In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:Czyli teraz tryb - bez noża nie podchodz 🤔😅🤣?
Hahaha może tak być 🙈🤣42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Klaudersenn wrote:Stres był na najwyższym poziomie ale przetrwałam. Ogólnie to był nasz najsilniejszy zarodek także pozostałe 3 są w gorszej jakości:( I czekają do 5-6doby.
Transfer odbył się szybko i bez problemu. Ale jakoś mam mieszane uczucia tak jakoś wszystko szybko się zadziało. I ten progresteron w poniedziałek przecież miałam 0.24 od poniedziałku włączyłam progresteron ale czy tak szybko urósł? a dziś mi nie badali mam w piątek zbadać. -
monester wrote:Nie wyklucza o ile nie pekna pęcherzyki wtedy kiedy nie trzeba. Ogólnie to ja też miałam inny naturalny bo nie czekałam na owulację - lekarz do którego chodziłam był zwolennikiem hodujemy Endo - badamy hormony- nie czekamy na owulację tylko włączamy progesteron i takie postępowanie było spójne dla polskiej kliniki i czeskiej. Na sztucznym też o ile progesteron jest mniej niż 1 przed włączeniem progesteronu to nie wyklucza transferu ten rosnący pęcherzyk . No chyba że coś z Endo nietak. Czyli ogólnie powinnaś teraz chodzić do kliniki co momentu aż urosnie ładnie Endo, jak jest ładne badasz progesteron, jak jest mniej niż 1 to zaczynasz progesteron i czekasz na transfer 5 dni. O czekaniu na owulację na sztucznym typowo nie słyszałam, ale lekarze różne mają praktyki.
-
monester wrote:Ale to był pierwszy w życiu transfer- to niekoniecznie miało po czym już allo urosnąć moim zdaniem ?
Bo widzisz Wiosny fanka, ja allo miałam super a też ch. wychodziło 🤔 w każdym razie ja badałam allo tylko jeden raz i dr S. Uznał, że to było z naturalsow.
Jak wcześniej nie było transferów zarodków w stadium blastocysty to faktycznie Allo ma prawo być na poziomie 0%. Pod warunkiem oczywiście, że wcześniej nie było choćby ciąż biochemicznych. U mnie po 4 transferach blastocyst i po szczepieniach limfocytami Allo wciąz wskazywało okrąglutkie zero. Już wtedy wiedziałam, że to właśnie jest nasz problem.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
gonia729 wrote:No właśnie jak to jest z ta owulacja? Ja biorę estrofem 3x dziennie ale okazało się ze rośnie pęcherzyk, dr powiedział ze jeśli będzie owulacja nie przeszkadza to do transferu tylko żeby robić testy owulacyjne i wiedzieć którego dnia ona nastąpi. Trochę się zdziwiłam ze owulacja na cyklu sztucznym nie wyklucza transferu 🤷♀️
U mnie na cyklu sztucznym gdy pojawił się pęcherzyk (15mm) to Reprofit odwołał transfer.
Dodam tylko, że endometrium i progesteron były bardzo okej. Endometrium trójlinijne 9mm i progesteron <1.
Także pewnie to zależy od lekarza. Do transferu w Czechach przygotowywał mnie lekarz w PL w klinice niepłodności i jak konsultowałam z nim tą sprawę to powiedział, że u nich pęcherzyk nie dyskwalifikuje transferu. Także w PL transfer by się odbył.Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
WiosnyFanka wrote:Jak wcześniej nie było transferów zarodków w stadium blastocysty to faktycznie Allo ma prawo być na poziomie 0%. Pod warunkiem oczywiście, że wcześniej nie było choćby ciąż biochemicznych. U mnie po 4 transferach blastocyst i po szczepieniach limfocytami Allo wciąz wskazywało okrąglutkie zero. Już wtedy wiedziałam, że to właśnie jest nasz problem.
W ogóle może otworzymy jakąś klinikę 🤣 dobrze nam idzie -
Meldunek po dzisiejszym usg: ok.1,6cm , serduszko 180 uderzen/min. Wszystko ok, tylko ciśnienie za dużo i muszę kontrolować. Ale to może ze stresu, ostatnie godziny przed wizytą w mojej głowie dzieje się coś strasznego 🤪. Muszę wyluzować, pojęcia nie mam jak, ale muszę.
monester, WiosnyFanka, Saimi, Mati W., Elka198321, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Meldunek po dzisiejszym usg: ok.1,6cm , serduszko 180 uderzen/min. Wszystko ok, tylko ciśnienie za dużo i muszę kontrolować. Ale to może ze stresu, ostatnie godziny przed wizytą w mojej głowie dzieje się coś strasznego 🤪. Muszę wyluzować, pojęcia nie mam jak, ale muszę.
A mnie nikt nie mierzył fhr:/ -
monester wrote:Dokładnie. Czyli teraz powinna odczekać kilka tygodni i dopiero zrobić allo mlr - bodajże 8-10 tygodni to było ? Kojarzysz ?
W ogóle może otworzymy jakąś klinikę 🤣 dobrze nam idzie
Tak, minimum 6 tygodni trzeba odczekac. A najlepiej jak mówisz 8-10.
Z tą kliniką to niezły pomysł. Pojawiłaby się nowa jakość na rynkuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 22:26
Starania od 2019.
-
Nio to jestem Szczepanek 3550gram, 57cm,10 punktów...
Oto ja:
https://zapodaj.net/plik-H83aRM2DC4
https://zapodaj.net/plik-CmvHKOY7Jq
https://zapodaj.net/plik-Nk98JSnLql
Pozdrawiam
Szczepanekmonester, Saimi, Mati W., gonia729, WiosnyFanka, Nowa na forum, Giosiek, Luusia, Cherry78, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Ja już kiedyś pisałam, że to forum to jak konsylium specjalistów, lekarze powinni tu zaglądać. Ale taka prawda, że większość z nas w temacie od lat, każda z innej części kraju z nawet świata, więc doświadczenie ogromne. Zbiorową habilitację mamy na pewno 😉
Atika, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Meldunek po dzisiejszym usg: ok.1,6cm , serduszko 180 uderzen/min. Wszystko ok, tylko ciśnienie za dużo i muszę kontrolować. Ale to może ze stresu, ostatnie godziny przed wizytą w mojej głowie dzieje się coś strasznego 🤪. Muszę wyluzować, pojęcia nie mam jak, ale muszę.
Ciotki radują się ogromnie! Yupi!
Może spraw sobie ciśnieniomierz i kontroluj w domu. Jak podnosić się będzie tylko przed wizytą to nie ma się czym martwić. Akurat ja jestem wielką zwolenniczką kontrolowania ciśnienia w ciąży.Nowa na forum, Elka198321 lubią tę wiadomość
Starania od 2019.
-
monester wrote:Mnie tam nic nie było po estrofemie, wręcz przeciwnie, czułam się bardzo dobrze, żadnych skurczy macicy nie miałam żadnych boli jajników itd chcoiaz nie za każdym razem on zablokował owulację - ale wtedy miałam odwołany transfer.
Kurde ja jak czytam Twoje odpowiedzi to czuję się jakbym nic nie wiedziała i zdaję się tylko na lekarza. Niby czytam i wiem po co mi dają leki ale czarna magia mnie otacza. Może to dlatego, że to pierwsza próba, nie wiem🫣1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
WiosnyFanka wrote:Ciotki radują się ogromnie! Yupi!
Może spraw sobie ciśnieniomierz i kontroluj w domu. Jak podnosić się będzie tylko przed wizytą to nie ma się czym martwić. Akurat ja jestem wielką zwolenniczką kontrolowania ciśnienia w ciąży.WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Nat91 wrote:Kurde ja jak czytam Twoje odpowiedzi to czuję się jakbym nic nie wiedziała i zdaję się tylko na lekarza. Niby czytam i wiem po co mi dają leki ale czarna magia mnie otacza. Może to dlatego, że to pierwsza próba, nie wiem🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 22:11
-
Nowa na forum wrote:Nie, nie tylko Ty😁. Monester jest tu wielką skarbnicą wiedzy. Wie o sprawach, o których i ja nie mam pojęcia.
Super, że nie jestem sama😅 ale serio dziewczyny ja jak dobrnę do transferu to może się ciut podciągnę bo jak narazie to ja ze strachu nie pamiętam połowy wizyty😕1991
✖️stwierdzone przedwczesne wygaśnięcie funkcji jajników
✖️AMH 0,01
🏥 Artemida Olsztyn
🔹️11.23 rozpoczęcie przygotowań do pierwszego transferu
🔹️4.12.23 pierwszy transfer z kd ❌️
🏥 Invicta Warszawa
▫️28.05.2024 pierwsza wizyta
CIĄŻA NATURALNA TUŻ PRZED DRUGIM IN VITRO
🔸️4.12.2024 25+1 tc -
gonia729 wrote:Zrobiłam dziś test owulacyjny i jest druga dość mocna kreska a mnie boli brzuch jak na owu, progesteron miał być włączony w poniedziałek, a po owulacji to raczej będę miała proga wysokiego. No kurcze nic nie działa na mnie ten estrofem
-
Nowa na forum wrote:Nie, nie tylko Ty😁. Monester jest tu wielką skarbnicą wiedzy. Wie o sprawach, o których i ja nie mam pojęcia.
Nat91, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Nio to jestem Szczepanek 3550gram, 57cm,10 punktów...
Oto ja:
https://zapodaj.net/plik-H83aRM2DC4
https://zapodaj.net/plik-CmvHKOY7Jq
https://zapodaj.net/plik-Nk98JSnLql
Pozdrawiam
Szczepanek
Ale suuuper! Gratulacje! Witaj Maluszku na świecie!
A Ty Elka jak się czujesz? Jak pierwsze wrażenia?Starania od 2019.