In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój wynik CD już dawno był gotowy tylko ja się nawet nie pytałam 😅 w każdym razie u mnie 1/10. Zapalenia Endo nie ma. Więc jakby nie było cieszę się że nie wróciło po tamtym zapaleniu i jednocześnie znów nie mamy tropu dlaczego się nie udaje. W każdym razie dobrze że ominie mnie leczenie ponowne metronidazolem.
Jatosia, WiosnyFanka, Nowa na forum, Elka198321, Rakieta_P🚀, Trinity_Nea, Giosiek lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Mój wynik CD już dawno był gotowy tylko ja się nawet nie pytałam 😅 w każdym razie u mnie 1/10. Zapalenia Endo nie ma. Więc jakby nie było cieszę się że nie wróciło po tamtym zapaleniu i jednocześnie znów nie mamy tropu dlaczego się nie udaje. W każdym razie dobrze że ominie mnie leczenie ponowne metronidazolem.
Super, ze nie masz zapalenia i nie musisz się faszerować antybiotykami.
Monester bierzesz pod uwagę podejście z immunoglobinami? Ja już tez nie mam pomysłu na siebie i zastanawiam się jeśli teraz się nie uda czy nie pójść w te immunoglobiny …❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:Super, ze nie masz zapalenia i nie musisz się faszerować antybiotykami.
Monester bierzesz pod uwagę podejście z immunoglobinami? Ja już tez nie mam pomysłu na siebie i zastanawiam się jeśli teraz się nie uda czy nie pójść w te immunoglobiny …
Emily0723, Elka198321, Nowa na forum, Giosiek lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Biorę ale z przebadanym zarodkiem. Na razie mam nadzieję że problem tkwi w cyklu sztucznym a na naturalnym będzie ok. Czegoś się trzeba trzymać skoro już tyle przeszkód wyeliminowanych. Więc jak coś to bym musiała zrobić kolejna procedurę i zarodki zbadać... No ale spokojnie mam dwie blastki, niektorzy z dwóch mają dwie ciąże. Nie ma się co nakręcać .
Ja już się nakręcam 😀 i myśle o kolejnej procedurze, zbadaniu zarodkow i immunoglobinach ehhh❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
monester wrote:To nie jest nakręcanie, to jest plan b
albo c bo w sumie na B to ja już jestem 😅
Pięknie to podsumowałasmonester lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Mamy 3 blastki...z 10 komórek, także szału nie ma 🫤 Miałam nadzieję na więcej, aby zwiększyć szanse, a tymczasem mnóstwo kasy i efekt jak poprzednio... żeby tylko wśród tych 3 był ten jeden, który da radę 🙏
monester, Elka198321, spineczka, Trinity_Nea, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Mamy 3 blastki...z 10 komórek, także szału nie ma 🫤 Miałam nadzieję na więcej, aby zwiększyć szanse, a tymczasem mnóstwo kasy i efekt jak poprzednio... żeby tylko wśród tych 3 był ten jeden, który da radę 🙏
Dobry wynik! Do blastek urosło super!
No to musi być w tej ekpie jakiś waleczny żołnierz . Ogromniaste kciuki!Nowa na forum lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Nowa na forum wrote:Mamy 3 blastki...z 10 komórek, także szału nie ma 🫤 Miałam nadzieję na więcej, aby zwiększyć szanse, a tymczasem mnóstwo kasy i efekt jak poprzednio... żeby tylko wśród tych 3 był ten jeden, który da radę 🙏
Jest dobrze. Trzy blastki to trzy nowe szanse.
Teraz już z górki, oby do transferu.
Kciuki oczywiście niezmiennie zaciśnięte.Nowa na forum lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
-
Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Ja też myślę że jest szał bo to kolejne 3 szanse ! To jest inna dawczyni, więc zupełnie nowe rozdanie ! Kiedy zaczynasz cykl transferowy ? Sztuczny czy naturalny ?
Elka198321, monester, spineczka, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Nowa na forum, gratuluję trzech blastocyst! ☺️
Wiem, że człowiek nastawia się na więcej, ale trzy to bardzo dobry wynik. Mi osobiście trójka dzieci by wystarczyła 😉
Będziesz badała je genetycznie? -
Gaja94 wrote:Dziewczyny, a jak to wygląda ze strony informacyjnej? Gdzie są informacje ze dziecko jest z in vitro, a gdzie ze z in vitro z kd? Wybaczcie głupie pytania ale chce znać wszystkie aspekty…
Jeśli za granicą to właściwie nigdzie nie będzie info, chyba że jak wyżej, lekarz wpisze w kartę ciąży.
Jeśli będą badania prenatalne i podasz wiek dawczyni do obliczania ryzyk to też będzie info tam. -
Nowa na forum bardzo dobry wynik !❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼