X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    monester
    wreszcie się doczekałaś tak czy tak
    nie forsuj się, odpocznij trochę ;) a wszystko pójdzie gładko

śmigaj i po ananasa - mi pomógł :D
    W 6 miesięcy "wyrobiłam się" z 4 transferami, jednym cyklem odwołanym oraz biopsja endo.... Wykończona jestem. Jak się nie uda to w tym roku już pass.
    Tobie pomogly mocne zarodki i efektywne Endo 🙃
    A może być z puszki 🤣? Bo nie mam innego

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester, trzymam kciuki! 🍀✊ 🍀✊

monester lubi tę wiadomość

age.png

9.06. FET
    5 dpt ⏸️
    14 dpt: ß-HCG - 1571
    16 dpt: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    25 dpt (6+2): serduszko ❤️
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monester trzymam kciuki, żeby zarodek się pięknie wgryzał ✊️

Ja miałam dzisiaj wizytę u Paśnika. Chciałam się dowiedzieć czy zmieniamy zalecenia do transferu (bo mam sprzed 3 lat) i czy zleci nam nowe badania. Mamy zbadać cross match, subpopulacje limfocytów i ana3. Do tych badań trzeba być zdrowym, a mnie gardło zaczęło boleć. Świetnie, bo w piątek histeroskopia 😒 Wydałam dzisiaj 450 zł w 8 minut (tyle trwala wizyta) 😅

monester lubi tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • monester Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Monester trzymam kciuki, żeby zarodek się pięknie wgryzał ✊️

Ja miałam dzisiaj wizytę u Paśnika. Chciałam się dowiedzieć czy zmieniamy zalecenia do transferu (bo mam sprzed 3 lat) i czy zleci nam nowe badania. Mamy zbadać cross match, subpopulacje limfocytów i ana3. Do tych badań trzeba być zdrowym, a mnie gardło zaczęło boleć. Świetnie, bo w piątek histeroskopia 😒 Wydałam dzisiaj 450 zł w 8 minut (tyle trwala wizyta) 😅
    Czy to jest wizyta u Paśnika czy już z jakimiś badaniami w tej cenie ?

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    W 6 miesięcy "wyrobiłam się" z 4 transferami, jednym cyklem odwołanym oraz biopsja endo.... Wykończona jestem. Jak się nie uda to w tym roku już pass.

No właśnie ten świeży najlepszy albo można monokoncetrat sobie zamówić i brać ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Czy to jest wizyta u Paśnika czy już z jakimiś badaniami w tej cenie ?

Sama wizyta. Za 8 minut rozmowy przez telefon tyle zapłaciłam. Ale jeet plus, że skonsultować wyniki będę mogła za darmo mailowo i dostanę nowe zalecenia do transferu i recepty 🙂

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Co za wrzesień 🤩
    Nowa a Jakie Endo ? Jakie dokładnie będziess brała teraz leki ?
    Nie dopytałam 🫣 jakie endo. Ale ok i tego się trzymam.
    Na razie estrofem, encorton i acard i dziś pierwsza dawka accofil. Od piątku progi: prolutex, cyclogest i besins. A od transferu jeszcze prograf. Na swoją rękę kakao, magnez, tran i oczywiście witaminy, a od transferu jeszcze nospa i scopolany. Jak to nie pomoże to juz nie wiem. Relanium też jeszcze mam z poprzednich, to po transferze będę brać.
    Edit: jeszcze probiotyki (góra i dół)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 22:08

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 26 września 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ananasem coś doczytałam, że niekoniecznie taki super, nie pamiętam dokładnie, ale może też zaszkodzić

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Z tym ananasem coś doczytałam, że niekoniecznie taki super, nie pamiętam dokładnie, ale może też zaszkodzić

To prawda. Z jednej strony, bromelina w nim zawarta zwiększa przepuszczalność ścian naczyń krwionośnych oraz zwiększa ukrwienie narządów rodnych, co może wspomóc implantację zarodka, a z drugiej może wpływać na kurczenie macicy podczas ruchów perystaltycznych jelit – a zatem może utrudniać zagnieżdżenie się zarodka. Doniesienia naukowe są na ten temat sprzeczne.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 26 września 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    To prawda. Z jednej strony, bromelina w nim zawarta zwiększa przepuszczalność ścian naczyń krwionośnych oraz zwiększa ukrwienie narządów rodnych, co może wspomóc implantację zarodka, a z drugiej może wpływać na kurczenie macicy podczas ruchów perystaltycznych jelit – a zatem może utrudniać zagnieżdżenie się zarodka. Doniesienia naukowe są na ten temat sprzeczne.
    Czyli dobrze zapamiętałam, że coś nie tak 😁, dzięki za przypomnienie

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kochana z tym ananasem to nieprzesadzaj bo on niestety poza swoimi pozytywami wzmaga skurcze macicy....Trzymam kciukasy;-) za Was dwójkę

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 27 września 2023, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nie dopytałam 🫣 jakie endo. Ale ok i tego się trzymam.
    Na razie estrofem, encorton i acard i dziś pierwsza dawka accofil. Od piątku progi: prolutex, cyclogest i besins. A od transferu jeszcze prograf. Na swoją rękę kakao, magnez, tran i oczywiście witaminy, a od transferu jeszcze nospa i scopolany. Jak to nie pomoże to juz nie wiem. Relanium też jeszcze mam z poprzednich, to po transferze będę brać.
    Edit: jeszcze probiotyki (góra i dół)

Dziewczyny, do mojego transfery jeszcze czasu a czasu, ale tak was czytam, wdrażam co mówicie i mam pytanie.
    Z waszego doświadczenia, nie z informacji na Google :P Co warto brać, robić/ nie robić tuż przed transferem i zaraz po ?

Zauważyłam, ze polecacie przed oczywiście witaminy, ale plus Trivagin, plus orzechy i suszone morele na Endo. A po nospa i relanium ?
    Czy po można żyć jak zwykle czy lepiej czegoś jednak unikać? Basenu ? Biegania ? Może lepiej zapalcnować wtedy urlop i leżeć jak ten placek na polu ? :D
    Muszę sobie to ułożyć na kartce krok po kroku bo wiem ze takich rzeczy pewnie żaden lekarz mi nie powie :P

Trzymam kciuki za wszystkie wasze wrześniowe transferki !

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wbijam się Wam na chwilę w wątek, może któraś jest/będzie w potrzebie.
    posiadam na sprzedaż Clexane 0,4, 9 opakowań, każde po 80 zł/op + koszt wysyłki.
    Opakowania nowe, nieotwierane, data ważności w zależności od opakowania do 2025-2026r.
    Jeśli któraś byłaby zainteresowana, to proszę o wiadomość prywatną.

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Dziewczyny, do mojego transfery jeszcze czasu a czasu, ale tak was czytam, wdrażam co mówicie i mam pytanie.
    Z waszego doświadczenia, nie z informacji na Google :P Co warto brać, robić/ nie robić tuż przed transferem i zaraz po ?

Zauważyłam, ze polecacie przed oczywiście witaminy, ale plus Trivagin, plus orzechy i suszone morele na Endo. A po nospa i relanium ?
    Czy po można żyć jak zwykle czy lepiej czegoś jednak unikać? Basenu ? Biegania ? Może lepiej zapalcnować wtedy urlop i leżeć jak ten placek na polu ? :D
    Muszę sobie to ułożyć na kartce krok po kroku bo wiem ze takich rzeczy pewnie żaden lekarz mi nie powie :P

Mi dr mówił tylko by nie dźwigać i bez igraszek w łóżku ;)
    Na basenie niestety można złapać stan zapalny... także trochę ryzykownie... Lekki wysiłek ok byle nie jakiś ciężki - siłowy ;)

Ja właśnie zrobiłam godzinny trening i padam. Chyba styknie mi na ten tydzień ;)
    30 min cardio i 30 rozciągania. Jakbym miała kwiatki to by zdechły w pomieszczeniu do ćwiczeń ;) z smrodku

Teraz relaks pod prysznicem i spacer do ciucholandu może, bo nie mieszcze się w żadne spodnie... tzn nie mogę ich zapiąć, bo wtedy czuje za duży ucisk :D Dobra grubas ze mnie i tyle :( Pewnie już przekroczyłam 50 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 13:40

SierpniowaJodła, Nowa na forum, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png

Wysłany: 27 września 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Mi dr mówił tylko by nie dźwigać i bez igraszek w łóżku ;)
    Na basenie niestety można złapać stan zapalny... także trochę ryzykownie... Lekki wysiłek ok byle nie jakiś ciężki - siłowy ;)

Ja właśnie zrobiłam godzinny trening i padam. Chyba styknie mi na ten tydzień ;)
    30 min cardio i 30 rozciągania. Jakbym miała kwiatki to by zdechły w pomieszczeniu do ćwiczeń ;) z smrodku

Teraz relaks pod prysznicem i spacer do ciucholandu może, bo nie mieszcze się w żadne spodnie... tzn nie mogę ich zapiąć, bo wtedy czuje za duży ucisk :D Dobra grubas ze mnie i tyle :( Pewnie już przekroczyłam 50 kg

Aguśka przy moim 185cm to 50kg ważyłam w podstawówce - także jesteś puszek ! Poza tym, nic tylko się teraz tymi kilogramami cieszyć! A na święta wszystkie ciacha twoje ! <3

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że jeśli nie masz skłonności do infekcji po basenie to nie trzeba z niego rezygnować, a najlepiej jak jest basen bez chloru tylko ozonowany. Ja na przykład nie mam problemów nigdy z infekcjami po basenie. W ogóle nigdy nie mialam odkąd jestem z moim mężem czyli już lat 15. Wcześniej się zdarzały w poprzednich związkach więc chyba to też takie indywidualne, albo to partnerzy nas zarazaja. Czytałam również że można się zabezpieczyć tamponem na czas pływania a po zaaplikować globulkę probiotyku. Ale jacuzzi odpada - za wysoka temperatura, w której się namnażają bakterie bardzo szybko. Seks najpierw nie żeby nie wywoływać skurczy, ruch taki mniej więcej jak przed transferem ale bez biegania - zamień na spacery. Bez podnoszenia ciężarów .

SierpniowaJodła lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 września 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Unikać seksow, wysiłku fizycznego typu biegi, dźwiganie, gorące kąpiele. Można spacerować, zdrowo jeść i się relaksować 😁

age.png

Wysłany: 27 września 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja myślę, że jeśli nie masz skłonności do infekcji po basenie to nie trzeba z niego rezygnować, a najlepiej jak jest basen bez chloru tylko ozonowany. Ja na przykład nie mam problemów nigdy z infekcjami po basenie. W ogóle nigdy nie mialam odkąd jestem z moim mężem czyli już lat 15. Wcześniej się zdarzały w poprzednich związkach więc chyba to też takie indywidualne, albo to partnerzy nas zarazaja. Czytałam również że można się zabezpieczyć tamponem na czas pływania a po zaaplikować globulkę probiotyku. Ale jacuzzi odpada - za wysoka temperatura, w której się namnażają bakterie bardzo szybko. Seks najpierw nie żeby nie wywoływać skurczy, ruch taki mniej więcej jak przed transferem ale bez biegania - zamień na spacery. Bez podnoszenia ciężarów .

Dzięki ! Właśnie na taki ozonowany chodzę - do tej pory nie było żadnych infekcji.
    A ta NOSPS i relanium po ? Po co to? Coś więcej mam brać/jeść sama z siebie poza tym co dostanę od lekarza? Zapytałam go o to - bo wiecie, ja będę na lekach na maxa, nie wiem jak to wygląda u was bo naturalnie macie okres, ale skoro ja już jestem po M (nienawidzę tego słowa!) to moje hormony trzeba w 100% odtworzyć - do brzegu: zapytałam lekarza, ale powiedział, żeby się nie martwić on mnie obstawi lekami i tyle w temacie.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️

Jeden ❄️

Wysłany: 27 września 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa i relanium działają przeciw skurczowo. Dodatkowo można jeszcze scopolan, takie samo działanie. Wcześniej brałam tylko relanium przez 3 dni 1 tabl. Teraz wezmę też nospe forte 3x1, scopolan czopki i drażetki. Ale tylko w pierwszych dniach, myślę że max do 5-6 dpt.

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Po transferze należy stosować oszczędny tryb życia bynajmniej te pierwsze dni tak mi dr mówił.. Basen i bieganie to wysiłek fizyczny więc raczej to zamienić na spacerek..I basen ie możesz niestety złapać jakąś infekcję a wiadomo tego niechcemy...
    Nospa działa rozkurczowo na macicę niewzmaga micro skurczy i skurcxy macicy które są praktycznie nieodczuwalnie,dzirki niej zarodek może spokojnie się zagnieżdżać.. Relanium jest na wyciszenie organizmu nerwy,stresy i dba o to abyśmy w miarę były wyluzowani w tak silnym stresie gdy wiadomo że człowiek mimochodem przeżywa wszystko..Mega wycisza organizm...

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ