X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Nospa i relanium działają przeciw skurczowo. Dodatkowo można jeszcze scopolan, takie samo działanie. Wcześniej brałam tylko relanium przez 3 dni 1 tabl. Teraz wezmę też nospe forte 3x1, scopolan czopki i drażetki. Ale tylko w pierwszych dniach, myślę że max do 5-6 dpt.
    Nospę brałam 21 dni od transferu mniejwiecej ale miałam stwierdzoną nadkurczliwosc macicy...relanium tylko 2dni...

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie się nie zgodzić że mną, ale ja uważam, że chociazbysmy stanęły na rzęsach to jak się ma zarodek nie przyjąć to się nie przyjmie - i odwrotnie. To o czym piszemy to są tylko delikatne dodatki, które moim zdaniem lepiej wpływają na naszą głowę niż na sam proces implantacji. Ale wiadomo jak brzuch wyciszony to głowa spokojniejsza.
    Sierpniowa Jodła - piękny wzrost- taki siatkarski !
    Jeszczce mi przyszło do głowy, że jeśli jesteś w trakcie tego okropnego słowa na M. To możesz mieć też większe skłonności do infekcji- wynika to bodajże z niedoborów estrogenów, więc też weź to pod uwagę. A po basenie szybko zmienić bieliznę na suchą, ale to myślę że są takie standardy o których każda z nas wie. Widziałam ostatnio program właśnie o tym basenie w ciąży i chlor jest najgorszy bo on nie tylko zabije ci chorobotwórcze bakterie ale też twoja dobra flotę bakteryjną

• WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Wam. Obserwuje Was i czasem gdy zatęsknię za tym wszystkim zerkam co słychać. Tęsknię bo na ten moment nie mam możliwości powrotu do procedury. Głównie chodzi o finanse i porozumienie z Mężem.

Mocno mi to dało po dupie. Jestem w trakcie psychoterapii oraz ogólnego dochodzenia do równowagi. Sprawdziłam oferty klinik i odbyłam wizytę w Bocianie w Łodzi. Jestem mocno i pozytywnie zaskoczona ich działaniem. Powtórzyliśmy amh które wynosi 0,08 😔 mocno mnie to przybija i dopóki nie przerobię poczucia swojej wartosci z psychoterapeutą nie jestem najlepszym materiałem do kolejnego maratonu. Trafilam na mega doktora, ktory bardziej niz na procedurze skupial sie na upewnianiu mnie ze jestem ok… a bardzo mi calkowity brak plodnosci sprawil bol. Odstawilam HTZ i jest to pierwszy moj cykl bez hormonow. Boje sie o to jak bardzo mnie brak lekow moze rozregulowac. Na razie 29 cyklu i jakos bez szczegolnych objawow na okres… dobilam kiedys do 70-80 dniowych cykli . Szukam pozytywnych spraw: zmienilam prace i redukuje wage (od lipca -8kg). Buduje siebie na nowo.

Wszytkim Wam gratuluje - pozytywnych zwrotow akcji i siły jeśli dalej biegniecie po marzenie.

🩵

WiosnyFanka, Hope_89, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:
    Hey Wam. Obserwuje Was i czasem gdy zatęsknię za tym wszystkim zerkam co słychać. Tęsknię bo na ten moment nie mam możliwości powrotu do procedury. Głównie chodzi o finanse i porozumienie z Mężem.

Mocno mi to dało po dupie. Jestem w trakcie psychoterapii oraz ogólnego dochodzenia do równowagi. Sprawdziłam oferty klinik i odbyłam wizytę w Bocianie w Łodzi. Jestem mocno i pozytywnie zaskoczona ich działaniem. Powtórzyliśmy amh które wynosi 0,08 😔 mocno mnie to przybija i dopóki nie przerobię poczucia swojej wartosci z psychoterapeutą nie jestem najlepszym materiałem do kolejnego maratonu. Trafilam na mega doktora, ktory bardziej niz na procedurze skupial sie na upewnianiu mnie ze jestem ok… a bardzo mi calkowity brak plodnosci sprawil bol. Odstawilam HTZ i jest to pierwszy moj cykl bez hormonow. Boje sie o to jak bardzo mnie brak lekow moze rozregulowac. Na razie 29 cyklu i jakos bez szczegolnych objawow na okres… dobilam kiedys do 70-80 dniowych cykli . Szukam pozytywnych spraw: zmienilam prace i redukuje wage (od lipca -8kg). Buduje siebie na nowo.

Wszytkim Wam gratuluje - pozytywnych zwrotow akcji i siły jeśli dalej biegniecie po marzenie.

🩵
    Wandziu, daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz. Nie samym in vitro człowiek żyje, a naszej wartości nie wolno mierzyć zdolnością do poczęcia ! W życiu !
    Omów jednak z lekarzem kwestie htz, żeby w razie czego utrzymać macicę w dobrej kondycji gdybyście się jednak zdecydowali.

WiosnyFanka, WandaBerenika, Elka198321 lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladies - z kliniki do domu mamy 550 kilometrów.

Czy słyszałyście o jakiś przeciwwskazaniach do tak długiej podróży zaraz po transferze? Dywaguję, czy zaraz po transferze wracać do domu, czy zostać tam na miejscu na jedną noc...

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Czy słyszałyście o jakiś przeciwwskazaniach do tak długiej podróży zaraz po transferze? Dywaguję, czy zaraz po transferze wracać do domu, czy zostać tam na miejscu na jedną noc...
    Ja nie słyszałam o przeciwwskazaniach. Standardowo jak to każda podróż - przerwa co dwie godziny i chodzenie dookoła auta ;)

WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Aguśka przy moim 185cm to 50kg ważyłam w podstawówce - także jesteś puszek ! Poza tym, nic tylko się teraz tymi kilogramami cieszyć! A na święta wszystkie ciacha twoje ! <3

Wole nie jeść słodkiego, by mnie żadna cukrzyca nie dopadła w ciąży ;)
    Ja jestem kurdupel, więc przy moim 150 cm to zawsze byłam w wadze 45 kg.

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

🩵
    Najważniejsze, że walczysz o siebie. Takie starania nie tylko Was dobijają, bardzo to trudne. Złapanie oddechu na pewno nie zaszkodzi, i jak napisała Monester, na invitro świat się nie kończy. Tulam mocno

WandaBerenika, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 27 września 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Jak to będzie normalna droga a nie tzw."kocie łby" ( btw jako posiadaczka kotów nie wiem kto mógł tak to nazwać), to nie powinno zaszkodzić

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 27 września 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Możecie się nie zgodzić że mną, ale ja uważam, że chociazbysmy stanęły na rzęsach to jak się ma zarodek nie przyjąć to się nie przyjmie - i odwrotnie. To o czym piszemy to są tylko delikatne dodatki, które moim zdaniem lepiej wpływają na naszą głowę niż na sam proces implantacji. Ale wiadomo jak brzuch wyciszony to głowa spokojniejsza.
    Sierpniowa Jodła - piękny wzrost- taki siatkarski !
    Jeszczce mi przyszło do głowy, że jeśli jesteś w trakcie tego okropnego słowa na M. To możesz mieć też większe skłonności do infekcji- wynika to bodajże z niedoborów estrogenów, więc też weź to pod uwagę. A po basenie szybko zmienić bieliznę na suchą, ale to myślę że są takie standardy o których każda z nas wie. Widziałam ostatnio program właśnie o tym basenie w ciąży i chlor jest najgorszy bo on nie tylko zabije ci chorobotwórcze bakterie ale też twoja dobra flotę bakteryjną
    Wiem...ale nie znoszę tej niemocy, tego że ode mnie niewiele zależy .. więc chyba trochę udaję, że mam na coś wpływ

age.png

Wysłany: 27 września 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam jeszcze, że wczoraj pierwszy raz brałam accofil, wieczorem.. żeby przespać ewentualne złe samopoczucie, w nocy wszystko dobrze, rano też... dopadło mnie po około 14 godzinach: kilka godzin niby-grypa i ból głowy. Już minęło 😁

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cała ampułkę zapododalas ? Ciekawe jak się będziesz czuła po prografie.
    Hehe właśnie droga z ostravy to prawie jak kocie łby 🤣 masz wrażenie że zarodek już w gardle 🤣

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniał mi się suchar...
    Pyta plemnik plemnika
    "ty stary daleko jeszcze do tej komórki jajowej?"
    " kolego dopiero minęliśmy migdałki!"

Nowa na forum, glodia, monester, WiosnyFanka, happilyeverafter, Elka198321, Nefertiti89 lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png

Wysłany: 27 września 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Przypomniał mi się suchar...
    Pyta plemnik plemnika
    "ty stary daleko jeszcze do tej komórki jajowej?"
    " kolego dopiero minęliśmy migdałki!"
    Hahaha

age.png

Wysłany: 27 września 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A cała ampułkę zapododalas ? Ciekawe jak się będziesz czuła po prografie.
    Hehe właśnie droga z ostravy to prawie jak kocie łby 🤣 masz wrażenie że zarodek już w gardle 🤣
    Tak, całą. A po prografie może być niefajnie? Myślałam, że po accofilu najgorzej
    Edit: przeczytałam działania niepożądane prografu 🙀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 21:41

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 27 września 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Ja tez mam prawie 600km do kliniki. Wracałam po transferach odrazu do domu i doktor nigdy nie mówiła mi o jakiś przeciwwskazaniach.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • WandaBerenika Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawienie leków konsultowalam wlasnie w Klinice. Jasno dal do zrozumienia, ze nie musi mi poprawiac nastroju tym, ze bede miala regularna miesiaczke. Jak bedzie jej potrzebowal to ja wywoła. Dlatego bylam u lekarza, bo nie chcialam samowolki. Polecam go - na prawde poswiecil mi duzo uwagi. Za wizyte podwojna i badania na miejscu z wynikami po 30 min placilam raz. Wszystko bylo takie hmmmm z wyczuciem i szacunkiem. Robert Skalski zrobil mi dzien mimo, ze padaly bardzo trudne zdania. A pro pos HTZ - nie zaklada sie brania go od wykrycia POF az do 50tki, a jedynie w okresie około menopauzy. Maja duzo skutkow ubocznych. Musialabym je brac 20 lat…

Dzieki dziewczyny, zostaję z Wami z offu 🩵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2023, 22:50

Wygaszenie czynności jajników
    24.05.2023 IVF OD nr 1 / nieudany

Zmiana kliniki

Bocian Łdz i kolejna procedura z KD
    10.08 transfer + ❄️❄️ w zapasie
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WandaBerenika wrote:

🩵
    Wandziu dajcie sobie tyle czasu ile potrzebujecie...niesamym invitro zyje człowiek tak jak dziewczyny piszą...Taka pauza potrafi zdziałać cuda...My tak mieliśmy siegnielismy dna w zeszłym roku,psychicznie i finansowo byliśmy wypompowani...
    A nowy rok,pauza Relax dał nam siłę na dalszą walkę..
    U Nas dopiero 3 zmiana kliniki przyniosła efekt że się udało...
    Zrzucanie wagi uważam że robisz super ja też przed ostatnią procedurą udaną 12 kg schudłam...
    Ps.Niezapominaj o tym że masz w Nas wsparcie, jeśli masz ochotę z kimś telefonicznie pogadać kto sięgnął dna to zapraszam na priv.Mi taka rozmowa z znajomą dużo dała trzymam kciuki za Was ...pozdrawiam Ela

Emily0723, WandaBerenika, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda jak miło cię znowu przeczytać ☺️ bardzo dobrze ze dbasz teraz o siebie i stawiasz na siebie, myśle ze przyniesie ci to wiele dobrego.

WiosnyFanka myśle ze spokojnie możesz wracać po transferze do domu.

Muszę się zgodzić z Monester ze jeśli ma się udac to się uda nieważne czy weźmiemy nospe, czy będziemy przeżyć plackiem czy chodzić do pracy.

WandaBerenika, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam wczoraj histero i lekarz powiedział że mam mocno przekrwione endometrium jakby po zapaleniu. Robiłam niedawno biopsję z cd138 i cd56 I stanu zapalnego nie bylo. Lekarz kazała przekazać info o przekrwionym endo do Czech, przekazałam ale dr z Czech mówi żeby poczekać na wynik biopsji i wtedy powiedzą co dalej.
    Mam już stresa od wczoraj , wiecie może co może oznaczać to przekrwione endo ?

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ