In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
WiosnyFanka wrote:Ale Ty nam tu melduj jak tam transfer?
Poszło gładko mam nadzieję?WiosnyFanka, Giosiek, Mati W., Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
A słuchajcie, zapytam tak dla pewności. Mam zalecenie accofil: dzien przed transferem (czyli wtorek, bo transfer w środę, to już bylo) i "od drugiego dnia po transferze", czyli od piątku, prawda? Bo jakaś dziwna wątpliwość mnie naszła, że od dziś
-
Nowa na forum wrote:A słuchajcie, zapytam tak dla pewności. Mam zalecenie accofil: dzien przed transferem (czyli wtorek, bo transfer w środę, to już bylo) i "od drugiego dnia po transferze", czyli od piątku, prawda? Bo jakaś dziwna wątpliwość mnie naszła, że od dziś
Od jutra. Dzisiaj masz pierwszy dzien poNowa na forum, monester lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:Wiosny fanka- był test czy to nie na Twoje nerwy ?
Nie było. Czekam do soboty na betę.monester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:Nie było. Czekam do soboty na betę.
U mnie testy zdecydowanie pozytywne ale już kiedyś takie były więc na spokojnie, czas pokaże co dalej.
Brzuch mnie boli okresowo co jakiś czas i to wcale nie słabo.WiosnyFanka, Jatosia, Nowa na forum, Elka198321, Virginia, Giosiek, Mati W., Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:I dobrze. Liczymy na piękny wynik !
U mnie testy zdecydowanie pozytywne ale już kiedyś takie były więc na spokojnie, czas pokaże co dalej.
Brzuch mnie boli okresowo co jakiś czas i to wcale nie słabo.
Monester krew oddana ?❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
❎Badania immunologiczne
Kir AA
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼 -
Hej! Dojrzewam do decyzji o in vitro z komórką dawczyni. Podejmuję ostatnią próbę na własnych, ale najbardziej prawdopodobną dla mnie opcją jest KD. Czy któraś z Was robiła in vitro w Novum, ale na komórkach z banku innych warszawskich klinik? Widziałam, ze Invicta oferuje transport komórek z własnego banku do innej kliniki- może ktoś z Was ma doświadczenia w tym temacie? Nie rozmawiałam na temat takich szczegółów z lekarzem, natomiast chciałabym szykować sobie grunt. W novum nie mają własnego banku- oferują z Hiszpanii albo adopcję od pacjentów, ale zwłaszcza drugą opcją nie jestem zainteresowana. Zależy mi na pociągnięciu procedury w tej klinice.
-
Aga_Wawa0408 wrote:Hej! Dojrzewam do decyzji o in vitro z komórką dawczyni. Podejmuję ostatnią próbę na własnych, ale najbardziej prawdopodobną dla mnie opcją jest KD. Czy któraś z Was robiła in vitro w Novum, ale na komórkach z banku innych warszawskich klinik? Widziałam, ze Invicta oferuje transport komórek z własnego banku do innej kliniki- może ktoś z Was ma doświadczenia w tym temacie? Nie rozmawiałam na temat takich szczegółów z lekarzem, natomiast chciałabym szykować sobie grunt. W novum nie mają własnego banku- oferują z Hiszpanii albo adopcję od pacjentów, ale zwłaszcza drugą opcją nie jestem zainteresowana. Zależy mi na pociągnięciu procedury w tej klinice.
Elka198321 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny i ja dołączam do testujących w najbliższym czasie. W poniedziałek mieliśmy transfer blastki 4.1.1. Dziś w 3 dpt zrobiłam krew: progesteron 10,7 (to chyba fatalnie? wydaje mi się że powinien być choćby od samych leków znacznie wyższy?), estradiol 100,7 (co on właściwie wskazuje po transferze?). W poniedziałek/wtorek mam robić krew i betę. Nie mam absolutnie żadnych objawów prócz wzdetego brzucha i chęci na siusiu ale to pewnie od leków. Biorę 3 x Utrogestan, 2 x Estrofem, 2 x Duphaston. Aha biorę też nospe forte 3 x dziennie i magne B6 duże dawki. Do kiedy brać nospe i magnez?
Trzymam kciuki za nas wszystkie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 16:41
monester, Cherry78, Elka198321 lubią tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Hope_89 wrote:Tylko nie Novum na komórkach z Hiszpanii, absolutnie nie można brać tego pod uwagę !
Możesz napisać coś więcej? Po reakcji wnioskuje ze masz negatywne doświadczenia w tej kwestiijestem na nie, jeśli chodzi o transfer komórek z Hiszpanii do Polski, ale chce zostać w tej klinice. Interesują mnie lokalne komórki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 19:04
-
Pięknie dziewczyny w ostatnim czasie odczarowałyście wątek - niech dalej dzieje się magia ✊✊
monester, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Aga_Wawa0408 wrote:Możesz napisać coś więcej? Po reakcji wnioskuje ze masz negatywne doświadczenia w tej kwestii
jestem na nie, jeśli chodzi o transfer komórek z Hiszpanii do Polski, ale chce zostać w tej klinice. Interesują mnie lokalne komórki
Też pokładałam w nich duże nadzieje , która jednak odnalazłam w Gdańsku i jestem na dobrej drodze po udanym transferze😉 czasami zmiany są dobre !Elka198321 lubi tę wiadomość
[/url]
-
monester wrote:Dziewczynki, byłam na becie dzisiaj po południu - 102 - 9dpt.
Wow! No to pozamiatałaśCudowne wieści!
Wiesz, że taki poziom bety w tym dniu bardzo dobrze wróży, prawda?monester lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
-
Hope_89 wrote:Tak, mam złe doświadczenia bo skorzystałam z ich pakietu co było najszybciej podjęta pod wpływem emocji decyzja. Jednocześnie najdroższą w całości procedurą. Skorzystałam z komórek w klinice Invicta w Gdańsku, miałam z 6 komórek- 4 blastocysty. Tam dla porównania jeden 3 -dniowy zarodek i w związku z tym jeden nieudany transfer, łącznie z szukaniem powodów w 'zlym' nasieniu męża.
Też pokładałam w nich duże nadzieje , która jednak odnalazłam w Gdańsku i jestem na dobrej drodze po udanym transferze😉 czasami zmiany są dobre !
Dzięki za info, jeszcze tylko uściślę- w novum z 6 komórek udało się uzyskać tylko jeden zarodek? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam
-
WiosnyFanka wrote:Wow! No to pozamiatałaś
Cudowne wieści!
Wiesz, że taki poziom bety w tym dniu bardzo dobrze wróży, prawda?
Jak już po tej pozytywnie becie pokazałam mojej pani doktor wynik cytokin i ten atak na zarodek to mówi że jakby nie te efekty to jednak by dala prograf. A tu takie partyzanckie podejście na razie ma najlepsze efekty (partyzanckie bo przecież nic nie brałam, nie czekalismy na owulację, która już wiem że nastąpiła bo miałam USG teraz - wiec owulacja w piątek wieczorem a transfer we wtorek 😅 w tym szaleństwie jest metodaCherry78, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
Aga_Wawa0408 wrote:Dzięki za info, jeszcze tylko uściślę- w novum z 6 komórek udało się uzyskać tylko jeden zarodek? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam
6 komórek , 4 się zapłodniły prawidłowo. Już w momencie transferu 2 kolejne zarodki nie rokowały dobrze . Tu dla porównania 4 blastocysty, z tym samym nasieniem . Gdzie gwarancja była tylko jednej 😉Elka198321 lubi tę wiadomość
[/url]