X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Dziś 7, we wtorek podgląd i decyzja kiedy transfer, bo accofil mam 2x przed. Więc staram się zajadać orzechy, awokado itp na ładne endo, tak na wszelki wypadek.
    Lampka czerwonego wina polwytrawnwgo na wieczór na dobry przyrost endometrium...Polecam i morele;-)

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja myślę że kluczowe jest czy hodujesz na sztucznym dobra grubość i czy jest 3 linijne. Ci do skuteczności to ja miałam jedynego biochema a wszystkie cykle na sztucznym więc bardzo liczę na ten naturalny
    Jeśli chodzi o endometrium, to totalnie zielona jestem. Lekarz nigdy nie podawał mi żadnej wartości, przed transferem badania nie było. Tylko przy stymulacji, w karcie byly wartości podawane. Nawet nie wiem co to jest Endo 3linijne 🥴
    Z 3 transferów miałam 1 na cyklu sztucznym i on dał najlepsze wyniki, chociaż mówi się że cykl naturalny jest lepszy, dlatego teraz tak kminie..

• glodia Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja sobie tak teraz rozkminiam, bo pytałam czy mam brać estradiol bo przecież owulacji pewnie nie będzie bo już zaczynam jutro progesteron , to mi powiedział lekarz że nie ma potrzeby. Ale jednak estradiol jest produkowany w niewielkich ilościach przez ciałko żółte - więc jak u mnie owu nie będzie to muszę suplementowac go - nie sadzicie?
    Na naturalnym cyklu nie wolno brać estradiolu, wg mojego lekarza jest wręcz niebezpieczny. Ja to już 2x rozkminiałam, bo 2 transfery na naturalnym przeszłam i za każdym razem badałam poziom estradiolu i okazywało się, że mam go za mało. Mimo zagnieżdżenia zarodka organizm nie wytwarzał hormonu, więc chciałam brać estrofem, ale lekarz zabraniał.

• monester Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Na naturalnym cyklu nie wolno brać estradiolu, wg mojego lekarza jest wręcz niebezpieczny. Ja to już 2x rozkminiałam, bo 2 transfery na naturalnym przeszłam i za każdym razem badałam poziom estradiolu i okazywało się, że mam go za mało. Mimo zagnieżdżenia zarodka organizm nie wytwarzał hormonu, więc chciałam brać estrofem, ale lekarz zabraniał.
    Hmm, to dziwne, ja po inseminacji dostałam kiedyś ;) oczywiście nie były to jakieś duże dawki, w plastrach to coś było. Ale w pierwszej fazie cyklu na pewno nie można, co innego faza druga. Zresztą moj cykl w dniu jutrzejszym się stanie prawie sztucznym 🙃ale już sama sobie odpowiedziałam na pytanie - niepekniety pęcherzyk wytwarza estradiol /podobnie jak torbiel. Mi lekarz powiedział dzisiaj że estradiol to estradiol i żadna różnica czy naturalny czy w tabletkach o ile robi to co się zakłada.

• Cherry78 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Cherry78 Ty pisalas, że tak miałaś, że drugi transfer w 5 dniu po zastrzyku a pierwszy transfer w 6 dniu po ovitrelle nie ? A ile brałaś progesteronu?

Przy pierwsz transferze brałam prolutex raz dziennie, przy drugim Lustork i prolutex. Tak właśnie miałam dwa transfery w innym odstępie czasowym i obydwa udane.
    Trzymam kciuki, żeby nareszcie się udało ✊🏻💖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 08:38

monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje na wątku 😀

Hope super beta, kciuki za przyrosty ✊🏻

Ela piękny kawaler 😍

Monester nie wiem czy dobrze rozumiem ale masz wychodowane pecherzyki jak w cyklu naturalnym i one nie pękną ? Skąd wiadomo ze nie pękną ? Przez podanie estradiolu? 🤔

WiosnyFanka ja mam w poniedziałek wizytę u ginekologa i będę się umawiać na ta histeroskopie 😑 jestem strasznie zła ze kolejny raz muszę to przechodzić ale jak powiedziały Czechy lepiej sprawdzić czy to co było widać na usg faktycznie jest cholernym zarostem. A jak u ciebie jaki etap?

Dziewczyny wiecie może czy histeroskopia w jakiś sposób narusza endo jak np biopsja ? Zastanawiam się kiedy po tej histero będę mogła podchodzić do transferu, czy warto po niej brać jakiś antybiotyk czy globulki na wszelki wypadek w razie jakiejś infekcji po?

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Hmm, to dziwne, ja po inseminacji dostałam kiedyś ;) oczywiście nie były to jakieś duże dawki, w plastrach to coś było. Ale w pierwszej fazie cyklu na pewno nie można, co innego faza druga. Zresztą moj cykl w dniu jutrzejszym się stanie prawie sztucznym 🙃ale już sama sobie odpowiedziałam na pytanie - niepekniety pęcherzyk wytwarza estradiol /podobnie jak torbiel. Mi lekarz powiedział dzisiaj że estradiol to estradiol i żadna różnica czy naturalny czy w tabletkach o ile robi to co się zakłada.

Ja tez brałam estradiol po owulacji w cyklu naturalnym i była to moja najdłużej utrzymana ciąża.

monester lubi tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:

Monester nie wiem czy dobrze rozumiem ale masz wychodowane pecherzyki jak w cyklu naturalnym i one nie pękną ? Skąd wiadomo ze nie pękną ? Przez podanie estradiolu? 🤔

Dziewczyny wiecie może czy histeroskopia w jakiś sposób narusza endo jak np biopsja ? Zastanawiam się kiedy po tej histero będę mogła podchodzić do transferu, czy warto po niej brać jakiś antybiotyk czy globulki na wszelki wypadek w razie jakiejś infekcji po?
    Tak, pęcherzyki wyhodowane na cyklu naturalnym, ale jest nam obojętne czy pekna , bo od dzisiaj zaczęłam progesteron, jak pekna to dobrze, jak nie pekna to i tak się zlutenizuje od proga z zewnątrz. Estradiolu mam nie brać dodatkowego. Co do histero- nie zostanie naruszone Endo, jedynie szyjka macicy. Lepiej za często nie gmerać w niej też ale tu nie masz wyjścia. Ja myślę że zawsze warto te globulki kwasu mlekowego żeby ochroniły przed ewentualna infekcja a o antybiotyki zapytaj prowadzącego. Długo będziesz czekać na histero- ? Robisz prywatnie ? Tu najlepsze by była ta mini histero- o ktorej kiedyś pisała Emily, na fotelu bez znieczulenia raz dwa.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy te pęcherze wyhodowałas naturalnie czy wspomagałas się letrozolem? A dlaczego lekarz nie zdecydował się podać ovitrelle ? To transfer już tuż tuż :) będziesz brała dodatkowe wspomagacze typu accofil steryd?

Uda mi się zrobić na NFZ podobno bardzo krótki czas oczekiwania do 2 tygodni i z tego co wiem tylko w znieczuleniu miejscowym. Właśnie muszę zaczac sie faszerować juz teraz tym lactovaginalem.

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Czy te pęcherze wyhodowałas naturalnie czy wspomagałas się letrozolem? A dlaczego lekarz nie zdecydował się podać ovitrelle ? To transfer już tuż tuż :) będziesz brała dodatkowe wspomagacze typu accofil steryd?

Uda mi się zrobić na NFZ podobno bardzo krótki czas oczekiwania do 2 tygodni i z tego co wiem tylko w znieczuleniu miejscowym. Właśnie muszę zaczac sie faszerować juz teraz tym lactovaginalem.
    Naturalnie, nic nie brałam. Ovitrelle miałam podany wczoraj ale nie był przymusem bo już byłam w piku LH własnym - ale skoro Endo się oszuka że w ciąży to może to pomoże trochę w implantacji. Steryd zaczęłam dopiero wczoraj bo trochę też się zaskoczyłam takim szybkim obrotem sprawy. Accofil mam przepisany.
    A i jeszcze raz dopytalam o te no bright i dimm i oni wola jak jest 80 procent bright, to ciekawe po co na wynikach pisze że od 75 jest ok... zapytałam jeszcze jakie ma doświadczenia z accofilem domacicznym- powiedział że się odchodzi od tego - podskórne podanie jedynie.

Jatosia lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... mój dr znów zajęty więc nie wiem czy będzie wizyta czy nie... prosił o telefon po 12 ...

A ja tu wszystkie krzaki przycinam i włosy myje 😅🤣🤣

glodia lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Eh... mój dr znów zajęty więc nie wiem czy będzie wizyta czy nie... prosił o telefon po 12 ...

A ja tu wszystkie krzaki przycinam i włosy myje 😅🤣🤣
    Jejku, nic tak nie mobilizuje do wycięcia buszu jak cykl transferowy 🤣

Virginia lubi tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Ale się dzieje na wątku 😀

Hope super beta, kciuki za przyrosty ✊🏻

Ela piękny kawaler 😍

WiosnyFanka ja mam w poniedziałek wizytę u ginekologa i będę się umawiać na ta histeroskopie 😑 jestem strasznie zła ze kolejny raz muszę to przechodzić ale jak powiedziały Czechy lepiej sprawdzić czy to co było widać na usg faktycznie jest cholernym zarostem. A jak u ciebie jaki etap?

Daj znać w poniedziałek po wizycie co i jak. Faktycznie lepiej to sprawdzić. Nim się obejrzysz, a będzie już po histeroskopii. Czas leci jak oszalały.

Ja dziś po USG. Endo trójlinijne 9.5. Do niedzieli jeszcze trochę podhoduję i transfer na przyszły piątek. A w poniedziałek immunoglobuliny. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

monester, Mati W., Nowa na forum, Jatosia, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Rajstopka Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jak to jest z tym podawaniem danych biorczyni do Ministerstwa Zdrowia do biorców narządów i tkanek.
    Zrobiłam risercz i zgodnie z ustawa o leczeniu niepłodności przy braniu komórki od anonimowej dawczyni - dane biorczyni tj. pesel, są zgłaszane w MZ, a jak się urodzi z tego dawstwa dziecko będzie miało wpis w pełnym akcie urodzenia o tym fakcie, że jest z komórki dawcy. Bo laboratoria zgłaszają ciąże z KD a także przebieg ciąży, płeć i stan dziecka urodzonego.

Jako ze widać co się dzieje na scenie politycznej, i boje się, ze przy kontynuacji władzy dopiero zacznie się się podliz konserwatywnemu elektoratowi to takie dzieci (a w szczególności te z dawstwa) będą na świeczniku i mimo ze dane tajne, to w ustawie jest, ze każdy blisko spokrewniony sobie może wyciągnąć czyjś akt urodzenia - i każdy obcy jeśli na do tego jakiś interes, nie mówiąc już o polityku partii rządzącej.
    Mam w ogóle schiza za zaraz zabronią w PL invitro całkowicie…

Pytałam w GC i Angeliusie, oba zgłaszają do MZ te dane zgodnie z ustawa, Angelius ma ten plus ze jest taniej (17.900, GC 21.900) ale jednocześnie ten minus ze nie daje gwarancji blastocyst, wiec człowiek może wybulić majątek i nie mieć nawet co transferować.

Z tego powody jak przyjdzie co do czego rozważam Czechy, najpewniej Reprofit bo słyszałam ze przy dobrym nasieniu jest gwarancja 2 blastocyst i jest możliwość zbadać zarodki w PGTA.

1 stym - 1 oocyt (krio)
    2 stym - 5 oocytów

1 ivf - 6zapł. -> 5blastek -> PGTA -4 zdrowe blastki

1 trans. +EG - beta 0
    2 trans. +EG - 6 dpt - beta 6, stop

biopsja Endo - CD138 i NK - wynik ok
    test ERA=145+/-3h

3 trans. (indywidualne okno +EG) -beta 0

bad. immuno: albo MLR 37,5%, cytotoksyczność ok, KiryAA
    kariotypy oboje ok

4 trans. (5AA PGTA)
    indywidualne okno +EG +Accofilu 5d przed, i Accofil sc. od 2dpt, 5d przed encorton, acard, 0dt neoparin, estro, progest -beta 0

3 stym - zero komórek
    4 stym - 3 kom. krio
    5 stym- 1 niedojrzała, 2 kom. dojrzałe

2 ivf - 5zarodkow, tylko 2❄️ 2x5AA w PGTA - oba chore 😭😭

6 stym - przerwana 1 pęcherzyk 😭
    7 stym - 10pecherzykow, 4 kom.

3 ivf - 3 zarodki 5AA, w PGTA wszystkie chore
    😭😭😭😭😭😭😭
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jejku, nic tak nie mobilizuje do wycięcia buszu jak cykl transferowy 🤣

Ojjjj taaaaaak.
    Najlepiej ze chłop myśli że to dla niego... i tłumaczy mi smutno że dr nie pozwolił... a ja zawsze to dla dr 👀😅🤣

A wizyta dopiero przed 19...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 15:07

glodia lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Daj znać w poniedziałek po wizycie co i jak. Faktycznie lepiej to sprawdzić. Nim się obejrzysz, a będzie już po histeroskopii. Czas leci jak oszalały.

Ja dziś po USG. Endo trójlinijne 9.5. Do niedzieli jeszcze trochę podhoduję i transfer na przyszły piątek. A w poniedziałek immunoglobuliny. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Wiosnyfanka , ale zleciało! Ładne endo. Bedziemy transferować w tym samym tygodniu ;) a jak ty masz w tym oknie - ile dni po rozpoczęciu proga transfer?
    I Nowa też będzie kilka dni po Tobie transferiwac. Może w końcu nam dinozaurom się poszczęści. W ogóle kiedyś pytałam lekarza to powiedziała że więcej udanych transferow jest po lecie - to pewnie chodzi o długie dni, świeże powietrze i witaminę d ;)

Nowa na forum, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiosnyfanka , ale zleciało! Ładne endo. Bedziemy transferować w tym samym tygodniu ;) a jak ty masz w tym oknie - ile dni po rozpoczęciu proga transfer?
    I Nowa też będzie kilka dni po Tobie transferiwac. Może w końcu nam dinozaurom się poszczęści. W ogóle kiedyś pytałam lekarza to powiedziała że więcej udanych transferow jest po lecie - to pewnie chodzi o długie dni, świeże powietrze i witaminę d ;)

Ciekawostką właśnie jest to, że transfer wyznaczyli kilka godzin przed moim oknem impantacyjnym, pomimo tego że dokładnie wiedzieli w jakich godzinach brania proga przypada. Wyznaczyli co do godziny moment rozpoczęcia przyjmowania proga. Może ma to związek ze stadium rozwoju zarodka (chociaż nie powinno mieć), a może z czeską doktryną, że "zarodek poczeka na endometium, a endometrium na zarodek już nie". Nie wiem, ale nawet sobie tym głowy nie zawracam bo od wczoraj mam łeb jak sklep i zaraz mi chyba eksploduje od tego rozbierania wszystkiego na atomy.

Bardzo mi pasuje ta teoria, że najwięcej udanych transferów jest po lecie. Niech się sprawdzi.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Ojjjj taaaaaak.
    Najlepiej ze chłop myśli że to dla niego... i tłumaczy mi smutno że dr nie pozwolił... a ja zawsze to dla dr 👀😅🤣

A wizyta dopiero przed 19...
    Trzymam kciuki. A kazał powtórzyć betę na wizytę?

• monester Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ciekawostką właśnie jest to, że transfer wyznaczyli kilka godzin przed moim oknem impantacyjnym, pomimo tego że dokładnie wiedzieli w jakich godzinach brania proga przypada. Wyznaczyli co do godziny moment rozpoczęcia przyjmowania proga. Może ma to związek ze stadium rozwoju zarodka (chociaż nie powinno mieć), a może z czeską doktryną, że "zarodek poczeka na endometium, a endometrium na zarodek już nie". Nie wiem, ale nawet sobie tym głowy nie zawracam bo od wczoraj mam łeb jak sklep i zaraz mi chyba eksploduje od tego rozbierania wszystkiego na atomy.

Bardzo mi pasuje ta teoria, że najwięcej udanych transferów jest po lecie. Niech się sprawdzi.
    A duża masz różnice między tym co wyznaczyli a tym co jest w badaniu ? Ty widzę jesteś jak ja, wszystko na czynniki pierwsze 🤣

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A duża masz różnice między tym co wyznaczyli a tym co jest w badaniu ? Ty widzę jesteś jak ja, wszystko na czynniki pierwsze 🤣

Wychodzi 9 godzin szybciej niż wskazuje ERA.

Mam jeszcze pytanie z cyklu "a co byś zrobiła?" 🤔
    Mam zalecony poza Cyclogestem albo Prolutex codziennie, albo Agolutin co drugi dzień. Prolutex mi się średnio wchłaniał, a w cyklu z Agolutinem miałam test ERA i również pozamaciczną. Przetłumaczyłam sobie nawet ulotkę Agolutinu z czeskiego i jak byk jest napisane, że zwiększa prawdopodobieństwo ciąży pozamacicznej. Konsultowałam to w Czechach, powiedzieli że Agolutin nie był przyczyną pozamacicznej -Alleluja! W kierunku którego proga w zastrzykach byś poszła? Skłaniam się ku powrotowi do Prolutexu i kontroli proga w labie co 2 dni.

Starania od 2019.

age.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ