X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Nie miałaś nawdt lekkiego plamienia ? Albo bólu czy tkliwości piersi?
    Nie miałam nic, oprócz tego że czułam że nie zbiera się nawet na miesiączkę.

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejny antybiotyk, mam nadzieję że tym razem odpuści 😔
    Jedna z dwóch bakterii w pęcherzu została niestety na dłużej.

event.png[/url]
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ja w sumie nie biorę jednego leku ze wszystkich wypisanych, czyli tego Łańcut intima? Może to głupio zabrzmi, ale on jest dopochwowy, żeby nie wyleciał to mogę brać tylko na noc bo i tak już leżę rano 15-20 min z progesteronem. A wieczorem, tez aplikuje proga już jak się kładę do snu,'żeby nie wyleciał. To nie mam czasu po prostu na jeszcze jedna tabletkę.....a na raz się nie ładuje.
    A Wy bierzecie dopochwowo coś na osłonę przed infekcja?

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Obydwie robimy 8.03 🙈 chociaż wcześniejszy sikaniec kusi, wiadomo. Ale po tych moich ostatnich perypetiach....
    Wiesz, gdybyś nie robiła sikanych to byśmy wierzyły w jakiegoś dziwnego biochema... A tak przynajmniej wiemy, że to był błąd laboratorium. Dlatego ja uważam że sikanie jako jeszcze jedna weryfikacja są ważne. No albo beta w dwóch laboratoriach - do czasu Twojego przypadku to nigdy bym nikomu tak nie zaleciła, ale jak widać wszędzie pracują ludzie i Ci ludzie moga być zmęczeni, chorzy itd i się mylić.

Wysłany: 2 marca 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wiesz, gdybyś nie robiła sikanych to byśmy wierzyły w jakiegoś dziwnego biochema... A tak przynajmniej wiemy, że to był błąd laboratorium. Dlatego ja uważam że sikanie jako jeszcze jedna weryfikacja są ważne. No albo beta w dwóch laboratoriach - do czasu Twojego przypadku to nigdy bym nikomu tak nie zaleciła, ale jak widać wszędzie pracują ludzie i Ci ludzie moga być zmęczeni, chorzy itd i się mylić.
    Aaa to ja Wam zapomniałam hit powiedzieć.... pare dni temu zadzwonilam (dostałam nr od pani laboratorium) do jakby szefa oddziału diagnostyki tej w której było robione moje badanie. I wyobraźcie sobie, ku mojemu zdziwieniu, facet się zapierał rękoma i nogami ze to nie błąd żaden ze to niemożliwe, ze musiała być ciąża biochemiczna, a po prostu 2 ginekologów, położna z invimedu i lek. Rodzinny są w błędzie 😂 powiedziałam spokojnie Panu "wie Pan co, widzę ze rozmowa dalsza nie ma sensu, bo nie potrafi Pan jak prawdziwy mężczyzna przyjąć na klatę ze ktoś z Pana pracowników popełnił po prostu błąd. Także wielka szkoda, bo w takim razie patrząc na pana myślenie, to błąd taki pewnie się powtórzy w przyszłości. Do widzenia" i tyle było z rozmowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 11:37

monester, Frankfurterka, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Aaa to ja Wam zapomniałam hit powiedzieć.... pare dni temu zadzwonilam (dostałam nr od pani laboratorium) do jakby szefa oddziału diagnostyki tej w której było robione moje badanie. I wyobraźcie sobie, ku mojemu zdziwieniu, facet się zapierał rękoma i nogami ze to nie błąd żaden ze to niemożliwe, ze musiała być ciąża biochemiczna, a po prostu 2 ginekologów, położna z invimedu i lek. Rodzinny są w błędzie 😂 powiedziałam spokojnie Panu "wie Pan co, widzę ze rozmowa dalsza nie ma sensu, bo nie potrafi Pan jak prawdziwy mężczyzna przyjąć na klatę ze ktoś z Pana pracowników popełnił po prostu błąd. Także wielka szkoda, bo w takim razie patrząc na pana myślenie, to błąd taki pewnie się powtórzy w przyszłości. Do widzenia" i tyle było z rozmowy :)
    Bardzo dobrze powiedziałaś. Ale naprawdę tak się zapierać... W ogóle powinien powiedzieć, że na przykład nie ma jak tego zweryfikować ponownie, bo zutylizowali próbkę krwi ,ale w ramach rekompensaty zaprasza ponownie na badanie do nich już bez opłat. Wiesz my mamy w województwie taka sieć laboratorium i jak mi oznaczali betę (a w laboratorium myśleli najwidoczniej, że musi przyrastać idealnie dwukrotnie co 2 dni ) to ilekroć im wychodzil niższy wynik to badali krew ponownie. Na większości badań - tej biochemicznej też i teraz też na tym późniejszym etapie mam adnotacje, że wynik oznaczony dwukrotnie. Więc widać jak to dużo zależy od laboratorium.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z was miała mdłości? U mnie nadal nic a to już niby 7 tydzień.
    Do wizyty 7 dni i wariuje 🙈

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️

Wysłany: 2 marca 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Nie każdy ma mdłości i nie każdy wymiotuje. :)

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

Ja nie mam żadnych mdłości, a to już 7w4d. Ja bardziej po piersiach czuję i parcie na pęcherz (od samego początku tak mam). Ja wizytę mam aż 20 marca, o Panie to Ty masz bardzo szybko. Może i ja wybiorę się wcześniej bo jednak nerwy nie dają spać 😅
    Claudia co do plamienia implementacyjnego to przy pierwszej ciąży miałam a przy tej nic, nie ma reguły.
    Tylko dobre myśli dziewczyny i wiara że się uda. Dbajcie o siebie ❤️

2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚‍♂️🩰
    2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
    2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸

The true miracle is having faith no matter what✨🍀
    ...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:

U mnie jest już II trymestr i żadnych mdłości ani 🤢🤮🤢🤮 nie było 😉
    Oczywiście przez to że się dobrze czułam miałam stresa że coś jest nie tak.
    Pociesze cię że ja mam do wizyty 3tygodnie także 7 dni zleci szybko 💚

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzcie mi ze zadna w Was mdlosci nie chce. Mnie meczyly tak straszliwie ze tylko chudlam, nie moglam jesc, spac, wychodzic z domu. Kazdy zapach mnie meczyl, w koncu trafilam do szpitala bo juz krwia zaczelam wymiotowac taki mialam zoladek i gardlo zjechane. Przezylam 17- tygodniowy koszmar, tony lekow i byly momenty ze po prostu wpadalam w panike ze zaraz od tego umre.

Brak mdlosci i wymiotow to jedynie powod do radosci.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Ja nie mialam wcale ;)

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2024, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Uwierzcie mi ze zadna w Was mdlosci nie chce. Mnie meczyly tak straszliwie ze tylko chudlam, nie moglam jesc, spac, wychodzic z domu. Kazdy zapach mnie meczyl, w koncu trafilam do szpitala bo juz krwia zaczelam wymiotowac taki mialam zoladek i gardlo zjechane. Przezylam 17- tygodniowy koszmar, tony lekow i byly momenty ze po prostu wpadalam w panike ze zaraz od tego umre.

Brak mdlosci i wymiotow to jedynie powod do radosci.

To nie to że mnie ciągnie go tego - po prostu brak jakichkolwiek objawów wzbudza dodatkowy stres, a wiemy wszystkie że i tak jest ogromny. A u mnie ani mdłości, ani piersi ani nic...

Happily - ja mam dopiero wizytę żeby potwierdzić czy jest serduszko. Następna pewnie będzie tak jak twoja 😃

happilyeverafter lubi tę wiadomość

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️

Wysłany: 2 marca 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    To nie to że mnie ciągnie go tego - po prostu brak jakichkolwiek objawów wzbudza dodatkowy stres, a wiemy wszystkie że i tak jest ogromny. A u mnie ani mdłości, ani piersi ani nic...

Happily - ja mam dopiero wizytę żeby potwierdzić czy jest serduszko. Następna pewnie będzie tak jak twoja 😃

Kciuki mocne zatem za wizytę ✊🍀❤️💗🙏🏻

...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣

Wysłany: 2 marca 2024, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy zrobić test sikany skoro 8.03 beta?

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 2 marca 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę raz jeszcze, jakie witaminy ciążowe polecacie? Ja byłam na pregna start i dha a chyba lekarka mówiła mi o pregna plus. Macie coś sprawdzonego co ma wszystkie niezbędne rzeczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 17:25

• monester Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    To kiedy zrobić test sikany skoro 8.03 beta?
    7 dpt facelle musi coś pokazać jeśli beta będzie dodatnia. Więc tak naprawdę to tylko zależy od Ciebie. Ja jestem szalona i nie lubię żyć złudnymi nadziejami więc sikalam za każdym razem od 5 dpt.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happilyeverafter wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie mi proszę raz jeszcze, jakie witaminy ciążowe polecacie? Ja byłam na pregna start i dha a chyba lekarka mówiła mi o pregna plus. Macie coś sprawdzonego co ma wszystkie niezbędne rzeczy?
    Nie czuje się kompetentna żeby powiedzieć, że jeden preparat jest lepszy niż drugi. Ja biorę formeds złożony, wejdź sobie najlepiej poczytać skład, do tego osobno choline oraz osobno kwasy omega - ja biorę takie jakie kiedyś mi Emilia polecila- od tej firmy z Kriobanku i dietetyka Ostaszewskiego.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze testowalam od 5dpt facelle, pokazywala sie lekka kreska. 7dpt juz musi sie cos pokazac, to sa wrazliwe testy i pokaza jak ciaza jest. Osobiscie lubilam wiedziec wczesniej a nie sie ludzic i zyc w niewiedzy. Chcialam tez w razie co wylapac biochema bo to przydatne do dalszej diagnostyki. Gdybym za 1 razem nie zrobila wczesnie testu, tylko w czasie gdy chciala klinika to nawet bym nie wiedziala ze cos ruszylo.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia - U mnie brak mdłości i jakichkolwiek dolegliwości ciążowych. Piersi minimalnie się zwiększyły, ale raczej tkliwe i bolące nie były. Latałam tylko często siusiu i miałam bóle miesiączkowe.

Happili - ja stosowałam prenatal uno, teraz prenatal duo. Plus witd3, magnez, b12 i kwas foliowy dodatkowo.
    Wiem, że dużo dziewczyn poleca właśnie pregne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 18:30

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ