In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiecie ze ja w sumie nie biorę jednego leku ze wszystkich wypisanych, czyli tego Łańcut intima? Może to głupio zabrzmi, ale on jest dopochwowy, żeby nie wyleciał to mogę brać tylko na noc bo i tak już leżę rano 15-20 min z progesteronem. A wieczorem, tez aplikuje proga już jak się kładę do snu,'żeby nie wyleciał. To nie mam czasu po prostu na jeszcze jedna tabletkę.....a na raz się nie ładuje.
A Wy bierzecie dopochwowo coś na osłonę przed infekcja?I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Obydwie robimy 8.03 🙈 chociaż wcześniejszy sikaniec kusi, wiadomo. Ale po tych moich ostatnich perypetiach....
-
monester wrote:Wiesz, gdybyś nie robiła sikanych to byśmy wierzyły w jakiegoś dziwnego biochema... A tak przynajmniej wiemy, że to był błąd laboratorium. Dlatego ja uważam że sikanie jako jeszcze jedna weryfikacja są ważne. No albo beta w dwóch laboratoriach - do czasu Twojego przypadku to nigdy bym nikomu tak nie zaleciła, ale jak widać wszędzie pracują ludzie i Ci ludzie moga być zmęczeni, chorzy itd i się mylić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 11:37
monester, Frankfurterka, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Aaa to ja Wam zapomniałam hit powiedzieć.... pare dni temu zadzwonilam (dostałam nr od pani laboratorium) do jakby szefa oddziału diagnostyki tej w której było robione moje badanie. I wyobraźcie sobie, ku mojemu zdziwieniu, facet się zapierał rękoma i nogami ze to nie błąd żaden ze to niemożliwe, ze musiała być ciąża biochemiczna, a po prostu 2 ginekologów, położna z invimedu i lek. Rodzinny są w błędzie 😂 powiedziałam spokojnie Panu "wie Pan co, widzę ze rozmowa dalsza nie ma sensu, bo nie potrafi Pan jak prawdziwy mężczyzna przyjąć na klatę ze ktoś z Pana pracowników popełnił po prostu błąd. Także wielka szkoda, bo w takim razie patrząc na pana myślenie, to błąd taki pewnie się powtórzy w przyszłości. Do widzenia" i tyle było z rozmowy
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny która z was miała mdłości? U mnie nadal nic a to już niby 7 tydzień.
Do wizyty 7 dni i wariuje 🙈On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny która z was miała mdłości? U mnie nadal nic a to już niby 7 tydzień.
Do wizyty 7 dni i wariuje 🙈
Nie każdy ma mdłości i nie każdy wymiotuje.I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny która z was miała mdłości? U mnie nadal nic a to już niby 7 tydzień.
Ja nie mam żadnych mdłości, a to już 7w4d. Ja bardziej po piersiach czuję i parcie na pęcherz (od samego początku tak mam). Ja wizytę mam aż 20 marca, o Panie to Ty masz bardzo szybko. Może i ja wybiorę się wcześniej bo jednak nerwy nie dają spać 😅
Claudia co do plamienia implementacyjnego to przy pierwszej ciąży miałam a przy tej nic, nie ma reguły.
Tylko dobre myśli dziewczyny i wiara że się uda. Dbajcie o siebie ❤️2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
2024 kolejny Cud 💙 synek 🦁⚽
2025 marzenia o trzecim dziecku 🤍🧸
The true miracle is having faith no matter what✨🍀
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
U mnie jest już II trymestr i żadnych mdłości ani 🤢🤮🤢🤮 nie było 😉
Oczywiście przez to że się dobrze czułam miałam stresa że coś jest nie tak.
Pociesze cię że ja mam do wizyty 3tygodnie także 7 dni zleci szybko 💚42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Uwierzcie mi ze zadna w Was mdlosci nie chce. Mnie meczyly tak straszliwie ze tylko chudlam, nie moglam jesc, spac, wychodzic z domu. Kazdy zapach mnie meczyl, w koncu trafilam do szpitala bo juz krwia zaczelam wymiotowac taki mialam zoladek i gardlo zjechane. Przezylam 17- tygodniowy koszmar, tony lekow i byly momenty ze po prostu wpadalam w panike ze zaraz od tego umre.
Brak mdlosci i wymiotow to jedynie powod do radosci. -
Mysza123 wrote:Uwierzcie mi ze zadna w Was mdlosci nie chce. Mnie meczyly tak straszliwie ze tylko chudlam, nie moglam jesc, spac, wychodzic z domu. Kazdy zapach mnie meczyl, w koncu trafilam do szpitala bo juz krwia zaczelam wymiotowac taki mialam zoladek i gardlo zjechane. Przezylam 17- tygodniowy koszmar, tony lekow i byly momenty ze po prostu wpadalam w panike ze zaraz od tego umre.
Brak mdlosci i wymiotow to jedynie powod do radosci.
To nie to że mnie ciągnie go tego - po prostu brak jakichkolwiek objawów wzbudza dodatkowy stres, a wiemy wszystkie że i tak jest ogromny. A u mnie ani mdłości, ani piersi ani nic...
Happily - ja mam dopiero wizytę żeby potwierdzić czy jest serduszko. Następna pewnie będzie tak jak twoja 😃happilyeverafter lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:To nie to że mnie ciągnie go tego - po prostu brak jakichkolwiek objawów wzbudza dodatkowy stres, a wiemy wszystkie że i tak jest ogromny. A u mnie ani mdłości, ani piersi ani nic...
Happily - ja mam dopiero wizytę żeby potwierdzić czy jest serduszko. Następna pewnie będzie tak jak twoja 😃
Kciuki mocne zatem za wizytę ✊🍀❤️💗🙏🏻2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
...and one day it will all disapear. all to soon. and to your surprise you will miss it, profoundly...👣 -
Dziewczyny przypomnijcie mi proszę raz jeszcze, jakie witaminy ciążowe polecacie? Ja byłam na pregna start i dha a chyba lekarka mówiła mi o pregna plus. Macie coś sprawdzonego co ma wszystkie niezbędne rzeczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 17:25
2020 nasz Cud, nasze Życie 💕 córeczka 🧚♂️🩰
Claudia Ferrari wrote:To kiedy zrobić test sikany skoro 8.03 beta?
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
happilyeverafter wrote:Dziewczyny przypomnijcie mi proszę raz jeszcze, jakie witaminy ciążowe polecacie? Ja byłam na pregna start i dha a chyba lekarka mówiła mi o pregna plus. Macie coś sprawdzonego co ma wszystkie niezbędne rzeczy?
happilyeverafter lubi tę wiadomość
-
Ja zawsze testowalam od 5dpt facelle, pokazywala sie lekka kreska. 7dpt juz musi sie cos pokazac, to sa wrazliwe testy i pokaza jak ciaza jest. Osobiscie lubilam wiedziec wczesniej a nie sie ludzic i zyc w niewiedzy. Chcialam tez w razie co wylapac biochema bo to przydatne do dalszej diagnostyki. Gdybym za 1 razem nie zrobila wczesnie testu, tylko w czasie gdy chciala klinika to nawet bym nie wiedziala ze cos ruszylo.
-
Claudia - U mnie brak mdłości i jakichkolwiek dolegliwości ciążowych. Piersi minimalnie się zwiększyły, ale raczej tkliwe i bolące nie były. Latałam tylko często siusiu i miałam bóle miesiączkowe.
Happili - ja stosowałam prenatal uno, teraz prenatal duo. Plus witd3, magnez, b12 i kwas foliowy dodatkowo.
Wiem, że dużo dziewczyn poleca właśnie pregne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2024, 18:30
happilyeverafter lubi tę wiadomość