In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguśka wrote:Ja w stresie przed wizytą teraz... Dobrze może, że z samego rańca jest...
OlaK88
No nieudany transfer nigdy nie jest prostą sprawą...
Zaczęłabym od immunologii jeśli nie była robiona...
Melduj się nam po wizycie koniecznie!
Czekamy na dobre wieści. -
Dzień dobry wszystkim😉
Machina ruszyła, jestem jeszcze na cyclo progynovie ale jak tylko skończę opakowanie to od następnego cyklu będę przyjmowała estrofem.
Wirusówki mam nadIeje, że wyjdą bez niespodzianek i nie będzie przeciwwskazań.
Mam pytanie do bardziej bardziej doświadczonych dziewczyn, czego mam się spodziewać będąc na estro?
Luusia, monester, Nowa na forum, Giosiek lubią tę wiadomość
1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
❤️12.03.2025❤️moje kochane dziecko pojawiło się na świecie i zmieniło wszystko -
Melduję, że byłam na usg po dipherelinie i jak to p. dr powiedziała "jestem wprowadzona w piękny stan menopauzy" czyli wszystko tak jak powinno być 🙂
Transfer między 6-8 grudnia 😍
Klaudersenn, Luusia, KateM, OlaK88, happilyeverafter, monester, Nefertiti89, Nowa na forum, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞

-
Mati W. wrote:Melduję, że byłam na usg po dipherelinie i jak to p. dr powiedziała "jestem wprowadzona w piękny stan menopauzy" czyli wszystko tak jak powinno być 🙂
Ale super! To są bardzo dobre wieści.
Zobacz jak to zleciało, dopiero co pisałaś że bierzesz pierwszt zastrzyk, a tu już można zacząć odliczać to transferu
-
Mati W. wrote:Melduję, że byłam na usg po dipherelinie i jak to p. dr powiedziała "jestem wprowadzona w piękny stan menopauzy" czyli wszystko tak jak powinno być 🙂
Wypadłam z forum na jakoś czas - widzę ze więcej z was jest na diphereline - co ma dać menopauza do transferu? Jakoś bardziej organizm się zrywa do działania?
1 stym - 1 oocyt (krio)
2 stym - 5 oocytów
1 ivf - 6zapł. -> 5blastek -> PGTA -4 zdrowe blastki
1 trans. +EG - beta 0
2 trans. +EG - 6 dpt - beta 6, stop
biopsja Endo - CD138 i NK - wynik ok
test ERA=145+/-3h
3 trans. (indywidualne okno +EG) -beta 0
bad. immuno: albo MLR 37,5%, cytotoksyczność ok, KiryAA
kariotypy oboje ok
4 trans. (5AA PGTA)
indywidualne okno +EG +Accofilu 5d przed, i Accofil sc. od 2dpt, 5d przed encorton, acard, 0dt neoparin, estro, progest -beta 0
3 stym - zero komórek
4 stym - 3 kom. krio
5 stym- 1 niedojrzała, 2 kom. dojrzałe
2 ivf - 5zarodkow, tylko 2❄️ 2x5AA w PGTA - oba chore 😭😭
6 stym - przerwana 1 pęcherzyk 😭
7 stym - 10pecherzykow, 4 kom.
3 ivf - 3 zarodki 5AA, w PGTA wszystkie chore
😭😭😭😭😭😭😭 -
Rajstopka wrote:Wypadłam z forum na jakoś czas - widzę ze więcej z was jest na diphereline - co ma dać menopauza do transferu? Jakoś bardziej organizm się zrywa do działania?
W moim przypadku tylko raz ruszyła beta ( miałam 6 transferów) właśnie po diphereline. Dlatego tym razem zamias jednego zastrzyku dostałam aż trzy.
Rajstopka lubi tę wiadomość
42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞

-
WiosnyFanka wrote:Ale super! To są bardzo dobre wieści.
Zobacz jak to zleciało, dopiero co pisałaś że bierzesz pierwszt zastrzyk, a tu już można zacząć odliczać to transferu
Jakos na szczęście zlecialo 🙂 Ale powiem wam, że ostatni zastrzyk dostałam taki " okrutny" , żebym go chyba zapamiętała 🙈 Źle mi sie wbiła, będę długo odczuwała ten zastrzyk.42 lat
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
17+6 - 233g chłopczyka 😍
Klinika Bocian
FETx 2 😞
FETx2 😞

-
Dziewczyny czy któraś z was interesowała się klinką we Lwowie?
Wczoraj natknęłam się na post o Parensie. Wczytywałam się, mają dobre wyniki i rozszerzone możliwości doboru dawstwa.
Mówią, że Lwów jest bezpieczny.
Mimo, że mamy już klinikę wybraną to nie skreślam innych.Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
Naturals
28 XI 2024 narodziny synka

-
WiosnyFanka wrote:Bardzo mi przykro.
Przyczyn niepowodzen może byc cale mnóstwo (nie wiemy jakie badania wykonywałaś do tej pory) - od ginekologicznych, poprzez endokrynologiczne po immunologiczne.
1. Transfery miałaś na cyklu sztucznym czy naturalnym? Jeśli na sztucznym to czy sprawdzałaś okno implantacyjne?
2. Czy wykluczałaś endometriozę u specjalisty?
3. Jakie endometrium miałaś do transferu i czy było trójlinijne?
4. Czy na początku cyklu transferowego (przed włączeniem leków) sprawdzałaś poziom progesteronu i estradiolu?
5. Czy badałaś Allo MLR i cross match?
6. Sprawdzałaś wymazy i biocenozę przed transferem?
Endometrium piękne 12 i trojlinijne.. transfer na cyklu naturalnym.
Progesteron w dni transferu 24, 3 dni po już 14 i tak zostało, pomimo tabletek i zastrzyków..
Nie robiłam wymazów przed transferem… hmm może dlatego że miałam jeszcze ważne te z procedury czerwcowej..
Nie mialam allo i cross match.. zrobię! Ale to robi się z Partnerem, czy to też ma sens jeżeli korzystamy z komórki dawczyni?
same pytania mam w głowie..
Kir aa,
Kariotyp ok
Histero ok
Era, Emma, Alice ok
Tnf alfa podwyższone
I pgt 10.2023, beta 0
II pgt 02.2024 ivig 🤞13tc -
Po nieudanych transferach to jest taka opcja protokołu down regulation. Chodzi o to, żeby maksymalnie odciąć przysadkę i swoje hormony płciowe - endometrium się złuszczy i wysuszy a wraz z tym jeśli istnieją jakieś mikropolipy czy ogniska adenomiozy. Również dla kobiet z endometrioza jest to zalecany protokół już pierwszego wyboru. Następnie wprowadza się estrofem żeby ta śluzówkę macicy odbudować w kontrolowanych warunkach - jak urosnie to planuje się transfer i włącza progesteron.Rajstopka wrote:Wypadłam z forum na jakoś czas - widzę ze więcej z was jest na diphereline - co ma dać menopauza do transferu? Jakoś bardziej organizm się zrywa do działania?
Rajstopka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Mnie tam nic nie było po estrofemie, wręcz przeciwnie, czułam się bardzo dobrze, żadnych skurczy macicy nie miałam żadnych boli jajników itd chcoiaz nie za każdym razem on zablokował owulację - ale wtedy miałam odwołany transfer.Nat91 wrote:Dzień dobry wszystkim😉
Machina ruszyła, jestem jeszcze na cyclo progynovie ale jak tylko skończę opakowanie to od następnego cyklu będę przyjmowała estrofem.
Wirusówki mam nadIeje, że wyjdą bez niespodzianek i nie będzie przeciwwskazań.
Mam pytanie do bardziej bardziej doświadczonych dziewczyn, czego mam się spodziewać będąc na estro? -
Hej. Niestety to może być tylko statystyka -ale co ja sprawdzałam ; wykluczony stan zapalny ? Endometrium trojlinijne? Nie masz żadnej choroby autoimmunologicznej? Badałas przeciwciała Ana?OlaK88 wrote:Cześć, we wtorek 31.10 miałam swój pierwszy w życiu transfer, w Reprofit- zdrowego przebadanego zarodka z kd. Obstawiona encortonem i acofilem oraz progesteronem i dodatkowo zastrzykami prolurex.
Beta 0. Załamka.
Co mogę jeszcze zrobić? Poprzednie dwie procedury bez blastocysty. Przebadana jestem i narazie wyszło mi „tylko” kir aa.
Proszę podpowiedzcie mi gdzie jeszcze mogę szukać pomocy:(
No i można próbować zmiany cyklu - z naturalnego na sztuczny lub odwrotnie . Ile macie jeszcze zarodków ? -
OlaK88 wrote:Endometrium piękne 12 i trojlinijne.. transfer na cyklu naturalnym.
Progesteron w dni transferu 24, 3 dni po już 14 i tak zostało, pomimo tabletek i zastrzyków..
Nie robiłam wymazów przed transferem… hmm może dlatego że miałam jeszcze ważne te z procedury czerwcowej..
Nie mialam allo i cross match.. zrobię! Ale to robi się z Partnerem, czy to też ma sens jeżeli korzystamy z komórki dawczyni?
same pytania mam w głowie..
Tak. Przy KD Allo MLR i cross match wykonujesz z partnerem. Zerowe Allo okazało się w moim przypadku głownym powodem wcześniejszych niepowodzeń. -
monester wrote:Klaudersen - opisuj jak poszło !
I Aguska - jak na USG ?
Stres był na najwyższym poziomie ale przetrwałam. Ogólnie to był nasz najsilniejszy zarodek także pozostałe 3 są w gorszej jakości:( I czekają do 5-6doby.
Transfer odbył się szybko i bez problemu. Ale jakoś mam mieszane uczucia tak jakoś wszystko szybko się zadziało. I ten progresteron w poniedziałek przecież miałam 0.24 od poniedziałku włączyłam progresteron ale czy tak szybko urósł? a dziś mi nie badali mam w piątek zbadać.
-
No właśnie jak to jest z ta owulacja? Ja biorę estrofem 3x dziennie ale okazało się ze rośnie pęcherzyk, dr powiedział ze jeśli będzie owulacja nie przeszkadza to do transferu tylko żeby robić testy owulacyjne i wiedzieć którego dnia ona nastąpi. Trochę się zdziwiłam ze owulacja na cyklu sztucznym nie wyklucza transferu 🤷♀️monester wrote:Mnie tam nic nie było po estrofemie, wręcz przeciwnie, czułam się bardzo dobrze, żadnych skurczy macicy nie miałam żadnych boli jajników itd chcoiaz nie za każdym razem on zablokował owulację - ale wtedy miałam odwołany transfer.
-
Ale to był pierwszy w życiu transfer- to niekoniecznie miało po czym już allo urosnąć moim zdaniem ?WiosnyFanka wrote:Tak. Przy KD Allo MLR i cross match wykonujesz z partnerem. Zerowe Allo okazało się w moim przypadku głownym powodem wcześniejszych niepowodzeń.
Bo widzisz Wiosny fanka, ja allo miałam super a też ch. wychodziło 🤔 w każdym razie ja badałam allo tylko jeden raz i dr S. Uznał, że to było z naturalsow. -
Nie wyklucza o ile nie pekna pęcherzyki wtedy kiedy nie trzeba. Ogólnie to ja też miałam inny naturalny bo nie czekałam na owulację - lekarz do którego chodziłam był zwolennikiem hodujemy Endo - badamy hormony- nie czekamy na owulację tylko włączamy progesteron i takie postępowanie było spójne dla polskiej kliniki i czeskiej. Na sztucznym też o ile progesteron jest mniej niż 1 przed włączeniem progesteronu to nie wyklucza transferu ten rosnący pęcherzyk . No chyba że coś z Endo nietak. Czyli ogólnie powinnaś teraz chodzić do kliniki co momentu aż urosnie ładnie Endo, jak jest ładne badasz progesteron, jak jest mniej niż 1 to zaczynasz progesteron i czekasz na transfer 5 dni. O czekaniu na owulację na sztucznym typowo nie słyszałam, ale lekarze różne mają praktyki.gonia729 wrote:No właśnie jak to jest z ta owulacja? Ja biorę estrofem 3x dziennie ale okazało się ze rośnie pęcherzyk, dr powiedział ze jeśli będzie owulacja nie przeszkadza to do transferu tylko żeby robić testy owulacyjne i wiedzieć którego dnia ona nastąpi. Trochę się zdziwiłam ze owulacja na cyklu sztucznym nie wyklucza transferu 🤷♀️