In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefertiti89 wrote:No ja też właśnie nie wiem dlaczego tak długo każą czekać. Przeglądałam różne grupy i faktycznie zdarzało się, bardzo rzadko ale jednak, że beta startowała później niż ten 6, 7 dzień. Dlatego zrobię w poniedziałek, ewentualnie jutro w szpitalu. I wtedy powtórka w poniedziałek. Miałam ładna blastke, byłam dobrze przygotowana.. ehh statystyka 🙄
Czy warto badać coś jeszcze przed kolejnym transferem? Immunologicznie jestem przebadana, miałam leki od immunologa. Histeroskopie miałam we wrześniu. Wszystko było ok.
Oczywiście się nie poddajemy, bo czeka na nas jeszcze 5 śnieżynek ❤️ -
monester wrote:To jak już jesteś z obstawa to bym podeszła od razu. Może to nie ten zarodek po prostu.
I chyba tak bym chciała. Spróbować od razu. Trzeba moze po prostu trafić na ten dobry zarodek 🙂Trinity_Nea lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:I chyba tak bym chciała. Spróbować od razu. Trzeba moze po prostu trafić na ten dobry zarodek 🙂
Podchodz od razu, tak najlepiej. Nie ma co tracic czasu tym bardziej ze jezeli bralas diphereline to jestes w miare wyciszona. Oczywiscie jezeli masz sily i kase na kolejne proby. Taka okrutna statystyka, tym bardziej ze zarodki nie sa badane to nikt nie wie co tu nie zagralo. -
WiosnyFanka wrote:Oknem implantacyjnym się nie martw.
Konsultowałam to najpierw z firmą Igenomix w Hiszpanii, która wykonuje test ERA. Odpowiedzieli, że aby wynik był miarodajny to trzeba przyjmować te same dawki wszystkich leków również do transferu.
W drugiej kolejności konsultowałam to z bardzo dobrym lekarzem w Polsce i z lekarzem prowadzącym w Czechach. Oboje zgodnie przyznali, że to nie jest prawda i że liczy się tylko czas przyjęcia pierwszej dawki progesteronu do wyliczenia okna. Bez względu na to jakie dawki proga przyjmujesz.
Zaufałam tym drugim (przyjmowałam do transfery zupełnie inne leki i ich dawki niż do testu ERA) i transfer się udał. Miałam co prawda przebadany zarodek i immunoglobuliny, ale gdybym z nimi nie trafiła w okno implantacyjne to transfer moim zdaniem niekoniecznie by się udał.
Także nic się nie martw. Trzymaj się tylko dokładnej godziny pierwszej dawki progestronu. -
Nefertiti89 wrote:No ja też właśnie nie wiem dlaczego tak długo każą czekać. Przeglądałam różne grupy i faktycznie zdarzało się, bardzo rzadko ale jednak, że beta startowała później niż ten 6, 7 dzień. Dlatego zrobię w poniedziałek, ewentualnie jutro w szpitalu. I wtedy powtórka w poniedziałek. Miałam ładna blastke, byłam dobrze przygotowana.. ehh statystyka 🙄
Czy warto badać coś jeszcze przed kolejnym transferem? Immunologicznie jestem przebadana, miałam leki od immunologa. Histeroskopie miałam we wrześniu. Wszystko było ok.
Oczywiście się nie poddajemy, bo czeka na nas jeszcze 5 śnieżynek ❤️
Jeżeli masz możliwość to podejdź odrazu. Poprostu statystyka, najważniejsze że masz jeszcze zarodki. U mnie najpierw był biochem potem nawet beta nie drgnęła i dopiero 3 zarodek " odpalił". W moim przypadku brakowało leków, a Ty byłaś dobrze obstawiona więc trzeba próbować kolejny raz 💚💚💚Trinity_Nea lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:Jeżeli masz możliwość to podejdź odrazu. Poprostu statystyka, najważniejsze że masz jeszcze zarodki. U mnie najpierw był biochem potem nawet beta nie drgnęła i dopiero 3 zarodek " odpalił". W moim przypadku brakowało leków, a Ty byłaś dobrze obstawiona więc trzeba próbować kolejny raz 💚💚💚
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Hej, beta w 6dpt na poziomie 1.8 nie daje już żadnych nadziei na udany transfer? 😥 To była 5 dniowa blastocystaOna i On '84
2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
11.2017 II poronienie 9tc
02.2019 III poronienie 8tc
09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
❌02.2025 adenomioza-antybiotyki,Diphereline->AZ -
mi.nu wrote:Hej, beta w 6dpt na poziomie 1.8 nie daje już żadnych nadziei na udany transfer? 😥 To była 5 dniowa blastocysta
Moim zdaniem za wcześnie. Powtórz w 10 dpt.
Koleżanka miała niska i za wcześnie zrobiła też już załamki a się okazało że wszystko zaskoczyło. Ja robiłam sikany dopiero w 8dpt.monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Ja przyjmuję i estrofem i prolutex i nie mam twardego wzdetego brzucha. Ale ja brałam relanium, nospe, magnez, scopolan, pije nagietek itp. Może to coś jeszcze innego u Ciebie ? Obstawiałabym raczej progesteron za tego typu dolegliwości. Kiedy testujesz, w poniedziałek? Może zróbcie jakiś wypad w weekend żeby oczyścić głowę? 😉
Zamierzamy iść w sobotę do kinatestuje się w niedziele- 10dpt chociaż lekarz kazał w 14 dpt...
Ale szczerze? Ponoć matki czują jak są w ciąży. Instynktownie. A ja nic kompletnie. Także wątpliwa nadzieja ze coś z tego będzieI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Nefertiti89 wrote:A Ty jak się masz? 🙂
Nefretiti89 ja tez zgadzam się z dziewczynami, ze próbowałabym od razu. Nie daleko jak wczoraj, oglądałam film na temat in vitro z kd i dlaczego się nie udaje. Lekarz oraz położona powiedzieli tak: aż 40% to po prostu los. Są babki które miały podawane piekne blastocysty, albo zarodki 8A i dupa. Zostały im jakieś marne słabsze zarodki i na nich zachodziły- LOS. Kolejna sprawa na 2 miejscu- TEN odpowiedni zarodek. Który będzie odpowiedni? To losowanie lotto. I dopiero 3 miejsce (najmniej procent) to coś nie tak u samej biorczyni.
Tak wiec, uważam ze powinnaś podejść od razu, tym bardziej ze jesteś przebadana wzdłuż i wszerz.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Swoboda wrote:Dziewczyny do kiedy miałyście bóle i dyskomfort w dole brzucha do którego tygodnia. Mnie cały czas ciągnie raz z lewej raz z prawej najbardziej z prawej. Czasem czuję taki palący ból może bardziej dyskomfort niż ból.
Gdzies do 14tc czulam rozne bole w tym okresowe. Od ok 17tc mialam juz lekkie skurcze i stawianie macicy. U mnie cala ciaze cos dokuczalo. -
Mysza123 wrote:Podchodz od razu, tak najlepiej. Nie ma co tracic czasu tym bardziej ze jezeli bralas diphereline to jestes w miare wyciszona. Oczywiscie jezeli masz sily i kase na kolejne proby. Taka okrutna statystyka, tym bardziej ze zarodki nie sa badane to nikt nie wie co tu nie zagralo.Mati W. wrote:Jeżeli masz możliwość to podejdź odrazu. Poprostu statystyka, najważniejsze że masz jeszcze zarodki. U mnie najpierw był biochem potem nawet beta nie drgnęła i dopiero 3 zarodek " odpalił". W moim przypadku brakowało leków, a Ty byłaś dobrze obstawiona więc trzeba próbować kolejny raz 💚💚💚
Macie rację dziewczyny, trzeba iść za ciosem. Skoro leki miałam, byłam przygotowana, to może po prostu nie ten zarodek. Nie są badane, wiec nigdy niewiadomo czy genetycznie był w porządku.
Pieniądze mamy odłożone, więc na razie chociaż o to się nie martwię. I może faktycznie jestem jeszcze w miarę wyciszona? Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, to dużo znaczy 😘
mi.nu wrote:Hej, beta w 6dpt na poziomie 1.8 nie daje już żadnych nadziei na udany transfer? 😥 To była 5 dniowa blastocysta
Może wychwycilas sam początek i stąd taka niska wartość? Powtorz 8 dpt.
Claudia Ferrari wrote:Nefretiti89 ja tez zgadzam się z dziewczynami, ze próbowałabym od razu. Nie daleko jak wczoraj, oglądałam film na temat in vitro z kd i dlaczego się nie udaje. Lekarz oraz położona powiedzieli tak: aż 40% to po prostu los. Są babki które miały podawane piekne blastocysty, albo zarodki 8A i dupa. Zostały im jakieś marne słabsze zarodki i na nich zachodziły- LOS. Kolejna sprawa na 2 miejscu- TEN odpowiedni zarodek. Który będzie odpowiedni? To losowanie lotto. I dopiero 3 miejsce (najmniej procent) to coś nie tak u samej biorczyni.
Tak wiec, uważam ze powinnaś podejść od razu, tym bardziej ze jesteś przebadana wzdłuż i wszerz.
Klasa zarodka to tylko ocena embriologa. Czasami najlepsze się nie przyjmują. To jest jak loteria. Jednym uda się od razu, inni muszą próbować więcej razy 🤷♀️ Ja się trochę obawiam, że moja endometrioza może mieszać, ale widzę, że Mysza też ma i się udało, więc może i na mnie przyjdzie pora ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2024, 14:56
happilyeverafter, mi.nu, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Nefertiti89 wrote:Robiłam sikacza. Biel, zero cienia. Chyba nie idę na betę. I tak musiałabym powtórzyć, bo nie odstawie leków tak szybko. Poczekam na spokojnie do poniedziałku. Będę mieć już pewność...
Kochana przytulam Cię mocno 😔 Zrób mimo wszystko betę w poniedziałek. Mi w 1 ciąży testy ledwo widoczne wychodziły bardzo późno, zresztą betę w 9 dpt miałam ledwie 53. A nóż dopiero ruszy.
A jeżeli faktycznie potwierdzi się najgorsze to macie Kochana tyle mrozaczkow że my tutaj to pomarzyć możemy tylko o tym 😊 Na pewno któryś z nich to ten Wasz jedyny upragniony który da Wam nieopisane szczęście 🥰Trinity_Nea lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Nefertiti89 wrote:Klasa zarodka to tylko ocena embriologa. Czasami najlepsze się nie przyjmują. To jest jak loteria. Jednym uda się od razu, inni muszą próbować więcej razy 🤷♀️ Ja się trochę obawiam, że moja endometrioza może mieszać, ale widzę, że Mysza też ma i się udało, więc może i na mnie przyjdzie pora ❤️
Choruje już 10 lat.
Teraz podchodziłam z podejrzeniem wodniaka, z torbielami na prawym niedziałającym już jajniku.
Nie zniechęcaj się ! Myślę, że warto iść za ciosem.
Odnośnie moich dolegliwości, ogólnie już 23 tydzień. Cały czas mam dolegliwości. Podejrzewam, że też dają w kość zrosty pooperacyjne. Może gdzieś w jelitach, a to jedna czy druga strona.
Ale jedno jest pewne. Prawdopodobnie mam też problem z kręgosłupem od endometriozy. I tu akurat ciąża mi służy. Aż tak nie cierpię 😃[/url]
-
Ja bym powtórzyła za 2 dni, kciuki ✊mi.nu lubi tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
monester wrote:Własnej najgorsze w tyn wszystkim jest to że nie do końca wiadomo czemu pyklo teraz a nie pyklo wcześniej. Może u ciebie to diphereline a może zdrowy zarodek ? A może obstawa lekow. A u mnie tak samo - czy to po prostu zmiana na cykl naturalny? Leki miałam w każdej procedurze takie same.
Dlatego trzeba próbować z kolejnym zarodkiem i jak można coś zmienić albo dodać leki to działać.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
happilyeverafter wrote:Ja bym powtórzyła za 2 dni, kciuki ✊Ona i On '84
2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
11.2017 II poronienie 9tc
02.2019 III poronienie 8tc
09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków
01.2025 KD, 6 komórek, brak zarodków
❌02.2025 adenomioza-antybiotyki,Diphereline->AZ