In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Obiecałam wam jeszcze, że wrzucę sikance.
Miałam nie robić ale okazało się to silniejsze, najpierw to może ovitrelle było. Wrzucam, żebyscie zwróciły uwagę, że testy w tym samym dniu z tej samej próbki miały różne odcienie - ale jak już ściemniały w tym dniu 7 to poszłam kupić jeszcze inne firmy i mile zaskoczył mnie pink strumieniowy. Wiec jak będziecie sikac to nie przejmujcie się pojedynczym jaśniejszym odcieniem.
Podaje linka- ostatnie 3 testy są z wczoraj wieczor więc nie wiem ile mogła wynosić beta ? 80-90 na oko ?
Ahaz wszystkie były z moczu popołudniowego a nawet wieczornego.
https://zapodaj.net/plik-dPAvJHLX1fWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 20:41
Virginia, SierpniowaJodła, WiosnyFanka, Cherry78, Nowa na forum, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Obiecałam wam jeszcze, że wrzucę sikance.
Miałam nie robić ale okazało się to silniejsze, najpierw to może ovitrelle było. Wrzucam, żebyscie zwróciły uwagę, że testy w tym samym dniu z tej samej próbki miały różne odcienie - ale jak już ściemniały w tym dniu 7 to poszłam kupić jeszcze inne firmy i mile zaskoczył mnie pink strumieniowy. Wiec jak będziecie sikac to nie przejmujcie się pojedynczym jaśniejszym odcieniem.
Podaje linka- ostatnie 3 testy są z wczoraj wieczor więc nie wiem ile mogła wynosić beta ? 80-90 na oko ?
https://zapodaj.net/plik-dPAvJHLX1f
Pieknie widac co raz wyzsza beteYUPI
monester lubi tę wiadomość
ona 42 lat.
3 IVF 😥
AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021
Starania o BOBO nr 2
FET - 21.07.23 😢
II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok
BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️ -
Gratulacje! sama dobre wieści!
Każdy transfer to piękne bety!
Niech ta passa trwa jak najdłużej ❤️monester lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
monester wrote:Obiecałam wam jeszcze, że wrzucę sikance.
https://zapodaj.net/plik-dPAvJHLX1f
WOW Monester tak się cieszę, piękna beta 🚀🥳🚀💚 Ale miło popatrzeć na takie śliczne kreseczki na teście 😍 Wielkie kciuki za przyrosty 🍀🤞🍀🤞monester lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
happilyeverafter wrote:Dziewczyny i ja dołączam do testujących w najbliższym czasie. W poniedziałek mieliśmy transfer blastki 4.1.1. Dziś w 3 dpt zrobiłam krew: progesteron 10,7 (to chyba fatalnie? wydaje mi się że powinien być choćby od samych leków znacznie wyższy?), estradiol 100,7 (co on właściwie wskazuje po transferze?). W poniedziałek/wtorek mam robić krew i betę. Nie mam absolutnie żadnych objawów prócz wzdetego brzucha i chęci na siusiu ale to pewnie od leków. Biorę 3 x Utrogestan, 2 x Estrofem, 2 x Duphaston. Aha biorę też nospe forte 3 x dziennie i magne B6 duże dawki. Do kiedy brać nospe i magnez?
Trzymam kciuki za nas wszystkie ❤️happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Dziewczynki, byłam na becie dzisiaj po południu - 102 - 9dpt.
Ogromne gratulacje ❤️🥰😘2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
gonia729 wrote:Happy trzymam kciuki🙂 Korzystalas ze swierzych komórek i swierzy transfer w bocianie ? Ile czasu czekałaś na dawczynie ?
Dziękuję Ci bardzo ❤️ Tak korzystaliśmy że świeżych komórek, a transfer był na cyklu sztucznym. W razie pytań chętnie odpowiem, mi też Dziewczyny tutaj bardzo pomogły, a zwłaszcza Cherry której bardzo bardzo dziękuję 😘❤️Cherry78 lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
happilyeverafter wrote:Dziękuję Ci bardzo ❤️ Tak korzystaliśmy że świeżych komórek, a transfer był na cyklu sztucznym. W razie pytań chętnie odpowiem, mi też Dziewczyny tutaj bardzo pomogły, a zwłaszcza Cherry której bardzo bardzo dziękuję 😘❤️
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Znam statystyki tak, ale wiem też że różnie może być, cieszę się oczywiście, ale nie przyjmuje tego za pewnik. Teraz będę się cieszyć od badania do badania.
Jak już po tej pozytywnie becie pokazałam mojej pani doktor wynik cytokin i ten atak na zarodek to mówi że jakby nie te efekty to jednak by dala prograf. A tu takie partyzanckie podejście na razie ma najlepsze efekty (partyzanckie bo przecież nic nie brałam, nie czekalismy na owulację, która już wiem że nastąpiła bo miałam USG teraz - wiec owulacja w piątek wieczorem a transfer we wtorek 😅 w tym szaleństwie jest metoda
Gratuluję! 💖
Piękne testy! Aż miło popatrzeć i łza się w oku kręci na samo wspomnienie tych emocji 🥰.
Dobrze napisałaś, tez miałam takie poczucie, ze te transferyny cyklu naturalnym są takie trochę szalone 🤭.
Robisz jeszcze testy czy kolejną betę? ✊🏻Wiek 44l.
Kriobank, długi protokół
AMH 0.59
FSH 8.6
Kir AA
Transfer No 7
Warszawa - Bocian
23.3.2021 ET 4aa 🥰
Beta
7dpt - 61,6
9dpt - 140,6
11dpt - 406,8
15dpt - 3482
24dpt - pięknie bijące ❤️
7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
1.12 Tygrysek ❤️
22.11.2022FET 4aa
7dpt beta 96.9
13dpt beta 1632
27dpt jest ❤️
23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
16.07.2023 synek jest z nami ❤️
46l. 😅
-
gonia729 wrote:Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek 🙂
Zaakceptowałam 😉2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Cherry78 wrote:Gratuluję! 💖
Piękne testy! Aż miło popatrzeć i łza się w oku kręci na samo wspomnienie tych emocji 🥰.
Dobrze napisałaś, tez miałam takie poczucie, ze te transferyny cyklu naturalnym są takie trochę szalone 🤭.
Robisz jeszcze testy czy kolejną betę? ✊🏻Virginia lubi tę wiadomość
-
Happilyeverafter- a jak Wam poszła hodowla? Bo chyba nie pisalas ?
Co do proga - jest na tym minimum poziomie ale bym coś dołożyła, estrofemu też jeden więcej .
Ja biorę nospe, scopolan j magnez 3 x dziennie bo bardzo mnie boli brzuch. I trzymam kciuki za Nas dziewczyny , niech ta jesień będzie dla nas dobra, bez wyjątku.happilyeverafter, Nowa na forum, Virginia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Happilyeverafter- a jak Wam poszła hodowla? Bo chyba nie pisalas ?
Co do proga - jest na tym minimum poziomie ale bym coś dołożyła, estrofemu też jeden więcej .
Ja biorę nospe, scopolan j magnez 3 x dziennie bo bardzo mnie boli brzuch. I trzymam kciuki za Nas dziewczyny , niech ta jesień będzie dla nas dobra, bez wyjątku.
Dzieki wielkie, porozmawiam z lekarzem jeszcze że chciałabym coś dołożyć żeby podwyższyć progesteron bo coś tego nie widzę 😔 Z hodowli mamy 4 blastki (3 z piątej doby w tym dwie 4.1.1. a 1 z szóstej doby).Elka198321, monester, Virginia lubią tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
happilyeverafter wrote:Dziękuję Ci bardzo ❤️ Tak korzystaliśmy że świeżych komórek, a transfer był na cyklu sztucznym. W razie pytań chętnie odpowiem, mi też Dziewczyny tutaj bardzo pomogły, a zwłaszcza Cherry której bardzo bardzo dziękuję 😘❤️
-
Aga_Wawa0408 wrote:Hej! Dojrzewam do decyzji o in vitro z komórką dawczyni. Podejmuję ostatnią próbę na własnych, ale najbardziej prawdopodobną dla mnie opcją jest KD. Czy któraś z Was robiła in vitro w Novum, ale na komórkach z banku innych warszawskich klinik? Widziałam, ze Invicta oferuje transport komórek z własnego banku do innej kliniki- może ktoś z Was ma doświadczenia w tym temacie? Nie rozmawiałam na temat takich szczegółów z lekarzem, natomiast chciałabym szykować sobie grunt. W novum nie mają własnego banku- oferują z Hiszpanii albo adopcję od pacjentów, ale zwłaszcza drugą opcją nie jestem zainteresowana. Zależy mi na pociągnięciu procedury w tej klinice.
Ja robiłam na komórkach mrożonych z Invicta Warszawa I komórki miałam od dawczyni w Warszawie. 1 transfer udany,obecnie miesięc przed porodem.
NOVUUM odradzam jest przereklamowane.
Byłam w Invimed Warszawa I Novuum I Invicta.
Z tych 3 wszystkich klinik najsłabiej wypadło Novuum. Uważam że jest przereklamowane,stawki jak za zboże, jak pokarzesz błędy to zamiatają wszystko pod dywan.
Dodatkowo z mojego doświadczenia uważam że Invicta okazała się najbardziej rzetelna,zrobiła dodatkową diagnostykę i badania.Po transferze często były weryfikacje dzięki czemu sprawdzali poziom hormonów i regulowali je lekami jeśli czegoś było za mało lub za dużo-dobrali dawki leków.
W moim przypadku okazało się to zbawienne bo słabo wchłaniałam progesteron I dzięki kontroli dostałam dodatkowe dawki leków.Dodatkowo zrobili dodatkowe badania typu test uma na kurczliwość macicy i okazało że miałam nadkurczliwą,dostałam wlew leku w dniu transferu plus potem nospa forte 3x1 ,relanium i na trombofilie wrodzona bo wyszły mi mutacje biorę nadal Neoparin..
Nie żałuję żadnej złotówki wydanej u nich...
-
happilyeverafter wrote:Dzieki wielkie, porozmawiam z lekarzem jeszcze że chciałabym coś dołożyć żeby podwyższyć progesteron bo coś tego nie widzę 😔 Z hodowli mamy 4 blastki (3 z piątej doby w tym dwie 4.1.1. a 1 z szóstej doby).
My mieliśmy z 6 kd mrożonych ale był też problem z nasieniem uzyskaliśmy tylko 2 zarodki 3.2.2cxyli 3bb.
Więc to bardzo dobry wynik...
😀😀😀