In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja robiłam badania immuno po drugim nieudanym transferze. Mój lekarz nie był za bardzo zadowolony ale to moja kasa, moje zarodki i moje nerwy więc zrobiłam po swojemu. U mnie wyszła podwyższona homocysteina i dodatnie LA.
McBeal a gdzie Ty się leczysz? Nie rozważasz zmiany lekarza? -
Mcbell powiedz mi bo ty tez miałaś podobne łąki jak ja tzn grnopeptyl prEd okresem później Wlanczam gonal f i mebopuren i moje pytanie brzmi powiedz mi czy jak zaczelas kłuć się prEd okresem to ten genopeptyl dawkujesz po jednej stronie brzucha czy po dwóch bo podobno trzeba po jednej a te dwa leki co będą później to po drugiej dwa ?paulina19841209
-
nick nieaktualnyNikt mi nie mówił od odstepie czasowym przy podawaniu zastrzyków. Robiłam je wszystkie na raz i starałam się żeby miejsca wklucia były jak najdalej od siebie ale codziennie inaczej je sobie wbijałam chociaż nie wydaje mi się żeby to miało znaczenie.
Marzenka, jestem w krakowie. Juź wczesniej rozważałam zmianę kliniki ale ten lekarz ma naprawdę bardzo dobre opinie choć jak widać mój przypadek go przerósł i mam żal. Czuję brak indywidualnego podejscia mimo że to motto kliniki. Heh
Na razie nie myślę o kolejnym ifv bo najzwyczajniej na świecie mnie nie stać i czuję się wypompowana. Chcialabym jednak zrobić histeroskopię i drożność i może właśnie jakieś badania imumuno ale na pewno nie w tej klinice. Po porodzie robiłam badania z krzepliwości i homocysteinę też. Mimo prawidlowej i tak od 2,5 roku biorę tylko metylowany folian i metylowaną B12. Aa i mam hetero mhftr -
MożeszMcBeal wrote:Nikt mi nie mówił od odstepie czasowym przy podawaniu zastrzyków. Robiłam je wszystkie na raz i starałam się żeby miejsca wklucia były jak najdalej od siebie ale codziennie inaczej je sobie wbijałam chociaż nie wydaje mi się żeby to miało znaczenie.
Marzenka, jestem w krakowie. Juź wczesniej rozważałam zmianę kliniki ale ten lekarz ma naprawdę bardzo dobre opinie choć jak widać mój przypadek go przerósł i mam żal. Czuję brak indywidualnego podejscia mimo że to motto kliniki. Heh
Na razie nie myślę o kolejnym ifv bo najzwyczajniej na świecie mnie nie stać i czuję się wypompowana. Chcialabym jednak zrobić histeroskopię i drożność i może właśnie jakieś badania imumuno ale na pewno nie w tej klinice. Po porodzie robiłam badania z krzepliwości i homocysteinę też. Mimo prawidlowej i tak od 2,5 roku biorę tylko metylowany folian i metylowaną B12. Aa i mam hetero mhftrpaulina19841209 -
McBeal wrote:Nikt mi nie mówił od odstepie czasowym przy podawaniu zastrzyków. Robiłam je wszystkie na raz i starałam się żeby miejsca wklucia były jak najdalej od siebie ale codziennie inaczej je sobie wbijałam chociaż nie wydaje mi się żeby to miało znaczenie.
Na razie nie myślę o kolejnym ifv bo najzwyczajniej na świecie mnie nie stać i czuję się wypompowana. Chcialabym jednak zrobić histeroskopię i drożność i może właśnie jakieś badania imumuno ale na pewno nie w tej klinice. Po porodzie robiłam badania z krzepliwości i homocysteinę też. Mimo prawidlowej i tak od 2,5 roku biorę tylko metylowany folian i metylowaną B12. Aa i mam hetero mhftrpaulina19841209 -
Ja robilam gonal f i oergiberis wiwczorem, a orgalutran rano...
Ale z wlasnego widzimisie byly rozlozone...
Tzn orgalutran rano to bylo zalecenie kliniki i lekarz chcial zebym brala rano...
A pozostale bralam wieczorem, bo przy kilkunastu wczesniejszych stymulacjacj gonalem wyprobowalam rozne pory i zauwazylam, ze lepiej reagowalam na stymulacje kiedy robilam wieczorem
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Kliknij na login, wyświetla Ci się dane profilu i na dole dodaj do przyjaciółek, bez tego noe można pisać na priv
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tez po 3 ivf miałam jakiś taki etap, jakby pogodzenia z porażka. Czułam jakbym od razu wiedziała, ze to się nie uda, ale co tam, trzeba spróbować dopiero po około 2 miesiącach dostałam wewnętrzny żal, poczucie winy, poczułam się niepotrzebna, niechciana i nie mogłam odnaleźć sensu swojego istnienia. Zaraz po tym nadeszło pragnienie skonsultowania swojego przypadku z innym lekarzem, dlatego teraz jestem tam, gdzie jestem. Umówione dwie konsultacje, czekam i jestem spokojna. Będzie dobrze kochana, zawsze możesz pisać, to pomoga nie musisz sama się z tym zmagać czasem wylanie tej czary goryczy okazuje się być skutecznym przejściem do kolejnego etapu swojego życia
-
Kuczka wrote:Shilcia a na kiedy u Ciebie zaplanowana beta? Jak się czujesz?
W poniedziałek między 11 a 12 będzie wynik. Czuję się dobrze, oczywiście brzuch trochę obolały po zastrzykach i zauważyłam, że przez te sterydy bardzo szybko się męczę. Wczoraj jakos tak dziwnie mnie ciągnęło w podbrzuszu.
Generalnie jestem zupełnie spokojna, brak mi może optymizmu i nadziei na poniedziałkowy wynik, ale to może i dobrze... po prostu chcę mieć to już za sobą. -
Shilcia już dziś robiłaś betę? 5 dpt 3-dniowego zarodka? Dobrze liczę? Chyba trochę za szybko co? Zalecenie lekarskie takie było?
-
nick nieaktualny
-
Kuczka wrote:Shilcia już dziś robiłaś betę? 5 dpt 3-dniowego zarodka? Dobrze liczę? Chyba trochę za szybko co? Zalecenie lekarskie takie było?
Kochana w poniedziałek, czyli jutro ... to będzie tydzień po transferze 3-dniowca. U mnie tak w klinice robią, że po tygodniu. Zresztą beta powinna już coś drgnąć.
Sikacza tym razem wyjątkowo nie zrobię
-
Myślałam, ze zrobiłaś już w sb i dopiero w poniedziałek wynik :p stresowalabym się strasznie, jak tak szybko bym betowala ale jak klinika tak praktykuje, to trzeba się dostosować trzymam kciuki &&& będę jutro zerkać co chwile na forum w oczekiwaniu na dobre wieści
-
nick nieaktualny