In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
mi.nu wrote:Claudia gratulacje. Chociaż u Ciebie zaświeciło dziś słońce ☀️
Ja też dziś byłam na becie 9dpt i beta 1 😭 💔 To była 5 dniowa blastka. W środę wizyta w klinice... Mamy jeszcze 2❄️ ale na dziś nie mam siły dalej próbować. To był 3 transfer
Bardzo mi przykro 😔 Wiem że żadne słowa nie ukoją w tym momencie żalu ale przekonasz się że zaświeci dla Was słońce, szybciej niż myślisz ❤️ Powodzenia przy dalszej walce ✊🍀Trinity_Nea, Nowa na forum, mi.nu lubią tę wiadomość
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
mi.nu wrote:Claudia gratulacje. Chociaż u Ciebie zaświeciło dziś słońce ☀️
Ja też dziś byłam na becie 9dpt i beta 1 😭 💔 To była 5 dniowa blastka. W środę wizyta w klinice... Mamy jeszcze 2❄️ ale na dziś nie mam siły dalej próbować. To był 3 transfer
Dziewczyny już wszystko pięknie napisały.
Trzymaj się 😘mi.nu lubi tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Saimi wrote:Minu bardzo mi przykro, przytulam.
Powiem Wam, że stres to zawsze będzie, ja dziś panikuje bo wczoraj mała wieczorem kopała jak najęta a dziś nie odzywa się wcale praktycznie.. Ehh
One czasem lubią tak postresować mamusie... 😉
Oddychaj głęboko. Prawdopodobnie tymi szaleństwami się zmęczyła i odsypia (jak po imprezie 😉). Też tak miałam z Moją (i też się denerwowałam 🤦♀️)Saimi, Nowa na forum, happilyeverafter lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Odnośnie kopania i niekopania: u mnie przestaje kopać jak przyłożę dłoń do brzucha, bo sprawdzam, czy to wyczuwalne tylko od środka czy również od zewnątrz. W czwartek i piątek miałam luźne dresy i było "aktywnie". W weekend ubrałam przylegające legginsy i bardzo mało kopania było. Dziś luźne dresy i od razu większa aktywność... może o to chodzi? Bo już nie wiem.... chyba, że po prostu w weekendy odpoczywa 😄
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Claudia- w szoku jestem ze faktycznie nic nie ma, pinki sa dosc slabe, faktycznie, bo nie wylapuja malej bety ale tu jest beta wysoka wiec smialo powinny cos pokazac ! Pierwszy raz widze taka sytuacje a testow widzialam i w zyciu zrobilam multum 🤣 na facelle rano bedziesz miec na bank piekna kreske bo przy takich wartosciach on juz sie ladnie wybarwi i ucieszysz wzrok 😄
-
Dziewczyny serio to jest k^*]#wa hit....
facelle zrobiony dziś rano z 1 moczu- moczony w kubeczku 15 sek.
Przecież to niemożliwe.... już zaczynam myśleć ze może w labo się pomylili? 🙈
Czytałam w necie z jakich powodów testy mogą wychodzić negatywne. I były tylko 3 przyczyny: zepsuty test- niemożliwe żeby 4 były zepsute.
Zbyt rozcieńczony mocz od sporego nawadniania się - ja piłam i pije nadal bardzo mało.
Zbyt niska beta w organizmie ze jeszcze test nie wykryje- ja mam wysoką.
na dowód tym razem wysyłam zdjęcia. 🙈 Cienia nie ma.
https://ibb.co/mNhdxfc
https://ibb.co/98GhzgNI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny serio to jest k^*]#wa hit....
facelle zrobiony dziś rano z 1 moczu- moczony w kubeczku 15 sek.
Przecież to niemożliwe.... już zaczynam myśleć ze może w labo się pomylili? 🙈
Czytałam w necie z jakich powodów testy mogą wychodzić negatywne. I były tylko 3 przyczyny: zepsuty test- niemożliwe żeby 4 były zepsute.
Zbyt rozcieńczony mocz od sporego nawadniania się - ja piłam i pije nadal bardzo mało.
Zbyt niska beta w organizmie ze jeszcze test nie wykryje- ja mam wysoką.
na dowód tym razem wysyłam zdjęcia. 🙈 Cienia nie ma.
https://ibb.co/mNhdxfc
https://ibb.co/98GhzgN -
Claudia- kurcze mega dziwna sytuacja. Przeciez dzisiaj masz bete z 200 albo z 250, moze i wiecej wiec tam powinna byc krecha jak byk. Az specjalnie odkopalam w moich fotach ten test co dzis robilas. To jest akurat z poprzedniej ciazy, biochemicznej ktora stracilam ale tak wygladal przy becie na poziomie ok 30. 30.... A Ty masz setki to kreska jest bordowa przy takim wyniku 🙈 bo tez takie mam ale paskowe.
https://zapodaj.net/plik-SCVP9EkrNS
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 08:44
-
monester wrote:No to jest hit. Nie pozostaje nic innego tylko czekać na wyniki krwi z jutra. Chociaż ja bym chyba nie wytrzymała i poszła dzisiaj jeszcze raz. Literatura medyczna opisuje kilka przypadków jeszcze, gdy bhcg z moczu nie będzie wykryta przez domowe testy ale wydaje mi się, że dotyczy to późniejszych etapów ciąży - bo tam wspominają o becie ponad 5 tysięcy. A w którym laboratorium robiłaś ? Ale nie no nie wierzę w pomyłkę laboratorium w tą stronę .
W diagnostyce.
Raczej tam zawsze dobrze wychodziło wszystko jeśli chodzi o inne wyniki z krwi. Zawsze tam robię.
Tez nie umiem tego wytłumaczyć 🙈.
A są inne przyczyny niż ciąża, podwyższonej bety i wtedy nie wychodziłaby w moczu?I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:W diagnostyce.
Raczej tam zawsze dobrze wychodziło wszystko jeśli chodzi o inne wyniki z krwi. Zawsze tam robię.
Tez nie umiem tego wytłumaczyć 🙈.
A są inne przyczyny niż ciąża, podwyższonej bety i wtedy nie wychodziłaby w moczu?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9699690/ -
monester wrote:Były takie przypadki w medycynie
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9699690/
Tam jest napisane coś o ciąży zaśniadowej. Nawet nie wiedziałam ze coś takiego jest....I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Tam jest napisane coś o ciąży zaśniadowej. Nawet nie wiedziałam ze coś takiego jest....
Zasniadowa to ciezka sprawa ale przy niej jest beta zazwyczaj mega mega wysoka, bardzo duzy progesteron i testy tez wychodza pozytywne bo kiedys sie wczytywalam w temat.
Mysle ze masz mocz popsuty po prostu 🤣🤣🤣Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Claudia Ferrari wrote:Tam jest napisane coś o ciąży zaśniadowej. Nawet nie wiedziałam ze coś takiego jest....
-
monester wrote:Albo cały Rossman ma zepsute testy / wadliwa partia albo je przemrozili w tirze, bo wieźli jak było -20. Na to musi być logiczne wyjaśnienie.
Tez tak mysle ze może coś z testami.... chociaż kupowałam w dwóch różnych rossmanach tez celowo 🙈I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Tak idz kup w aptece doz test, nord test albo bobo w zoltym opakowaniu one tez sa mega czule. W sumie przy takiej becie to juz kazdy cos pokaze, nawet zarys kreski wiec jaki nie wezmiesz to bedzie ok. I nie ma znaczenia czy pierwszy mocz czy nie. Ja bym sikala na potege na te testy bo mozesz byc ciekawym przypadkiem medycznym 🤣😄