Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    monester
    wreszcie się doczekałaś tak czy tak
    nie forsuj się, odpocznij trochę ;) a wszystko pójdzie gładko

śmigaj i po ananasa - mi pomógł :D
    W 6 miesięcy "wyrobiłam się" z 4 transferami, jednym cyklem odwołanym oraz biopsja endo.... Wykończona jestem. Jak się nie uda to w tym roku już pass.
    Tobie pomogly mocne zarodki i efektywne Endo 🙃
    A może być z puszki 🤣? Bo nie mam innego

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, trzymam kciuki! 🍀✊ 🍀✊

monester lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester trzymam kciuki, żeby zarodek się pięknie wgryzał ✊️

Ja miałam dzisiaj wizytę u Paśnika. Chciałam się dowiedzieć czy zmieniamy zalecenia do transferu (bo mam sprzed 3 lat) i czy zleci nam nowe badania. Mamy zbadać cross match, subpopulacje limfocytów i ana3. Do tych badań trzeba być zdrowym, a mnie gardło zaczęło boleć. Świetnie, bo w piątek histeroskopia 😒 Wydałam dzisiaj 450 zł w 8 minut (tyle trwala wizyta) 😅

monester lubi tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Monester trzymam kciuki, żeby zarodek się pięknie wgryzał ✊️

Ja miałam dzisiaj wizytę u Paśnika. Chciałam się dowiedzieć czy zmieniamy zalecenia do transferu (bo mam sprzed 3 lat) i czy zleci nam nowe badania. Mamy zbadać cross match, subpopulacje limfocytów i ana3. Do tych badań trzeba być zdrowym, a mnie gardło zaczęło boleć. Świetnie, bo w piątek histeroskopia 😒 Wydałam dzisiaj 450 zł w 8 minut (tyle trwala wizyta) 😅
    Czy to jest wizyta u Paśnika czy już z jakimiś badaniami w tej cenie ?

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W 6 miesięcy "wyrobiłam się" z 4 transferami, jednym cyklem odwołanym oraz biopsja endo.... Wykończona jestem. Jak się nie uda to w tym roku już pass.

No właśnie ten świeży najlepszy albo można monokoncetrat sobie zamówić i brać ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Czy to jest wizyta u Paśnika czy już z jakimiś badaniami w tej cenie ?

Sama wizyta. Za 8 minut rozmowy przez telefon tyle zapłaciłam. Ale jeet plus, że skonsultować wyniki będę mogła za darmo mailowo i dostanę nowe zalecenia do transferu i recepty 🙂

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Co za wrzesień 🤩
    Nowa a Jakie Endo ? Jakie dokładnie będziess brała teraz leki ?
    Nie dopytałam 🫣 jakie endo. Ale ok i tego się trzymam.
    Na razie estrofem, encorton i acard i dziś pierwsza dawka accofil. Od piątku progi: prolutex, cyclogest i besins. A od transferu jeszcze prograf. Na swoją rękę kakao, magnez, tran i oczywiście witaminy, a od transferu jeszcze nospa i scopolany. Jak to nie pomoże to juz nie wiem. Relanium też jeszcze mam z poprzednich, to po transferze będę brać.
    Edit: jeszcze probiotyki (góra i dół)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 22:08

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 26 września 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ananasem coś doczytałam, że niekoniecznie taki super, nie pamiętam dokładnie, ale może też zaszkodzić

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Z tym ananasem coś doczytałam, że niekoniecznie taki super, nie pamiętam dokładnie, ale może też zaszkodzić

To prawda. Z jednej strony, bromelina w nim zawarta zwiększa przepuszczalność ścian naczyń krwionośnych oraz zwiększa ukrwienie narządów rodnych, co może wspomóc implantację zarodka, a z drugiej może wpływać na kurczenie macicy podczas ruchów perystaltycznych jelit – a zatem może utrudniać zagnieżdżenie się zarodka. Doniesienia naukowe są na ten temat sprzeczne.

age.png

Wysłany: 26 września 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    To prawda. Z jednej strony, bromelina w nim zawarta zwiększa przepuszczalność ścian naczyń krwionośnych oraz zwiększa ukrwienie narządów rodnych, co może wspomóc implantację zarodka, a z drugiej może wpływać na kurczenie macicy podczas ruchów perystaltycznych jelit – a zatem może utrudniać zagnieżdżenie się zarodka. Doniesienia naukowe są na ten temat sprzeczne.
    Czyli dobrze zapamiętałam, że coś nie tak 😁, dzięki za przypomnienie

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kochana z tym ananasem to nieprzesadzaj bo on niestety poza swoimi pozytywami wzmaga skurcze macicy....Trzymam kciukasy;-) za Was dwójkę

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 27 września 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nie dopytałam 🫣 jakie endo. Ale ok i tego się trzymam.
    Na razie estrofem, encorton i acard i dziś pierwsza dawka accofil. Od piątku progi: prolutex, cyclogest i besins. A od transferu jeszcze prograf. Na swoją rękę kakao, magnez, tran i oczywiście witaminy, a od transferu jeszcze nospa i scopolany. Jak to nie pomoże to juz nie wiem. Relanium też jeszcze mam z poprzednich, to po transferze będę brać.
    Edit: jeszcze probiotyki (góra i dół)

Dziewczyny, do mojego transfery jeszcze czasu a czasu, ale tak was czytam, wdrażam co mówicie i mam pytanie.
    Z waszego doświadczenia, nie z informacji na Google :P Co warto brać, robić/ nie robić tuż przed transferem i zaraz po ?

Zauważyłam, ze polecacie przed oczywiście witaminy, ale plus Trivagin, plus orzechy i suszone morele na Endo. A po nospa i relanium ?
    Czy po można żyć jak zwykle czy lepiej czegoś jednak unikać? Basenu ? Biegania ? Może lepiej zapalcnować wtedy urlop i leżeć jak ten placek na polu ? :D
    Muszę sobie to ułożyć na kartce krok po kroku bo wiem ze takich rzeczy pewnie żaden lekarz mi nie powie :P

Trzymam kciuki za wszystkie wasze wrześniowe transferki !

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 5 dniowiec - 👶🏻
    Rozmrożony 6dniowiec - beta 0.

Koniec walki.
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wbijam się Wam na chwilę w wątek, może któraś jest/będzie w potrzebie.
    posiadam na sprzedaż Clexane 0,4, 9 opakowań, każde po 80 zł/op + koszt wysyłki.
    Opakowania nowe, nieotwierane, data ważności w zależności od opakowania do 2025-2026r.
    Jeśli któraś byłaby zainteresowana, to proszę o wiadomość prywatną.

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Dziewczyny, do mojego transfery jeszcze czasu a czasu, ale tak was czytam, wdrażam co mówicie i mam pytanie.
    Z waszego doświadczenia, nie z informacji na Google :P Co warto brać, robić/ nie robić tuż przed transferem i zaraz po ?

Zauważyłam, ze polecacie przed oczywiście witaminy, ale plus Trivagin, plus orzechy i suszone morele na Endo. A po nospa i relanium ?
    Czy po można żyć jak zwykle czy lepiej czegoś jednak unikać? Basenu ? Biegania ? Może lepiej zapalcnować wtedy urlop i leżeć jak ten placek na polu ? :D
    Muszę sobie to ułożyć na kartce krok po kroku bo wiem ze takich rzeczy pewnie żaden lekarz mi nie powie :P

Mi dr mówił tylko by nie dźwigać i bez igraszek w łóżku ;)
    Na basenie niestety można złapać stan zapalny... także trochę ryzykownie... Lekki wysiłek ok byle nie jakiś ciężki - siłowy ;)

Ja właśnie zrobiłam godzinny trening i padam. Chyba styknie mi na ten tydzień ;)
    30 min cardio i 30 rozciągania. Jakbym miała kwiatki to by zdechły w pomieszczeniu do ćwiczeń ;) z smrodku

Teraz relaks pod prysznicem i spacer do ciucholandu może, bo nie mieszcze się w żadne spodnie... tzn nie mogę ich zapiąć, bo wtedy czuje za duży ucisk :D Dobra grubas ze mnie i tyle :( Pewnie już przekroczyłam 50 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 13:40

SierpniowaJodła, Nowa na forum, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png

Wysłany: 27 września 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Mi dr mówił tylko by nie dźwigać i bez igraszek w łóżku ;)
    Na basenie niestety można złapać stan zapalny... także trochę ryzykownie... Lekki wysiłek ok byle nie jakiś ciężki - siłowy ;)

Ja właśnie zrobiłam godzinny trening i padam. Chyba styknie mi na ten tydzień ;)
    30 min cardio i 30 rozciągania. Jakbym miała kwiatki to by zdechły w pomieszczeniu do ćwiczeń ;) z smrodku

Teraz relaks pod prysznicem i spacer do ciucholandu może, bo nie mieszcze się w żadne spodnie... tzn nie mogę ich zapiąć, bo wtedy czuje za duży ucisk :D Dobra grubas ze mnie i tyle :( Pewnie już przekroczyłam 50 kg

Aguśka przy moim 185cm to 50kg ważyłam w podstawówce - także jesteś puszek ! Poza tym, nic tylko się teraz tymi kilogramami cieszyć! A na święta wszystkie ciacha twoje ! <3

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01

Koniec walki.
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że jeśli nie masz skłonności do infekcji po basenie to nie trzeba z niego rezygnować, a najlepiej jak jest basen bez chloru tylko ozonowany. Ja na przykład nie mam problemów nigdy z infekcjami po basenie. W ogóle nigdy nie mialam odkąd jestem z moim mężem czyli już lat 15. Wcześniej się zdarzały w poprzednich związkach więc chyba to też takie indywidualne, albo to partnerzy nas zarazaja. Czytałam również że można się zabezpieczyć tamponem na czas pływania a po zaaplikować globulkę probiotyku. Ale jacuzzi odpada - za wysoka temperatura, w której się namnażają bakterie bardzo szybko. Seks najpierw nie żeby nie wywoływać skurczy, ruch taki mniej więcej jak przed transferem ale bez biegania - zamień na spacery. Bez podnoszenia ciężarów .

SierpniowaJodła lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 września 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Unikać seksow, wysiłku fizycznego typu biegi, dźwiganie, gorące kąpiele. Można spacerować, zdrowo jeść i się relaksować 😁

age.png

Wysłany: 27 września 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja myślę, że jeśli nie masz skłonności do infekcji po basenie to nie trzeba z niego rezygnować, a najlepiej jak jest basen bez chloru tylko ozonowany. Ja na przykład nie mam problemów nigdy z infekcjami po basenie. W ogóle nigdy nie mialam odkąd jestem z moim mężem czyli już lat 15. Wcześniej się zdarzały w poprzednich związkach więc chyba to też takie indywidualne, albo to partnerzy nas zarazaja. Czytałam również że można się zabezpieczyć tamponem na czas pływania a po zaaplikować globulkę probiotyku. Ale jacuzzi odpada - za wysoka temperatura, w której się namnażają bakterie bardzo szybko. Seks najpierw nie żeby nie wywoływać skurczy, ruch taki mniej więcej jak przed transferem ale bez biegania - zamień na spacery. Bez podnoszenia ciężarów .

Dzięki ! Właśnie na taki ozonowany chodzę - do tej pory nie było żadnych infekcji.
    A ta NOSPS i relanium po ? Po co to? Coś więcej mam brać/jeść sama z siebie poza tym co dostanę od lekarza? Zapytałam go o to - bo wiecie, ja będę na lekach na maxa, nie wiem jak to wygląda u was bo naturalnie macie okres, ale skoro ja już jestem po M (nienawidzę tego słowa!) to moje hormony trzeba w 100% odtworzyć - do brzegu: zapytałam lekarza, ale powiedział, żeby się nie martwić on mnie obstawi lekami i tyle w temacie.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01

Koniec walki.

Wysłany: 27 września 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa i relanium działają przeciw skurczowo. Dodatkowo można jeszcze scopolan, takie samo działanie. Wcześniej brałam tylko relanium przez 3 dni 1 tabl. Teraz wezmę też nospe forte 3x1, scopolan czopki i drażetki. Ale tylko w pierwszych dniach, myślę że max do 5-6 dpt.

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Po transferze należy stosować oszczędny tryb życia bynajmniej te pierwsze dni tak mi dr mówił.. Basen i bieganie to wysiłek fizyczny więc raczej to zamienić na spacerek..I basen ie możesz niestety złapać jakąś infekcję a wiadomo tego niechcemy...
    Nospa działa rozkurczowo na macicę niewzmaga micro skurczy i skurcxy macicy które są praktycznie nieodczuwalnie,dzirki niej zarodek może spokojnie się zagnieżdżać.. Relanium jest na wyciszenie organizmu nerwy,stresy i dba o to abyśmy w miarę były wyluzowani w tak silnym stresie gdy wiadomo że człowiek mimochodem przeżywa wszystko..Mega wycisza organizm...

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ