In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Hope_89 wrote:Beta 10dpt- 203
Mam nadzieję że będzie ok😔
Superowo !Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
IwiFifi wrote:Witam, jestem po nieudanych transferach w Novum i Eurofertil. Obecnie myślimy nad adopcją komórki ale nie wiem czy lepiej w Czechach czy w Polsce. Kiedyś słyszałam ze w Polsce otrzymuje komórki kobiet które same leczą się w danej klinice? Czy ktoś coś wie na ten temat? Kogo w Invicta polecacie id trudnych przypadków?
U mnie w klinice były różne opcje. Możesz wybrać czy chcesz kobietę która leczyła się w klinice (z reguły z czynnikiem męskim wtedy mieli problem) lub czy bierzesz komórkę z banku czyli od kobiety która ma badania genetyczne immunologiczne i oddaje swoje komórki. I w tym przypadku też są dwie opcje albo na świeżo stymulują albo mają w banku mrożone komórki.
Generalnie różnica jest w kasie i czasie oczekiwaniaHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Rajstopka wrote:Dziewczyny,
Jak to jest z tym podawaniem danych biorczyni do Ministerstwa Zdrowia do biorców narządów i tkanek.
Zrobiłam risercz i zgodnie z ustawa o leczeniu niepłodności przy braniu komórki od anonimowej dawczyni - dane biorczyni tj. pesel, są zgłaszane w MZ, a jak się urodzi z tego dawstwa dziecko będzie miało wpis w pełnym akcie urodzenia o tym fakcie, że jest z komórki dawcy. Bo laboratoria zgłaszają ciąże z KD a także przebieg ciąży, płeć i stan dziecka urodzonego.
Jako ze widać co się dzieje na scenie politycznej, i boje się, ze przy kontynuacji władzy dopiero zacznie się się podliz konserwatywnemu elektoratowi to takie dzieci (a w szczególności te z dawstwa) będą na świeczniku i mimo ze dane tajne, to w ustawie jest, ze każdy blisko spokrewniony sobie może wyciągnąć czyjś akt urodzenia - i każdy obcy jeśli na do tego jakiś interes, nie mówiąc już o polityku partii rządzącej.
Mam w ogóle schiza za zaraz zabronią w PL invitro całkowicie…
Pytałam w GC i Angeliusie, oba zgłaszają do MZ te dane zgodnie z ustawa, Angelius ma ten plus ze jest taniej (17.900, GC 21.900) ale jednocześnie ten minus ze nie daje gwarancji blastocyst, wiec człowiek może wybulić majątek i nie mieć nawet co transferować.
Z tego powody jak przyjdzie co do czego rozważam Czechy, najpewniej Reprofit bo słyszałam ze przy dobrym nasieniu jest gwarancja 2 blastocyst i jest możliwość zbadać zarodki w PGTA.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Luusia wrote:W zupełnym akcie urodzenia nie ma informacji o KD (w akcie mojego dziecka nic takiego nie widnieje)
Albo trzeba by zgłębić - bo jak się nie jest małżonkiem to składa facet oświadczenie o uznaniu ojcowstwa. Najlepiej zadzwonić do urzędu stanu cywilnego - powinni wiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 16:14
-
Monester, moja immunolog zastanawiała się czy dać mi encorton 10mg (tak miałam poprzednio od gin), i stwierdziła że jednak dostanę encorton 5 mg i dodatkowo prograf. No i accofil. Ja mam jednak trochę inne wyniki, u mnie wszystkie te wskaźniki) są za nisko, a pozostałe w normie.
-
Nowa na forum wrote:Monester, moja immunolog zastanawiała się czy dać mi encorton 10mg (tak miałam poprzednio od gin), i stwierdziła że jednak dostanę encorton 5 mg i dodatkowo prograf. No i accofil. Ja mam jednak trochę inne wyniki, u mnie wszystkie te wskaźniki) są za nisko, a pozostałe w normie.
i się udało . Prografu nie mam. Ogólnie cieszę się że ten stan zapalny nie taki duży jest, ale interleukina 2 to chyba dosyć duza. Jestem w top osób tutaj na forum z tym.
O której jutro podgląd masz ?Nowa na forum lubi tę wiadomość
-
IwiFifi wrote:Witam, jestem po nieudanych transferach w Novum i Eurofertil. Obecnie myślimy nad adopcją komórki ale nie wiem czy lepiej w Czechach czy w Polsce. Kiedyś słyszałam ze w Polsce otrzymuje komórki kobiet które same leczą się w danej klinice? Czy ktoś coś wie na ten temat? Kogo w Invicta polecacie id trudnych przypadków?
IwiFifi lubi tę wiadomość
[/url]
-
monester wrote:Właśnie ta 10 najczęściej się przewija ale znam kilka osób co zrobiły samowolkę na 20
i się udało . Prografu nie mam. Ogólnie cieszę się że ten stan zapalny nie taki duży jest, ale interleukina 2 to chyba dosyć duza. Jestem w top osób tutaj na forum z tym.
O której jutro podgląd masz ? -
Jatosia - jak po dzisiejszej wizycie?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Właśnie ta 10 najczęściej się przewija ale znam kilka osób co zrobiły samowolkę na 20
O której jutro podgląd masz ?
Monester a Sydor na cytokiny nie dał ci antybiotyków ? Mi mówił ze na zbicie cytokin nie daje sterydów tylko antybiotyki.❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
WiosnyFanka wrote:Jatosia - jak po dzisiejszej wizycie?
Dziękuje ze pytasz ☺️ niestety wyglada na to ze lekarz który pobierał mi biopsje do badania nk i stanu zapalnego spartaczyl to i faktycznie widać na usg krechę przez środek endometrium. Czeka mnie histeroskopia za która niestety muszę zapłacić bo przy ewentualnym usunięciu tego gowna dostanę żel na gojenie się, którego nie obejmuje NFZ wiec cały zabieg jest odpłatny. Jestem podłamana nie dość ze po lyzeczkowaniu kilka lat temu słabo rośnie mi endometrium, to przy gownianej biopsji taka rzeź ze zrobil się zrost. Przeleczylam ten stan zapalny a teraz nie będę mieć pewności ze histeroskopia nie spowoduje jakiegoś stanu zapalnego.❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Jatosia wrote:Dziękuje ze pytasz ☺️ niestety wyglada na to ze lekarz który pobierał mi biopsje do badania nk i stanu zapalnego spartaczyl to i faktycznie widać na usg krechę przez środek endometrium. Czeka mnie histeroskopia za która niestety muszę zapłacić bo przy ewentualnym usunięciu tego gowna dostanę żel na gojenie się, którego nie obejmuje NFZ wiec cały zabieg jest odpłatny. Jestem podłamana nie dość ze po lyzeczkowaniu kilka lat temu słabo rośnie mi endometrium, to przy gownianej biopsji taka rzeź ze zrobil się zrost. Przeleczylam ten stan zapalny a teraz nie będę mieć pewności ze histeroskopia nie spowoduje jakiegoś stanu zapalnego.
Eh jak nie urok to...
No to faktycznie jakoś pod górkę masz.
Oby nic innego nie pojawiło się jednak...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Jatosia wrote:Dziękuje ze pytasz ☺️ niestety wyglada na to ze lekarz który pobierał mi biopsje do badania nk i stanu zapalnego spartaczyl to i faktycznie widać na usg krechę przez środek endometrium. Czeka mnie histeroskopia za która niestety muszę zapłacić bo przy ewentualnym usunięciu tego gowna dostanę żel na gojenie się, którego nie obejmuje NFZ wiec cały zabieg jest odpłatny. Jestem podłamana nie dość ze po lyzeczkowaniu kilka lat temu słabo rośnie mi endometrium, to przy gownianej biopsji taka rzeź ze zrobil się zrost. Przeleczylam ten stan zapalny a teraz nie będę mieć pewności ze histeroskopia nie spowoduje jakiegoś stanu zapalnego.
-
Jatosia wrote:Monester a Sydor na cytokiny nie dał ci antybiotyków ? Mi mówił ze na zbicie cytokin nie daje sterydów tylko antybiotyki.
-
monester wrote:Jatosia, a to był jakiś zwykły randomowy gin, że to tak zjebał ? Ja mam nadzieję że to się w cyklu złuszczy ładnie i nadbuduje- kazali czekać czy od razu histero robić. Kurde on powinien zapłacić za swój błąd...
Niestety to już kolejny cykl po biopsji i ciagle widać endometrium jakby przecięte na pół. To był ginekolog w prywatnej klinice, za badanie zapłaciłam prawie tysiaka i jeszcze tak mnie urządził … niestety ale podpisałam świstek o ewentualnych skutkach ubocznych zabiegu wiec się zabezpieczają .. histero będę mieć pod koniec października.❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Totalnie rozumiem Twoje rozgoryczenie, a na lekarza który biopsję Ci wykonywał nie mam słów.
Z drugiej strony powiem Ci, że całe szczęście że ten zrost został na USG wychwycony, przynajmniej masz szansę teraz zadziałać w temacie. A jeżeli chodzi o stan zapalny to skonsultuj może z lekarzem profilaktyczną antybiotykoterapię po histeroskopii. Do tego dieta przeciwzapalna. Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Taaak szczęście w nieszczęściu. Przy monitoringu lekarze z kliniki leczenia niepłodności( !!! ) tego nie wychwycili. Dzięki Bogu zupełnym przypadkiem ostatni pogląd miałam jak się okazuje u kompetentnego lekarza w luxmedzie, który odrazu to zauważył. Pchałabym te zarodki bez świadomości tego co jest grane, dramat z tymi lekarzami 🤯❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Jatosia wrote:Niestety to już kolejny cykl po biopsji i ciagle widać endometrium jakby przecięte na pół. To był ginekolog w prywatnej klinice, za badanie zapłaciłam prawie tysiaka i jeszcze tak mnie urządził … niestety ale podpisałam świstek o ewentualnych skutkach ubocznych zabiegu wiec się zabezpieczają .. histero będę mieć pod koniec października.
-
-
Jatosia wrote:Taaak szczęście w nieszczęściu. Przy monitoringu lekarze z kliniki leczenia niepłodności( !!! ) tego nie wychwycili. Dzięki Bogu zupełnym przypadkiem ostatni pogląd miałam jak się okazuje u kompetentnego lekarza w luxmedzie, który odrazu to zauważył. Pchałabym te zarodki bez świadomości tego co jest grane, dramat z tymi lekarzami 🤯
Tak gdybym tylko... dobrze że ktoś to wychwycił. A jednocześnie ile oni razy pewnie kryli siebie albo swoich kolegów jak coś zepsuli