In vitro Trójmiasto
-
WIADOMOŚĆ
-
Hałasianka wrote:Meg a co u Ciebie? Wszystko ok?
Hej Dziękuję że o mnie pamiętasz:) u mnie fizycznie super co mnie strasznie martwi ale psychicznie to dramat. Ostatnie usg miałam 3 tyg temu (9+3) maluch miał się super, pomahał mi raczka:) 2 tyg po wizycie w teoretycznie 11tyg ustały mi jedyne objawy jakie miałam wydety brzuch i senność co mnie mega podlamalo.brzuch to wręcz zrobił się jak przed stymulacja. Bardzo się martwię czy ciąża nie obumarla a wizytę mam dopiero za tydzień w 13 tyg od razu prenatalne. Kupiłam sobie z tego wszystkiego detektor tętna ale nie wiem czy tak szybko coś wykryje.
Ja czytam na bieżąco co u Was, współczuję Ci leżenia, jesteś mega dzielna. Ja bym chyba po ścianach chodziła. Krwiaczek się wchłonie i ponownie będziesz mogła się cieszyć na spokojnie ciaza:) gratuluję też córeczki! -
mag87 wrote:Hej Dziękuję że o mnie pamiętasz:) u mnie fizycznie super co mnie strasznie martwi ale psychicznie to dramat. Ostatnie usg miałam 3 tyg temu (9+3) maluch miał się super, pomahał mi raczka:) 2 tyg po wizycie w teoretycznie 11tyg ustały mi jedyne objawy jakie miałam wydety brzuch i senność co mnie mega podlamalo.brzuch to wręcz zrobił się jak przed stymulacja. Bardzo się martwię czy ciąża nie obumarla a wizytę mam dopiero za tydzień w 13 tyg od razu prenatalne. Kupiłam sobie z tego wszystkiego detektor tętna ale nie wiem czy tak szybko coś wykryje.
Ja czytam na bieżąco co u Was, współczuję Ci leżenia, jesteś mega dzielna. Ja bym chyba po ścianach chodziła. Krwiaczek się wchłonie i ponownie będziesz mogła się cieszyć na spokojnie ciaza:) gratuluję też córeczki!LAURA -
Miałam zapisane usg u innego gina ale odwołałam, bo stwierdziłam z mężem że nic nie wniesie, tzn jeśli by było ok to bym się uspokoiła, ale jeśli nie, to kolejny tydzień wyczekiwania na wizyte u dr prowadzącego ze świadomością że mam martwy płód byłaby jeszcze gorsza. Nie krwawię, nie mam skurczy itp ale ostatnio też przez 2 tygodnie nie miałam objawów że zarodek zmarł. Nic to, już trochę lepiej się czuję, a kolejny tydzień zleci szybko. Mam nadzieję, że te moje przeczucie będzie błędne. Mam trochę zaplanowanych zajęć na kolejny tydzień więc nie powinno być tak źle
-
Hałasianka wrote:Mi robiła w lipcu punkcję, po zabiegu chwile z nią rozmawiałam, bardzo miła i przyjmna babka, podobno od ty lekarz.
bo wlasnie nas prowadzi bardzo fajna dr duzo tlumaczy i konsultuje sie z dr Hajdusianek
a miala ktoras z Was w trakcie stymulacji aby uniknac hiper przy pco nakuwane jajniki?starania od 2013 r.
pco, nadczynność tarczycy, wysoka prolaktyna
wysokie AMH
problem męski
Bhcg 5dpt 15,7
7dpt 88,9
❄️X14 w zapasie -
adgam wrote:bo wlasnie nas prowadzi bardzo fajna dr duzo tlumaczy i konsultuje sie z dr Hajdusianek
a miala ktoras z Was w trakcie stymulacji aby uniknac hiper przy pco nakuwane jajniki?LAURA -
mag87 wrote:Miałam zapisane usg u innego gina ale odwołałam, bo stwierdziłam z mężem że nic nie wniesie, tzn jeśli by było ok to bym się uspokoiła, ale jeśli nie, to kolejny tydzień wyczekiwania na wizyte u dr prowadzącego ze świadomością że mam martwy płód byłaby jeszcze gorsza. Nie krwawię, nie mam skurczy itp ale ostatnio też przez 2 tygodnie nie miałam objawów że zarodek zmarł. Nic to, już trochę lepiej się czuję, a kolejny tydzień zleci szybko. Mam nadzieję, że te moje przeczucie będzie błędne. Mam trochę zaplanowanych zajęć na kolejny tydzień więc nie powinno być tak źle
mag87 lubi tę wiadomość
LAURA -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Hałasianka - pano zrobić w 10 tygodniu skończonym (tak jak mam suwaczek), czy rozpoczętym ? Ty robiłaś w którym ?LAURA
-
nick nieaktualnyHałasianka wrote:Ja robiłam w 11 czyli 10 +2 więc ty kończysz 9 na suwaczku widzę teraz, zrób za tydzień najlepiej to będziesz w połowie 10 tyg. Teraz masz 9 nie skończony.
Żabka lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:To może też zrobić skończony 10+ Nie chciałabym powtarzać kłucia,a byłoby wtedy więcej DNA. Wynik to 2 tyg kalendarzowe ?
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
LAURA -
Julia37 wrote:Halasianka mam pytanie dot panoramy. Czy w tym badaniu byly tez pokazane wyniki fot trisomii chromosomow?
ale czy to NIFTYm czy Panorama, Czy NACE- 3 podstawowe trisomie są badane wlasnieLAURA -
Hałasianka wrote:Mag kiedy wizyta? jak tam?
Hej, ja już po wizycie. Wszystko z dzidziusiem dobrze. Rośnie ładnie, macha cudnie rączkami i wydaje się być na ten etap zdrowy. Pappa nie robię, a z tą panorama to się jeszcze mocno zastanawiam. Pewnie jak przyjdzie jakiś kryzys to zdecyduje, póki co chyba nie:) dr raczej nie namawiał, mówił że nie jestem w grupie ryzyka. -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko Ty robisz w Gdańsku? W tym samym punkcie co Halasianka? Ja jak coś to chciałam w Elblągu i dzwoniłam tam do nich. To generalnie Pani mi powiedziała że mam zadzwonić na główną stronę testu panorama i zgłosić chęć zrobienia badania, wtedy oni wysyłają probówki i chyba formularze i inne ewentualnie niezbędne gadzety do elblaga i się umawiam z elblagirm na dzień pobrania. Trochę zagmatwane, wolałabym aby lab był przygotowany na miejscu że wszystkim. To pytaj się jak u Ciebie żebyś nie miała stresów tak jak Halasianka. Trzymam kciuki za twój wynik. A usg genetyczne na kiedy masz?
-
mag87 wrote:Ciasteczko Ty robisz w Gdańsku? W tym samym punkcie co Halasianka? Ja jak coś to chciałam w Elblągu i dzwoniłam tam do nich. To generalnie Pani mi powiedziała że mam zadzwonić na główną stronę testu panorama i zgłosić chęć zrobienia badania, wtedy oni wysyłają probówki i chyba formularze i inne ewentualnie niezbędne gadzety do elblaga i się umawiam z elblagirm na dzień pobrania. Trochę zagmatwane, wolałabym aby lab był przygotowany na miejscu że wszystkim. To pytaj się jak u Ciebie żebyś nie miała stresów tak jak Halasianka. Trzymam kciuki za twój wynik. A usg genetyczne na kiedy masz?LAURA
-
mag87 wrote:A jak Twoje plamienia? Minęły co nieco? Byłaś na kontrolnym usg ? Krwiak się wchlonal?LAURA