In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Jatosia wrote:Taaak szczęście w nieszczęściu. Przy monitoringu lekarze z kliniki leczenia niepłodności( !!! ) tego nie wychwycili. Dzięki Bogu zupełnym przypadkiem ostatni pogląd miałam jak się okazuje u kompetentnego lekarza w luxmedzie, który odrazu to zauważył. Pchałabym te zarodki bez świadomości tego co jest grane, dramat z tymi lekarzami 🤯
-
Większość widzi tyle ile chce zobaczyć. Ale najgorsze to chyba są w publicznych szpitalach. Byłam kiedyś w klinicznym i normalnie ci biedni studenci mieli się czegoś nauczyć... jak. U mnie na przykład w kln inni lekarze na tym samym aparacie potrafili wychwycić co innego. A niektórzy to wykryli coś tak małego co potem potwierdzila histero że byłam w szoku.
Glodia a Ty od razu podchodzisz teraz?
Ciekawe co u Mar2ska- dawno jej nie było.
Wanda Berenika też miała chyba na jesień powrócić. -
Monester! Wszystkie kciuki już na pokładzie! 🤞🤞🤞Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
IwiFifi wrote:A czy któraś z was korzystała z invicta komórek dawczyni? Jak opinie? Kto z lekarzy jest najlepszy od trudnych przypadków?
glodia lubi tę wiadomość
-
IwiFifi wrote:Witam, jestem po nieudanych transferach w Novum i Eurofertil. Obecnie myślimy nad adopcją komórki ale nie wiem czy lepiej w Czechach czy w Polsce. Kiedyś słyszałam ze w Polsce otrzymuje komórki kobiet które same leczą się w danej klinice? Czy ktoś coś wie na ten temat? Kogo w Invicta polecacie id trudnych przypadków?
Komórki z dastwa są od dawczyń a nie od osób leczących się .Dawczynie przechodzą szereg badań i tylko 5%się kwalifikuje na dawczynie.Zarodki są od osób leczących z tego co mi wiadomo... -
Elka198321 wrote:Ja korzystałam z 6 komórek mrożonych I słabym nasieniu uzyskaliśmy 2 blastocysty...1 transfer udany za 1,5 miesiąca będzie nasz cud z nami;-)..jeśli masz jakieś pytania śmiało pytaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 08:13
Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
[/url]
-
IwiFifi wrote:A czy któraś z was korzystała z invicta komórek dawczyni? Jak opinie? Kto z lekarzy jest najlepszy od trudnych przypadków?
Mi podobało się to że nawet wszystko co mieliśmy gdzie indziej robione trzeba było wypełnić ankiety online i podać..Zanim byliśmy na spotkaniu lekarz już wszystko przeglądał miał na Nas plan proponował co można zrobić...Nieżałuje żadnej zł wydanej w tej klinice...a reszta niestety czy Novuum czy Invimed Warszawa pozostawia wiele do życzenia..
Ps.Dawczynie dobieramy na podstawie Waszych fenotypu dostajecie na maila 4 propozycje i potem to już tylko procedura..
Powodzenia polecam z czystym sumieniem -
Elka198321 wrote:Uważam że w tej klinice znają się na rzeczy i nienaciagają bez diagnostyki na transfery które kończą się klapą..Im zależy na tym aby się udało...
Mi podobało się to że nawet wszystko co mieliśmy gdzie indziej robione trzeba było wypełnić ankiety online i podać..Zanim byliśmy na spotkaniu lekarz już wszystko przeglądał miał na Nas plan proponował co można zrobić...Nieżałuje żadnej zł wydanej w tej klinice...a reszta niestety czy Novuum czy Invimed Warszawa pozostawia wiele do życzenia..
Ps.Dawczynie dobieramy na podstawie Waszych fenotypu dostajecie na maila 4 propozycje i potem to już tylko procedura..
Powodzenia polecam z czystym sumieniem
[/url]
-
Monester i WiosnyFanka powodzenia na transferach !!!! 🍀
WiosnyFanka, monester lubią tę wiadomość
❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
monester wrote:Wierzyć się nie chce normalnie, że prosta rzecz tak spr. Ale czemu tego ten pierwszy lekarz nie zauważył ? Bo pamiętam że dopiero drugi zauważył nie ?
Tak dokładnie 3 podglądy, 2 różnych lekarzy i tego nie wychwycili. Chyba jakoś specjalnie tez tego endometrium nie oglądali. Dopiero na ostatnim podglądzie gdzie miałam potwierdzona owulacje kolejny w sumie randomowy lekarz to zauważył.
Wciąż nie mogę uwierzyć ze spotkało mnie coś takiego 😂 kurwica mnie strzela na mojego pecha.❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Monester trzymam cały czas mocne kciuki 💚💚💚
monester lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰