In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
monester wrote:A ja uważam, że pierwszego transferu u Claudii w ogóle nie możemy liczyć, bo nie wiemy nawet czy ten 3 dniowiec się rozwijał dalej. Tak naprawdę teraz jest próbą nr 1. A skoro pojedynczy transfer to 30 % średnio skuteczności to przy niezbadanych zarodkach o immunologii można mówić dopiero po zamknięciu statystyki. To jest naprawde margines.
Serio transfer jeden dobrej blastocysty to tylko 30% szans?🙈I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Statystycznie procent wydaje się niewielki. Trzeba jednak pamiętać, że oznacza to tyle, że może się udać zarówno za pierwszym, drugim jak i -entym razem.
Wracając do immunologii, wiem że jedynie jakiś procent nieudanych procedur to problem z immu, ale porównując koszt ivf z kd do kosztu podstawkowych badań i ewentualnych leków, to jednak po 2 czy max 3 transferze, uważam że trzeba to sprawdzic. Ja żałuję że nie zrobiłam badań po pierwszym nieudanym transferze. Kolejny krok to badanie zarodków, chciałam zrobić już teraz, ale i dr i moj m byli przeciwni, więc odpuściłam. Ale jeśliby teraz nie wyszło i zdecydowalibyśmy o kolejnej procedurze, to bym się uparła przy badaniu.
Nikt nie wie, czy dawczyni, ogólnie mówiąc, dba o zdrowie, zwłaszcza w czasie stymulacji, ale też przed nią. Wiemy, że jakość komórek nie pojawia się nagle. I mimo, że często kobiety "zaniedbane" też zachodzą w ciążę, to jednak nie wszystkie.
Claudia Ferrari lubi tę wiadomość
-
Nowa na forum wrote:Statystycznie procent wydaje się niewielki. Trzeba jednak pamiętać, że oznacza to tyle, że może się udać zarówno za pierwszym, drugim jak i -entym razem.
Wracając do immunologii, wiem że jedynie jakiś procent nieudanych procedur to problem z immu, ale porównując koszt ivf z kd do kosztu podstawkowych badań i ewentualnych leków, to jednak po 2 czy max 3 transferze, uważam że trzeba to sprawdzic. Ja żałuję że nie zrobiłam badań po pierwszym nieudanym transferze. Kolejny krok to badanie zarodków, chciałam zrobić już teraz, ale i dr i moj m byli przeciwni, więc odpuściłam. Ale jeśliby teraz nie wyszło i zdecydowalibyśmy o kolejnej procedurze, to bym się uparła przy badaniu.
Nikt nie wie, czy dawczyni, ogólnie mówiąc, dba o zdrowie, zwłaszcza w czasie stymulacji, ale też przed nią. Wiemy, że jakość komórek nie pojawia się nagle. I mimo, że często kobiety "zaniedbane" też zachodzą w ciążę, to jednak nie wszystkie.
Kochana a jaki miałaś blastke z udanym dzidziusiem?I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Kochana a jaki miałaś blastke z udanym dzidziusiem?
-
Nowa na forum wrote:4aa, to był w sumie czwarty transfer, a pierwszy z drugiej procedury. Pierwszy transfer z pierwszej procedury też był z blastką 4aa. I wtedy mieliśmy 3 blastki z sześciu komórek, a teraz też 3 ale z dziesięciu komórek. Teraz zrobiliśmy dopłatę do wszystkich komórek dawczyni. Nie wiem czy to ma znaczenie.
To miałaś podany najlepszej klasy zarodek...
Ja miałam podany ten średni, a zostały mi des jeszcze gorsze ale tez w miarę dobre.....
Jezu dziewczyny jakie mam dziś zawroty głowy(( nie wiem czy przez leki już czy przez pogode
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:To miałaś podany najlepszej klasy zarodek...
Ja miałam podany ten średni, a zostały mi des jeszcze gorsze ale tez w miarę dobre.....
Jezu dziewczyny jakie mam dziś zawroty głowy(( nie wiem czy przez leki już czy przez pogode
Jeszcze masz jedną opcję 😃 Przez ciążę 🤰🤞🍀🤞Nowa na forum, Frankfurterka lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:Jeszcze masz jedną opcję 😃 Przez ciążę 🤰🤞🍀🤞
Hehehe No tego faktycznie pod uwagę nie wzięłam 🙈😅👍😂Mati W., Nowa na forum lubią tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Jeszcze mnie dziś boli brzuch i plecy jak na miesiaczke 😰😰😰
Czy w ogole będąc na lekach na sztucznym cyklu ( jeśli zapłodnienia się nie uzyska) może przyjść miesiaczka????Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 11:21
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Jeszcze mnie dziś boli brzuch i plecy jak na miesiaczke 😰😰😰
Czy w ogole będąc na lekach na sztucznym cyklu ( jeśli zapłodnienia się nie uzyska) może przyjść miesiaczka????
Podobno może tak się zdarzyć. Ale np. u mnie miesiączka przychodziła dopiero po odstawieniu leków.
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Claudia Ferrari wrote:Jeszcze mnie dziś boli brzuch i plecy jak na miesiaczke 😰😰😰
Czy w ogole będąc na lekach na sztucznym cyklu ( jeśli zapłodnienia się nie uzyska) może przyjść miesiaczka????Claudia Ferrari, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Czy w ogole będąc na lekach na sztucznym cyklu ( jeśli zapłodnienia się nie uzyska) może przyjść miesiaczka????
ja dostałam miesiaczke podczas brania porgesterou (bez estrofemu) w jednym z pierwszych transferów. Teraz na IVF Marzec czytałm z dziewczyna miała tez po estrofemie.Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
No wlasnie, bo tak się wystraszyłam tego bólu brzucha i lędźwi. Identyczny jak podczas spodziewanej miesiączki
((
Frankfurterka lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Wiele razy juz o tym tu pisalam- od ok 2/3dpt mialam silne bole brzucha i plecow jak na okres. Momentami bardzo silne. Chodzilam w podpasce bo mialam wrazenie ze zaraz sie poleje.
-
Mysza123 wrote:Wiele razy juz o tym tu pisalam- od ok 2/3dpt mialam silne bole brzucha i plecow jak na okres. Momentami bardzo silne. Chodzilam w podpasce bo mialam wrazenie ze zaraz sie poleje.
Ale to był dobry znak? Czy to nieudany był transfer?I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Frankfurterka wrote:ja dostałam miesiaczke podczas brania porgesterou (bez estrofemu) w jednym z pierwszych transferów. Teraz na IVF Marzec czytałm z dziewczyna miała tez po estrofemie.
-
Claudia Ferrari wrote:Kiełbaska miała transfer dzień przede mną, to już w 6dpt robiła bete??? (Dziś)
Wydaje mi się że Frandurterka ma dziś 17dpt 3 dniowcaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 15:55
monester, Frankfurterka lubią tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️