X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 października, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Dziewczyny ale jazda...wiecie że niemożna dopłacać za dodatkowe procedury...bo były skargi jak ha to powiem ,,januszow,,że muszą za coś dopłacać..Teraz szarpię się z kliniką abym mogła dopłacić za dodatkowe rzeczy..a jak nie to rezygnujemy i robimy pewnie wszystko komercyjnie robimy...jestem tak wkurwiona ze szkoda mówić...
    Za co nie możesz dopłacić?

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 11 października, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Za co nie możesz dopłacić?
    Za wlew atosibanu, dodatkowy nadzór, nacięcie otoczki ah..a tak naprawdę raptem 3600zl różnicy w cenie...pomiędzy dofinansowanie a tym co musielibyśmy zapłacić sami..ok 7000zl transfer że wszystkimi weryfikacjami wychodzi...a te dziady niedaja nam 3000zl dopłacić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 08:19

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 11 października, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Nasza dawczyni miała 32 lata...dawczyniami tylko 5% z tych co chcą być może zostać. Oni robią im też szereg badań aby zminimalizować ryzyko reklamacji i zwrotu kasÿ..Moja chrześnica pracowała w Invicta do teraz,zmienia z innych powodów (chce się rozwijać i pracowac w zwodzie jest położną)i mówiła że te dawczynie to mega zadbane kobiety są i że niema co się bać brać od nich z banku jest mocna selekcja...
    My trafiliśmy do Invicta z polecenia....I szczerze wiadomo że można by coś znaleźć co się niepodoba..ale tu czułam i czyje się najbardziej zaopiekowana...
    Ela dzięki za ten wpis! Miód na moje ❤️ czy coś jeszcze Twoja chrzesnica mówiła o dawczyniach. Nam bardzo zależało na tym by była podobna do mnie (jestem szczupłą blondynką) i choć wiem, że dziecko będzie podobne do siebie 😆cieszę się że dawczyni jest tak dokładnie dopasowana. To chyba pod kątem psychologicznym ma jakiś wpływ bo mam wrażenie, że mam jakiś udział w tej selekcji, jakąś sprawczość. Cieszę się, że piszesz że to zadbane kobiety.

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 11 października, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmagda wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Otrzymałam wczoraj wynik procedury z AK i mamy 3 zarodki dobrej klasy problem w tym że 2 są z 6 doby i 1 z siódmej.Nie badamy zarodków bo dawczyni 25 lat i lekarz odradzał i po przemyśleniu stwierdziliśmy że nie badamy,ale teraz trochę żałuję że może mogliśmy zbadać.Jestem po 3 procedurach na własnych komórkach i zawsze badaliśmy zarodki ze względu na mój wiek były zdrowe i transfery udane ale kończyły się na 6 t.c. i wtedy lekarz mówił że pewnie były chore a badanie Pgt nie wykrywa wszystkich chorób.Dziewczyny czy badalyscie zarodki?
    My zbadaliśmy wszystkie. Nasza dawczyni też ma 25 lat. Właśnie czekamy na wyniki.

• glodia Autorytet

Wysłany: 11 października, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Ela dzięki za ten wpis! Miód na moje ❤️ czy coś jeszcze Twoja chrzesnica mówiła o dawczyniach. Nam bardzo zależało na tym by była podobna do mnie (jestem szczupłą blondynką) i choć wiem, że dziecko będzie podobne do siebie 😆cieszę się że dawczyni jest tak dokładnie dopasowana. To chyba pod kątem psychologicznym ma jakiś wpływ bo mam wrażenie, że mam jakiś udział w tej selekcji, jakąś sprawczość. Cieszę się, że piszesz że to zadbane kobiety.
    dla mnie np. ważne było wykształcenie, poziom inteligencji. Pani w Invictie zapewniała, że dawczynie to w większości studentki, a minimum jakie muszą mieć to matura. Mówiła też, że ewidentne wady w wyglądzie, te dziedziczne, jak odstające uszy, czy progenia (wysunięta żuchwa) powodują dyskwalifikację potencjalnej dawczyni.

Angelles lubi tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 października, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Za wlew atosibanu, dodatkowy nadzór, nacięcie otoczki ah..a tak naprawdę raptem 3600zl różnicy w cenie...pomiędzy dofinansowanie a tym co musielibyśmy zapłacić sami..ok 7000zl transfer że wszystkimi weryfikacjami wychodzi...a te dziady niedaja nam 3000zl dopłacić...
    Bez sensu 😡

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 11 października, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    My zbadaliśmy wszystkie. Nasza dawczyni też ma 25 lat. Właśnie czekamy na wyniki.
    daj koniecznie znać po wynikach

Angelles lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 11 października, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Dziewczyny ale jazda...wiecie że niemożna dopłacać za dodatkowe procedury...bo były skargi jak ha to powiem ,,januszow,,że muszą za coś dopłacać..Teraz szarpię się z kliniką abym mogła dopłacić za dodatkowe rzeczy..a jak nie to rezygnujemy i robimy pewnie wszystko komercyjnie robimy...jestem tak wkurwiona ze szkoda mówić...
    to się można wkurzyć... i co zrobicie?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 11 października, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Napardalam teraz do rzecznika praw pacjenta ..jak się nieuda nic uzyskać będę pisać skargę i o zwrot kosztów za procedury które obejmował program ministerialny..a do transferu prawdopodobnie będziemy musieli podejść komercyjnie lub się wstrzymać bo za bardzo niema innego pola popisu niechcemy tracić zarodka...a skurcze sorry ale mam i bez sensu podchodzić do procedury jeśli je mam..

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 października, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    dla mnie np. ważne było wykształcenie, poziom inteligencji. Pani w Invictie zapewniała, że dawczynie to w większości studentki, a minimum jakie muszą mieć to matura. Mówiła też, że ewidentne wady w wyglądzie, te dziedziczne, jak odstające uszy, czy progenia (wysunięta żuchwa) powodują dyskwalifikację potencjalnej dawczyni.

Tylko, że kompletnie nie do zweryfikowania jest, czy np. rodzice, dziadkowie czy rodzenstwo dawczyni mieli odstające uszy czy nie. Tak naprawdę choćbyśmy niewiadomo jakie kryteria wymyśliły, które dawczyni ma spełnić to i tak decydujemy się w pewnym sensie na "kota w worku".

Nowa na forum, Cara, Giosiek lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Lusille Ekspertka

Wysłany: 11 października, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Tylko, że kompletnie nie do zweryfikowania jest, czy np. rodzice, dziadkowie czy rodzenstwo dawczyni mieli odstające uszy czy nie. Tak naprawdę choćbyśmy niewiadomo jakie kryteria wymyśliły, które dawczyni ma spełnić to i tak decydujemy się w pewnym sensie na "kota w worku".
    Jak to mój lubi mówić będzie jajko niespodzianka 🫣

WiosnyFanka, glodia, Nowa na forum, Angelles lubią tę wiadomość

Naturals 03.2023 💔
    I IVF 07.2024 ❌
    II IVF 09.2024 ❌
    III IVF 11.2024 ❄️
    FET 12.2024 🤔
  • glodia Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Wiem wiem :) Poza tym ja uważam, że w klinikach rządzi kasa, a to ich gadanie, to tylko marketing.

• monester Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę drażni ta dyskusja - trzymam dziecko teraz na rękach i czy kochałabym go mniej gdyby miał odstające uszy? Nie. I nie wiem z czym nam się przyjdzie zmierzyć w przyszłości, ale wiem, że to, że się pojawił jest cudem, który codziennie wywołuje u mnie łzy wzruszenia

Elka198321, Nowa na forum, Giosiek, Saimi, Angelles, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Napisałam maila do kliniki oraz minister zdrowia cxy go ktoś odczyta...niewiem ale przynajmniej próbowałam...czekamy do pn może się coś zmieni jak nie to pozostaje jedynie komercja...zobaczymy czy endometrium będzie w porządku...

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wykształcenia pomyślcie, że moglybyście mieć jajo profesorskie od Pawłowicz

Kleopati, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    Jak to mój lubi mówić będzie jajko niespodzianka 🫣

Dokładnie, tak właśnie jest.

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślałam ze dam tu upust emocji, tak jestem wkurzona na swojego prywatnego ginekologa. Oddawna wiadomo że jest on bardzo dobrym lekarzem ale też bardzo dobrym przedsiębiorcom.
    Umówiłam się z nim dzisiaj na usg chciał zobaczyć czy będzie widać już pęcherzyk i czy w ogóle wszystko jest w porządku. Jednak jak powszechnie wiadomo, pęcherzyk widać dopiero na usg od 1000 Beta HCG w górę. Więc postanowiłam dzisiaj rano zrobić wyniki żeby sprawdzić czy mam już te 1000 ponieważ inaczej wizyta dzisiaj nie ma sensu. I faktycznie dzisiejszy mój wynik to 893.
    Więc zadzwoniłam do niego i powiedziałam jaki jest wynik i że w takim razie chce przełożyć wizytę na poniedziałek.-wtorek. A on do mnie ( spiesząc się wyraźnie gdzieś) mówi, że takie wyniki to tylko małe Widełki że widzimy się dzisiaj, dziękuję, do widzenia, i rzucił telefonem.
    Jestem tak wkurzona bo wiem że dzisiaj pójdę na wizytę a on i tak nie zobaczy nic na usg i powie mi żebym przyszła znowu w poniedziałek lub wtorek i wydała kolejne 200 zł na wizytę bez sensu. :////

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Pomyślałam ze dam tu upust emocji, tak jestem wkurzona na swojego prywatnego ginekologa. Oddawna wiadomo że jest on bardzo dobrym lekarzem ale też bardzo dobrym przedsiębiorcom.
    Umówiłam się z nim dzisiaj na usg chciał zobaczyć czy będzie widać już pęcherzyk i czy w ogóle wszystko jest w porządku. Jednak jak powszechnie wiadomo, pęcherzyk widać dopiero na usg od 1000 Beta HCG w górę. Więc postanowiłam dzisiaj rano zrobić wyniki żeby sprawdzić czy mam już te 1000 ponieważ inaczej wizyta dzisiaj nie ma sensu. I faktycznie dzisiejszy mój wynik to 893.
    Więc zadzwoniłam do niego i powiedziałam jaki jest wynik i że w takim razie chce przełożyć wizytę na poniedziałek.-wtorek. A on do mnie ( spiesząc się wyraźnie gdzieś) mówi, że takie wyniki to tylko małe Widełki że widzimy się dzisiaj, dziękuję, do widzenia, i rzucił telefonem.
    Jestem tak wkurzona bo wiem że dzisiaj pójdę na wizytę a on i tak nie zobaczy nic na usg i powie mi żebym przyszła znowu w poniedziałek lub wtorek i wydała kolejne 200 zł na wizytę bez sensu. :////
    Nio takie cwaniaki to niestety są...

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• glodia Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Napisałam maila do kliniki oraz minister zdrowia cxy go ktoś odczyta...niewiem ale przynajmniej próbowałam...czekamy do pn może się coś zmieni jak nie to pozostaje jedynie komercja...zobaczymy czy endometrium będzie w porządku...
    trzymam kciuki

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 października, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    Wiem wiem :) Poza tym ja uważam, że w klinikach rządzi kasa, a to ich gadanie, to tylko marketing.

Nie ma co ukrywać, że to jest biznes. Natomiast ja staram się (być może utopijnie) wierzyć, że kliniki robią wszystko, by za każdym razem jak najlepiej dobrać dawczynię do biorczyni. Nie jest to jednak ani targ ani "koncert życzeń" i każda para powinna o tym pamiętać przystępując do procedury.

glodia, Angelles, Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ