In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MAALINKAA wrote:Hej Kobietki. Mało się tu udzielam ale podczytuje was codziennie i po prostu nie raz mi smutno że się wam nie którym nie udało a nieraz cieszę na radosne wiadomości.Podoba mi się jak się nawzajem wspieracie a zarazem dajecie kopniaki na negatywne myślenie.Więc KOCHANE dnia 27 czerwca jadziemy na rozmowę do przygotowania się o in vitro. Już to przechodziłam raz z pozytywnym zakończeniem ale upłyneły 4 lata i pragne 2 skarba i szczerze mówiąc mam stracha a wiem co i jak ale te obawy znowu wracają i staram sobie przypomnieć jak to się zaczeło .
życzę Tobie dużo powodzenia i cierpliwości i mam nadzieje że Wam się znowu uda, a uda się
rozumiem Twoje obawy ale skoro już raz przez to wszystko przeszlas to dasz radę
będziemy czekać na wiadomości od Ciebie . Jak coś to służymy radą
MAALINKAA lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Pampuma wrote:Hej
Chce Wam opisac historie ktora mnie spotkala w klinice Invicta.
Mialam laparoskopie, usuwana torbiel z lewego jajnika. Diagnoza, ze wszystko jest ok. Miesiac po operacji udalam sie do Pana Lukaszuka poniewaz partner mial problemy. Zaplacilam z gory za wizyte. Powiedzialam Panu Luaksuzkowi ze jestem meisiac po laparoskopii ale ze mna jest wszystko ok. Na to Pan Lukaszuk zmusil mnie ze wykona mi USG mimo ze mowilam ze nie ma takiej potrzeby. Ale bez tego nie chcial rozmawiac ani oddac pieniedzy. Po sekundzie tego USG natychmiast stwierdzil ze uszkodzono mi oba jajniki oidczas laparoskopii i zostalo mi tylko in vitro, na dodatek by moze z komorka dawczyni. USg mi nie dal,nawet nei zapytal czy mam meisiaczke. a miesiaczkuje normalnie. Operowany mialam tylko jeden jajnik i ten operowany jajnik zostal uratowany i ma sie bardzo dobrze. Dwa dni po wizycie u Pana Lukaszuka powtorzylam Usg i okazalo sie ze mam na jajniku cialko zolte.
Zglosilam sprawe do Rzecznika Praw Pacjenta.Pan Lukaszuk nie chce wydac USG na ktorym postawil ta szokujaca dla mnie diagnoze. Rzecznik stwierdzil naruszenie moich praw do dokumentacji meedycznej o czym powiadomil dyrektora NFZ.
W dalszej kolejnosci zglosze zlamanie wobec mnie etyki lekarskiej itp.
Dodam ze zaszlam w ciaze natychmiast, po jednej probie w sposob naturalny.Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Pampuma niektórzy lekarze są ... cholera brak mi słów żeby to określić... do bani ?? Tobie na dzień dobry in vitro wciskali, nam przez 3 lata doktorek mydlił oczy, że naturalnue się uda. Wizytki, drogie badania, drogie leki i nic. Wyciągnął w h... kasy i stwierdził po czasie " zróbcie siebie in vitro ja już wam nie pomogę". Nawet nie wyobrażasz sobie jaka ja wściekła na siebie jestem, że od razu kliniki nie wybraliśmy. Diabli z kasą, ale czasu nikt nie wroci.
KasiaŁódź lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Hej dziewczyny dzisiaj ostatni podgląd i w poniedziałek najprawdopodobniej punkcja, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej. Życzę wszystkim pozytywnych wyników a dziewczyną którym się udało spokojniej ciąży
Paulaa25, Paulcia28, Waleczna, Salsefia, Luna131, Gaja88, inka2707, japonka, KasiaŁódź, tolerancyjna, Bajka_88, Roztoczanka lubią tę wiadomość
-
Kicis36 wrote:Hej dziewczyny dzisiaj ostatni podgląd i w poniedziałek najprawdopodobniej punkcja, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej. Życzę wszystkim pozytywnych wyników a dziewczyną którym się udało spokojniej ciąży
Powodzenia. Dużo zdrowych jajeczek.
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Dostałam 5dniową bladtke. Mam nadzieje, że dzisiaj z tą betą byl po prostu falstart.Po cholerke każą badac bete tak wczesnie. Kurcze poprzednia juz w 6dpt byla dodatnia, ale co z tego , jak kropek przestał się rozwijac. I chyba za bardzo spanikowałam ze znowu nic z tego.
A ty jak się czujesz ??
Poczekaj z tą betą do poniedziałku, wtedy wynik na pewno będzie wiarygodny
Czuję się dobrze, brzuch mnie nie boli, tylko plecy wysiadają od tego bezruchu. Dzisiaj popołudniu będę sprawdzać betę. Mam nadzieję, że zacznie spadać jeśli to faktycznie ciąża ektopowa. Jeśli wzrośnie to Z kolei daje nadzieję że drugi kropek się odnajdzie w macicy.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Monika 89 trzymamy mocno kciuki żeby jednak kropek w macicy się odnalazł, jesteś bardzo dzielna, daj znać, czekamy i kciukasujemy za Was
Kicis życzę dużo a przede wszystkim dorodnych jajeczekPaulaa25, MonikA_89! lubią tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Kicis36 wrote:Hej dziewczyny dzisiaj ostatni podgląd i w poniedziałek najprawdopodobniej punkcja, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej. Życzę wszystkim pozytywnych wyników a dziewczyną którym się udało spokojniej ciąży
Powodzenia; )👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
MAALINKAA wrote:Hej Kobietki. Mało się tu udzielam ale podczytuje was codziennie i po prostu nie raz mi smutno że się wam nie którym nie udało a nieraz cieszę na radosne wiadomości.Podoba mi się jak się nawzajem wspieracie a zarazem dajecie kopniaki na negatywne myślenie.Więc KOCHANE dnia 27 czerwca jadziemy na rozmowę do przygotowania się o in vitro. Już to przechodziłam raz z pozytywnym zakończeniem ale upłyneły 4 lata i pragne 2 skarba i szczerze mówiąc mam stracha a wiem co i jak ale te obawy znowu wracają i staram sobie przypomnieć jak to się zaczeło .
Malina trzymam kciuki żebyście osiągnęli swój cel jaj naszybciej ❤MAALINKAA lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
inka1985 wrote:Dzień dobry moje drogie! :* Mało mnie wczoraj było i dziś nadrabiałam, ale moje życie skończylo się ok 15, kiedy ktoś odlączył mi wtyczke od prądu i mogłam już tylko spać, z małą przerwą na pizzę i colę
bardzo zdrowo, ale tylko to umie "ugotować" mój niemąż
Hehe rozwaliłas mnie;) a wyspani chociaż?
Odpoczywaj i się oszczędzaj Matko Smoków ❤Paulcia28 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
MonikA_89! wrote:Poczekaj z tą betą do poniedziałku, wtedy wynik na pewno będzie wiarygodny
Czuję się dobrze, brzuch mnie nie boli, tylko plecy wysiadają od tego bezruchu. Dzisiaj popołudniu będę sprawdzać betę. Mam nadzieję, że zacznie spadać jeśli to faktycznie ciąża ektopowa. Jeśli wzrośnie to Z kolei daje nadzieję że drugi kropek się odnajdzie w macicy.
Monika trzymaj sie;* tulammmmmm mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 09:02
Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
MonikA_89! wrote:Poczekaj z tą betą do poniedziałku, wtedy wynik na pewno będzie wiarygodny
Czuję się dobrze, brzuch mnie nie boli, tylko plecy wysiadają od tego bezruchu. Dzisiaj popołudniu będę sprawdzać betę. Mam nadzieję, że zacznie spadać jeśli to faktycznie ciąża ektopowa. Jeśli wzrośnie to Z kolei daje nadzieję że drugi kropek się odnajdzie w macicy.MonikA_89!, tolerancyjna lubią tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
nick nieaktualnyWaleczna wrote:inka1985 wrote:
Hehe rozwaliłas mnie;) a wyspani chociaż?
Odpoczywaj i się oszczędzaj Matko Smoków ❤
Haha wyspani, ale pewnie nie na długo, pierwsza fala senności przychodzi zazwyczaj koło 12Miłego dnia życzę Wam wszystkie dziewczynki
korzystajcie z weekendu, śpijcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 09:19
Waleczna, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem Wam winna wyjaśnienia bo zniknęłam na kilka dni- ale miałam taki stres przed punkcja i jej rezultatem że nie chciałam Was doładować.
Pamiętacie moją historię - w poprzednim in vitro ani jednego zarodka
Teraz z ogromnym niepokojem druga próba, zmiana protokołu na długi, wyższe dawki leków. Było ok. 12 pęcherzyków a mimo to tylko 6 dojrzałych komórek. Znowu strach że będzie źle. I niepotrzebnie!! Wszystkie się zapłodniły z czego jedna z opóźnieniem. Dzisiaj miałam transfer i widziałam wszystkie maluchy, pięknie się dzielą4 dzisiaj będą zamrożone a jeden jest obserwowany. Miałam zastosowaną aktywacje oocytów przy ICSI i chyba to pomogło.
Teraz długie czekanie... Ale jestem na etapie do którego nigdy nie doszłaminka1985, Luna131, Waleczna, Necia124, MonikA_89!, MagNolia55, Paulcia28, asienka30, asias, Salsefia, Gaja88, inka2707, Paulaa25, japonka, KasiaŁódź, e_mil_ka, moniczka2601, Niezapominajka5, tolerancyjna, Ewi28, Kicis36, Basia92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Dziewczyny jestem Wam winna wyjaśnienia bo zniknęłam na kilka dni- ale miałam taki stres przed punkcja i jej rezultatem że nie chciałam Was doładować.
Teraz z ogromnym niepokojem druga próba, zmiana protokołu na długi, wyższe dawki leków. Było ok. 12 pęcherzyków a mimo to tylko 6 dojrzałych komórek. Znowu strach że będzie źle. I niepotrzebnie!! Wszystkie się zapłodniły z czego jedna z opóźnieniem. Dzisiaj miałam transfer i widziałam wszystkie maluchy, pięknie się dzielą4 dzisiaj będą zamrożone a jeden jest obserwowany. Miałam zastosowaną aktywacje oocytów przy ICSI i chyba to pomogło.
Teraz długie czekanie... Ale jestem na etapie do którego nigdy nie doszłama to, że chciałaś na spokojnie pobyć ze sobą i ze swoimi myślami to na pewno na plus dla calej procedury
teraz dużo uśmiechu, pozotywnego myślenia i odpoczynku :*
Zizu87, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Dziewczyny jestem Wam winna wyjaśnienia bo zniknęłam na kilka dni- ale miałam taki stres przed punkcja i jej rezultatem że nie chciałam Was doładować.
Teraz długie czekanie... Ale jestem na etapie do którego nigdy nie doszłam
Pięknie, bardzo ładny wynik ;)Teraz odpoczywaj i dbaj o siebieZizu87 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Zizu87 wrote:Dziewczyny jestem Wam winna wyjaśnienia bo zniknęłam na kilka dni- ale miałam taki stres przed punkcja i jej rezultatem że nie chciałam Was doładować.
Teraz długie czekanie... Ale jestem na etapie do którego nigdy nie doszłamja też jak drugi raz podchodzilam do crio to nic dziewczynom nie powiedziałam
doskonale Ciebie rozumiem, a teraz dbaj o siebie a my już trzymamy mocno kciuki za kropka
Zizu87 lubi tę wiadomość
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Wczorajsza beta 13dpt - 427. Już nie badam tylko grzecznie czekam na usg
Waleczna, Zizu87, Gaja88, Paulcia28, inka2707, asias, inka1985, Salsefia, Paulaa25, KasiaLe, Luna131, KasiaŁódź, japonka, Pimka, e_mil_ka, moniczka2601, tolerancyjna, Bajka_88, Ewi28, asienka30, Kicis36, Marzena1991, Roztoczanka lubią tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Rose7 wrote:Wczorajsza beta 13dpt - 427. Już nie badam tylko grzecznie czekam na usg
gratuluję Kochana
masz rację, czekaj grzecznie na usg
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie