X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 11 października, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Cudowne wieści!! Pamiętasz? Moje endo w dniu przed transferem było ledwo 6 z groszem i Ala na świecie! Niezmiennie trzymam kciuki!

Saimi Pamietam ♥️ mega cieszą mnie takie pozytywne wiadomości.

Natomiast nie spotkałam się z tym żeby endo było do transferu większe a zaraz po zagnieżdżeniu dużo mniejsze. Nie wiem czy grubość potrafi spadać...? Ze może spaść mi do ponizej 8, albo z wiekiem ciąży się nie rozwijać...?:/ o to mi chodzi

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 11 października, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Kochana ja przy transferze miałam 12mm, tez ładnie. Dlatego zdziwiłam sie ze przy braniu 3xdz. cyclogestu + 1xdz. zastrzyk z prolutexu i ze endo spadło do 8. A tym bardziej zabiepokoil mnie lekarz :( bo teraz nie wiem, czy mam się nie przejmować bo w najgorszym wypadku będzie te 8 mm lub w lepszym, ze będzie endo rosło, czy ze endo może dalej spadać na dniach ;/
    Powiem szczerze, że mi po transferze już nikt słowem nie pisnął o endometrium. Może i dobrze, bo pewnie też bym się tak stresowała :( a jaki masz progesteron? Bo u mnie tutaj było licho.

Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku

Wysłany: 11 października, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Powiem szczerze, że mi po transferze już nikt słowem nie pisnął o endometrium. Może i dobrze, bo pewnie też bym się tak stresowała :( a jaki masz progesteron? Bo u mnie tutaj było licho.

Ostatni jaki badałam to było w poniedziałek , i nieznacznie spadł z 29 na 27. Ale od kliniki, od mojego gina i od dziewczyn tutaj usłyszałam ze jak jest powyżej 20 to nie ma się czyms stresować..
    P.S a jak podbilaś progesteron skoro już więcej się go nie podaje bo ponoć to nic nie daje ..? Tak mi mówi ginekolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 17:10

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 11 października, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi endo nikt nie badał chyba w ciąży. Musiałabym sprawdzić w karcie ciąży zapiski. Bo nie pamiętam by lekarz coś o tym wspominał. Progesteron też badany miałam tylko 2 razy i później już nie musiałam. Ale miałam wysoki od początku. Plus też miałam duuze dawki progesteronu więc raczej by mi już nie zwiększyli.

Claudia postaraj się teraz uspokoić i wierz mocno w kropka :) kiedy następna wizyta? To już będzie pewnie serduszkowa?

Ps. A my chorujemy, Alicja stwierdzony covid, całe szczęście już bez gorączki, tylko nieżyt nosa i bolące gardło. Plus ząbkowanie. Jest wesoło.. Mąż w tamtym tyg chory, ja teraz też już chora.

Ps2. Od kiedy urodziłam i wrócił mi okres (2 miałam) czuje owulacje i widzę po sluzie, że jest 😱 czasem myśli mi się kręcą, że może by się udało naturalnie teraz, tzn nie teraz tylko za parę miesięcy heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 17:52

Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Raija86 Ekspertka

Wysłany: 11 października, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ostatni jaki badałam to było w poniedziałek , i nieznacznie spadł z 29 na 27. Ale od kliniki, od mojego gina i od dziewczyn tutaj usłyszałam ze jak jest powyżej 20 to nie ma się czyms stresować..
    P.S a jak podbilaś progesteron skoro już więcej się go nie podaje bo ponoć to nic nie daje ..? Tak mi mówi ginekolog.
    Mi przy po każdym badaniu dodawali większe dawki. Przez te wszystkie tabletki dopochwowe miałam krwawienia i wylądowałam dwa razy na SORZ-e :( jak mi lekarz zmienił na leki doustne, to wszystko przeszło. Do teraz jestem na duphastonie. Jak masz wysoki progesteron, to tak bardzo się nie martw tym endometrium :) będzie dobrze, stres nie pomaga! Ja wiem, że łatwo powiedzieć, ale naprawdę tylko spokoj tutaj pomoże. Co ma być, to i tak będzie...

Elka198321 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze zeby ktos badal endometrium w ciazy ... Moze ten lekarz nawet porzadnie zmierzyc nie potrafi, transfer robia w klinice, wiec oni wiedza lepiej czy jest odpowiednie czy nie. Bylam pare razy w ciazy, moje kolezanki tez i nikt nigdzie zadnej zapiski odnosnie endo nie mial.

Zreszta.... Beta rosnie, ciaza sie rozwija wiec o co chodzi ? Implantacja juz byla, zarodek sie wczepil i bardziej penetrowac terenu nie bedzie 🤣

Nowa na forum, Martuśka87, Trinity_Nea, monester, Giosiek lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 11 października, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tez ciężko mi było nawet w necie coś znaleźć na ten temat. Jak wpisywałam w Google "cienkie endometrium we wczesnej ciąży" to mi wyskakiwały same wątki zbyt cienkiego endo do transferu, lub zbyt cienkim endo w przygotowaniu do naturalnej ciąży. Nie bylo wątków o endo w trakcie już ciąży.

Mysza do transferu jak miałam badane endo i w klinice i przez mojego gina to i tu i tu zmierzyli tak samo- miało 12mm wtedy.

Jedyne co znalazłam (ale nie na zadnym forum tylko ogólna informacje w necie) ze endo w 5 tyg ciąży powinno mieć 8-15 mm. I ze ma to znaczenie na tym etapie jeśli chodzi o przedwczesne poronienia ponieważ w początkowym stadium endo przenosi krew do pęcherzyka zoltkowego zanim rozwinie się łożysko. I tylko tyle. Nic innego żadnego wyjaśnienia.... dziwne to. :/ a on jakby nie celowo zmierzył tylko najpierw zmierzył pęcherzyk ze ma 2mm a później mówi " No i endometrium tez prawidłowe, pewnie ma centymetr, zresztą zaraz.... sprawdzimy.... aaa nie, ma jednak tylko 8.01 malutko" 🤷🏼‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 19:27

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 października, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Mi endo nikt nie badał chyba w ciąży. Musiałabym sprawdzić w karcie ciąży zapiski. Bo nie pamiętam by lekarz coś o tym wspominał. Progesteron też badany miałam tylko 2 razy i później już nie musiałam. Ale miałam wysoki od początku. Plus też miałam duuze dawki progesteronu więc raczej by mi już nie zwiększyli.

Claudia postaraj się teraz uspokoić i wierz mocno w kropka :) kiedy następna wizyta? To już będzie pewnie serduszkowa?

Ps. A my chorujemy, Alicja stwierdzony covid, całe szczęście już bez gorączki, tylko nieżyt nosa i bolące gardło. Plus ząbkowanie. Jest wesoło.. Mąż w tamtym tyg chory, ja teraz też już chora.

Ps2. Od kiedy urodziłam i wrócił mi okres (2 miałam) czuje owulacje i widzę po sluzie, że jest 😱 czasem myśli mi się kręcą, że może by się udało naturalnie teraz, tzn nie teraz tylko za parę miesięcy heh
    Próbować nie zaszkodzi 🫣✊

37+3: 2600 g 🥰

age.png

Wysłany: 11 października, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do którego dnia po pozytywnej becie, w niezmienionej formie przyjmowalyscie leki? Np. Zastrzyk z prolutexu itd.? Bo na tej karcie z rozpiską leków co dostajemy po transferze, na końcu napisane jest że:
    "wszystkie powyższe leki proszę przyjmować do dnia wykonania testu ciążowego z krwi (data) Dalsze postępowanie zostanie ustalone po przekazaniu wyniku testu ciążowego. "
    A na wizytę dopiero będę się umawiac w przyszłym tygodniu, i pewnie będzie ona nie szybciej niż 21.10.
    Napisałam w sprawie leków maila do koordynatorki ale oni Sobota-niedziela nie odpisuja.. więc i tak odpowiedź dostanę dopiero w poniedziałek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października, 21:48

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 października, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Dziewczyny do którego dnia po pozytywnej becie, w niezmienionej formie przyjmowalyscie leki? Np. Zastrzyk z prolutexu itd.? Bo na tej karcie z rozpiską leków co dostajemy po transferze, na końcu napisane jest że:
    "wszystkie powyższe leki proszę przyjmować do dnia wykonania testu ciążowego z krwi (data) Dalsze postępowanie zostanie ustalone po przekazaniu wyniku testu ciążowego. "
    A na wizytę dopiero będę się umawiac w przyszłym tygodniu, i pewnie będzie ona nie szybciej niż 21.10.
    Napisałam w sprawie leków maila do koordynatorki ale oni Sobota-niedziela nie odpisuja.. więc i tak odpowiedź dostanę dopiero w poniedziałek.

Na razie wszystko przyjmuj w takich samych dawkach jak do tej pory. Ja odstawiałam:

Estrofem - redukowałam od 9 do 11 tygodnia
    Progesteron - redukowalam od 16 do 20 tygodnia.
    Heparyny- przyjmowałam całą ciążę i cały połóg.

Claudia Ferrari lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 11 października, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glodia wrote:
    czy to możliwe, że między oddziałami invicty są różnice cenowe? chyba zadzwonię jutro i dopytam ponownie
    Nie sądzę bo przecież to jedna ,,firma" z różnymi oddziałami. A ile zarodków oddałaś do badania?

• Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 11 października, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Przyjmujesz leki do pozytywnej bety i przy drugiej becie lekarz do mnie zadzwonił i dołożył mi zastrzyki prolutex i przyjmowałam je do pierwszego usg z serduszkiem .Na wizycie trochę mi lekarz już skorygował leki . Pierwsze USG miałam dwa tygodnie po drugiej becie

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - 2.99 cm i tętno 173

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰

Wysłany: 12 października, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam być na czasie i zainstalowalam sobie Apke ciążową. No i ku mojemu zdziwieniu jakoś źle pokazuje tempo rozwoju ciąży 😂

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 października, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego źle?

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png

Wysłany: 12 października, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    Dlaczego źle?

Bo dziś mam 5+0 a wczoraj na usg był dopiero 2mm pęcherzyk. I faktycznie w Google napisane jest ze mniejwiecej 5tydz. widoczny pęcherzyk, 6 tydzien zarodek a 7 tydzien serduszko.
    A u mnie w apce jak zaznaczyłam ze mam 5+0 czyli 35 dzień , to napisali :

"Zarodek ma 2mm. Maluch ma już dwukomorowe serce, które obecnie wygląda jak skręcona do wewnątrz tuba. Wprawdzie jest za wcześnie, by je usłyszeć, ale serce dziecka zaczyna bić mniej więcej w 36. dniu ciąży. Cewa nerwowa dziecka zaczyna się zamykać, dając początek rdzeniowi kręgowemu. Rozwój narządów zewnętrznych również nie zwalnia tempa. Twoje dziecko wygląda teraz jak kijanka: jej „ogon” zmieni się wkrótce w korpus, a zgrubienie z drugiej strony ciała przekształci się w głowę."

Jaki zarodek ma 2mm jak u mnie pęcherzyk ma 2mm a zarodka nawdt nie widać,'nie mówiąc już o sercu 🙈🙈🙈🙈

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 12 października, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie serduszko było bardzo szybko widoczne na usg, zobacz w stopce

age.png

Wysłany: 12 października, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! 19dpt! Jak to możliwe ? :O

A ja 4+6 i raptem 2mm pęcherzyk 🙈 jak na pęcherzyk to w ogole jakiś mały 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 19:19

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 12 października, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Bo dziś mam 5+0 a wczoraj na usg był dopiero 2mm pęcherzyk. I faktycznie w Google napisane jest ze mniejwiecej 5tydz. widoczny pęcherzyk, 6 tydzien zarodek a 7 tydzien serduszko.
    A u mnie w apce jak zaznaczyłam ze mam 5+0 czyli 35 dzień , to napisali :

"Zarodek ma 2mm. Maluch ma już dwukomorowe serce, które obecnie wygląda jak skręcona do wewnątrz tuba. Wprawdzie jest za wcześnie, by je usłyszeć, ale serce dziecka zaczyna bić mniej więcej w 36. dniu ciąży. Cewa nerwowa dziecka zaczyna się zamykać, dając początek rdzeniowi kręgowemu. Rozwój narządów zewnętrznych również nie zwalnia tempa. Twoje dziecko wygląda teraz jak kijanka: jej „ogon” zmieni się wkrótce w korpus, a zgrubienie z drugiej strony ciała przekształci się w głowę."

Jaki zarodek ma 2mm jak u mnie pęcherzyk ma 2mm a zarodka nawdt nie widać,'nie mówiąc już o sercu 🙈🙈🙈🙈

Serduszko z zarodkiem może pojawić się w ciągu dnia lub dwóch .na takim etapie jeden dzień różnicy robi bardzo dużo
    Zrobiłaś wszystko co mogłaś zrobić a nerwy teraz są Ci nie potrzebne .
    Są kobietki u których zarodka z serduszkiem można zobaczyć w 19 dpt a u niektórych dopiero w 25 dpt
    Uważam że nie ma sensu porównywać,gdybać bo to tylko niepotrzebne nerwy .
    U mnie zarodek z serduszkiem był widoczny w 6t0d a u mojej koleżanki w 6 tygodniu 4 dniu nie było serduszka i po tygodniu poszła sprawdzić jeszcze raz i dopiero się pojawiło .

A powiedz mi kiedy masz kolejne usg ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października, 19:56

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - 2.99 cm i tętno 173

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰

Wysłany: 12 października, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Serduszko z zarodkiem może pojawić się w ciągu dnia lub dwóch .na takim etapie jeden dzień różnicy robi bardzo dużo
    Zrobiłaś wszystko co mogłaś zrobić a nerwy teraz są Ci nie potrzebne .
    Są kobietki u których zarodka z serduszkiem można zobaczyć w 19 dpt a u niektórych dopiero w 25 dpt
    Uważam że nie ma sensu porównywać,gdybać bo to tylko niepotrzebne nerwy .
    U mnie zarodek z serduszkiem był widoczny w 6t0d a u mojej koleżanki w 6 tygodniu 4 dniu nie było serduszka i po tygodniu poszła sprawdzić jeszcze raz i dopiero się pojawiło .

A powiedz mi kiedy masz kolejne usg ??

Jakoś szczególnie się nie stresuje. Co ma być to będzie. Po prostu lubie zając sobie czas i napisać do Was :) ale z tylu głowy już zawsze będę mieć ge puste jajo płodowe które przeszłam.

Kolejne usg będę miała w piątek. To będzie 5+6

Angelles, Nowa na forum lubią tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 12 października, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Wow! 19dpt! Jak to możliwe ? :O

A ja 4+6 i raptem 2mm pęcherzyk 🙈 jak na pęcherzyk to w ogole jakiś mały 🙈
    Wiem tylko, że dr podczas wizyty powiedział, że jest pęcherzyk i nawet widać pulsujące serduszko. Zapadło mi to w pamięci, poza tym mam datę w sms, który od razu do męża wysłałam. Ale tak jak napisała Martuśka, może być kilka dni później i też jest wszystko dobrze.

age.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ