Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Monester, ja tylko miałam informację o grubości. Podejście na cyklu naturalnym z letrozolem robi się wtedy, gdy nie ma owulacji? Czy przy występującej owulacji też?

Ja niby mam owulacje ale dodając ten letrozol będę miała pewność ze pęcherzyk urośnie plus dodatkowo liczę na lepsze endometrium.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak, 3-7. Kurcze duże ryzyko jest kancelacji cyklu .. no ale przynajmniej leków mniej się bierze i no zawieszka szansę na naturalsa nie 😅 po stymulowanym cyklu hahaha .

Dokładnie 😂 po tej owulacji planuje 🥰 z mężem i potem transfer, może zdarzy się cud i będą bliźniaki w tym jedno z KD 😀 ale racja ryzyko jest bardzo duże na cancel. Muszę dopytać co jeśli transfer wypadł by w niedziele, już raz tak miałam w PL i dupa cykl zmarnowany.

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Monester, ja tylko miałam informację o grubości. Podejście na cyklu naturalnym z letrozolem robi się wtedy, gdy nie ma owulacji? Czy przy występującej owulacji też?
    Ja też mam owulację, ale podobno owulacja owulacji nierowna. Wspomagana owu jest lepszej jakości , czyli też ciałko żółte po jest bardziej wydolne. Zwłaszcza jest to istotne w naszym zaawansowanym wieku - bo podobno z wiekiem ciałko żółte coraz mniej wydolne z uwagi na gorsze owulacje.

• monester Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2ska a te 2 udane to miałaś na jakim cyklu ?

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mar2ska a te 2 udane to miałaś na jakim cyklu ?
    Jeden na naturalnym bo na świeżo po punkcji, drugi na sztucznym … i bądź tu mądry 🤷‍♀️ Ale też teraz myślę o naturalnym, w poniedziałek mam wizytę to pogadam z moją dr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 10:44

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Jeden na naturalnym bo na świeżo po punkcji, drugi na sztucznym … i bądź tu mądry 🤷‍♀️ Ale też teraz myślę o naturalnym, w poniedziałek mam wizytę to pogadam z moją dr
    Jak masz zawsze 3 linjjne to myślę że nie ma problemu z wyborem cyklu i to nie od tego zależy powodzenie pewnie.
    A u mnie ani w sobotę ani w niedzielę transferów nie ma... Żebym się nie bujała tak do grudnia

• mar2śka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jak masz zawsze 3 linjjne to myślę że nie ma problemu z wyborem cyklu i to nie od tego zależy powodzenie pewnie.
    A u mnie ani w sobotę ani w niedzielę transferów nie ma... Żebym się nie bujała tak do grudnia
    To faktycznie może się przeciągnąć. To myślisz, że jie ma co kombinować ? Wiadomo, że sztuczny jest łatwiejszy do ogarnięcia

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Dokładnie 😂 po tej owulacji planuje 🥰 z mężem i potem transfer, może zdarzy się cud i będą bliźniaki w tym jedno z KD 😀 ale racja ryzyko jest bardzo duże na cancel. Muszę dopytać co jeśli transfer wypadł by w niedziele, już raz tak miałam w PL i dupa cykl zmarnowany.
    Jatosia, w Reprofit są transfery w niedzielę.
    Wiem, bo sama miałam mieć, ale był problem ze zgraniem mojego cyklu z dawczynią (dostałam zbyt późni okres), więc procedura została przesunięta o około tydzień i miałam go ostatecznie we wtorek.

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiek dzięki za info to dla mnie super wiadomość 🙂

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Jeśli nie ma transferów w sobotę i niedziele to faktycznie duże ryzyko

Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Reprofit KD
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Jeśli nie ma transferów w sobotę i niedziele to faktycznie duże ryzyko
    Nooo trochę można ovitrelle ewentualnie zaplanować żeby pękł szybciej niż by sam chciał ale no tak ryzyko jest

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się coś. W poprzedniej klinice, gdy było wiadomo, że u mnie będzie kd, otrzymałam informację, że mogę wziąć udział w badaniu nad lekiem, który ma zwiększać szanse na ciążę z kd. Były to już ostatnie miesiące badań i trzeba było szybko się zdecydować. Oczywiście lek nie był jeszcze zarejestrowany. Zasady takie, że producent leku płacił za badania i przygotowanie do transferu, nie pamiętam czy za transfer tez. Dla pacjentów był tylko koszt zakupu kd. Lekarz mówił, że pacjentki są zadowolone, bo są dobre wyniki, czyli ciąże. Nie zdecydowałam się wtedy z różnych powodów (tam tylko mrożone kd, w razie dłuższego oczekiwania nie zdążyłabym w czasie programu, no i trochę obawy o wpływ leku na dziecko). Ciekawe co dalej z tym lekiem się dzieje, czy czeka na rejestrację, czy już jest, czy może zrezygnowali.

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Przypomniało mi się coś. W poprzedniej klinice, gdy było wiadomo, że u mnie będzie kd, otrzymałam informację, że mogę wziąć udział w badaniu nad lekiem, który ma zwiększać szanse na ciążę z kd. Były to już ostatnie miesiące badań i trzeba było szybko się zdecydować. Oczywiście lek nie był jeszcze zarejestrowany. Zasady takie, że producent leku płacił za badania i przygotowanie do transferu, nie pamiętam czy za transfer tez. Dla pacjentów był tylko koszt zakupu kd. Lekarz mówił, że pacjentki są zadowolone, bo są dobre wyniki, czyli ciąże. Nie zdecydowałam się wtedy z różnych powodów (tam tylko mrożone kd, w razie dłuższego oczekiwania nie zdążyłabym w czasie programu, no i trochę obawy o wpływ leku na dziecko). Ciekawe co dalej z tym lekiem się dzieje, czy czeka na rejestrację, czy już jest, czy może zrezygnowali.
    Która klinika ? Zguglujemy zaraz

Wysłany: 13 lipca 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Która klinika ? Zguglujemy zaraz
    Vitrolive Szczecin

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Vitrolive Szczecin
    Po szybkim researchu - chodziło zapewne o lek nolasiban szwajcarskiej firmy ObsEva. Na stronie Reutersa z 2019 znalazłam takie info : Niestety w badaniach nie odnotowana żadnej różnicy w udanych transferach licząc 10 tydzień ciąży - placebo 39.1 % kontra 40.5 po nolasiban, w związku z czym rezygnuje się z dalszych badań. Z kolei na pub med jest info, że nastąpił wzrost żywych urodzeń o 4.4 procenta.
    Ogólnie to ta sama grupa leków co atosiban- czyli antagonista oksytocyny.
    Edytuje znów : teraz na pubmed przeczytałam, że nie istnieją żadne dowody, że to ma znaczenie w zwiększeniu szans dla ciąży klinicznej (żadna z 3 form)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 18:37

Wysłany: 13 lipca 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z treści email w tej sprawie: "spełniacie Państwo wstępne kryteria włączenia do badania klinicznego, którego celem jest zwiększenie skuteczności leczenia przez poprawę implatacyjności zarodka do błony śluzowej macicy(...). Badanie polega na braniu leku badanego 31-61 dni przed i 5 tygodni po transferze zarodka."
    Edit: program badań w klinice trwał do kwietnia lub maja 2022.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2023, 18:39

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Z treści email w tej sprawie: "spełniacie Państwo wstępne kryteria włączenia do badania klinicznego, którego celem jest zwiększenie skuteczności leczenia przez poprawę implatacyjności zarodka do błony śluzowej macicy(...). Badanie polega na braniu leku badanego 31-61 dni przed i 5 tygodni po transferze zarodka."
    Edit: program badań w klinice trwał do kwietnia lub maja 2022.
    O to inny jest bo tamten się brało przed transferem jednorazowo. Idę dalej guglac

Jatosia lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 lipca 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    O to inny jest bo tamten się brało przed transferem jednorazowo. Idę dalej guglac
    Może jutro zadzwonię tam i zapytam

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na swojej stronie mają opisane teraz jako aktualny program, info na stronie oxolife.com

Wysłany: 13 lipca 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To na swojej stronie mają opisane teraz jako aktualny program, info na stronie oxolife.com
    Czyli nie ma rejestracji leku

age.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ