In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak wogole to dajcie jakieś rady jak przekonać lekarza do podania 2 zarodków żeby były blizniaki bo u mnie lekarz kategorycznie że to ryzyko ciąży bliźniaczej itd itp a tylko on może podjąć ta decyzję, ja nie mam nic do powiedzenia
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:A tak wogole to dajcie jakieś rady jak przekonać lekarza do podania 2 zarodków żeby były blizniaki bo u mnie lekarz kategorycznie że to ryzyko ciąży bliźniaczej itd itp a tylko on może podjąć ta decyzję, ja nie mam nic do powiedzenia
-
nick nieaktualnyAngie a czemu u Ciebie nie bylo od razu transferu? No widzisz, a moj lekarz wlasnie doradza 2 zarodki, ze wzgledu na wieksze szanse, mowi ze szanse na blizniaki mam niewielkie 10-15%. Co lekarz to opinia
Lady ja bym wolala wlasnie 5-dniowe, ale co zrobic jesli taka jest procedura w tej klinice?
Moze zapytam czy moge cos doplacic za 1-2 dni wiecej? -
MalaHD wrote:A mi pobrali tylko 4
Filipinka powodzenia jutro! Daj znać poBella93, joasia1982, ka_tarzyna, Madzialenaaa, ania8306, MalaHD, islanegra, Morwa, *SmoczycA*, Deseo, Kotowa lubią tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
04.2017 ICSI 5- 21 komórek tylko 2 blastki
05.2017 crio blastusi +AH
-
Moja lekarka powiedziała, że możne zgodzić się na dwa ale tylko jak będą słabej jakości. Generalnie jeden. Gdyby nie moje niskie AMH i jej opinia o moich słabych komórkach, to pewnie nigdy by się na to nie zgodziła.
Generalnie ciężko jest do tego przekonać lekarza. Ale ja tak się zastanawiam, że ona mi tyle o tych powikłaniach naopowiadała, że mnie chyba zaczęła do jednego przekonywać.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
A ja dzisiaj miałam wizytę. Ruszamy dalej
Od dzisiaj co dwa dni mam przyjmować Gonapeptyl. Dodatkowo dostałam steryd - 3 tabletki dziennie. Za dwa tygodnie - 17 lutego kolejna wizyta.
W niedzielę muszę zrobić sobie sama zastrzyk, akurat będziemy u teściów... Będę się zbierała chyba z dwie godziny. I na pewno ze stresu będę mokra... Ale muszę dać radę. Wiem, że dla większości to pikuś, ale ja dzisiaj pierwszy raz w życiu nie odwróciłam głowy przy zastrzyku... Także wiecie...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
filipinka2 wrote:melduję się już po punkcji pobrali 7 dojrzałych komórek transfer w środę jak wszystko pójdzie dobrze. ja mam tak samo stymulacje mogę robić co miesiąc ale punkcja to masakra
Piękny wynik Oby komórki się ładnie zapłodniły Czekam za informacjami i trzymam kciuki7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Fajnie Filipinka, oby z tego powstało 7 pięknych zarodków a informację masz dostać dopiero przed transferem? Ja dzwoniłam codziennie do doktorka żeby się dowiedzieć jak się mają moje zarodki. Ja po punkcji dostałam kroplowke z ketonalu i w tym dniu było ok. Cały następny tydzień był gorszy bo brzuch wzdety, apetytu brak, jajniki obolałe i siku co pół godz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 22:10
-
Angie 31 wrote:I czujesz się pewnie jakbyś worek z kartoflami nosiła w majtkach:-) Szybko minie , póki co to dobry znak
Jeśli chodzi o zarodki to nasza lekarka wspominała, że ciąża bliźniacza to ryzyko, ale jakoś na samym początku dała nam do zrozumienia, że ostateczna decyzja czy podać 1 czy 2 będzie zależała od nas. Rozmawiać o szczegółach mamy jeszcze w dniu punkcji.
filipinka2 - gratulacje!
ka_tarzyna - Twoja lekarka brzmi rozsądnie, chyba trzeba zaufać i być dobrej myśli:)
Ania chyba wiem co czujesz... Mnie już nawet wyrzucali z gabinetów podczas pobierania krwi, bo trzęsłam się i tak uciekałam mimowolnie przed kłuciem nawet nie patrząc, że mieli dość... W życiu nie dałabym rady robić zastrzyków samej. Chyba jeździłabym po przychodniach i błagała żeby mi pomogli, nawet gdybym miała zaliczyć wszystkie w okolicy:> Postaraj się być twarda. Myśl o celu! Musisz dać radę i dasz! 3mam za Ciebie!3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
w środę mają dzwonić z lab czy i ile się zapłodniło i jeśli będzie co transferować to o 13 transfer. po punkcji smutno mi sie zrobiło bo tylko 7 jajeczek ale mam nadzieję że poszły w jakość a nie ilość i będą śliczne blastusie.niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
-
trzymam kciuki za testujące w najbliższym czasie oby piękne bety wyszłyniepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
-
MalaHD wrote:Fajnie Filipinka, oby z tego powstało 7 pięknych zarodków a informację masz dostać dopiero przed transferem? Ja dzwoniłam codziennie do doktorka żeby się dowiedzieć jak się mają moje zarodki. Ja po punkcji dostałam kroplowke z ketonalu i w tym dniu było ok. Cały następny tydzień był gorszy bo brzuch wzdety, apetytu brak, jajniki obolałe i siku co pół godz.niepłodność idiopatyczna, 5 lat starań
3 IUI
09.2015 IVF 1
11.2015 ICSI 2
02.2016 ICSI 3
04.2016 crio
02.2017 ICSI 4
-
Morwa wrote:A tak w ogóle to miałam dzisiaj wizytę. Dostałam antybiotyk na tę cholerną ureaplasme. Będziemy jeść z mężem po dwie tabletki przez 10 dni. Później pani doktor chce Wymaz kontrolny i jak bedzie czysto to można przychodzić po receptę na stymulację. Na ten cykl ,który niebawem się zacznie dostałam antykoncepcję,której miało wstępnie nie być , ale Ureaplazmy tez miało nie być Będę miała bardziej cykl pod kontrolą i łatwiej wszystko ulożę w terminy Dostałam ovulastan, antybiotyk (unidox na chlamydie) i flumycon (przeciwgrzybiczo) :p
Edit : no i najważniejsze jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to ruszamy ze stymulacją z początkiem Marca
My też braliśmy Unidox i nam pomógł, tobie na pewno też pomoże
Ovulastan też teraz biorę, ale akurat źle na niego reaguję...
Tak jak mówisz, będziesz teraz miała cykl pod kontrolą, a w kolejnym startujecie Szybko minieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 22:59
Morwa lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
islanegra wrote:Ania chyba wiem co czujesz... Mnie już nawet wyrzucali z gabinetów podczas pobierania krwi, bo trzęsłam się i tak uciekałam mimowolnie przed kłuciem nawet nie patrząc, że mieli dość... W życiu nie dałabym rady robić zastrzyków samej. Chyba jeździłabym po przychodniach i błagała żeby mi pomogli, nawet gdybym miała zaliczyć wszystkie w okolicy:> Postaraj się być twarda. Myśl o celu! Musisz dać radę i dasz! 3mam za Ciebie!
Dziękuję, tak muszę myśleć Gdybym była na miejscu, koleżanka pewnie zrobiłaby mi ten zastrzyk, ale będę w innym województwie
Już wam nie marudzęislanegra lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Czesc Agniechaaa, ja Cie chyba kojarze z watku o IUI, witamy Cię tu w naszym gronie I zbieraj sily do IVF przydadza sie.
Ania, biedactwo jestes z tymi zsdtrzykami ale w zwiazku z tym ze jestesmy twardymi babkami zrobimy wszystko zeby sie udalo nawet prEzwyciezymy wlasne leki... dasz rade a jak nie szykaj pomocy -
Hej dziewczynki. Czy po gonapeptylu podanym pod koniec stymulacji testy ciążowe będą wychodzić pozytywne zanim nie rwi? W sensie ze jak podaje się ovitrelle czy pregnyl na pekniecie to testy do 10 dni wychodzą pozytywnie a jak jest z gonanpeptylem nie wiecie?ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
mietata wrote:Dziewczyny, a jakie w waszych klinikach jest podejście do clexane? Dziś rozmawiałam z ginekolog, która mnie prowadzi od początku, zna całą moją historię i powiedziała, że nie chce się wtrącać za mocno w działania kliniki, ale radzi mi brać po transferze zastrzyki z clexane, że to nie zaszkodzi, a może tylko pomóc, i że w moim wypadku trzeba zrobić dosłownie wszystko, żeby udało się za pierwszym razem.
Podobno nie każda klinika zaleca, więc z ciekawości zapytam jak u was?
Nas już lekarka wypytywała wczoraj, czy wykupiliśmy clexane lub jakieś inne przeciwzakrzepowe, bo będę musiała brać je po punkcji, a tak się cieszyłam, że w końcu odpocznę od zastrzyków:(
Wiesz może dlaczego niektóre kliniki nie chcą ich przepisywać?
zuzanna nie mam pojęcia jak z gonapeptylem i testami:( Dlaczego znowu go będziesz brała?3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
islanegra wrote:Nas już lekarka wypytywała wczoraj, czy wykupiliśmy clexane lub jakieś inne przeciwzakrzepowe, bo będę musiała brać je po punkcji, a tak się cieszyłam, że w końcu odpocznę od zastrzyków:(
Wiesz może dlaczego niektóre kliniki nie chcą ich przepisywać?
zuzanna nie mam pojęcia jak z gonapeptylem i testami:( Dlaczego znowu go będziesz brała?MalaHD, Bella93, Morwa, islanegra lubią tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI