X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za szybki odzew. Trochę mnie uspokoiłyście. Zaczęłam dzisiaj menopur. Zobaczymy co będzie.

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Dzięki dziewczyny za szybki odzew. Trochę mnie uspokoiłyście. Zaczęłam dzisiaj menopur. Zobaczymy co będzie.
    ✊🍀✊🍀

glodia lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa kiedy kończą hodowlę ? Powiesz coś ?

• monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik CD już dawno był gotowy tylko ja się nawet nie pytałam 😅 w każdym razie u mnie 1/10. Zapalenia Endo nie ma. Więc jakby nie było cieszę się że nie wróciło po tamtym zapaleniu i jednocześnie znów nie mamy tropu dlaczego się nie udaje. W każdym razie dobrze że ominie mnie leczenie ponowne metronidazolem.

Jatosia, WiosnyFanka, Nowa na forum, Elka198321, Rakieta_P🚀, Trinity_Nea, Giosiek lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mój wynik CD już dawno był gotowy tylko ja się nawet nie pytałam 😅 w każdym razie u mnie 1/10. Zapalenia Endo nie ma. Więc jakby nie było cieszę się że nie wróciło po tamtym zapaleniu i jednocześnie znów nie mamy tropu dlaczego się nie udaje. W każdym razie dobrze że ominie mnie leczenie ponowne metronidazolem.

Super, ze nie masz zapalenia i nie musisz się faszerować antybiotykami.
    Monester bierzesz pod uwagę podejście z immunoglobinami? Ja już tez nie mam pomysłu na siebie i zastanawiam się jeśli teraz się nie uda czy nie pójść w te immunoglobiny …

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Super, ze nie masz zapalenia i nie musisz się faszerować antybiotykami.
    Monester bierzesz pod uwagę podejście z immunoglobinami? Ja już tez nie mam pomysłu na siebie i zastanawiam się jeśli teraz się nie uda czy nie pójść w te immunoglobiny …
    Biorę ale z przebadanym zarodkiem. Na razie mam nadzieję że problem tkwi w cyklu sztucznym a na naturalnym będzie ok. Czegoś się trzeba trzymać skoro już tyle przeszkód wyeliminowanych. Więc jak coś to bym musiała zrobić kolejna procedurę i zarodki zbadać... No ale spokojnie mam dwie blastki, niektorzy z dwóch mają dwie ciąże. Nie ma się co nakręcać .

Emily0723, Elka198321, Nowa na forum, Giosiek lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Biorę ale z przebadanym zarodkiem. Na razie mam nadzieję że problem tkwi w cyklu sztucznym a na naturalnym będzie ok. Czegoś się trzeba trzymać skoro już tyle przeszkód wyeliminowanych. Więc jak coś to bym musiała zrobić kolejna procedurę i zarodki zbadać... No ale spokojnie mam dwie blastki, niektorzy z dwóch mają dwie ciąże. Nie ma się co nakręcać .

Ja już się nakręcam 😀 i myśle o kolejnej procedurze, zbadaniu zarodkow i immunoglobinach ehhh

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Ja już się nakręcam 😀 i myśle o kolejnej procedurze, zbadaniu zarodkow i immunoglobinach ehhh
    To nie jest nakręcanie, to jest plan b ;) albo c bo w sumie na B to ja już jestem 😅

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    To nie jest nakręcanie, to jest plan b ;) albo c bo w sumie na B to ja już jestem 😅

Pięknie to podsumowałas :)

monester lubi tę wiadomość

❎Badania immunologiczne
    Kir AA

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 3 blastki...z 10 komórek, także szału nie ma 🫤 Miałam nadzieję na więcej, aby zwiększyć szanse, a tymczasem mnóstwo kasy i efekt jak poprzednio... żeby tylko wśród tych 3 był ten jeden, który da radę 🙏

monester, Elka198321, spineczka, Trinity_Nea, Giosiek lubią tę wiadomość

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Mamy 3 blastki...z 10 komórek, także szału nie ma 🫤 Miałam nadzieję na więcej, aby zwiększyć szanse, a tymczasem mnóstwo kasy i efekt jak poprzednio... żeby tylko wśród tych 3 był ten jeden, który da radę 🙏

Dobry wynik! Do blastek urosło super! :)
    No to musi być w tej ekpie jakiś waleczny żołnierz . Ogromniaste kciuki!

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:

Jest dobrze. Trzy blastki to trzy nowe szanse.
    Teraz już z górki, oby do transferu.
    Kciuki oczywiście niezmiennie zaciśnięte.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ja też myślę że jest szał bo to kolejne 3 szanse ! To jest inna dawczyni, więc zupełnie nowe rozdanie ! Kiedy zaczynasz cykl transferowy ? Sztuczny czy naturalny ?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2023, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Pamiętaj kochana nieliczy się ilość a jakość...Ważne aby 1 tych dał Wam upragnione szczęście;-)..

Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja też myślę że jest szał bo to kolejne 3 szanse ! To jest inna dawczyni, więc zupełnie nowe rozdanie ! Kiedy zaczynasz cykl transferowy ? Sztuczny czy naturalny ?
    Przygotowanie od kolejnego cyklu, jeszcze nie wiem czy sztuczny czy naturalny. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to transfer na początku października.

Elka198321, monester, spineczka, Giosiek lubią tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum, gratuluję trzech blastocyst! ☺️
    Wiem, że człowiek nastawia się na więcej, ale trzy to bardzo dobry wynik. Mi osobiście trójka dzieci by wystarczyła 😉
    Będziesz badała je genetycznie?

age.png

preg.png
  • Gaja94 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to wygląda ze strony informacyjnej? Gdzie są informacje ze dziecko jest z in vitro, a gdzie ze z in vitro z kd? Wybaczcie głupie pytania ale chce znać wszystkie aspekty…

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Nowa na forum, gratuluję trzech blastocyst! ☺️
    Wiem, że człowiek nastawia się na więcej, ale trzy to bardzo dobry wynik. Mi osobiście trójka dzieci by wystarczyła 😉
    Będziesz badała je genetycznie?
    Nie badamy, ja chciałam, m nie za bardzo. Podobno nie ma wskazań wg lekarza, więc większość głosów zdecydowała.

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja94 wrote:
    Dziewczyny, a jak to wygląda ze strony informacyjnej? Gdzie są informacje ze dziecko jest z in vitro, a gdzie ze z in vitro z kd? Wybaczcie głupie pytania ale chce znać wszystkie aspekty…
    Że z invitro to będzie tylko w klinice w Twojej dokumentacji jeśli jesteście małżeństwem, jeśli powiesz lekarzowi i wpisze do karty ciąży to jezcze tam i słyszałam że wpisywali niektórym do książeczek zdrowia dziecka 😱 jeśli kd w Polsce to będzie dodatkowo w rejestrze biorców dawców.
    Jeśli za granicą to właściwie nigdzie nie będzie info, chyba że jak wyżej, lekarz wpisze w kartę ciąży.
    Jeśli będą badania prenatalne i podasz wiek dawczyni do obliczania ryzyk to też będzie info tam.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum bardzo dobry wynik !

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ