In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
78beti wrote:A ile dni już bierzesz gonapeptyl ?
A jak wygląda to u Ciebie? Bierzesz już jakieś inne leki?Problem: PCOS.!
IVF (1) Marzec 2017- Punkcja 11.03; Transfer 14.03 'A8'; Beta-HCG 25.03 '95'; 27.03 '216.50' -
Bella, jeśli mówisz o luteinie- to od wczoraj. W dniu punkcji miałam wziąć tylko wieczorem 2x, a teraz mam bać cały czas 3x2 ... masakra.
Angie- nie poddawaj się jeszcze, daj maluszkowi jeszcze jedną szansę za kilka dni. Wiesz, te sikacze to oszuści...Bella93 lubi tę wiadomość
-
ania8306 wrote:Na rozpisce mam lutinusa i estrofem 3x1, ale jak się zapytałam czy mam rano brać, to usłyszałam że po punkcji... Trudno, będzie kilka godzin później.
Dziękuję za odpowiedź Bella.
Nic sie nie przejmuj, jak odbierzesz lek z apteki w drodze do domu i go zapodasz po południu to nic zlego sie nie stanie
Deseo, ja tez biore 3x2 ale Utrogestan, bo luteina mnie uczulaania8306 lubi tę wiadomość
-
niezapominajka2017 wrote:A ile razy bylyscie w czasie stymulacji na kontroli usg?
Mietata, jutro beta tez bedzie wiarygodna, to jak 14dpo... -
ania8306 wrote:Na rozpisce mam lutinusa i estrofem 3x1, ale jak się zapytałam czy mam rano brać, to usłyszałam że po punkcji... Trudno, będzie kilka godzin później.
Dziękuję za odpowiedź Bella. -
Angie 31 wrote:Cześć dziewczyny.Mi się nie udało...zrobiłam rano test i negatyw ...chciałabym od razu zrobić drugi transfer ale szczerze to nie widzę sensu...bo niby jak ma się udać drugim razem jak nie udało się pierwszym.
Nie wiem jak opisać co czuje ...taką cholerna pustkę że nawet jednej łzy nie potrafię uronic -
anetk89a wrote:25 dni z dzisiejszym, po 14 dniach przeszłam na pół i ból głowy mniejszy.
A jak wygląda to u Ciebie? Bierzesz już jakieś inne leki?
Angie - zaciskam kciuki, może jest tak jak dziewczyny piszą jest jeszcze za wcześnie i oby tak było
Bella - nie rozumiem jak może być ci ktoś nieprzychylny ? Nie jestem zbyt długo na tym wątku ale z tego co czytam masz ogromna wiedzę i zawsze odpowiadasz konkretnie i na temat
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Bella93 odnośnie DHEA rozmawiałam z moją gin<ze specjalizacją z endokrynologii>, konsultowała to z profesorem od siebie z kliniki i generalnie stwierdziła, że jak jest poniżej 600 to nie ma sensu siać paniki odstawiłam eljota, resztę nadal suplementuje wg wskazań. Jedynie histeroskopia przesunięta na 8.03 - bo @ do tej pory się nie pojawiła.
Bella93 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
mietata wrote:Bella i po co mnie kusisz
jakoś tak się nastawiłam na ten 14 dzień, sama nie wiem dlaczego, przecież jeśli jutro będzie 0 to w środę nagle nie urośnie do 300....
tak z ciekawości, dlaczego zatem zalecane jest wykonanie badania dopiero 14dpt, a nawet 15 (w zaleceniach po t mam raz tak raz tak) chodzi o to żeby nie nakręcać się ciążą biochemiczną?
w sumie sama nie wiem czy wolałabym dowiedzieć się że coś zaskoczyło a nie wyszło, czy zwyczajnie dostać negatywny wynik 14dpt...
Nie wiem dlaczego, kaza robic bete tak pozno.
U mnie w klinice zalecenie to 11dpt, choc przy becie <1,2 w 9dpt lekarze kaza odstawic leki. Uwazam, ze to dobre podejscie, faza lutealna powinna trwac 14dni i bez sensu ja przedluzac lekami, jesli ciazy nie ma.78beti wrote:Bella - nie rozumiem jak może być ci ktoś nieprzychylny ? Nie jestem zbyt długo na tym wątku ale z tego co czytam masz ogromna wiedzę i zawsze odpowiadasz konkretnie i na temat
Edit. Innamorata, ciesze sie ze wszystko jest ok. Znam jeden przypadek kiedy DHEA bylo za wysokie i niestety byly to powazniejsze problemy. A moze jestes w ciazy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 20:28
innamorata88 lubi tę wiadomość
-
niezapominajka2017 wrote:Przepraszam, ze co chwila zasypuje Was pytaniami, ale co rusz mi cos do glowy przychodzi....
Czy w czasie stymulacji dozwolone sa przytulanki?
Iludniowe nasienie bylo potrzebne w dniu punkcji?
W Gamecie abstynencja przed oddaniem nasienia to 5-2dni -
mietata wrote:a dobra, co mi szkodzi pojechać jutro....w sumie to mam już dosyć tych wszystkich leków i cały czas mnie mdli...czas dać odpocząć nawet żołądkowi
-
Bella93 wrote:Tak to czasami jest jak ktos ma inne zdanie. Mozesz od obcych osob dowiedziec sie ze jestes np. glupia mloda siksa z problemami, ktora nie ma co robic i powinna zamknac ryj
Edit. Innamorata, ciesze sie ze wszystko jest ok. Znam jeden przypadek kiedy DHEA bylo za wysokie i niestety byly to powazniejsze problemy. A moze jestes w ciazy?
Ciążę wykluczam, bo w dzień badania miałam usg i byłam dzień przed owulacją. Przepraszam, że pytam, ale w przypadku, o którym piszesz co wyszło?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
niezapominajka2017 wrote:Angie a u Was nawet 14 dpt nie robia bety? Ja tez nie moge zrobic wczesniej na zyczenie, ale 14dpo i 2 dni pozniej, zeby sprawdzic czy jest przyrost robia w klinice...
Nie zrobią oni kochają testy a ja już zdążyłam je znienawidziec
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Jeśli mogę się wtrącić to u mnie w klinice kazano wstrzymać się od przytulanek podczas stymulacji jak i od ćwiczeń. Lekarz tłumaczył to tym że ma to zapobiec pęknieciu pęcherzyków. Ja i tak nie byłam w stanie. Bardzo odczuwałam stymulację.
Angie na innym forum koleżanka zrobiła test w 8 dot wyszedł negatyw. Poszła na drugi dzień na pobranie krwi i beta pozytywna. Wstrzymaj sie jeszcze z odstawieniem leków. Trzymam kciuki -
Innamorata, gruczolak w nadnerczach, ale nie wiem jak to sie skonczylo.
Jak suplemetnowalas DHEA i dwoch lekarzy stwierdzilo ze jest ok, to zapewne tak jest Zwlaszcza, ze inne wyniki, ktore moglyby swiadczyc o tym, ze cos zlego sie dzieje sa w normie. Najważniejsze, ze to skomsultowalas. Nie martw sie.