X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAALINKAA wrote:
    Hej Kobietki. Mało się tu udzielam ale podczytuje was codziennie i po prostu nie raz mi smutno że się wam nie którym nie udało a nieraz cieszę na radosne wiadomości.Podoba mi się jak się nawzajem wspieracie a zarazem dajecie kopniaki na negatywne myślenie.Więc KOCHANE dnia 27 czerwca jadziemy na rozmowę do przygotowania się o in vitro. Już to przechodziłam raz z pozytywnym zakończeniem ale upłyneły 4 lata i pragne 2 skarba i szczerze mówiąc mam stracha a wiem co i jak ale te obawy znowu wracają i staram sobie przypomnieć jak to się zaczeło .
    Nie musisz się non stop udzielać, to żaden problem :-) życzę Tobie dużo powodzenia i cierpliwości i mam nadzieje że Wam się znowu uda, a uda się <3 rozumiem Twoje obawy ale skoro już raz przez to wszystko przeszlas to dasz radę :-) będziemy czekać na wiadomości od Ciebie . Jak coś to służymy radą

MAALINKAA lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampuma wrote:
    Hej
    Chce Wam opisac historie ktora mnie spotkala w klinice Invicta.
    Mialam laparoskopie, usuwana torbiel z lewego jajnika. Diagnoza, ze wszystko jest ok. Miesiac po operacji udalam sie do Pana Lukaszuka poniewaz partner mial problemy. Zaplacilam z gory za wizyte. Powiedzialam Panu Luaksuzkowi ze jestem meisiac po laparoskopii ale ze mna jest wszystko ok. Na to Pan Lukaszuk zmusil mnie ze wykona mi USG mimo ze mowilam ze nie ma takiej potrzeby. Ale bez tego nie chcial rozmawiac ani oddac pieniedzy. Po sekundzie tego USG natychmiast stwierdzil ze uszkodzono mi oba jajniki oidczas laparoskopii i zostalo mi tylko in vitro, na dodatek by moze z komorka dawczyni. USg mi nie dal,nawet nei zapytal czy mam meisiaczke. a miesiaczkuje normalnie. Operowany mialam tylko jeden jajnik i ten operowany jajnik zostal uratowany i ma sie bardzo dobrze. Dwa dni po wizycie u Pana Lukaszuka powtorzylam Usg i okazalo sie ze mam na jajniku cialko zolte.
    Zglosilam sprawe do Rzecznika Praw Pacjenta.Pan Lukaszuk nie chce wydac USG na ktorym postawil ta szokujaca dla mnie diagnoze. Rzecznik stwierdzil naruszenie moich praw do dokumentacji meedycznej o czym powiadomil dyrektora NFZ.
    W dalszej kolejnosci zglosze zlamanie wobec mnie etyki lekarskiej itp.
    Dodam ze zaszlam w ciaze natychmiast, po jednej probie w sposob naturalny.
    Po prostu brak mi słów na to co Ciebie spotkało. Mam nadzieję że ta sprawa zakończy się dla Ciebie pozytywnie a ten lekarz zostanie ukarany

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampuma niektórzy lekarze są ... cholera brak mi słów żeby to określić... do bani ?? Tobie na dzień dobry in vitro wciskali, nam przez 3 lata doktorek mydlił oczy, że naturalnue się uda. Wizytki, drogie badania, drogie leki i nic. Wyciągnął w h... kasy i stwierdził po czasie " zróbcie siebie in vitro ja już wam nie pomogę". Nawet nie wyobrażasz sobie jaka ja wściekła na siebie jestem, że od razu kliniki nie wybraliśmy. Diabli z kasą, ale czasu nikt nie wroci.

KasiaŁódź lubi tę wiadomość

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Kicis36 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dzisiaj ostatni podgląd i w poniedziałek najprawdopodobniej punkcja, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej. Życzę wszystkim pozytywnych wyników a dziewczyną którym się udało spokojniej ciąży :-)

Paulaa25, Paulcia28, Waleczna, Salsefia, Luna131, Gaja88, inka2707, japonka, KasiaŁódź, tolerancyjna, Bajka_88, Roztoczanka lubią tę wiadomość

• Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicis36 wrote:
    Hej dziewczyny dzisiaj ostatni podgląd i w poniedziałek najprawdopodobniej punkcja, mam nadzieję że tym razem będzie lepiej. Życzę wszystkim pozytywnych wyników a dziewczyną którym się udało spokojniej ciąży :-)

Powodzenia. Dużo zdrowych jajeczek :).

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Dostałam 5dniową bladtke. Mam nadzieje, że dzisiaj z tą betą byl po prostu falstart.Po cholerke każą badac bete tak wczesnie. Kurcze poprzednia juz w 6dpt byla dodatnia, ale co z tego , jak kropek przestał się rozwijac. I chyba za bardzo spanikowałam ze znowu nic z tego.
    A ty jak się czujesz ??

Poczekaj z tą betą do poniedziałku, wtedy wynik na pewno będzie wiarygodny :)

Czuję się dobrze, brzuch mnie nie boli, tylko plecy wysiadają od tego bezruchu. Dzisiaj popołudniu będę sprawdzać betę. Mam nadzieję, że zacznie spadać jeśli to faktycznie ciąża ektopowa. Jeśli wzrośnie to Z kolei daje nadzieję że drugi kropek się odnajdzie w macicy.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicis36 wrote:
    Powodzonka!!!!:)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 89 trzymamy mocno kciuki żeby jednak kropek w macicy się odnalazł, jesteś bardzo dzielna, daj znać, czekamy i kciukasujemy za Was <3

Kicis życzę dużo a przede wszystkim dorodnych jajeczek <3

Paulaa25, MonikA_89! lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicis36 wrote:

Powodzenia; )

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAALINKAA wrote:
    Hej Kobietki. Mało się tu udzielam ale podczytuje was codziennie i po prostu nie raz mi smutno że się wam nie którym nie udało a nieraz cieszę na radosne wiadomości.Podoba mi się jak się nawzajem wspieracie a zarazem dajecie kopniaki na negatywne myślenie.Więc KOCHANE dnia 27 czerwca jadziemy na rozmowę do przygotowania się o in vitro. Już to przechodziłam raz z pozytywnym zakończeniem ale upłyneły 4 lata i pragne 2 skarba i szczerze mówiąc mam stracha a wiem co i jak ale te obawy znowu wracają i staram sobie przypomnieć jak to się zaczeło .

Malina trzymam kciuki żebyście osiągnęli swój cel jaj naszybciej ❤

MAALINKAA lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Dzień dobry moje drogie! :* Mało mnie wczoraj było i dziś nadrabiałam, ale moje życie skończylo się ok 15, kiedy ktoś odlączył mi wtyczke od prądu i mogłam już tylko spać, z małą przerwą na pizzę i colę :P bardzo zdrowo, ale tylko to umie "ugotować" mój niemąż ;)

Hehe rozwaliłas mnie;) a wyspani chociaż?;)
    Odpoczywaj i się oszczędzaj Matko Smoków ❤

Paulcia28 lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Czuję się dobrze, brzuch mnie nie boli, tylko plecy wysiadają od tego bezruchu. Dzisiaj popołudniu będę sprawdzać betę. Mam nadzieję, że zacznie spadać jeśli to faktycznie ciąża ektopowa. Jeśli wzrośnie to Z kolei daje nadzieję że drugi kropek się odnajdzie w macicy.

Monika trzymaj sie;* tulammmmmm mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 09:02

Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Trzymam kciuki żeby wszystko zakończyło się dla Was dobrze.

MonikA_89!, tolerancyjna lubią tę wiadomość

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    inka1985 wrote:

Hehe rozwaliłas mnie;) a wyspani chociaż?;)
    Odpoczywaj i się oszczędzaj Matko Smoków ❤

Haha wyspani, ale pewnie nie na długo, pierwsza fala senności przychodzi zazwyczaj koło 12 :P Miłego dnia życzę Wam wszystkie dziewczynki <3 korzystajcie z weekendu, śpijcie :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 09:19

Waleczna, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem Wam winna wyjaśnienia bo zniknęłam na kilka dni- ale miałam taki stres przed punkcja i jej rezultatem że nie chciałam Was doładować.
    Pamiętacie moją historię - w poprzednim in vitro ani jednego zarodka :-(
    Teraz z ogromnym niepokojem druga próba, zmiana protokołu na długi, wyższe dawki leków. Było ok. 12 pęcherzyków a mimo to tylko 6 dojrzałych komórek. Znowu strach że będzie źle. I niepotrzebnie!! Wszystkie się zapłodniły z czego jedna z opóźnieniem. Dzisiaj miałam transfer i widziałam wszystkie maluchy, pięknie się dzielą :-) 4 dzisiaj będą zamrożone a jeden jest obserwowany. Miałam zastosowaną aktywacje oocytów przy ICSI i chyba to pomogło.
    Teraz długie czekanie... Ale jestem na etapie do którego nigdy nie doszłam :-)

inka1985, Luna131, Waleczna, Necia124, MonikA_89!, MagNolia55, Paulcia28, asienka30, asias, Salsefia, Gaja88, inka2707, Paulaa25, japonka, KasiaŁódź, e_mil_ka, moniczka2601, Niezapominajka5, tolerancyjna, Ewi28, Kicis36, Basia92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Dziewczyny jestem Wam winna wyjaśnienia bo zniknęłam na kilka dni- ale miałam taki stres przed punkcja i jej rezultatem że nie chciałam Was doładować.
    Teraz z ogromnym niepokojem druga próba, zmiana protokołu na długi, wyższe dawki leków. Było ok. 12 pęcherzyków a mimo to tylko 6 dojrzałych komórek. Znowu strach że będzie źle. I niepotrzebnie!! Wszystkie się zapłodniły z czego jedna z opóźnieniem. Dzisiaj miałam transfer i widziałam wszystkie maluchy, pięknie się dzielą :-) 4 dzisiaj będą zamrożone a jeden jest obserwowany. Miałam zastosowaną aktywacje oocytów przy ICSI i chyba to pomogło.
    Zizu super, że wszystko się tak ładnie ułożylo <3 a to, że chciałaś na spokojnie pobyć ze sobą i ze swoimi myślami to na pewno na plus dla calej procedury :) teraz dużo uśmiechu, pozotywnego myślenia i odpoczynku :*

Zizu87, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:

Pięknie, bardzo ładny wynik ;)Teraz odpoczywaj i dbaj o siebie ;)

Zizu87 lubi tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞

07.2020 Crio❄️😞
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Kochana nie musisz się tłumaczyć, wszystko jest ok, bardzo się cieszę że udało się tyle zarodków uzyskać BRAWO TY <3 ja też jak drugi raz podchodzilam do crio to nic dziewczynom nie powiedziałam :-P doskonale Ciebie rozumiem, a teraz dbaj o siebie a my już trzymamy mocno kciuki za kropka <3

Zizu87 lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Rose7 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsza beta 13dpt - 427. Już nie badam tylko grzecznie czekam na usg ;)

Waleczna, Zizu87, Gaja88, Paulcia28, inka2707, asias, inka1985, Salsefia, Paulaa25, KasiaLe, Luna131, KasiaŁódź, japonka, Pimka, e_mil_ka, moniczka2601, tolerancyjna, Bajka_88, Ewi28, asienka30, Kicis36, Marzena1991, Roztoczanka lubią tę wiadomość

ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose7 wrote:
    Wczorajsza beta 13dpt - 427. Już nie badam tylko grzecznie czekam na usg ;)
    Piękna beta :-) gratuluję Kochana <3 masz rację, czekaj grzecznie na usg :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ