Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Zastanawiam się jakie jest podejście do wyników NK z krwi (test IMK) a tymi z macicy 🤔 jeśli jedno badanie wyjdzie ok a drugie pokaże wysokie NK to na co patrzeć? I czy to prawda ze jeśli NK są w normie a bierze się encorton to podwyższa on NK?
    Dobre pytanie. Ja nie słyszałam żeby encorton podnosił , ale ogólnie na chłopski rozum- nk stanowią część leukocytów, encorton czy accofil powodują wzrost leukocytów czyli co- też tych natural killers ? Gdzieś czytałam że te z krwi w drugiej połowie cyklu "splywaja" do macicy ale też nie wiem czy to prawda czy bzdura. Dla mnie ogólnie większość haseł immuno się wyklucza, wierzę najmocniej w to badanie kir, bo to jednak genetyczne. Jatosia Ty chcesz podejść na naturalnym teraz ? Jezcze nurtuje mnie scratching endometrium - on jest dobry ale.podnosi nk ponoć - i bądź tu madry

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dobre pytanie. Ja nie słyszałam żeby encorton podnosił , ale ogólnie na chłopski rozum- nk stanowią część leukocytów, encorton czy accofil powodują wzrost leukocytów czyli co- też tych natural killers ? Gdzieś czytałam że te z krwi w drugiej połowie cyklu "splywaja" do macicy ale też nie wiem czy to prawda czy bzdura. Dla mnie ogólnie większość haseł immuno się wyklucza, wierzę najmocniej w to badanie kir, bo to jednak genetyczne. Jatosia Ty chcesz podejść na naturalnym teraz ? Jezcze nurtuje mnie scratching endometrium - on jest dobry ale.podnosi nk ponoć - i bądź tu madry
    Encorton powoduje wzrost leukocytów . Ja czasami muszę go brać ze względu na jedną z chorób autoimmunologicznych. I co zauważyłam - jak mam zaostrzenie i dostaję dużą dawkę - około 40mg dziennie to mi się po jakiejś czasie morfologia rozjeżdża ale przy małych dawkach jak bierzemy przed transferami 5-10mg to wyniki mam ok.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Tak, scratching podnosi komórki NK maciczne, dlatego nie każdemu jest zalecany.

U mnie akurat było tak, że jak NK z krwi wyszły w normie to te maciczne również. No, ale pewnie to nie jest reguła.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Ja pierdziele oszaleć można jak to wszystko interpretować :/ No nic zobaczę co wyjdzie z tych badań i będę się martwić. Tak jeszcze w ramach ciekawostki po 3 tygodniach brania encorotnu i jednej dawce acrofilu, zbadałam po 7 dniach od zastrzyku morfologię i wyszły mi leukocyty nieznacznie podwyższone jakieś 12 tys. Ty chyba tez wspominałaś ze nie wywaliło ci jakoś mega tej morfologii? U ciebie jakie NK wyszły?
    Jeśli Czechy dadzą zielone światło będę podchodzić na cyklu naturalnym lekko stymulowanym lametta. U mnie na 7 transferów na moich komórkach udany był pierwszy, świeży odrazu po punkcji i z ovitrelle. Ciąża utrzymała się do 8 tygodnia. Jeden tez miałam połowicznie udany na sztucznym ale beta zaczęła spadać jak doszła do 2000. Chyba mi te sztuczne nie sluza, endometrium mam takie sobie na estrofemie.
    Sztuczny wiadomo wygoda, można sobie wszystkie zaplanować.. a tu już się stresuje ze codziennie wizyty żeby sprawdzać owulacje, jeszcze urlop brać niewiadomo kiedy ale nie mam wyjścia muszę spróbować inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 12:48

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Ja pierdziele oszaleć można jak to wszystko interpretować :/ No nic zobaczę co wyjdzie z tych badań i będę się martwić. Tak jeszcze w ramach ciekawostki po 3 tygodniach brania encorotnu i jednej dawce acrofilu, zbadałam po 7 dniach od zastrzyku morfologię i wyszły mi leukocyty nieznacznie podwyższone jakieś 12 tys. Ty chyba tez wspominałaś ze nie wywaliło ci jakoś mega tej morfologii? U ciebie jakie NK wyszły?
    Jeśli Czechy dadzą zielone światło będę podchodzić na cyklu naturalnym lekko stymulowanym lametta. U mnie na 7 transferów na moich komórkach udany był pierwszy, świeży odrazu po punkcji i z ovitrelle. Ciąża utrzymała się do 8 tygodnia. Jeden tez miałam połowicznie udany na sztucznym ale beta zaczęła spadać jak doszła do 2000. Chyba mi te sztuczne nie sluza, endometrium mam takie sobie na estrofemie.
    Sztuczny wiadomo wygoda, można sobie wszystkie zaplanować.. a tu już się stresuje ze codziennie wizyty żeby sprawdzać owulacje, jeszcze urlop brać niewiadomo kiedy ale nie mam wyjścia muszę spróbować inaczej.
    Tak, po accofil czasem nawet 3 dnia po zastrzyku miałam ledwo 10 wbc. Też mnie stresuje te monitoringi codzienne.
    U mnie dosyć dziwna sprawa z NK z krwi, 3 lata temu miałam 20 %. Dostałam wówczas w klinice intralipid jednorazowo, sukcesu nie było ,temat zarzucony. Natomiast teraz jak robiłam to mam 12, gdzie zalecany jest poziom do 10 , więc pani doktor uznała że nie możemy przesadzić z intralipidem,.co najwyżej jednorazowo duża dawka, albo nawet wcale. Dodam że nie brałam żadnych leków które by wpływały na ten piizzom nk, jedyne co mi przychodzi do głowy to to że teraz biorę metformine, a wtedy nie brałam. Oprócz tego już po wyniku zaczęłam brać kwasy omega i ja uważam że te nk mogły się obniżyć dzięki temu. Ps: na grypie na FB jedna dziewczyna po wielu niepowodzeniach zaliczyła naturalsa przy 24 % nk. Wiec naprawdę nie wiem czy to znów nie jest kwestia wyłącznie dobrego mocnego zarodka.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to wyglada .. u mnie te dwie implantacje były bez żadnych dodatków typu acrofil, encorton wiec tez wydaje mi się ze głównym kluczem do sukcesu jest zarodek.

monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś wyczytałam, że jakby przebadać immunologię u kobiet, które bez problemu zaszły w ciążę i urodziły, to też cześć z nich miałaby wyniki jak my. A mimo braku leczenia i dodatków wszystko się samo udało. Tylko jeśli ktoś nie potrzebuje, to raczej nie bada.

monester, Jatosia lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja gdzieś wyczytałam, że jakby przebadać immunologię u kobiet, które bez problemu zaszły w ciążę i urodziły, to też cześć z nich miałaby wyniki jak my. A mimo braku leczenia i dodatków wszystko się samo udało. Tylko jeśli ktoś nie potrzebuje, to raczej nie bada.

No właśnie ja nie mam pojęcia jakie mam wyniki... Nikt mi nigdy nie sugerował nawet badań w kierunku zaburzeń immunologicznych.
    Sama nie wiem co o nich myśleć...

Co do leukocytów, to pamiętajcie, że to ogólna liczba wszystkich białych krwinek, a rodzajów trochę jest... Bez wyszczególnienia, nie wiecie która frakcja idzie w górę, która w dół...

Jatosia, monester, mar2śka lubią tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Dziewczyny już wszystko Ci wyjaśniły.
    Mi lekarz tłumaczył, że prawidłowa komórka bez problemu przechodzi te procesy. Moja córka jest z KD mrożonych, więc wiesz... 😉

A co do potwierdzenia płodności, to Gameta Gdynia ma tylko od takich dawczyń, które urodziły przynajmniej jedno zdrowe dziecko (mrożone, Bank w Hiszpanii).

Tak - dziękuję Wam. Byłam dziś w klinice i potwierdzili, że pracują tylko na mrożonych (ich bank albo ściągane z Hiszpanii). Lekarz podkreślał, że te z Hiszpanii są o wiele droższe bo typowo komercyjne. Poczekamy jak wygląda zgodność z dawczyniami na miejscu i może nie trzeba będzie ściągać.

Czy któraś z was miała mrożone nasienie partnera? Proponują nam to z uwagi na dostępność w każdym momencie (niezależnie czy partner będzie w delegacji czy na urlopie). Nie wiem czy to nie obniża jakoś parametrów?

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️

Wysłany: 10 lipca 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Tak - dziękuję Wam. Byłam dziś w klinice i potwierdzili, że pracują tylko na mrożonych (ich bank albo ściągane z Hiszpanii). Lekarz podkreślał, że te z Hiszpanii są o wiele droższe bo typowo komercyjne. Poczekamy jak wygląda zgodność z dawczyniami na miejscu i może nie trzeba będzie ściągać.

Czy któraś z was miała mrożone nasienie partnera? Proponują nam to z uwagi na dostępność w każdym momencie (niezależnie czy partner będzie w delegacji czy na urlopie). Nie wiem czy to nie obniża jakoś parametrów?
    Podobno nasienie, tak jak i komórki, nie zawsze idealnie się rozmrozi. Tylko w przypadku komórek jest ich kilka sztuk, a w przypadku nasienia "chłopaków" jest o wiele więcej. My teraz mrozilismy, żeby nie jechać do innego miasta, podejdzie tylko mrożonka.

age.png

Wysłany: 10 lipca 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Podobno nasienie, tak jak i komórki, nie zawsze idealnie się rozmrozi. Tylko w przypadku komórek jest ich kilka sztuk, a w przypadku nasienia "chłopaków" jest o wiele więcej. My teraz mrozilismy, żeby nie jechać do innego miasta, podejdzie tylko mrożonka.

Też mam takie odczucie, a przynajmniej nie trzeba lecieć na złamanie karku, no i myśleć o wstrzemięźliwi, żeby oddany materiał był jak najlepszy.
    Chyba po prostu nas zaskoczyli tym - wcześniej lekarz nie wspominał.
    Teraz czekamy na KD.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

U nas podstawą był depozyt który mąż musiał złożyć jakby np zachorował lub niewyjaśnionych przyczyn niemogl oddać świeżego... w dniu punkcji rozmarazali mrożone i oddawał świeże i wybierali to które jest lepsze..
    Lekarz powiedział że z reguły świeże lepsze...ale u Nas sprawdzali..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 22:15

SierpniowaJodła lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka pytałaś o klasę twoich zarodkow? U mnie niestety jest tylko jedna blastka 1 klasy i dwie blastki 2 klasy i na dodatek z 6 doby słabo to widzę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2023, 13:56

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    WiosnyFanka pytałaś o klasę twoich zarodkow? U mnie niestety jest tylko jedna blastka 1 klasy i dwie blastki 2 klasy i na dodatek z 6 doby słabo to widzę :(

Pytałam o to, ale nie dostałam jeszcze dokładnej informacji. Wiem tylko, że te z piątej doby u nas są "lepsze" niż te z szóstej.
    Myślę, że nie masz się co stresować. Oni mrożą tylko takie zarodki, które faktycznie dają szansę na ciążę. Na przykład wcale nie mrożą tych CC, które w Polsce normalnie dopuszczane są do transferu. Poza tym warto pamiętać o tym , że zarodek może zmienić klasę po rozmrożeniu na gorszą ale także lepszą.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Do mrożonych komorek lepiej użyć świeżego nasienia żeby zwiększyć szanse zapłodnienia

Wysłany: 11 lipca 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada23 wrote:
    Do mrożonych komorek lepiej użyć świeżego nasienia żeby zwiększyć szanse zapłodnienia

OK -cenna informacja. Może jak mąż będzie na miejscu, to mimo zamrożonego nasienia poprosimy o informacje, żeby mógł podjechać i oddać świeże.

Teraz czekamy na informacje o zgodności dawczyni - powiedzieli ze około miesiąc, ale w zależności od wymagań nawet i dłużej.
    Trochę się martwię, że do tego czasu zamęczą mnie wątpliwości. Mimo, że u mnie nie udało się uzyskać żadnego jajeczka, ciągle czytam o "cudach", że po 2/4/5/10 latach nawet osoby z 0AMH zaszły w zdrową ciąże. No i pojawia się "co by było gdyby"....

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    OK -cenna informacja. Może jak mąż będzie na miejscu, to mimo zamrożonego nasienia poprosimy o informacje, żeby mógł podjechać i oddać świeże.

Teraz czekamy na informacje o zgodności dawczyni - powiedzieli ze około miesiąc, ale w zależności od wymagań nawet i dłużej.
    Trochę się martwię, że do tego czasu zamęczą mnie wątpliwości. Mimo, że u mnie nie udało się uzyskać żadnego jajeczka, ciągle czytam o "cudach", że po 2/4/5/10 latach nawet osoby z 0AMH zaszły w zdrową ciąże. No i pojawia się "co by było gdyby"....
    Nastaw się na długą walkę i wieczne czekanie.lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować. A co do cudów... Jakby się miał zdarzyć to już by się wydarzył, wiem że jesteś młoda ale amh masz prawie nieoznaczalne, podjeliscke jedyna słuszna decyzję

Trinity_Nea, Nowa na forum, WiosnyFanka, Giosiek lubią tę wiadomość

• Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Zgadzam się w pełni z Monester. Wątpliwości będziesz miała...
    A co do cudów tego typu, to ja mówię, że owszem zdarzają się, ale nie mnie...
    Ale doczekałam innego Cudu- skończył 6 miesięcy 💖💖💖

Nowa na forum, Giosiek lubią tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖

Wysłany: 11 lipca 2023, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Ja zbyt długo czekałam na naturalny cud, potem na wspomagany stymulacją. A okazało się, że nawet z kd nie jest łatwo. Cuda się zdarzają, to prawda, jednej osobie na ileś set tysięcy...na mnie akurat nie trafił, więc muszę się sama - a właściwie z pomocą kliniki- mocno o niego postarać.

Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 11 lipca 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja zbyt długo czekałam na naturalny cud, potem na wspomagany stymulacją. A okazało się, że nawet z kd nie jest łatwo. Cuda się zdarzają, to prawda, jednej osobie na ileś set tysięcy...na mnie akurat nie trafił, więc muszę się sama - a właściwie z pomocą kliniki- mocno o niego postarać.

Macie rację, mam nadzieję, że tym "cudem" nie uraziłam nikogo. Wiecie jak jest - za dużo czasu na myślenie.
    Teraz zastanawiam się - jeśli w przyszłości pytają o choroby w rodzinie dziecka - podawać tylko męża? Może zgodnie z tym co wiemy o dawczyni powinno nie być żadnych obciążeń więc sam mąż to zgodne z prawdą info?

Ja wiem, że narazie długa droga przede mną/przed nami, ale tysiąc myśli na minutę.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ