was wszystkie kciukiDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
A ja zaraz oszaleje... Miesiączka mi się zbliża... Powiedzcie mi czy blastki 4AA I 4BB są bardzo dobre? Obawiam się że nic z tego nie będzie...21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
Micha wrote:Moja beta 10dpt 5 dniowej blaski 2AA to 83
Według mnie to bardzo mało
Na początku roku byłam w ciąży bliźniaczej to beta w 9 dpt była 396 dzieląc na 2 to powinno być ok200 ja mam 83 coś jest nie tak
Dziewczyny proszę napiszcie mi śwoje bety ok 10 dnia przy blastocycie
Wysokość bety ma znaczenie że to był crotransfer?
Czy zarodek 2AA później się zagniedżdżą niż np 3AA ?
U mnie bylo podobnie. Zobacz stopkęMicha lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Bajka_88 wrote:Hej kobietki. Witam was w to niedzielne nudne przedpołudnie. Odkąd mój mężu ma urlop do komputera dopchać się nie mogę. Fakt że o wyjeździe gdzie kolwiek możemy tylko pomarzyć ale wspólnie dopieszczamy nasz domek. Zajęcie jest, człowiek nie myśli o głupotach.
Jestem na relanium 2*1 tab. I wielu innych cukierkach. I szczerze, za dobrze po tym leku się nie czuję. Kręci mi się w głowie, chodzę jak pijana. Też tak miałyście??Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 10:20
-
Czy któraś z Was jutro betuje? Jestem dzisiaj 8dpt dwóch blastek. Zrobiłam rano test i jest bladziutka druga kreska!
miałam iść na bete we wtorek ale nie wytrzymam i lecę jutro
inka1985, Paulcia28, Paulaa25, e_mil_ka, Zizu87, asias, Waleczna, ninkali, KasiaŁódź, MagNolia55, inka2707, motylek@ lubią tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Aife wrote:Dziewczyny czy któraś z was podchodziła do in vitro bez badania FSH? Albo robił je już w trakcie procedury ? ( FSH robi się w 2- 3 dniu cyklu)
U mnie dr nie zlecał tego badaniaAife lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Nuśka82 wrote:Paulciu co za zbieg że akurat teraz dopadł Cię ból zęba. Co za masakra. Nie wiele można zrobić. Może jakieś zimne okłady.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Rose7 wrote:Czy któraś z Was jutro betuje? Jestem dzisiaj 8dpt dwóch blastek. Zrobiłam rano test i jest bladziutka druga kreska!
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Nati000 wrote:A ja zaraz oszaleje... Miesiączka mi się zbliża... Powiedzcie mi czy blastki 4AA I 4BB są bardzo dobre? Obawiam się że nic z tego nie będzie...
Bardzo dobre oczywiscie. Trzymam kciuki. Bedzie dobrzeWaleczna lubi tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Ja od czwartku walczę z wyrzynajaca się ósemka i dentysta nic nie może zrobić tylko niestety teraz zapalenie zaatakowalo migdał i węzły chłonne , waga spada i idę jutro do lekarza bo zaczynam się bać o swoje maleństwo , mam nadzieję że mi pomogą. Nie pisałam ostatnio dużo ale czytam Was na bieżąco, po prostu ból twarzy nie pozwala mi normalnie funkcjonować. Trzymam za Was wszystkie kciuki
Akurat teraz musiało Ci dopaść?
Ja miałam podobny problem rok temu. Miałam zalecony duomox, to jest penicylina, którą można brać nawet w ciąży jakby co. A potem ząb usunięty. Teraz krótko przed in vitro zaczęła się odzywać druga ósemka, więc szybko usunęłam i udało się bez antybiotyku, zagoiło się przed in vitro.
Może porozmawiaj jeszcze z innym stomatologiem. Wiem, że pewnie nie chcesz brać leków, ale stan zapalny może być groźniejszy dla maleństwa niż antybiotyk.
Trzymaj się Paulcia!Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Rose7 wrote:Czy któraś z Was jutro betuje? Jestem dzisiaj 8dpt dwóch blastek. Zrobiłam rano test i jest bladziutka druga kreska!
-
nick nieaktualny
-
asias wrote:Bajka88 to pewnie razem testujemy jak wczoraj miałyśmy transfer, kiedy myślisz robić betę? W jakich porcjach wcinasz tego ananasa, bo też kupiłam tylko nie chce przedobrzyć
Waleczna dziękuję za dobre słowa.
Paulcia wspolczuje ci tej ósemki. Ale że aż takie powiklania .... kurcze mi tez od czasu do czasu trochę sie ruszy ósemka , ale pocmi i na tym koniec. Ale chyba bez konsultacji z lekarzem się nie obedzie.
Ehh na drugi transfer poszlam na zimno. Fakt ze musialam czekac godz dłużej a na pelnym pecherzu nie było to łatwe, az szlag mnue trafiał. Klełam na wszystko na czym swiat stoi. Mąż był że mną w gabinecie. Oczywiscie przeżywał to sto razy bardziej niz ja. Ostatni raz był ze mną na transferze. Nie ważne co bedzie. Ty to kochana potrafisz podniesc na duchu i dac nadzieję
Asias ja pierwsze oznaczenia mam we wtorek. W tym tez beta ( chociaż nie wiem po co) ktora oczywiscie nic nie wykarze, kolejne zapewne w piatek albo w sobote. Ananaska wcinam po 2 plastry dziennie. Kupilam tylko jednego po pofobno mozna go jeść tylko przez kilka dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 11:17
Waleczna, asias, Paulcia28, KasiaŁódź lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj...