X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • marcowa2023 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ktoś korzystał z komórek dawstwa w klinice Invimed ? Chciałabym poznać szczegóły jak to przeszliście ile to trwało. Pozdrawiam serdecznie

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcowa2023 wrote:
    Dzień dobry ktoś korzystał z komórek dawstwa w klinice Invimed ? Chciałabym poznać szczegóły jak to przeszliście ile to trwało. Pozdrawiam serdecznie

Tak. Ja korzystałam.
    Masz do wyboru dwie formy umów znacząco różniących się cenowo.
    1 umowa - bez tzw. gwarancji. Czyli, nie dają Ci gwarancji ile zarodków będziesz miała prawidłowych do transferów, i nie mają określonego czasu na znalezienie dawczyni. Może to trwać miesiąc, a może rok.
    2 umowa- masz gwarancje 3 komórek, i zobowiązują się znaleźć dawczynie w 3 miesiące.

Ja skorzystałam z opcji 1, ponieważ dwóch ginekologów powiedziało mi ze ten zapis ze "mogą nawet rok szukać dawczyni" to pic na wodę, żeby tylko para zapłaciła dużo więcej kasy bo większość jest zdesperowana czasem i chcą dawczynie jak najszybciej. A tych dwóch lekarzy powiedziało mi, ze jeszcze się nigdy nie spotkali z tym żeby ktoś czekał dluzej niż 6mies. Moją dawczynie znaleźli w miesiąc od podpisania umowy :).

Najpierw na 1 wizycie lek. Robi Ci usg, oraz dostajesz karty informacyjne jakie wyniki masz zrobić. Jeśli masz daleko do invimedu (jak na moim przykładzie) to umowę możesz podpisać 'mailowo,wyniki również przesłać im mailowo.
    Jeśli masz jakieś pytania, pisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 16:34

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 23 marca 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Kicia może zrób sobie te przerwę od Forum do poniedziałku? Taki detoks staraniowy :) wrzuć Netfluksa jakąś kawę na mieście z niedzieciatymi? 😃

"Kawka na mieście z niedzieciatymi" :D wczoraj właśnie miałam i dlatego już serio nie smutam. Naprawdę gdybyście zobaczyły mnie na zywo w czwartek wieczorem a dzisiaj, to dwie różne osoby i dwa różne już nastawienia. Dzięki wsparciu dwóm przyjaciółka i właśnie tej kawie, (jedna po 4 próbach in vitro i dupa, druga przed in vitro) to już się pogodziłam z porażką naprawdę i nie płacze.

Po prostu chciałam wiedzieć czy coś jeszcze mogę zrobić z blastkami które mi zostaly, żeby następnym razem zmniejszyć możliwość pustego jaja albo innych niepowodzeń. Bo jednak jakby nie patrzec, to mam jeszcze 2 zamrożone.
    I jeśli mogłabym zrobić coś z nimi lub ja jakieś dodatkowe badania , niż tak w ślepo nimi strzelać w przyrodzenie, to byłoby fajnie 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 16:41

Frankfurterka, Nowa na forum lubią tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia, ale to Twój pierwszy transfer blastki, dodatkowo z implantacja od razu, no i na ten moment nie wiadomo jak się skończy. Easy. Większość z nas do tego etapu dotarła po wielu latach ...
    Poza tym puste jajo się zdarza przy przebadanych zarodkach również.

Claudia Ferrari, WiosnyFanka, glodia, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Glodia, trzymam kciuki za dalszą część Waszej drogi ❤️
    Znam kilka osób, które wybrały drogę adopcji i niestety jest ona równie ciężka (ogromna ilość dzieci w naszym kraju ma nieuregulowaną sytuację prawną). Jeśli potrzebujesz jakiś informacji pisz śmiało.
    Jesteś bardzo silna ❤️
    Dziękuję bardzo <3
    wiem, że to bardzo trudna droga, parę lat temu już byliśmy zdecydowani, ale stwierdziliśmy jednak, że nie damy rady. Potem myśleliśmy o rodzinie zastępczej, ale po 1szym spotkaniu, wiedzieliśmy, że się nie nadajemy. ja jestem za bardzo emocjonalna, za bardzo się przywiązuję. Mam nadzieję, że teraz wytrwamy w procedurze adopcyjnej. Oczywiście najlepiej byłoby mieć jakąś dobrą duszę w ośrodku ;D
    Jakby co, będę pytać. Dziękuję :)

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia- mi sie troche przykro czyta twoje wpisy ze juz tak na dobre skreslilas ta ciaze....
    Nikt nie wie jak ta historia sie skonczy czy bedzie zarodek czy tylko puste jajo ale ja bym wierzyla do konca, chociaz troszke do tego poniedzialku, a tu juz takie totalne odpuszczenie.
    Jezeli jednak jest po prostu to twoj sposob bycia i ze czujesz sie z tym lepiej, to ok, wazne zebys ty poukladala sobie wszystko w glowie na swoj sposob.

OlaK88, Trinity_Nea, monester, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterko, dobrze ze juz jestes po i wszystko jest ok. Ja nie mialam cp ale mialam laparoskopie na jajniki i mi mowili ze moge podchodzic do transferu po 3 miesiacach. Trzymam kciuki zeby ten nastepny byl szczesliwym 🙂

Frankfurterka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Frankfurterka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Frankfurterko, dobrze ze juz jestes po i wszystko jest ok. Ja nie mialam cp ale mialam laparoskopie na jajniki i mi mowili ze moge podchodzic do transferu po 3 miesiacach. Trzymam kciuki zeby ten nastepny byl szczesliwym 🙂

Dzięki wielkie :) chociaż musze przyznać ze na dzień dzisiejszy trochę sie boje. W kwietniu pojadę do kliniki i obgadam ze lekarka co i jak.

Everything will be good in the end. If it's not good, it's not the end.

5 nieudanych transferów na własnych komórkach.
    KD: 02.2024
    VI Transfer: FET 3d, cp 💔, 11dpr 16 ml/UI; 14dpt 64ml/UI; 18 dpt 151 ml/UI; 21dpt 53ml/ UI; 32 dpt 300ml/UI; 33dpt 265ml/UI; 33dpt 158ml/UI 35dpt laparoskopia cp
    VII transfer 03.08. FET 5 d. 💔
    VII transfer 04.11, 5dpt beta <0.2
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frankfurterka wrote:
    Dzięki wielkie :) chociaż musze przyznać ze na dzień dzisiejszy trochę sie boje. W kwietniu pojadę do kliniki i obgadam ze lekarka co i jak.
    Wiosnyfanka miała pierwszy z pozytywna beta i była pozamaciczna a kolejny już udany, także trzeba wierzyć, że to był przypadek. Zbladzony wędrowiec ten zarodek.

Frankfurterka, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 marca 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki :) czy na tym etapie można brać nospe max ? Od wczoraj wieczora boli mnie podbrzusze jak na miesiaczke jakbym miała za chwile dostać. 🙈

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Pytanie z innej beczki :) czy na tym etapie można brać nospe max ? Od wczoraj wieczora boli mnie podbrzusze jak na miesiaczke jakbym miała za chwile dostać. 🙈
    Można.

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

• Ada23 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Jest dobrze. Nigdy nie będzie co do dnia. Masz tylko 2 dni różnicy. A ja jeszcze Ci powiem że na różnych USG miałam nawet mniejszy zarodek po tygodniu niż tydzień wcześniej gdzie indziej. Nigdy nie da się tak precyzyjnie złapać.
    Monester dziękuję

monester lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 marca 2024, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu tylko zostawię, co odpisała mi mama ginekolog: "Pytanie jakie były warunki USG ale pęcherzyk żółtkowy powinien być już przy 8-10mm pęcherzyku ciążowym".

🤷🏼‍♀️ miałam racje z tym żółtkiem.

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ja tu tylko zostawię, co odpisała mi mama ginekolog: "Pytanie jakie były warunki USG ale pęcherzyk żółtkowy powinien być już przy 8-10mm pęcherzyku ciążowym".

🤷🏼‍♀️ miałam racje z tym żółtkiem.
    To weź odstaw leki i wypij butelkę wina w takim razie skoro już się zdiagnozowałas sama...

WiosnyFanka, Emily0723, Mati W., Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja naprawdę nie wiem co Ty nam chcesz udowodnić, żadna z nas Cię sztucznie nie pociesza, mówimy żeby czekać bo jest za wcześnie, piszemy o swoich historiach, ale Ty walkujesz w kółko to samo i każdym wpisem chcesz nam udowodnić, że to Ty masz rację ze swoimi przeczuciami. Naprawdę ciezko się to czyta.

WiosnyFanka, Frankfurterka, glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia, zadajesz mnóstwo pytań. My na nie odpowiadamy bazując na swojej wiedzy i swoich historiach (często wieloletnich). Po czym Ty i tak masz na wszystko swoje teorie. To jaki jest sens zadawania tych wszystkich pytań? Jeszcze chwila i dziewczyny zupełnie przestaną Ci odpisywać, bo i tak masz to gdzieś. Bez komentarza. Dla mnie to totalny brak jakiejkolwiek wdzięczności za wszystkie rady i słowa wsparcia, które tu od dziewczyn otrzymujes . Popieram, słabo się to czyta.

monester, Mati W., glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Widziałam, że pytałyście co dalej postanowiliśmy. Tak więc robimy przerwę, potrzebujemy odpocząć. Zaczęłam brać te tabletki ryeqo. Będę je brać przez 3 miesiące, później przygotowania do transferu. Pani doktor zaleciła wziąć przed transferem profilaktycznie antybiotyk. Mówiła, żeby rozważyć zastosowanie accofilu, skoro stosując dwa razy się nie udało. Zalecilaby zostać przy encortonie i ewentualnie intralip 🤷‍♀️
    Mam teraz trochę czasu, żeby dojść do siebie i z nowymi siłami podejść do transferu 💪
    Pomyśleć, że jeszcze niedawno myślałam, że jak już podejmiemy decyzję o ak, to pójdzie z górki. A tu nawet z ak jest problem 🫣

Claudia przykro się czyta, to co piszesz. Dziewczyny chciały Ci pomóc, a Ty na każdym kroku chcesz im pokazać, że nie mają racji. Dałabym wiele, żeby móc się z Tobą zamienić...

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Cześć Dziewczyny. Widziałam, że pytałyście co dalej postanowiliśmy. Tak więc robimy przerwę, potrzebujemy odpocząć. Zaczęłam brać te tabletki ryeqo. Będę je brać przez 3 miesiące, później przygotowania do transferu. Pani doktor zaleciła wziąć przed transferem profilaktycznie antybiotyk. Mówiła, żeby rozważyć zastosowanie accofilu, skoro stosując dwa razy się nie udało. Zalecilaby zostać przy encortonie i ewentualnie intralip 🤷‍♀️
    Mam teraz trochę czasu, żeby dojść do siebie i z nowymi siłami podejść do transferu 💪
    Pomyśleć, że jeszcze niedawno myślałam, że jak już podejmiemy decyzję o ak, to pójdzie z górki. A tu nawet z ak jest problem 🫣

Claudia przykro się czyta, to co piszesz. Dziewczyny chciały Ci pomóc, a Ty na każdym kroku chcesz im pokazać, że nie mają racji. Dałabym wiele, żeby móc się z Tobą zamienić...

Przerwa, naładowanie akumukatorów i zresetowanie głowy to czasami najlepszy pomysł. Warto w tej czasami trudnej drodze pomyśleć też chociaż odrobinkę o sobie. Wówczas człowiek nabiera trochę dystansu i wiatru w żagle do kolejnej próby.

Jak uznasz za słuszne to ten czas do kolejnegi podejścia możesz też wykorzystać na włączenie probiotyków doustnych i dopochwowych oraz na wdrożenie diety przeciwzapalnej. Na pewnk nie zaszkodzi.

Ja też przed pierwszym podejściem do AK myślałam, że to tylko formalność. W jakże dużym błędzie byłam.

Czas do kolejnego transferu zleci nim się obejrzysz, zobaczysz.

glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Przerwa, naładowanie akumukatorów i zresetowanie głowy to czasami najlepszy pomysł. Warto w tej czasami trudnej drodze pomyśleć też chociaż odrobinkę o sobie. Wówczas człowiek nabiera trochę dystansu i wiatru w żagle do kolejnej próby.

Jak uznasz za słuszne to ten czas do kolejnegi podejścia możesz też wykorzystać na włączenie probiotyków doustnych i dopochwowych oraz na wdrożenie diety przeciwzapalnej. Na pewnk nie zaszkodzi.

Ja też przed pierwszym podejściem do AK myślałam, że to tylko formalność. W jakże dużym błędzie byłam.

Czas do kolejnego transferu zleci nim się obejrzysz, zobaczysz.

O właśnie zapomniałam, że doktor Rakosova zleciła też stosowanie probiotykow dopochwowych. Doutne też włączę. Wiem, że Ty stosowałaś dietę przeciwzapalną. Miałaś rozpisana przez dietetyka? Czy sama kombinowałaś? 🙂
    Na pewno czas szybko zleci, a ja skupię się teraz na sobie ❤️

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • monester Autorytet

Wysłany: 24 marca 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:

Fajnie, że się odezwałaś! Teraz wiosna przyjdzie, zadbajcie o siebie, zbierzcie siły a latem będziemy znów kibicować. A jak się czujesz na tych tabletkach ?

‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ