In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Saimi wrote:Cudowne wieści!! Pamiętasz? Moje endo w dniu przed transferem było ledwo 6 z groszem i Ala na świecie! Niezmiennie trzymam kciuki!
Saimi Pamietam ♥️ mega cieszą mnie takie pozytywne wiadomości.
Natomiast nie spotkałam się z tym żeby endo było do transferu większe a zaraz po zagnieżdżeniu dużo mniejsze. Nie wiem czy grubość potrafi spadać...? Ze może spaść mi do ponizej 8, albo z wiekiem ciąży się nie rozwijać...? o to mi chodziI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Kochana ja przy transferze miałam 12mm, tez ładnie. Dlatego zdziwiłam sie ze przy braniu 3xdz. cyclogestu + 1xdz. zastrzyk z prolutexu i ze endo spadło do 8. A tym bardziej zabiepokoil mnie lekarz bo teraz nie wiem, czy mam się nie przejmować bo w najgorszym wypadku będzie te 8 mm lub w lepszym, ze będzie endo rosło, czy ze endo może dalej spadać na dniach ;/
Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku -
Raija86 wrote:Powiem szczerze, że mi po transferze już nikt słowem nie pisnął o endometrium. Może i dobrze, bo pewnie też bym się tak stresowała a jaki masz progesteron? Bo u mnie tutaj było licho.
Ostatni jaki badałam to było w poniedziałek , i nieznacznie spadł z 29 na 27. Ale od kliniki, od mojego gina i od dziewczyn tutaj usłyszałam ze jak jest powyżej 20 to nie ma się czyms stresować..
P.S a jak podbilaś progesteron skoro już więcej się go nie podaje bo ponoć to nic nie daje ..? Tak mi mówi ginekolog.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 17:10
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Mi endo nikt nie badał chyba w ciąży. Musiałabym sprawdzić w karcie ciąży zapiski. Bo nie pamiętam by lekarz coś o tym wspominał. Progesteron też badany miałam tylko 2 razy i później już nie musiałam. Ale miałam wysoki od początku. Plus też miałam duuze dawki progesteronu więc raczej by mi już nie zwiększyli.
Claudia postaraj się teraz uspokoić i wierz mocno w kropka kiedy następna wizyta? To już będzie pewnie serduszkowa?
Ps. A my chorujemy, Alicja stwierdzony covid, całe szczęście już bez gorączki, tylko nieżyt nosa i bolące gardło. Plus ząbkowanie. Jest wesoło.. Mąż w tamtym tyg chory, ja teraz też już chora.
Ps2. Od kiedy urodziłam i wrócił mi okres (2 miałam) czuje owulacje i widzę po sluzie, że jest 😱 czasem myśli mi się kręcą, że może by się udało naturalnie teraz, tzn nie teraz tylko za parę miesięcy hehWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 17:52
Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓
-
Claudia Ferrari wrote:Ostatni jaki badałam to było w poniedziałek , i nieznacznie spadł z 29 na 27. Ale od kliniki, od mojego gina i od dziewczyn tutaj usłyszałam ze jak jest powyżej 20 to nie ma się czyms stresować..
P.S a jak podbilaś progesteron skoro już więcej się go nie podaje bo ponoć to nic nie daje ..? Tak mi mówi ginekolog.Elka198321 lubi tę wiadomość
[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku -
Pierwsze slysze zeby ktos badal endometrium w ciazy ... Moze ten lekarz nawet porzadnie zmierzyc nie potrafi, transfer robia w klinice, wiec oni wiedza lepiej czy jest odpowiednie czy nie. Bylam pare razy w ciazy, moje kolezanki tez i nikt nigdzie zadnej zapiski odnosnie endo nie mial.
Zreszta.... Beta rosnie, ciaza sie rozwija wiec o co chodzi ? Implantacja juz byla, zarodek sie wczepil i bardziej penetrowac terenu nie bedzie 🤣Nowa na forum, Martuśka87, Trinity_Nea, monester, Giosiek lubią tę wiadomość
-
No właśnie, tez ciężko mi było nawet w necie coś znaleźć na ten temat. Jak wpisywałam w Google "cienkie endometrium we wczesnej ciąży" to mi wyskakiwały same wątki zbyt cienkiego endo do transferu, lub zbyt cienkim endo w przygotowaniu do naturalnej ciąży. Nie bylo wątków o endo w trakcie już ciąży.
Mysza do transferu jak miałam badane endo i w klinice i przez mojego gina to i tu i tu zmierzyli tak samo- miało 12mm wtedy.
Jedyne co znalazłam (ale nie na zadnym forum tylko ogólna informacje w necie) ze endo w 5 tyg ciąży powinno mieć 8-15 mm. I ze ma to znaczenie na tym etapie jeśli chodzi o przedwczesne poronienia ponieważ w początkowym stadium endo przenosi krew do pęcherzyka zoltkowego zanim rozwinie się łożysko. I tylko tyle. Nic innego żadnego wyjaśnienia.... dziwne to. a on jakby nie celowo zmierzył tylko najpierw zmierzył pęcherzyk ze ma 2mm a później mówi " No i endometrium tez prawidłowe, pewnie ma centymetr, zresztą zaraz.... sprawdzimy.... aaa nie, ma jednak tylko 8.01 malutko" 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 19:27
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Saimi wrote:Mi endo nikt nie badał chyba w ciąży. Musiałabym sprawdzić w karcie ciąży zapiski. Bo nie pamiętam by lekarz coś o tym wspominał. Progesteron też badany miałam tylko 2 razy i później już nie musiałam. Ale miałam wysoki od początku. Plus też miałam duuze dawki progesteronu więc raczej by mi już nie zwiększyli.
Claudia postaraj się teraz uspokoić i wierz mocno w kropka kiedy następna wizyta? To już będzie pewnie serduszkowa?
Ps. A my chorujemy, Alicja stwierdzony covid, całe szczęście już bez gorączki, tylko nieżyt nosa i bolące gardło. Plus ząbkowanie. Jest wesoło.. Mąż w tamtym tyg chory, ja teraz też już chora.
Ps2. Od kiedy urodziłam i wrócił mi okres (2 miałam) czuje owulacje i widzę po sluzie, że jest 😱 czasem myśli mi się kręcą, że może by się udało naturalnie teraz, tzn nie teraz tylko za parę miesięcy heh -
Dziewczyny do którego dnia po pozytywnej becie, w niezmienionej formie przyjmowalyscie leki? Np. Zastrzyk z prolutexu itd.? Bo na tej karcie z rozpiską leków co dostajemy po transferze, na końcu napisane jest że:
"wszystkie powyższe leki proszę przyjmować do dnia wykonania testu ciążowego z krwi (data) Dalsze postępowanie zostanie ustalone po przekazaniu wyniku testu ciążowego. "
A na wizytę dopiero będę się umawiac w przyszłym tygodniu, i pewnie będzie ona nie szybciej niż 21.10.
Napisałam w sprawie leków maila do koordynatorki ale oni Sobota-niedziela nie odpisuja.. więc i tak odpowiedź dostanę dopiero w poniedziałek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 21:48
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny do którego dnia po pozytywnej becie, w niezmienionej formie przyjmowalyscie leki? Np. Zastrzyk z prolutexu itd.? Bo na tej karcie z rozpiską leków co dostajemy po transferze, na końcu napisane jest że:
"wszystkie powyższe leki proszę przyjmować do dnia wykonania testu ciążowego z krwi (data) Dalsze postępowanie zostanie ustalone po przekazaniu wyniku testu ciążowego. "
A na wizytę dopiero będę się umawiac w przyszłym tygodniu, i pewnie będzie ona nie szybciej niż 21.10.
Napisałam w sprawie leków maila do koordynatorki ale oni Sobota-niedziela nie odpisuja.. więc i tak odpowiedź dostanę dopiero w poniedziałek.
Na razie wszystko przyjmuj w takich samych dawkach jak do tej pory. Ja odstawiałam:
Estrofem - redukowałam od 9 do 11 tygodnia
Progesteron - redukowalam od 16 do 20 tygodnia.
Heparyny- przyjmowałam całą ciążę i cały połóg.Claudia Ferrari lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny do którego dnia po pozytywnej becie, w niezmienionej formie przyjmowalyscie leki? Np. Zastrzyk z prolutexu itd.? Bo na tej karcie z rozpiską leków co dostajemy po transferze, na końcu napisane jest że:
Napisałam w sprawie leków maila do koordynatorki ale oni Sobota-niedziela nie odpisuja.. więc i tak odpowiedź dostanę dopiero w poniedziałek.Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Dlaczego źle?Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓
-
Saimi wrote:Dlaczego źle?
Bo dziś mam 5+0 a wczoraj na usg był dopiero 2mm pęcherzyk. I faktycznie w Google napisane jest ze mniejwiecej 5tydz. widoczny pęcherzyk, 6 tydzien zarodek a 7 tydzien serduszko.
A u mnie w apce jak zaznaczyłam ze mam 5+0 czyli 35 dzień , to napisali :
"Zarodek ma 2mm. Maluch ma już dwukomorowe serce, które obecnie wygląda jak skręcona do wewnątrz tuba. Wprawdzie jest za wcześnie, by je usłyszeć, ale serce dziecka zaczyna bić mniej więcej w 36. dniu ciąży. Cewa nerwowa dziecka zaczyna się zamykać, dając początek rdzeniowi kręgowemu. Rozwój narządów zewnętrznych również nie zwalnia tempa. Twoje dziecko wygląda teraz jak kijanka: jej „ogon” zmieni się wkrótce w korpus, a zgrubienie z drugiej strony ciała przekształci się w głowę."
Jaki zarodek ma 2mm jak u mnie pęcherzyk ma 2mm a zarodka nawdt nie widać,'nie mówiąc już o sercu 🙈🙈🙈🙈I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Wow! 19dpt! Jak to możliwe ?
A ja 4+6 i raptem 2mm pęcherzyk 🙈 jak na pęcherzyk to w ogole jakiś mały 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 19:19
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Bo dziś mam 5+0 a wczoraj na usg był dopiero 2mm pęcherzyk. I faktycznie w Google napisane jest ze mniejwiecej 5tydz. widoczny pęcherzyk, 6 tydzien zarodek a 7 tydzien serduszko.
A u mnie w apce jak zaznaczyłam ze mam 5+0 czyli 35 dzień , to napisali :
"Zarodek ma 2mm. Maluch ma już dwukomorowe serce, które obecnie wygląda jak skręcona do wewnątrz tuba. Wprawdzie jest za wcześnie, by je usłyszeć, ale serce dziecka zaczyna bić mniej więcej w 36. dniu ciąży. Cewa nerwowa dziecka zaczyna się zamykać, dając początek rdzeniowi kręgowemu. Rozwój narządów zewnętrznych również nie zwalnia tempa. Twoje dziecko wygląda teraz jak kijanka: jej „ogon” zmieni się wkrótce w korpus, a zgrubienie z drugiej strony ciała przekształci się w głowę."
Jaki zarodek ma 2mm jak u mnie pęcherzyk ma 2mm a zarodka nawdt nie widać,'nie mówiąc już o sercu 🙈🙈🙈🙈
Serduszko z zarodkiem może pojawić się w ciągu dnia lub dwóch .na takim etapie jeden dzień różnicy robi bardzo dużo
Zrobiłaś wszystko co mogłaś zrobić a nerwy teraz są Ci nie potrzebne .
Są kobietki u których zarodka z serduszkiem można zobaczyć w 19 dpt a u niektórych dopiero w 25 dpt
Uważam że nie ma sensu porównywać,gdybać bo to tylko niepotrzebne nerwy .
U mnie zarodek z serduszkiem był widoczny w 6t0d a u mojej koleżanki w 6 tygodniu 4 dniu nie było serduszka i po tygodniu poszła sprawdzić jeszcze raz i dopiero się pojawiło .
A powiedz mi kiedy masz kolejne usg ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 19:56
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Serduszko z zarodkiem może pojawić się w ciągu dnia lub dwóch .na takim etapie jeden dzień różnicy robi bardzo dużo
Zrobiłaś wszystko co mogłaś zrobić a nerwy teraz są Ci nie potrzebne .
Są kobietki u których zarodka z serduszkiem można zobaczyć w 19 dpt a u niektórych dopiero w 25 dpt
Uważam że nie ma sensu porównywać,gdybać bo to tylko niepotrzebne nerwy .
U mnie zarodek z serduszkiem był widoczny w 6t0d a u mojej koleżanki w 6 tygodniu 4 dniu nie było serduszka i po tygodniu poszła sprawdzić jeszcze raz i dopiero się pojawiło .
A powiedz mi kiedy masz kolejne usg ??
Jakoś szczególnie się nie stresuje. Co ma być to będzie. Po prostu lubie zając sobie czas i napisać do Was ale z tylu głowy już zawsze będę mieć ge puste jajo płodowe które przeszłam.
Kolejne usg będę miała w piątek. To będzie 5+6
Angelles, Nowa na forum lubią tę wiadomość
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Wow! 19dpt! Jak to możliwe ?
A ja 4+6 i raptem 2mm pęcherzyk 🙈 jak na pęcherzyk to w ogole jakiś mały 🙈