In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa na forum wrote:Dziś 7, we wtorek podgląd i decyzja kiedy transfer, bo accofil mam 2x przed. Więc staram się zajadać orzechy, awokado itp na ładne endo, tak na wszelki wypadek.
Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Ja myślę że kluczowe jest czy hodujesz na sztucznym dobra grubość i czy jest 3 linijne. Ci do skuteczności to ja miałam jedynego biochema a wszystkie cykle na sztucznym więc bardzo liczę na ten naturalny
Z 3 transferów miałam 1 na cyklu sztucznym i on dał najlepsze wyniki, chociaż mówi się że cykl naturalny jest lepszy, dlatego teraz tak kminie.. -
monester wrote:Ja sobie tak teraz rozkminiam, bo pytałam czy mam brać estradiol bo przecież owulacji pewnie nie będzie bo już zaczynam jutro progesteron , to mi powiedział lekarz że nie ma potrzeby. Ale jednak estradiol jest produkowany w niewielkich ilościach przez ciałko żółte - więc jak u mnie owu nie będzie to muszę suplementowac go - nie sadzicie?
-
glodia wrote:Na naturalnym cyklu nie wolno brać estradiolu, wg mojego lekarza jest wręcz niebezpieczny. Ja to już 2x rozkminiałam, bo 2 transfery na naturalnym przeszłam i za każdym razem badałam poziom estradiolu i okazywało się, że mam go za mało. Mimo zagnieżdżenia zarodka organizm nie wytwarzał hormonu, więc chciałam brać estrofem, ale lekarz zabraniał.
oczywiście nie były to jakieś duże dawki, w plastrach to coś było. Ale w pierwszej fazie cyklu na pewno nie można, co innego faza druga. Zresztą moj cykl w dniu jutrzejszym się stanie prawie sztucznym 🙃ale już sama sobie odpowiedziałam na pytanie - niepekniety pęcherzyk wytwarza estradiol /podobnie jak torbiel. Mi lekarz powiedział dzisiaj że estradiol to estradiol i żadna różnica czy naturalny czy w tabletkach o ile robi to co się zakłada.
-
monester wrote:Cherry78 Ty pisalas, że tak miałaś, że drugi transfer w 5 dniu po zastrzyku a pierwszy transfer w 6 dniu po ovitrelle nie ? A ile brałaś progesteronu?
Przy pierwsz transferze brałam prolutex raz dziennie, przy drugim Lustork i prolutex. Tak właśnie miałam dwa transfery w innym odstępie czasowym i obydwa udane.
Trzymam kciuki, żeby nareszcie się udało ✊🏻💖Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 08:38
monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
Ale się dzieje na wątku 😀
Hope super beta, kciuki za przyrosty ✊🏻
Ela piękny kawaler 😍
Monester nie wiem czy dobrze rozumiem ale masz wychodowane pecherzyki jak w cyklu naturalnym i one nie pękną ? Skąd wiadomo ze nie pękną ? Przez podanie estradiolu? 🤔
WiosnyFanka ja mam w poniedziałek wizytę u ginekologa i będę się umawiać na ta histeroskopie 😑 jestem strasznie zła ze kolejny raz muszę to przechodzić ale jak powiedziały Czechy lepiej sprawdzić czy to co było widać na usg faktycznie jest cholernym zarostem. A jak u ciebie jaki etap?
Dziewczyny wiecie może czy histeroskopia w jakiś sposób narusza endo jak np biopsja ? Zastanawiam się kiedy po tej histero będę mogła podchodzić do transferu, czy warto po niej brać jakiś antybiotyk czy globulki na wszelki wypadek w razie jakiejś infekcji po?❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
monester wrote:Hmm, to dziwne, ja po inseminacji dostałam kiedyś
oczywiście nie były to jakieś duże dawki, w plastrach to coś było. Ale w pierwszej fazie cyklu na pewno nie można, co innego faza druga. Zresztą moj cykl w dniu jutrzejszym się stanie prawie sztucznym 🙃ale już sama sobie odpowiedziałam na pytanie - niepekniety pęcherzyk wytwarza estradiol /podobnie jak torbiel. Mi lekarz powiedział dzisiaj że estradiol to estradiol i żadna różnica czy naturalny czy w tabletkach o ile robi to co się zakłada.
Ja tez brałam estradiol po owulacji w cyklu naturalnym i była to moja najdłużej utrzymana ciąża.monester lubi tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:
Monester nie wiem czy dobrze rozumiem ale masz wychodowane pecherzyki jak w cyklu naturalnym i one nie pękną ? Skąd wiadomo ze nie pękną ? Przez podanie estradiolu? 🤔
Dziewczyny wiecie może czy histeroskopia w jakiś sposób narusza endo jak np biopsja ? Zastanawiam się kiedy po tej histero będę mogła podchodzić do transferu, czy warto po niej brać jakiś antybiotyk czy globulki na wszelki wypadek w razie jakiejś infekcji po?
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Czy te pęcherze wyhodowałas naturalnie czy wspomagałas się letrozolem? A dlaczego lekarz nie zdecydował się podać ovitrelle ? To transfer już tuż tuż
będziesz brała dodatkowe wspomagacze typu accofil steryd?
Uda mi się zrobić na NFZ podobno bardzo krótki czas oczekiwania do 2 tygodni i z tego co wiem tylko w znieczuleniu miejscowym. Właśnie muszę zaczac sie faszerować juz teraz tym lactovaginalem.
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Jatosia wrote:Czy te pęcherze wyhodowałas naturalnie czy wspomagałas się letrozolem? A dlaczego lekarz nie zdecydował się podać ovitrelle ? To transfer już tuż tuż
będziesz brała dodatkowe wspomagacze typu accofil steryd?
Uda mi się zrobić na NFZ podobno bardzo krótki czas oczekiwania do 2 tygodni i z tego co wiem tylko w znieczuleniu miejscowym. Właśnie muszę zaczac sie faszerować juz teraz tym lactovaginalem.
A i jeszcze raz dopytalam o te no bright i dimm i oni wola jak jest 80 procent bright, to ciekawe po co na wynikach pisze że od 75 jest ok... zapytałam jeszcze jakie ma doświadczenia z accofilem domacicznym- powiedział że się odchodzi od tego - podskórne podanie jedynie.Jatosia lubi tę wiadomość
-
Eh... mój dr znów zajęty więc nie wiem czy będzie wizyta czy nie... prosił o telefon po 12 ...
A ja tu wszystkie krzaki przycinam i włosy myje 😅🤣🤣glodia lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Eh... mój dr znów zajęty więc nie wiem czy będzie wizyta czy nie... prosił o telefon po 12 ...
A ja tu wszystkie krzaki przycinam i włosy myje 😅🤣🤣Virginia lubi tę wiadomość
-
Jatosia wrote:Ale się dzieje na wątku 😀
Hope super beta, kciuki za przyrosty ✊🏻
Ela piękny kawaler 😍
WiosnyFanka ja mam w poniedziałek wizytę u ginekologa i będę się umawiać na ta histeroskopie 😑 jestem strasznie zła ze kolejny raz muszę to przechodzić ale jak powiedziały Czechy lepiej sprawdzić czy to co było widać na usg faktycznie jest cholernym zarostem. A jak u ciebie jaki etap?
Dziewczyny wiecie może czy histeroskopia w jakiś sposób narusza endo jak np biopsja ? Zastanawiam się kiedy po tej histero będę mogła podchodzić do transferu, czy warto po niej brać jakiś antybiotyk czy globulki na wszelki wypadek w razie jakiejś infekcji po?
Daj znać w poniedziałek po wizycie co i jak. Faktycznie lepiej to sprawdzić. Nim się obejrzysz, a będzie już po histeroskopii. Czas leci jak oszalały.
Ja dziś po USG. Endo trójlinijne 9.5. Do niedzieli jeszcze trochę podhoduję i transfer na przyszły piątek. A w poniedziałek immunoglobuliny. Zobaczymy co z tego wyjdzie.monester, Mati W., Nowa na forum, Jatosia, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Dziewczyny,
Jak to jest z tym podawaniem danych biorczyni do Ministerstwa Zdrowia do biorców narządów i tkanek.
Zrobiłam risercz i zgodnie z ustawa o leczeniu niepłodności przy braniu komórki od anonimowej dawczyni - dane biorczyni tj. pesel, są zgłaszane w MZ, a jak się urodzi z tego dawstwa dziecko będzie miało wpis w pełnym akcie urodzenia o tym fakcie, że jest z komórki dawcy. Bo laboratoria zgłaszają ciąże z KD a także przebieg ciąży, płeć i stan dziecka urodzonego.
Jako ze widać co się dzieje na scenie politycznej, i boje się, ze przy kontynuacji władzy dopiero zacznie się się podliz konserwatywnemu elektoratowi to takie dzieci (a w szczególności te z dawstwa) będą na świeczniku i mimo ze dane tajne, to w ustawie jest, ze każdy blisko spokrewniony sobie może wyciągnąć czyjś akt urodzenia - i każdy obcy jeśli na do tego jakiś interes, nie mówiąc już o polityku partii rządzącej.
Mam w ogóle schiza za zaraz zabronią w PL invitro całkowicie…
Pytałam w GC i Angeliusie, oba zgłaszają do MZ te dane zgodnie z ustawa, Angelius ma ten plus ze jest taniej (17.900, GC 21.900) ale jednocześnie ten minus ze nie daje gwarancji blastocyst, wiec człowiek może wybulić majątek i nie mieć nawet co transferować.
Z tego powody jak przyjdzie co do czego rozważam Czechy, najpewniej Reprofit bo słyszałam ze przy dobrym nasieniu jest gwarancja 2 blastocyst i jest możliwość zbadać zarodki w PGTA.1 stym - 1 oocyt (krio)
2 stym - 5 oocytów
1 ivf - 6zapł. -> 5blastek -> PGTA -4 zdrowe blastki
1 trans. +EG - beta 0
2 trans. +EG - 6 dpt - beta 6, stop
biopsja Endo - CD138 i NK - wynik ok
test ERA=145+/-3h
3 trans. (indywidualne okno +EG) -beta 0
bad. immuno: albo MLR 37,5%, cytotoksyczność ok, KiryAA
kariotypy oboje ok
4 trans. (5AA PGTA)
indywidualne okno +EG +Accofilu 5d przed, i Accofil sc. od 2dpt, 5d przed encorton, acard, 0dt neoparin, estro, progest -beta 0
3 stym - zero komórek
4 stym - 3 kom. krio
5 stym- 1 niedojrzała, 2 kom. dojrzałe
2 ivf - 5zarodkow, tylko 2❄️ 2x5AA w PGTA - oba chore 😭😭
6 stym - przerwana 1 pęcherzyk 😭
7 stym - 10pecherzykow, 4 kom.
3 ivf - 3 zarodki 5AA, w PGTA wszystkie chore
😭😭😭😭😭😭😭 -
monester wrote:Jejku, nic tak nie mobilizuje do wycięcia buszu jak cykl transferowy 🤣
Ojjjj taaaaaak.
Najlepiej ze chłop myśli że to dla niego... i tłumaczy mi smutno że dr nie pozwolił... a ja zawsze to dla dr 👀😅🤣
A wizyta dopiero przed 19...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 15:07
glodia lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
WiosnyFanka wrote:Daj znać w poniedziałek po wizycie co i jak. Faktycznie lepiej to sprawdzić. Nim się obejrzysz, a będzie już po histeroskopii. Czas leci jak oszalały.
Ja dziś po USG. Endo trójlinijne 9.5. Do niedzieli jeszcze trochę podhoduję i transfer na przyszły piątek. A w poniedziałek immunoglobuliny. Zobaczymy co z tego wyjdzie.a jak ty masz w tym oknie - ile dni po rozpoczęciu proga transfer?
I Nowa też będzie kilka dni po Tobie transferiwac. Może w końcu nam dinozaurom się poszczęści. W ogóle kiedyś pytałam lekarza to powiedziała że więcej udanych transferow jest po lecie - to pewnie chodzi o długie dni, świeże powietrze i witaminę dNowa na forum, WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Wiosnyfanka , ale zleciało! Ładne endo. Bedziemy transferować w tym samym tygodniu
a jak ty masz w tym oknie - ile dni po rozpoczęciu proga transfer?
I Nowa też będzie kilka dni po Tobie transferiwac. Może w końcu nam dinozaurom się poszczęści. W ogóle kiedyś pytałam lekarza to powiedziała że więcej udanych transferow jest po lecie - to pewnie chodzi o długie dni, świeże powietrze i witaminę d
Ciekawostką właśnie jest to, że transfer wyznaczyli kilka godzin przed moim oknem impantacyjnym, pomimo tego że dokładnie wiedzieli w jakich godzinach brania proga przypada. Wyznaczyli co do godziny moment rozpoczęcia przyjmowania proga. Może ma to związek ze stadium rozwoju zarodka (chociaż nie powinno mieć), a może z czeską doktryną, że "zarodek poczeka na endometium, a endometrium na zarodek już nie". Nie wiem, ale nawet sobie tym głowy nie zawracam bo od wczoraj mam łeb jak sklep i zaraz mi chyba eksploduje od tego rozbierania wszystkiego na atomy.
Bardzo mi pasuje ta teoria, że najwięcej udanych transferów jest po lecie. Niech się sprawdzi.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:Ciekawostką właśnie jest to, że transfer wyznaczyli kilka godzin przed moim oknem impantacyjnym, pomimo tego że dokładnie wiedzieli w jakich godzinach brania proga przypada. Wyznaczyli co do godziny moment rozpoczęcia przyjmowania proga. Może ma to związek ze stadium rozwoju zarodka (chociaż nie powinno mieć), a może z czeską doktryną, że "zarodek poczeka na endometium, a endometrium na zarodek już nie". Nie wiem, ale nawet sobie tym głowy nie zawracam bo od wczoraj mam łeb jak sklep i zaraz mi chyba eksploduje od tego rozbierania wszystkiego na atomy.
Bardzo mi pasuje ta teoria, że najwięcej udanych transferów jest po lecie. Niech się sprawdzi. -
monester wrote:A duża masz różnice między tym co wyznaczyli a tym co jest w badaniu ? Ty widzę jesteś jak ja, wszystko na czynniki pierwsze 🤣
Wychodzi 9 godzin szybciej niż wskazuje ERA.
Mam jeszcze pytanie z cyklu "a co byś zrobiła?" 🤔
Mam zalecony poza Cyclogestem albo Prolutex codziennie, albo Agolutin co drugi dzień. Prolutex mi się średnio wchłaniał, a w cyklu z Agolutinem miałam test ERA i również pozamaciczną. Przetłumaczyłam sobie nawet ulotkę Agolutinu z czeskiego i jak byk jest napisane, że zwiększa prawdopodobieństwo ciąży pozamacicznej. Konsultowałam to w Czechach, powiedzieli że Agolutin nie był przyczyną pozamacicznej -Alleluja! W kierunku którego proga w zastrzykach byś poszła? Skłaniam się ku powrotowi do Prolutexu i kontroli proga w labie co 2 dni.Starania od 2019.