In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
SierpniowaJodła wrote:Claudia - postaraj się zaplanować jakoś te dwa dni żeby minęło nieco szybciej - jeśli trzeba i dasz radę to nawet je prześpij (snu nigdy dość)
A jak już będziesz po wizycie w poniedziałek i wszystko będzie (A będzie 🤞🏻) dobrze to czekamy Twój szeroki uśmiech ulgi!!
Jodełka Ty pisalas ze miałaś tez krwiaka niewielkiego prawda ? To jest to odklejenie kosmowki? Czy to jest co innego? Bo mi tylko gin wytłumaczył ze lekko się odkleilo jajoI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Frankfurterka- dobrze, że to za Tobą.
Nie chcę, żeby to źle zabrzmiało, ale jajowód przy kd Ci niepotrzebny- piszę, żebyś się nie przejmowała gdyby jednak wyszło, że "coś " (mi przy zabiegu na jamie brzusznej 'drasnęli' jajowód, wyszło przy badaniu drożności wiele lat później...)
SierpniowaJodła- super 🥰
Claudia- skorzystaj z terapeuty, bo wykończysz siebie i to maleństwo...
Pęcherzyk żółtkowy (żółciowy jest w wątrobie...) może powinien być widoczny, może musi, może jeszcze nie. Tak czy inaczej:
1. Tak jak piszą Dziewczyny- to się zmienia z godziny na godzinę, o dniach nie wspominając
2. Nie masz na to żadnego wpływu. Ale na stres i płynące z niego NEGATYWY na ciążę masz...
Ada- moja Mała raz była do przodu, raz do tyłu. Lekarz mówił, że do tygodnia to wszystko ok. Popieram poprzedniczki- to takie maleństwo, że łatwo o 'drgnięcie palca' i już pomiar inny
WiosnyFanka, Frankfurterka lubią tę wiadomość
"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
(...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"
starania od 2017
niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
AMH 0,5
FSH 13-15
IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
stymulacje 10/11/12.2021
FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
12dpt-1032
16dpt-6703
19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
34dpt (8tc)- jest ❤️
10tc- wszystko ok ❤️
13tc- prenatalne, jest ok ❤️
14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖 -
Trinity_Nea wrote:Frankfurterka- dobrze, że to za Tobą.
Nie chcę, żeby to źle zabrzmiało, ale jajowód przy kd Ci niepotrzebny- piszę, żebyś się nie przejmowała gdyby jednak wyszło, że "coś " (mi przy zabiegu na jamie brzusznej 'drasnęli' jajowód, wyszło przy badaniu drożności wiele lat później...)
SierpniowaJodła- super 🥰
Claudia- skorzystaj z terapeuty, bo wykończysz siebie i to maleństwo...
Pęcherzyk żółtkowy (żółciowy jest w wątrobie...) może powinien być widoczny, może musi, może jeszcze nie. Tak czy inaczej:
1. Tak jak piszą Dziewczyny- to się zmienia z godziny na godzinę, o dniach nie wspominając
2. Nie masz na to żadnego wpływu. Ale na stres i płynące z niego NEGATYWY na ciążę masz...
Ada- moja Mała raz była do przodu, raz do tyłu. Lekarz mówił, że do tygodnia to wszystko ok. Popieram poprzedniczki- to takie maleństwo, że łatwo o 'drgnięcie palca' i już pomiar inny
Pisałam wcześniej ze "zoltkowy" ale z uporem maniaka słownik w tel zmienia mi na żółciowy 😝🤓Trinity_Nea lubi tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Jodełka Ty pisalas ze miałaś tez krwiaka niewielkiego prawda ? To jest to odklejenie kosmowki? Czy to jest co innego? Bo mi tylko gin wytłumaczył ze lekko się odkleilo jajo
Jodełka - jak sposób bandażowania z PO - made my day ❤️
Tak - miałam odklejenie, zaznaczył mi to w usg i w opisie (odklejenie jaja od ścianki macicy) ale nawet po jego minie widziałam że totalnie się tym nie przejął i mówił że to normalne i żeby się tym nie przejmować wcale. Tak jak pisałam - mówił że może ten "krwiaczek" wypłynąć w postaci brunatnej krwi więc żebym nie panikowała. Ostatecznie nic nie wypłynęło tylko sam się wchlonal i na następną wizytę już go nie było. Mogło pomoc to że akurat byłam chora więc miałam 7 dni L4 i leżałam plackiem w łóżku 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 23:35
Claudia Ferrari lubi tę wiadomość
On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
Witam wszystkich. Zdecydowalismy sie na adopcje komorki, by nie tracic czasu. Znalazl sie dla nas termin i wszystko potoczylo sie tak szybko. Szybko znalezli dawczynie.Ma 30 lat i jest z udowodnioną plodnoscia,jest juz z jej komorek potomstwo.Czy 30 lat to nie jest za duzo jak na dawczynie?Czy sprawdzi sie przy slabym nasieniu?
Frankfurterka, Saimi lubią tę wiadomość
-
Tigra wrote:Witam wszystkich. Zdecydowalismy sie na adopcje komorki, by nie tracic czasu. Znalazl sie dla nas termin i wszystko potoczylo sie tak szybko. Szybko znalezli dawczynie.Ma 30 lat i jest z udowodnioną plodnoscia,jest juz z jej komorek potomstwo.Czy 30 lat to nie jest za duzo jak na dawczynie?Czy sprawdzi sie przy slabym nasieniu?
WiosnyFanka, Tigra, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
monester wrote:Cześć! Sam wiek przeszkodą nie jest, 30 to nie 35, które jest takim granicznym wiekiem;) a skoro płodność udowodniona to tym lepiej. Co do słabego nasienia - to tu już robota embriologa, komórki na to wpływu nie mają. W której klinice podchodzicie i jaki pakiet wybraliście? Świeże czy mrożone ?
W Reprofit bo odezwali sie najszybciej i zaraz termin sie jakis zwolnił wiec było prawie z dnia na dzien. Transfer ma byc swiezy i podobno dawczyni ma podobny cykl do mojeg,wiec nie bedzie problemu ze synchronizacja i moze wszystko byc juz w kwietniu. Mam okropny zawrot glowy,to dzieje sie tak szybko.WiosnyFanka, Frankfurterka, monester, Saimi, Mati W., OlaK88, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie
czy badanie genetyczne zarodków można zrobić jeżeli są to już zamrożone blastocysty?
I czy badanie takie daje nam odpowiedz tez co do
błędów w podziale komórek i aberracji chromosomowych? Żałuje ze od razu nie przepadałam genetyki zarodków..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 13:22
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Tigra wrote:W Reprofit bo odezwali sie najszybciej i zaraz termin sie jakis zwolnił wiec było prawie z dnia na dzien. Transfer ma byc swiezy i podobno dawczyni ma podobny cykl do mojeg,wiec nie bedzie problemu ze synchronizacja i moze wszystko byc juz w kwietniu. Mam okropny zawrot glowy,to dzieje sie tak szybko.
Super, że tak szybko udało Ci się dostać termin i dobrać dawczynię. Jak decyzja zapadła to teraz trzeba iść za ciosem. Dawczyni lat 30 z potwierdzoną płodności i świeże komórki to moim zdaniem bardzo dobry prognostyk. To teraz czekamy na wieści po punkcji dawczyni i wyniki hodowli. Powodzenia!Tigra lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
I jeszcze jedno pytanie, czy warto bym zrobiła bete? Czytałam wątki ze dziewczyny które miałby podejrzenie pustego jaja, między wizytami usg miały zleconą bete 2x, co 48h. Bo niby nieprawidłowo by przyrastala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 13:35
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Tigra wrote:W Reprofit bo odezwali sie najszybciej i zaraz termin sie jakis zwolnił wiec było prawie z dnia na dzien. Transfer ma byc swiezy i podobno dawczyni ma podobny cykl do mojeg,wiec nie bedzie problemu ze synchronizacja i moze wszystko byc juz w kwietniu. Mam okropny zawrot glowy,to dzieje sie tak szybko.
WiosnyFanka, Tigra lubią tę wiadomość
-
Claudia Ferrari wrote:I jeszcze jedno pytanie, czy warto bym zrobiła bete? Czytałam wątki ze dziewczyny które miałby podejrzenie pustego jaja, między wizytami usg miały zleconą bete 2x, co 48h. Bo niby nieprawidłowo by przyrastala.
WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Claudia to już tylko chwila do wizyty. Czekaj spokojnie i nie analizuj i nie szukaj dodatkowych info. Stres bardzo szkodzi. Proponuję relanium na stałe
będzie dobrze a jak nie to i tak już teraz wpływu na to żadnego nie masz. Ciesz się weekendem
wyrzuć tel i kompa na jeden dzień chociaż. I wdech wydech wdech wydech.
Wszystkie tu mocno kciuki trzymamy za Ciebie!
Tigra witaj w naszym niewielkim groniecudownie, że tak szybko zadziałaliście. Wiek dawczyni nie zawsze się sprawdza. Masz potwierdzona płodność, 30 lat to mało. Moja była sporo starsza ale też z potwierdzona płodności i samymi zdrowymi urodzeniami
Trzymam mocno kciuki!
Buziaki dla wszystkich i cudownego weekendu ❤️
WiosnyFanka, Tigra, Frankfurterka, happilyeverafter, Trinity_Nea, Nowa na forum lubią tę wiadomość
-
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny mam pytanie
czy badanie genetyczne zarodków można zrobić jeżeli są to już zamrożone blastocysty?
I czy badanie takie daje nam odpowiedz tez co do
błędów w podziale komórek i aberracji chromosomowych? Żałuje ze od razu nie przepadałam genetyki zarodków..
Teoretycznie jest to możliwe, w praktyce średnio. Klinika w PL w naszym przypadku nie wyraziła na to zgody. Zerknij na IG na konto Instaembriolog, wydaje mi się że Pani Aneta prowadząca konto wrzucała jakiś czas temu wpis na ten temat.
Badanie PGT-A ro badanie oceniające odchylenia w ilości chromosomów pozwalające na identyfikację aneuploidii.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
monester wrote:To jesteś w dobrych rękach jak to reprofit ! I masz gwarancję blastocyst. Tylko tak zetknęłam na inne Twoje wpisy, wrzucałas tam wyniki krzywej cukrowej- byłaś u diabetologa ? Bo to wygląda na cukrzycę, a z kolei ona nieunormowana przyczyniać się może do braku implantacji, wad rozwojowych, poronień itd. także dobrze by było, żebyś tą sprawę ogarnęła przed transferem. No i poziom cukru to chroniczny stan zapalny w organizmie.
Tak,byłam juz u lekarza.Mam merformine1500,dostałam wytyczne co do diety,glikometr.Obecnie jestem na iczyszczającej glodowce i cukier 84. Czytałam o dobroci glodowki leczniczej na "wyzerowanie"organizmu.Zobaczymy czy będzie efekt.Nastepna wizyta za tydzień. -
A No to Ok
nie wiedziałam, wiec wolałam Was spytać.
mi już smutek i stres minął. To co miałam się wypłakać i wystrzeliwać, to było w czwartek.
Dziękuje bardzo Wam z odpowiedzi.I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:A No to Ok
nie wiedziałam, wiec wolałam Was spytać.
mi już smutek i stres minął. To co miałam się wypłakać i wystrzeliwać, to było w czwartek.
Dziękuje bardzo Wam z odpowiedzi.
Kicia może zrób sobie te przerwę od Forum do poniedziałku? Taki detoks staraniowywrzuć Netfluksa jakąś kawę na mieście z niedzieciatymi? 😃
Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.
5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
KD: 02.2024
VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2 -
Tigra wrote:Tak,byłam juz u lekarza.Mam merformine1500,dostałam wytyczne co do diety,glikometr.Obecnie jestem na iczyszczającej glodowce i cukier 84. Czytałam o dobroci glodowki leczniczej na "wyzerowanie"organizmu.Zobaczymy czy będzie efekt.Nastepna wizyta za tydzień.