X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Taaak szczęście w nieszczęściu. Przy monitoringu lekarze z kliniki leczenia niepłodności( !!! ) tego nie wychwycili. Dzięki Bogu zupełnym przypadkiem ostatni pogląd miałam jak się okazuje u kompetentnego lekarza w luxmedzie, który odrazu to zauważył. Pchałabym te zarodki bez świadomości tego co jest grane, dramat z tymi lekarzami 🤯
    W tych klinikach to lekarze mają kiepskie aparaty USG. Warto wybrać się do kogoś z najnowszym sprzętem, z reguły w każdym mieście jest 1 specjalista od "ciążówek" z super hiper sprzętem za milion. Tam widać wszystko.

• IwiFifi Debiutantka

Wysłany: 25 września 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was korzystała z invicta komórek dawczyni? Jak opinie? Kto z lekarzy jest najlepszy od trudnych przypadków?

• monester Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość widzi tyle ile chce zobaczyć. Ale najgorsze to chyba są w publicznych szpitalach. Byłam kiedyś w klinicznym i normalnie ci biedni studenci mieli się czegoś nauczyć... jak. U mnie na przykład w kln inni lekarze na tym samym aparacie potrafili wychwycić co innego. A niektórzy to wykryli coś tak małego co potem potwierdzila histero że byłam w szoku.
    Glodia a Ty od razu podchodzisz teraz?
    Ciekawe co u Mar2ska- dawno jej nie było.
    Wanda Berenika też miała chyba na jesień powrócić.

• glodia Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam, musze zrobić cytokiny, iść do immuno i zastanawiam się nad lekarzem, chciałam iść do kogoś nowego, ale nie mam pomysłu.
    Dziewczyny powodzenia jutro!!!

monester lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IwiFifi wrote:
    A czy któraś z was korzystała z invicta komórek dawczyni? Jak opinie? Kto z lekarzy jest najlepszy od trudnych przypadków?
    Ja znam tylko gamete w łodzi. Nie polecam. Może napisz, gdzie do tej pory i u kogo się leczylas.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester! Wszystkie kciuki już na pokładzie! 🤞🤞🤞

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IwiFifi wrote:
    Ja korzystałam z 6 komórek mrożonych I słabym nasieniu uzyskaliśmy 2 blastocysty...1 transfer udany za 1,5 miesiąca będzie nasz cud z nami;-)..jeśli masz jakieś pytania śmiało pytaj

glodia lubi tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Beta 10dpt- 203
    Mam nadzieję że będzie ok😔
    Spokojnie to bardzo dobry wynik teraz czekaj na przyrosty...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IwiFifi wrote:
    Witam, jestem po nieudanych transferach w Novum i Eurofertil. Obecnie myślimy nad adopcją komórki ale nie wiem czy lepiej w Czechach czy w Polsce. Kiedyś słyszałam ze w Polsce otrzymuje komórki kobiet które same leczą się w danej klinice? Czy ktoś coś wie na ten temat? Kogo w Invicta polecacie id trudnych przypadków?
    Jeśli Invicta Warszawa to dr M.Kunicki. My wcześniej byliśmy w invimed Warszawa I Novuum i niestrty niepowodzenia..W Invicta podobało mi się wszystko dopilnowane fachowa obsługa częsta kontrola hormonów. Koordynator od dastwa koniecznie Iga ...Jest mega empatyczna czuliśmy się mega zaopiekowani..czeste kontrole i wszystko dopilnowane...do transferu dr Pałaszewski u mnie robił i był to szczęśliwy transfer...
    Komórki z dastwa są od dawczyń a nie od osób leczących się .Dawczynie przechodzą szereg badań i tylko 5%się kwalifikuje na dawczynie.Zarodki są od osób leczących z tego co mi wiadomo...

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Monester! Wszystkie kciuki już na pokładzie! 🤞🤞🤞
    Również 🤞🤞🤞

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja korzystałam z 6 komórek mrożonych I słabym nasieniu uzyskaliśmy 2 blastocysty...1 transfer udany za 1,5 miesiąca będzie nasz cud z nami;-)..jeśli masz jakieś pytania śmiało pytaj
    My Invicta z dobrym nasieniem przy 6 komórkach - 4 blastki. I to była prawdopodobnie najlepsza decyzja jaką podjęliśmy dzięki tu obecnym 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 08:13

Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    My Invicta z dobrym nasieniem przy 6 komórkach - 4 blastki. I to była prawdopodobnie najlepsza decyzja jaką podjęliśmy dzięki tu obecnym 😘
    Uważam że klinika godna polecenia ;-)

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IwiFifi wrote:
    Uważam że w tej klinice znają się na rzeczy i nienaciagają bez diagnostyki na transfery które kończą się klapą..Im zależy na tym aby się udało...
    Mi podobało się to że nawet wszystko co mieliśmy gdzie indziej robione trzeba było wypełnić ankiety online i podać..Zanim byliśmy na spotkaniu lekarz już wszystko przeglądał miał na Nas plan proponował co można zrobić...Nieżałuje żadnej zł wydanej w tej klinice...a reszta niestety czy Novuum czy Invimed Warszawa pozostawia wiele do życzenia..
    Ps.Dawczynie dobieramy na podstawie Waszych fenotypu dostajecie na maila 4 propozycje i potem to już tylko procedura ;-)..
    Powodzenia polecam z czystym sumieniem

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Uważam że w tej klinice znają się na rzeczy i nienaciagają bez diagnostyki na transfery które kończą się klapą..Im zależy na tym aby się udało...
    Mi podobało się to że nawet wszystko co mieliśmy gdzie indziej robione trzeba było wypełnić ankiety online i podać..Zanim byliśmy na spotkaniu lekarz już wszystko przeglądał miał na Nas plan proponował co można zrobić...Nieżałuje żadnej zł wydanej w tej klinice...a reszta niestety czy Novuum czy Invimed Warszawa pozostawia wiele do życzenia..
    Ps.Dawczynie dobieramy na podstawie Waszych fenotypu dostajecie na maila 4 propozycje i potem to już tylko procedura ;-)..
    Powodzenia polecam z czystym sumieniem
    A w sumie można sobie podejrzeć jakie w swoim banku aktualnie mają dawczynie? Można zarejestrować nowe konto https://wyszukaj-bank.invicta.pl/

event.png[/url]
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    A w sumie można sobie podejrzeć jakie w swoim banku aktualnie mają dawczynie? Można zarejestrować nowe konto https://wyszukaj-bank.invicta.pl/
    A o tym to niewiedzialam ale warto to wiedzieć;-)

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester!!!Ogromniaste kciuki za Was!!! Mnóstwo pozytywnej energii ode mnie i Szczepka w brzuszku dla Was🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞❤❤❤❤❤❤❤🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester i WiosnyFanka powodzenia na transferach !!!! 🍀

WiosnyFanka, monester lubią tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wierzyć się nie chce normalnie, że prosta rzecz tak spr. Ale czemu tego ten pierwszy lekarz nie zauważył ? Bo pamiętam że dopiero drugi zauważył nie ?

Tak dokładnie 3 podglądy, 2 różnych lekarzy i tego nie wychwycili. Chyba jakoś specjalnie tez tego endometrium nie oglądali. Dopiero na ostatnim podglądzie gdzie miałam potwierdzona owulacje kolejny w sumie randomowy lekarz to zauważył.
    Wciąż nie mogę uwierzyć ze spotkało mnie coś takiego 😂 kurwica mnie strzela na mojego pecha.

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester trzymam cały czas mocne kciuki 💚💚💚

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester 🍀👍👍🍀👍✊✊✊
    Wiosnyfanka Ty też dziś? Czy w piątek?
    Jakby dziś to też 🍀👍👍🍀👍✊✊✊

37+3: 2600 g 🥰

age.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ