X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za szybki odzew. Trochę mnie uspokoiłyście. Zaczęłam dzisiaj menopur. Zobaczymy co będzie.

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Dzięki dziewczyny za szybki odzew. Trochę mnie uspokoiłyście. Zaczęłam dzisiaj menopur. Zobaczymy co będzie.
    ✊🍀✊🍀

glodia lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa kiedy kończą hodowlę ? Powiesz coś ?

• monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik CD już dawno był gotowy tylko ja się nawet nie pytałam 😅 w każdym razie u mnie 1/10. Zapalenia Endo nie ma. Więc jakby nie było cieszę się że nie wróciło po tamtym zapaleniu i jednocześnie znów nie mamy tropu dlaczego się nie udaje. W każdym razie dobrze że ominie mnie leczenie ponowne metronidazolem.

Jatosia, WiosnyFanka, Nowa na forum, Elka198321, Rakieta_P🚀, Trinity_Nea, Giosiek lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mój wynik CD już dawno był gotowy tylko ja się nawet nie pytałam 😅 w każdym razie u mnie 1/10. Zapalenia Endo nie ma. Więc jakby nie było cieszę się że nie wróciło po tamtym zapaleniu i jednocześnie znów nie mamy tropu dlaczego się nie udaje. W każdym razie dobrze że ominie mnie leczenie ponowne metronidazolem.

Super, ze nie masz zapalenia i nie musisz się faszerować antybiotykami.
    Monester bierzesz pod uwagę podejście z immunoglobinami? Ja już tez nie mam pomysłu na siebie i zastanawiam się jeśli teraz się nie uda czy nie pójść w te immunoglobiny …

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Super, ze nie masz zapalenia i nie musisz się faszerować antybiotykami.
    Monester bierzesz pod uwagę podejście z immunoglobinami? Ja już tez nie mam pomysłu na siebie i zastanawiam się jeśli teraz się nie uda czy nie pójść w te immunoglobiny …
    Biorę ale z przebadanym zarodkiem. Na razie mam nadzieję że problem tkwi w cyklu sztucznym a na naturalnym będzie ok. Czegoś się trzeba trzymać skoro już tyle przeszkód wyeliminowanych. Więc jak coś to bym musiała zrobić kolejna procedurę i zarodki zbadać... No ale spokojnie mam dwie blastki, niektorzy z dwóch mają dwie ciąże. Nie ma się co nakręcać .

Emily0723, Elka198321, Nowa na forum, Giosiek lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Biorę ale z przebadanym zarodkiem. Na razie mam nadzieję że problem tkwi w cyklu sztucznym a na naturalnym będzie ok. Czegoś się trzeba trzymać skoro już tyle przeszkód wyeliminowanych. Więc jak coś to bym musiała zrobić kolejna procedurę i zarodki zbadać... No ale spokojnie mam dwie blastki, niektorzy z dwóch mają dwie ciąże. Nie ma się co nakręcać .

Ja już się nakręcam 😀 i myśle o kolejnej procedurze, zbadaniu zarodkow i immunoglobinach ehhh

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Ja już się nakręcam 😀 i myśle o kolejnej procedurze, zbadaniu zarodkow i immunoglobinach ehhh
    To nie jest nakręcanie, to jest plan b ;) albo c bo w sumie na B to ja już jestem 😅

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To nie jest nakręcanie, to jest plan b ;) albo c bo w sumie na B to ja już jestem 😅

Pięknie to podsumowałas :)

monester lubi tę wiadomość

❎Badania immunologiczne
    Kir AA

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 3 blastki...z 10 komórek, także szału nie ma 🫤 Miałam nadzieję na więcej, aby zwiększyć szanse, a tymczasem mnóstwo kasy i efekt jak poprzednio... żeby tylko wśród tych 3 był ten jeden, który da radę 🙏

monester, Elka198321, spineczka, Trinity_Nea, Giosiek lubią tę wiadomość

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Mamy 3 blastki...z 10 komórek, także szału nie ma 🫤 Miałam nadzieję na więcej, aby zwiększyć szanse, a tymczasem mnóstwo kasy i efekt jak poprzednio... żeby tylko wśród tych 3 był ten jeden, który da radę 🙏

Dobry wynik! Do blastek urosło super! :)
    No to musi być w tej ekpie jakiś waleczny żołnierz . Ogromniaste kciuki!

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:

Jest dobrze. Trzy blastki to trzy nowe szanse.
    Teraz już z górki, oby do transferu.
    Kciuki oczywiście niezmiennie zaciśnięte.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja też myślę że jest szał bo to kolejne 3 szanse ! To jest inna dawczyni, więc zupełnie nowe rozdanie ! Kiedy zaczynasz cykl transferowy ? Sztuczny czy naturalny ?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Pamiętaj kochana nieliczy się ilość a jakość...Ważne aby 1 tych dał Wam upragnione szczęście;-)..

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też myślę że jest szał bo to kolejne 3 szanse ! To jest inna dawczyni, więc zupełnie nowe rozdanie ! Kiedy zaczynasz cykl transferowy ? Sztuczny czy naturalny ?
    Przygotowanie od kolejnego cyklu, jeszcze nie wiem czy sztuczny czy naturalny. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to transfer na początku października.

Elka198321, monester, spineczka, Giosiek lubią tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum, gratuluję trzech blastocyst! ☺️
    Wiem, że człowiek nastawia się na więcej, ale trzy to bardzo dobry wynik. Mi osobiście trójka dzieci by wystarczyła 😉
    Będziesz badała je genetycznie?

age.png
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to wygląda ze strony informacyjnej? Gdzie są informacje ze dziecko jest z in vitro, a gdzie ze z in vitro z kd? Wybaczcie głupie pytania ale chce znać wszystkie aspekty…

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Nowa na forum, gratuluję trzech blastocyst! ☺️
    Wiem, że człowiek nastawia się na więcej, ale trzy to bardzo dobry wynik. Mi osobiście trójka dzieci by wystarczyła 😉
    Będziesz badała je genetycznie?
    Nie badamy, ja chciałam, m nie za bardzo. Podobno nie ma wskazań wg lekarza, więc większość głosów zdecydowała.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    Dziewczyny, a jak to wygląda ze strony informacyjnej? Gdzie są informacje ze dziecko jest z in vitro, a gdzie ze z in vitro z kd? Wybaczcie głupie pytania ale chce znać wszystkie aspekty…
    Że z invitro to będzie tylko w klinice w Twojej dokumentacji jeśli jesteście małżeństwem, jeśli powiesz lekarzowi i wpisze do karty ciąży to jezcze tam i słyszałam że wpisywali niektórym do książeczek zdrowia dziecka 😱 jeśli kd w Polsce to będzie dodatkowo w rejestrze biorców dawców.
    Jeśli za granicą to właściwie nigdzie nie będzie info, chyba że jak wyżej, lekarz wpisze w kartę ciąży.
    Jeśli będą badania prenatalne i podasz wiek dawczyni do obliczania ryzyk to też będzie info tam.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum bardzo dobry wynik !

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ