In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
maarta80 wrote:Ewi, Luna powodzenia. Trzymam kciuki!
Ciasteczko jesteś super babka:) dajesz tyle wsparcia wszystkim tutaj...chociaż pewnie Ty najwięcej z Nas go potrzebujesz&&&
Karolcia ja też miałam po transferze bóle jak na @. I nawet dzwoniłam do kliniki powiedzieli żeby się nie stresować bo często są to bóle związane z zagniezdzeniem.
Dziewczyny powiem Wam że ja od czasu transferu mam co chwilę podobne odczucia jak na dobrym rolercosterze;) najpierw te bóle po transferze, potem stres przed sikancem przed każdą beta, w tamtym tygodniu czasem mnie brzuch pobolewal więc bałam się że coś nie Tak, weekend z kolei nic nie czułam jakbym nie była w ciąży. Więc w poniedziałek popedzilam zrobić betę w 18dpt była 5290. Uspokoilam się na chwilę. A teraz każdego ranka jak się budzę sprawdzam czy piersi bolą i czy nie planie:) teraz czekam na usg 25.07...I w tym wszystkim właśnie najgorszy jest ten czas oczekiwania i niepewność...Więc wiem co czujecie i z całego serca wspieram wszystkie oczekujace&
Marta, mam to samo. Cały czas rollercoaster. Czuje, że panikuje...i też sprawdzam objawy. Teraz, zamiast cieszyć się urlopem i wakacjami, starać się czas zatrzymać w miejscu to ja chcę go przyspieszyć...tak mi się ciągnie...Chciałabym juź II trymestr, a tu jeszcze pierwszej wizyty usg nie było...Mam dzień po Tobie Który masz dzisiaj dzień po transferze? Ja 17...
W pierwszej ciaży w tym dniu dopiero robiłam testmaarta80 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:dziękuje/my! Staram się, ale nie zawsze jest lekko i miło jak to facet - muszę za niego myślec i dbać o niego (żeby zjadł, żeby odpoczął, coś odpuścił, zrobił badanie, coś zrobił itp) czasami nerwy puszczają
Czasami pękam i rycze... za dużo tego przez te ost msc.
Rozumiem i zdaję sobie z tego sprawę...Kochana płacz często pomaga...pomaga oczyścić głowę, złe emocje...więc płacz kiedy to przynosi ulgę...No byle byś już za dużo nie płakała po transferze...:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 17:56
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Salsefia-mi lekarz też powiedział, że nie ma przeciwskazań wylotu na wakacje po transferze...a dodam, że lecielišmy w upały..., dużo chodziliśmy ( coprawda ja jak żółw, by jak najmniej się wysilać, no ale jednak ...)i też nie zaszkodziło
Ale wiem, człowiek wariuje...Ja teraz teżWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:00
-
Miłego dnia dziewczyny,ja już w pracyDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny zapowiada się piękny dzień, a potem weekend Więc duuuużo słoneczka życzę
Ja dziś w podróży, troszkę przymusowej bo specjalnie po receptę jadę do Poznania, ale robimy sobie z córką dzień wyjazdowy Po drodze zaliczamy kino i mc'donaldsaAsiulka84 lubi tę wiadomość
-
Bruised ogromne kciuki za Twoją dzisiejszą weryfikacje&&& oby maluszek jednak się zagnizdzil!
Ja zaraz jadę oddać krew na drugą weryfikacje. Strasznie się boję, więc proszę trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny, bo dzisiaj już powinno coś pokazać.tolerancyjna, Salsefia, moniczka2601, MagNolia55 lubią tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
Maaggi wrote:Asienka, Bruised trzymam kciuki za dzisiejsze weryfikacje. Oby beta ruszyła do gory&&&Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Musze wykupic dzis lutinus 3 opakowania. Kazde po ponad 100 zl. Wykanczaja te koszta ale powiedzialo sie a to i powie sie b dzieki dziewczyny. Wlasnie jadę. Moi tesciowie na roztoczu mieszkają wiec pięknie jest. Mi pierwsza weryfikację bety kazali zrobic tydzień po transferze.
-
Asienka, Bruised &&& mocne kciuki za wysokie bety
ja dzisiaj ide na podgląd stymulacji czy są udało mi się jakieś jajeczka wyhodować
mam nadzieję że tak, trochę mnie podbrzusze pobolewa to z jednej to z drugiej strony i liczę że to dobry znak że coś rośnie bo ostatnio mnie nic nie bolało
aga
2018 - 3 procedury nieudane
2019 - pierwsze KD
27.04.2020 - wyczekany synek
2** transfer 04.12.2021
14.12 beta 118
17.12 beta 539