In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mojej koleżance zostały po stymulacji leki. Nie ma konta na ovu więc poprosiła mnie:
1. Fragmin 5000j.- 05.2019- 14 ampułek-50 zł.
2. Lutinus - 05.2020- cale opakowanie-100 zl
3. Neoparin- 01.2020- całe opakowanie-50 zl
3. Encorton- 08.2019- całe opakowanie-10 zl.
Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o meila [email protected]. na ovu nie wchodzę zbyt często już.
Prawie 10 lat starań
7 IUI nieudanych
luty 2017 - Laparoskopia i Histeroskopia - wszystko super
Żadnej ciąż
Niepłodność Idiopatyczna
6.12- rozpoczęcie procedury
23.12- transfer 1 zarodka - nieudany
Został 1 ❄3-dniowy
II Transfer- 26.02. -->8 dpt -beta 21--> 10 dpt- beta 74,6 -->14 dpt-578 -
nick nieaktualny
-
Camilla umów się na wizytę do swojego lekarza z kliniki i ustal z nim jakie ewentualne badania musisz wykonać, czy crio na cyklu naturalnym czy sztucznym i do dzieła!
-
nick nieaktualnyKuczka wrote:Camilla umów się na wizytę do swojego lekarza z kliniki i ustal z nim jakie ewentualne badania musisz wykonać, czy crio na cyklu naturalnym czy sztucznym i do dzieła!
-
Camilla badania te same co robiłaś przed punkcja/ transferem, bo one są ważne tylko 6 miesięcy. Tak wiec samo to już jest sporym wydatkiem, ale nie ma co robić za wcześnie, ze względu na ich ważność nie pamietam już dokładnie jak się przygotowywałam do crio, bo to tak wszystko ciągiem szło, ze jakoś automatycznie wykonywałam kolejne czynności. Teraz mam przerwę i jakoś tak chyba syndrom wyparcia z pamięci mam
Camilla13 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Chcialam się Was zapytac czy któraś miała taki przypadek jak u mnie. W marcu zaczęłam przygotowania do IVF długi protokół. Zaczęłam brać antykoncepcyjne później Gonapeptyl. Na wizycie kontrolnej po Gonapeptylu okazało się że lek na mnie nie zadziałał bo były pęcherzyki. Lekarz dał zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków i silniejsza wersję Gonapeptylu - Zoladex. Po pęknięcia pęcherzyków pojawił się normalny okres. Na kolejnej wizycie kontrolnej po 2 tygodniach od poprzedniej okazało się że są znowu 3 pęcherzyki każdy prawie po 20 mm. Tamte pęcherzyki pekly ale w międzyczasie urosły kolejne. Dostałam kolejny zastrzyk na pęknięcie tych 3 pęcherzyków. I teraz czas oczekiwania na normalny okres i wyrównanie stanu w organizmie. Lekarz postanowił zmienić protokół na krótki.
Obawiam się że dalej będę źle reagować na leki do stymulacji. I wogole że krótki protokół daje mnie szans na powodzenie. Proszę napiszcie czy któraś z Was miała tak albo podobnie. Pocieszcie mnie ze będzie dobrze.
III. 2016r - początek starań
VI.2017r. - Gameta Gdynia
Jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna
08.01.2018 - cb
09-12.2018 3podejscia IUI
04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
17.07.2019 - start IVF krótki protokół
29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
14.02.2022 -5 FET-10dpt-262,5 U/I, 12 dpt-603 U/I, 16 dpt-3162,9 U/I, 22 dpt-24847,9 U/I, 26dpt-55594,4 U/I
22.03.2022 jest ❤️ CRL 1,63cm
11.04.2922 CRL 4,2cm
23.06.2022 USG połówkowe - wszystko ok - chłopiec 452gr. -
Elinka czytałam Twoją historię na gametowym wątku i przyznam szczerze, ze pierwszy raz napotkałam taki przypadek ale kochana! Głowa do góry, ja mam wysokie AMH i nigdy nie miałam długiego protokołu, bo niby za duże ryzyko przestymulowania. Tak wiec na krótkim protokole zawsze jakieś jajka wysiedzialam ale ze mam PCOS, to niestety były słabej jakości. Tylko to akurat nie ma związku z rodzajem protokołu a z moimi problemami tak wiec naprawdę spokojnie, będzie dobrze lekarz na pewno znajdzie na Ciebie sposob :*
-
Camilla13 wrote:Chciałabym wcześniej wykonać chociaż część potrzebnych badań żeby zmniejszyć ilość wizyt. Ok, klinika ma naprawdę duże osiągnięcia w kwestii in vitro, ale ceny które teraz mają dla zwykłego Kowalskiego są grubo przesadzone. U mnie pewnie skończy się na sztucznym, bo nawet na stymulowanym endo osiągnęło kolosalna grubość 5,6 mm to cud że zaszłam w ciążę. Niby nie liczy się grubość gleby a zyznosc. Podziwiam Was dziewczyny za zawinięte dążenie do celu, za zbieranie funduszy, ja od razu powiedziałam że jedna próba bo więcej nie zniose.
Hej, ja skontaktowałam się niedawno z moją kliniką (Invimed), żeby podejść do crio, też zalezało mi na czasie, bo mieszkam zagranicą. Oto badania, które mi zlecili:
w nawiasach ważność badania
W dowolnym dniu cyklu:
- Przeciwciała przeciwko Toksoplazmozie IgG i IgM (6 m-cy jeśli ujemne, bezterminowo jeśli samo IgG jest dodatnie)
- HIV, HCV, HBsAg, WR, anty-HBC total (6 m-cy)
- Prolaktyna
-TSH
Wymazy z kanału szyjki macicy :
- Wymaz w kierunku Chlamydii trachomatis metodą PCR (6 m-cy)
- Wymaz w kierunku Mycoplazmy i Ureaplazmy
- Badanie czystości pochwy (6 m-cy)
- Wymaz ogólny z kanału szyjki macicy
- Cytologia (12 m-cy)
- USG piersi
Ale oczywiście lekarz może poprosić o inne/dodatkowe badania.
Moja dzidzia ma juz prawie 11 miesiecy i też już teoretycznie mogłabym rozpocząć proces, ale miałam cesarkę i przez to muszę czekać na zrośniecie się warstw macicy zanim podejdę do crio.
Camilla13 lubi tę wiadomość
13.01.2020 CRIOtransfer 1 zarodka
Beta 11dp 56 UI/L 14dpt 170UI/L 18dpt 758UI/L...
10.02.2020 jest
Córeczka Emily urodzona 12.06.2018 w 36tyg
Invimed Wrocław
Kwalifikacja do in vitro 08.2017
histerektomia prawej strony 11.2016, brak jajowodów i części jajnika lewego 07.2017 -
nick nieaktualny
-
Kuczka masz już wyniki kariotypów?
Aziledo co u Ciebie? Jak się czujesz? -
Marzenka wyniki będą na przełomie maja/ czerwca, ale wizytę z odbiorem i omówieniem wyników mam 21 czerwca. Do tego czasu zrobimy z mężem resztę badań zleconych przez Ś. i jakoś pod koniec czerwca wybiorę się do niego z kompletem wyników. A co u Ciebie? Stopy już doszły do swoich rozmiarów? 😂
-
Kuczka wrote:Marzenka wyniki będą na przełomie maja/ czerwca, ale wizytę z odbiorem i omówieniem wyników mam 21 czerwca. Do tego czasu zrobimy z mężem resztę badań zleconych przez Ś. i jakoś pod koniec czerwca wybiorę się do niego z kompletem wyników. A co u Ciebie? Stopy już doszły do swoich rozmiarów? 😂
Ogarniamy chatę, ja działam z wyprawką, zmieniany auto więc ciągle cos się dzieje i jestem cały w biegu
-
Kuczka wrote:Ale to już takie przyjemniejsze obowiązki a na kiedy masz termin?
-
Forum wymarło śmiercią naturalną ciężarne przeszły na wątki dla przyszłych mam, a staraczki chyba musza odpocząć od forum... szkoda, bo dużo się z tego wątku nauczyłam i codzienne wiadomości dawały mi pozytywne nakręcenie do dalszych działań. A teraz jakoś tak apatycznie podchodzę do tematu... może nie, ze się poddałam, ale chyba przestałam wierzyc
-
Kuczka wrote:Forum wymarło śmiercią naturalną ciężarne przeszły na wątki dla przyszłych mam, a staraczki chyba musza odpocząć od forum... szkoda, bo dużo się z tego wątku nauczyłam i codzienne wiadomości dawały mi pozytywne nakręcenie do dalszych działań. A teraz jakoś tak apatycznie podchodzę do tematu... może nie, ze się poddałam, ale chyba przestałam wierzyc
Poza tym miałaś przejsc na gametowy wątek, jest tam jeszcze kilka staraczek, które są aktywneWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 15:05
-
Z gametowym wątkiem jestem już na bieżąco, ale jakoś nie mam weny się włączać skoro póki co u mnie się nic nie dzieje, nie ma skonkretyzowanych planów i założeń... na razie czytam tez mam nadzieje, ze Ś. zrobi mi dziecko 😂 w czerwcu pyknie mi już 32 i czas najwyższy na pierwsze dziecko jak się w końcu uda będziesz miała e-dziecko 😂 przecież za Twoją namową trafiłam do Ś. 🤭
Marzenka85 lubi tę wiadomość
-
Umarlo, nie umarlo, ja co jakis czas zagladam z krzakow sprawdzac jak tam u was:*
Kuczka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kuczka wrote:Z gametowym wątkiem jestem już na bieżąco, ale jakoś nie mam weny się włączać skoro póki co u mnie się nic nie dzieje, nie ma skonkretyzowanych planów i założeń... na razie czytam tez mam nadzieje, ze Ś. zrobi mi dziecko 😂 w czerwcu pyknie mi już 32 i czas najwyższy na pierwsze dziecko jak się w końcu uda będziesz miała e-dziecko 😂 przecież za Twoją namową trafiłam do Ś. 🤭
Kuczka lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa a jak tam Mia? Zdrowa? Już pewnie duża dziewucha 🤭
Marzenka zaraz będzie pierwsze, wiec o drugie pewnie kwestią niedługiego czasu 😘 a właśnie- masz jeszcze jakieś mrozaczki?