X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam wam jeszcze, że wrzucę sikance.
    Miałam nie robić ale okazało się to silniejsze, najpierw to może ovitrelle było. Wrzucam, żebyscie zwróciły uwagę, że testy w tym samym dniu z tej samej próbki miały różne odcienie - ale jak już ściemniały w tym dniu 7 to poszłam kupić jeszcze inne firmy i mile zaskoczył mnie pink strumieniowy. Wiec jak będziecie sikac to nie przejmujcie się pojedynczym jaśniejszym odcieniem.
    Podaje linka- ostatnie 3 testy są z wczoraj wieczor więc nie wiem ile mogła wynosić beta ? 80-90 na oko ?
    Ahaz wszystkie były z moczu popołudniowego a nawet wieczornego.

https://zapodaj.net/plik-dPAvJHLX1f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 20:41

Virginia, SierpniowaJodła, WiosnyFanka, Cherry78, Nowa na forum, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Virginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Miałam nie robić ale okazało się to silniejsze, najpierw to może ovitrelle było. Wrzucam, żebyscie zwróciły uwagę, że testy w tym samym dniu z tej samej próbki miały różne odcienie - ale jak już ściemniały w tym dniu 7 to poszłam kupić jeszcze inne firmy i mile zaskoczył mnie pink strumieniowy. Wiec jak będziecie sikac to nie przejmujcie się pojedynczym jaśniejszym odcieniem.
    Podaje linka- ostatnie 3 testy są z wczoraj wieczor więc nie wiem ile mogła wynosić beta ? 80-90 na oko ?

Pieknie widac co raz wyzsza bete :) YUPI :)

monester lubi tę wiadomość

ona 42 lat.
    3 IVF 😥
    AZ - 01.09.20, 13dpt - beta 1815, 15dpt -beta 3873, 23dpt - mamy ❤️, 8.10.20 - 8 tyg ❤️, BOBO- Maj 2021 :)

Starania o BOBO nr 2
    FET - 21.07.23 😢
    II FET - 19.10.23, 6dpt- II kreski, 11dpt -beta 726, 13dpt -beta 2137, 27dpt - mamy ❤️, 27.11.23 - 8 tyg ❤️ Nifty i usg polowkowe ok :)
    BOBO 2 jest juz z nami - lipiec 2024 ❤️
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 5 października 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! sama dobre wieści!
    Każdy transfer to piękne bety!
    Niech ta passa trwa jak najdłużej ❤️

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

WOW Monester tak się cieszę, piękna beta 🚀🥳🚀💚 Ale miło popatrzeć na takie śliczne kreseczki na teście 😍 Wielkie kciuki za przyrosty 🍀🤞🍀🤞

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny i ja dołączam do testujących w najbliższym czasie. W poniedziałek mieliśmy transfer blastki 4.1.1. Dziś w 3 dpt zrobiłam krew: progesteron 10,7 (to chyba fatalnie? wydaje mi się że powinien być choćby od samych leków znacznie wyższy?), estradiol 100,7 (co on właściwie wskazuje po transferze?). W poniedziałek/wtorek mam robić krew i betę. Nie mam absolutnie żadnych objawów prócz wzdetego brzucha i chęci na siusiu ale to pewnie od leków. Biorę 3 x Utrogestan, 2 x Estrofem, 2 x Duphaston. Aha biorę też nospe forte 3 x dziennie i magne B6 duże dawki. Do kiedy brać nospe i magnez?
    Trzymam kciuki za nas wszystkie ❤️
    Happy trzymam kciuki🙂 Korzystalas ze swierzych komórek i swierzy transfer w bocianie ? Ile czasu czekałaś na dawczynie ?

happilyeverafter lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dziewczynki, byłam na becie dzisiaj po południu - 102 - 9dpt.

Ogromne gratulacje ❤️🥰😘

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 5 października 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Happy trzymam kciuki🙂 Korzystalas ze swierzych komórek i swierzy transfer w bocianie ? Ile czasu czekałaś na dawczynie ?

Dziękuję Ci bardzo ❤️ Tak korzystaliśmy że świeżych komórek, a transfer był na cyklu sztucznym. W razie pytań chętnie odpowiem, mi też Dziewczyny tutaj bardzo pomogły, a zwłaszcza Cherry której bardzo bardzo dziękuję 😘❤️

Cherry78 lubi tę wiadomość

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziękuję Ci bardzo ❤️ Tak korzystaliśmy że świeżych komórek, a transfer był na cyklu sztucznym. W razie pytań chętnie odpowiem, mi też Dziewczyny tutaj bardzo pomogły, a zwłaszcza Cherry której bardzo bardzo dziękuję 😘❤️
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek 🙂

happilyeverafter lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Brawo 🥳🥳🥳 jeszcze kciuki za przyrosty 🍀✊🍀✊🍀✊🍀

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Monester, ogromnie gratuluję! 🤩🥳
    Pisałam Ci już wcześniej, że mam dobre przeczucia co do tego transferu 😉☺️

age.png
  • Cherry78 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Znam statystyki tak, ale wiem też że różnie może być, cieszę się oczywiście, ale nie przyjmuje tego za pewnik. Teraz będę się cieszyć od badania do badania.
    Jak już po tej pozytywnie becie pokazałam mojej pani doktor wynik cytokin i ten atak na zarodek to mówi że jakby nie te efekty to jednak by dala prograf. A tu takie partyzanckie podejście na razie ma najlepsze efekty (partyzanckie bo przecież nic nie brałam, nie czekalismy na owulację, która już wiem że nastąpiła bo miałam USG teraz - wiec owulacja w piątek wieczorem a transfer we wtorek 😅 w tym szaleństwie jest metoda ;)

Gratuluję! 💖
    Piękne testy! Aż miło popatrzeć i łza się w oku kręci na samo wspomnienie tych emocji 🥰.
    Dobrze napisałaś, tez miałam takie poczucie, ze te transferyny cyklu naturalnym są takie trochę szalone 🤭.
    Robisz jeszcze testy czy kolejną betę? ✊🏻

Wiek 44l.
    Kriobank, długi protokół
    AMH 0.59
    FSH 8.6
    Kir AA

Transfer No 7
    Warszawa - Bocian

23.3.2021 ET 4aa 🥰
    Beta
    7dpt - 61,6
    9dpt - 140,6
    11dpt - 406,8
    15dpt - 3482
    24dpt - pięknie bijące ❤️
    7w1d - 1,02 cm maleństwa 🥰
    1.12 Tygrysek ❤️

22.11.2022FET 4aa
    7dpt beta 96.9
    13dpt beta 1632
    27dpt jest ❤️
    23.06.23 2.3 kg 🫶🏻
    16.07.2023 synek jest z nami ❤️

46l. 😅

event.png

Wysłany: 5 października 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek 🙂

Zaakceptowałam 😉

• monester Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry78 wrote:
    Gratuluję! 💖
    Piękne testy! Aż miło popatrzeć i łza się w oku kręci na samo wspomnienie tych emocji 🥰.
    Dobrze napisałaś, tez miałam takie poczucie, ze te transferyny cyklu naturalnym są takie trochę szalone 🤭.
    Robisz jeszcze testy czy kolejną betę? ✊🏻
    Beta w poniedziałek planowana. A z sikancem to kto wie 🤣 ale nie mam z dzisiaj to nie mam już puzzla jednego.

Virginia lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happilyeverafter- a jak Wam poszła hodowla? Bo chyba nie pisalas ?
    Co do proga - jest na tym minimum poziomie ale bym coś dołożyła, estrofemu też jeden więcej .
    Ja biorę nospe, scopolan j magnez 3 x dziennie bo bardzo mnie boli brzuch. I trzymam kciuki za Nas dziewczyny , niech ta jesień będzie dla nas dobra, bez wyjątku.

happilyeverafter, Nowa na forum, Virginia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 października 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Happilyeverafter- a jak Wam poszła hodowla? Bo chyba nie pisalas ?
    Co do proga - jest na tym minimum poziomie ale bym coś dołożyła, estrofemu też jeden więcej .
    Ja biorę nospe, scopolan j magnez 3 x dziennie bo bardzo mnie boli brzuch. I trzymam kciuki za Nas dziewczyny , niech ta jesień będzie dla nas dobra, bez wyjątku.

Dzieki wielkie, porozmawiam z lekarzem jeszcze że chciałabym coś dołożyć żeby podwyższyć progesteron bo coś tego nie widzę 😔 Z hodowli mamy 4 blastki (3 z piątej doby w tym dwie 4.1.1. a 1 z szóstej doby).

Elka198321, monester, Virginia lubią tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Ja też bocian i świeże komórki na sztucznym cyklu. A jakie miałaś wyniki estradiol i progesteron orzed transferem? Ja chyba dopiero w czwartek zbadam przy okazji mofrologii (accofil), chociaż przyznam że wtorek już mi mocno chodzi po głowie (najchętniej to poszlabym dziś....albo wcale, bo cholernie boję się wyniku)

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_Wawa0408 wrote:
    Hej! Dojrzewam do decyzji o in vitro z komórką dawczyni. Podejmuję ostatnią próbę na własnych, ale najbardziej prawdopodobną dla mnie opcją jest KD. Czy któraś z Was robiła in vitro w Novum, ale na komórkach z banku innych warszawskich klinik? Widziałam, ze Invicta oferuje transport komórek z własnego banku do innej kliniki- może ktoś z Was ma doświadczenia w tym temacie? Nie rozmawiałam na temat takich szczegółów z lekarzem, natomiast chciałabym szykować sobie grunt. W novum nie mają własnego banku- oferują z Hiszpanii albo adopcję od pacjentów, ale zwłaszcza drugą opcją nie jestem zainteresowana. Zależy mi na pociągnięciu procedury w tej klinice.
    Witaj,
    Ja robiłam na komórkach mrożonych z Invicta Warszawa I komórki miałam od dawczyni w Warszawie. 1 transfer udany,obecnie miesięc przed porodem.
    NOVUUM odradzam jest przereklamowane.
    Byłam w Invimed Warszawa I Novuum I Invicta.
    Z tych 3 wszystkich klinik najsłabiej wypadło Novuum. Uważam że jest przereklamowane,stawki jak za zboże, jak pokarzesz błędy to zamiatają wszystko pod dywan.
    Dodatkowo z mojego doświadczenia uważam że Invicta okazała się najbardziej rzetelna,zrobiła dodatkową diagnostykę i badania.Po transferze często były weryfikacje dzięki czemu sprawdzali poziom hormonów i regulowali je lekami jeśli czegoś było za mało lub za dużo-dobrali dawki leków.
    W moim przypadku okazało się to zbawienne bo słabo wchłaniałam progesteron I dzięki kontroli dostałam dodatkowe dawki leków.Dodatkowo zrobili dodatkowe badania typu test uma na kurczliwość macicy i okazało że miałam nadkurczliwą,dostałam wlew leku w dniu transferu plus potem nospa forte 3x1 ,relanium i na trombofilie wrodzona bo wyszły mi mutacje biorę nadal Neoparin..
    Nie żałuję żadnej złotówki wydanej u nich...

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Bomba gratutulacje!!!!😍😍😍😍😍😍Trzymam kciuki za przyrosty...Oj aż łezka mi snęła w oku....

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dzieki wielkie, porozmawiam z lekarzem jeszcze że chciałabym coś dołożyć żeby podwyższyć progesteron bo coś tego nie widzę 😔 Z hodowli mamy 4 blastki (3 z piątej doby w tym dwie 4.1.1. a 1 z szóstej doby).
    To bardzo dobry wynik...
    My mieliśmy z 6 kd mrożonych ale był też problem z nasieniem uzyskaliśmy tylko 2 zarodki 3.2.2cxyli 3bb.
    Więc to bardzo dobry wynik...
    😀😀😀

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ