Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Macie rację, mam nadzieję, że tym "cudem" nie uraziłam nikogo. Wiecie jak jest - za dużo czasu na myślenie.
    Teraz zastanawiam się - jeśli w przyszłości pytają o choroby w rodzinie dziecka - podawać tylko męża? Może zgodnie z tym co wiemy o dawczyni powinno nie być żadnych obciążeń więc sam mąż to zgodne z prawdą info?

Ja wiem, że narazie długa droga przede mną/przed nami, ale tysiąc myśli na minutę.
    Ja z perspektywy czasu chyba za długo czekałam na cud.
    Tak jak dziewczyny piszą nawet KD nie daje gwarancji, a już w pierwszej procedurze w Warszawie na cuda liczyłam.
    Zaczęłam się poważnie leczyć w wieku 30 lat. W tym roku skończę 34.
    Niestety bardzo trudno było mi się pogodzić z tą decyzją , jednak na chwilę obecną (mimo że pewnie daleka droga jeszcze przede mną ) żałuję że nie próbowałam wcześniej z KD.
    Pewnie jeszcze nie jedno rozczarowanie przed nami ale mimo wszystko cierpliwie czekamy.
    Jedno jest pewne , to co każda z Nas przeżyła pozwala na przewartościowanie pewnych rzeczy w życiu 😉
    Zawsze sobie tłumaczę, że chyba na mnie trafiło bo inna słaba psychicznie osoba by tego po prostu nie dźwignęła 😃😂

SierpniowaJodła, monester, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Macie rację, mam nadzieję, że tym "cudem" nie uraziłam nikogo. Wiecie jak jest - za dużo czasu na myślenie.
    Teraz zastanawiam się - jeśli w przyszłości pytają o choroby w rodzinie dziecka - podawać tylko męża? Może zgodnie z tym co wiemy o dawczyni powinno nie być żadnych obciążeń więc sam mąż to zgodne z prawdą info?

Ja wiem, że narazie długa droga przede mną/przed nami, ale tysiąc myśli na minutę.

Podobno tą myśl, że nie będzie dziecka ze swoich genów trzeba przejść jak żałobę, przetrawić, oswoić się i iść dalej. Więc to normalne, że myślisz ..a może jednak... Pamiętaj , że nawet dzidziuś z kd ma ok 4% twoich genów 👍

SierpniowaJodła, Elka198321, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hope 89, @Nowa na forum - dziękuję.
    Oby już żadnych, albo jak najmniej rozczarowań w drodze do naszego szczęścia.

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką myśl, pojawila mi się ostatnio jakaś stronka na FB , która szuka opiekunów - rodzin zastępczych dla opuszczonych dzieci. I jak patrzę na te zdjęcia tych cudownych maleństw to serce się rozkleja. I chociaż wiem, że to nie jest droga dla mnie na ten moment, to też jestem przekonana, że kd nie będzie miała żadnego znaczenia. O ile się kiedykolwiek uda... Tfu. Uda się . Przecież gdybym zakładała, że coś się nie uda to nie wydalabym tyle kasy nie ?

WiosnyFanka, Jatosia, Nowa na forum, Cherry78, WandaBerenika, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mam taką myśl, pojawila mi się ostatnio jakaś stronka na FB , która szuka opiekunów - rodzin zastępczych dla opuszczonych dzieci. I jak patrzę na te zdjęcia tych cudownych maleństw to serce się rozkleja. I chociaż wiem, że to nie jest droga dla mnie na ten moment, to też jestem przekonana, że kd nie będzie miała żadnego znaczenia. O ile się kiedykolwiek uda... Tfu. Uda się . Przecież gdybym zakładała, że coś się nie uda to nie wydalabym tyle kasy nie ?

Tez mi się serce rozkleja .. i jestem już tak tym wszystkim zmęczona, tymi porażkami i niepowodzeniami ze byłabym na tak jeśli chodzi o adopcje ale .. No wlanie ale .. skomplikowane procedury adopcyjne, kursy, wywiady kolejne 2 lata potem czekanie .. praktycznie zerowe szanse na niemowlaka a lata znowu lecą i na to tez nie mam siły .. gdyby w PL byly takie możliwości jak np w USA gdzie jest możliwa adopcja ze wskazaniem. Nastolatka zalicza wpadkę i wybiera sobie rodzine adopcyjna .. a u nas nie dość ze głównie patologia porzuca dzieci to jeszcze w większości przypadków nie maja one uregulowanie sytuacji prawnej i praktycznie nie maja szans na adopcje. Ja już pomału godzę się z myślą ze tego dziecka może w naszym życiu nigdy nie być. Długo trzymałam nieumeblowany pokój w domu bo co jak zaraz się uda i jak znalazł pokój dziecięcy. Teraz powiedziałam basta, zamówiłam sobie ładna komodę, szukam obrazów ustawiam kwiaty, urządzam sobie biuro i strssznieeee mnie to cieszy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 22:09

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD

Wysłany: 11 lipca 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie się nie uda, to skończymy ze stadem psów i kotów 😂
    Edit: ale adoptowanych 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 22:20

Jatosia, SierpniowaJodła, Giosiek, Trinity_Nea, monester, Elka198321, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Jak u mnie się nie uda, to skończymy ze stadem psów i kotów 😂
    Edit: ale adoptowanych 😁

Ja mam już parke 🐈‍⬛ 🐕 😀😀😀

Nowa na forum, SierpniowaJodła, Giosiek, Trinity_Nea, monester, Elka198321, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak czytam Was dziewczyny, to myślę sobie, że fajne z Was babeczki i pewnie byśmy się zakumplowany w realnym świecie ☺️

PS. My po trzeciej nieudanej procedurze ivf sprawiliśmy sobie suczkę. Musieliśmy przelać na kogoś tę całą skumulowaną w nas miłość, której nie dane nam było dać dziecku. Teraz ona jest całym naszym światem i naszym „futrzanym dzieckiem”. Bardzo ją kochamy i dzięki tej miłości było mi łatwiej podjąć decyzję o KD. Skoro tak bardzo kocham stworzenie innej rasy, to boję się myśleć jak bardzo pokocham dziecko, które urodzę 😍❤️
    PPS. To ona spaceruje sobie w moim suwaczku 😬

monester, Nowa na forum, Trinity_Nea, WiosnyFanka, SierpniowaJodła, Elka198321, Mati W., Cherry78 lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Ja mam już parke 🐈‍⬛ 🐕 😀😀😀

Ja już 3 koty - zbliżam się do małego zwierzyńca 🐈🐈🐈
    Zaczynamy jednak budowę domu i muszę zdecydować o ilości pokoi...

Nowa na forum, Trinity_Nea, Jatosia, Giosiek, Elka198321 lubią tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Emily0723 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może tutaj którejś z Was potrzebny jest prograf 1 mg. Chętnie oddam.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek mam to samo z moja sunia 🥹 Miała być pocieszeniem na kolejne nieudane ivf a teraz jest naszym oczkiem w głowie, strasznie ja kochamy 🥰

SierpniowaJodła, Giosiek, Nowa na forum, WiosnyFanka, Elka198321, Mati W., Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam dzisiaj do Lenki - mówi, że jasne, próbujemy na naturalnym i, że USG 9-11 dzień cyklu. Dziewczyny próbowalyscie zupełnie naturalsy czy z letrozolem?

Jatosia lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jezcze jedno pytanie - bo już sama nie wiem, może te moje porażki są przez brak 3 linijnego endometrium na sztucznym? Jest grube ale nie 3 fazowe. Czy wszystkie miałyście 3 linijne na sztucznym ?
    Zwłaszcza pytam dziewczyn po wielokrotnych nieudanych i w końcu udanym transferze ?

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    I jezcze jedno pytanie - bo już sama nie wiem, może te moje porażki są przez brak 3 linijnego endometrium na sztucznym? Jest grube ale nie 3 fazowe. Czy wszystkie miałyście 3 linijne na sztucznym ?
    Zwłaszcza pytam dziewczyn po wielokrotnych nieudanych i w końcu udanym transferze ?
    Monester, ja niestety nie pomogę. Mi lekarz podawał jedynie grubość, nigdy nie skomentował czy jest trójlinijne 🤷‍♀️

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester mi na sztucznym nigdy nie mówili o tej 3 linijnosci tylko grubość wiec ciężko powiedzieć. Ja będę podchodzić z lametta (to chyba letrozol?)
    Podrzucam spoko artykuł apropo transferów na sztucznym vs. stymulowanych letrozolem

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6943798/

monester lubi tę wiadomość

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja może nie po wielokrotnych nieudanych ale zawsze mam 3 linijne - bez różnicy czy naturalny cykl czy sztuczny ale jak widać, nie gwarantuje to sukcesu.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    monester mi na sztucznym nigdy nie mówili o tej 3 linijnosci tylko grubość wiec ciężko powiedzieć. Ja będę podchodzić z lametta (to chyba letrozol?)
    Podrzucam spoko artykuł apropo transferów na sztucznym vs. stymulowanych letrozolem

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6943798/
    W tym badaniu mowa jest o dawce 5 mg, czyli jakby dwie tabletki aromka. Ciekawa jestem jak ja teraz zareaguje na coś. Żeby nie było fuckupu i owulacji w dniu 7 bo cykle to ja mam chyba krótsze . Kurde jak to się stało, z ejest juz lipiec a ja prawie cały rok przeszłam na estradiolu...

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W tym badaniu mowa jest o dawce 5 mg, czyli jakby dwie tabletki aromka. Ciekawa jestem jak ja teraz zareaguje na coś. Żeby nie było fuckupu i owulacji w dniu 7 bo cykle to ja mam chyba krótsze . Kurde jak to się stało, z ejest juz lipiec a ja prawie cały rok przeszłam na estradiolu...

Tak 5mg czyli 2 razy dziennie, twoja klinika zaleca przyjmowanie od 3dc do 7dc? To może wcześniej zrób usg żeby mieć pewność. Ja niby mam zrobić 10 dnia. Uważam ze dobrze spróbować zrobić coś inaczej, choć będzie to upierdliwe jeśli chodzi o sprawdzanie i tak jak mówisz może różnie wyjść z ta owulacja. No i trzeba jeszcze kontrolować poziom progesteronu żeby nie był za wysoki przed pikiem LH. Jednak jak widać nawet w tym badaniu odsetek ciąż klinicznych jest wyższy w cyklu naturalnym niż na cyklu sztucznym.

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, ja tylko miałam informację o grubości. Podejście na cyklu naturalnym z letrozolem robi się wtedy, gdy nie ma owulacji? Czy przy występującej owulacji też?

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Tak 5mg czyli 2 razy dziennie, twoja klinika zaleca przyjmowanie od 3dc do 7dc? To może wcześniej zrób usg żeby mieć pewność. Ja niby mam zrobić 10 dnia. Uważam ze dobrze spróbować zrobić coś inaczej, choć będzie to upierdliwe jeśli chodzi o sprawdzanie i tak jak mówisz może różnie wyjść z ta owulacja. No i trzeba jeszcze kontrolować poziom progesteronu żeby nie był za wysoki przed pikiem LH. Jednak jak widać nawet w tym badaniu odsetek ciąż klinicznych jest wyższy w cyklu naturalnym niż na cyklu sztucznym.
    Tak, 3-7. Kurcze duże ryzyko jest kancelacji cyklu .. no ale przynajmniej leków mniej się bierze i no zawieszka szansę na naturalsa nie 😅 po stymulowanym cyklu hahaha .

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ