X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • glodia Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A co do wykształcenia pomyślcie, że moglybyście mieć jajo profesorskie od Pawłowicz
    haha :D pokocham jak własne ;p

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A co do wykształcenia pomyślcie, że moglybyście mieć jajo profesorskie od Pawłowicz
    😱 Nie strasz 🤣

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Pomyślałam ze dam tu upust emocji, tak jestem wkurzona na swojego prywatnego ginekologa. Oddawna wiadomo że jest on bardzo dobrym lekarzem ale też bardzo dobrym przedsiębiorcom.
    Umówiłam się z nim dzisiaj na usg chciał zobaczyć czy będzie widać już pęcherzyk i czy w ogóle wszystko jest w porządku. Jednak jak powszechnie wiadomo, pęcherzyk widać dopiero na usg od 1000 Beta HCG w górę. Więc postanowiłam dzisiaj rano zrobić wyniki żeby sprawdzić czy mam już te 1000 ponieważ inaczej wizyta dzisiaj nie ma sensu. I faktycznie dzisiejszy mój wynik to 893.
    Więc zadzwoniłam do niego i powiedziałam jaki jest wynik i że w takim razie chce przełożyć wizytę na poniedziałek.-wtorek. A on do mnie ( spiesząc się wyraźnie gdzieś) mówi, że takie wyniki to tylko małe Widełki że widzimy się dzisiaj, dziękuję, do widzenia, i rzucił telefonem.
    Jestem tak wkurzona bo wiem że dzisiaj pójdę na wizytę a on i tak nie zobaczy nic na usg i powie mi żebym przyszła znowu w poniedziałek lub wtorek i wydała kolejne 200 zł na wizytę bez sensu. :////

No co za pajac!

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png

Wysłany: 11 października 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie "defektów" urody, jak mój synek będzie miał odstające uszy-to po mnie, jak wystającą szczękę - to po dziadku (moim tacie) 😉
    W każdej rodzinie ktoś coś ma 👍

glodia, monester, Giosiek, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 11 października 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Pomyślałam ze dam tu upust emocji, tak jestem wkurzona na swojego prywatnego ginekologa. Oddawna wiadomo że jest on bardzo dobrym lekarzem ale też bardzo dobrym przedsiębiorcom.
    Umówiłam się z nim dzisiaj na usg chciał zobaczyć czy będzie widać już pęcherzyk i czy w ogóle wszystko jest w porządku. Jednak jak powszechnie wiadomo, pęcherzyk widać dopiero na usg od 1000 Beta HCG w górę. Więc postanowiłam dzisiaj rano zrobić wyniki żeby sprawdzić czy mam już te 1000 ponieważ inaczej wizyta dzisiaj nie ma sensu. I faktycznie dzisiejszy mój wynik to 893.
    Więc zadzwoniłam do niego i powiedziałam jaki jest wynik i że w takim razie chce przełożyć wizytę na poniedziałek.-wtorek. A on do mnie ( spiesząc się wyraźnie gdzieś) mówi, że takie wyniki to tylko małe Widełki że widzimy się dzisiaj, dziękuję, do widzenia, i rzucił telefonem.
    Jestem tak wkurzona bo wiem że dzisiaj pójdę na wizytę a on i tak nie zobaczy nic na usg i powie mi żebym przyszła znowu w poniedziałek lub wtorek i wydała kolejne 200 zł na wizytę bez sensu. :////
    A może napisać sms z info, że przekladasz wizytę? Jak on taki bezczelny, to czym się przejmować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 14:13

age.png
  • Cara Ekspertka

Wysłany: 11 października 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Padłam 😂😂😂

monester lubi tę wiadomość

• Kleopati Debiutantka

Wysłany: 11 października 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Dokładnie:).ja bardziej zastanawiam się nad tym co będzie jak nasze pociechy dorosną. świat jest mały a coraz więcej jest maluszków z KD i zawsze jest opcja że się spotka rodzeństwo genetyczne i nawet nie będą tego o sobie wiedzieli. Bo w sumie nie ma gwarancji że dawczyni komórki nie będzie uczestniczyła w kolejnych procedurach. Chyba że ktoś to kontroluje (ale raczej nie słyszałam o takim rejestrze).

• glodia Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko prostując, bo ja chyba pisać nie umiem na internetach...
    było pytanie o to, co mówią w klinice o dawczyniach, to napisałam co mi mówili w czasie rozmowy kwalifikacyjnej.
    ja osobiście mam to już gdzieś, wybrałam dawczynie inną od siebie, aż pani zrobiła wielkie oczy i zadała pytanie, czemu akurat ta... to powiedziałam, że w banku pustki, a mi wszystko jedno.

WiosnyFanka, monester, mi.nu, Nowa na forum lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Napisałam maila do kliniki oraz minister zdrowia cxy go ktoś odczyta...niewiem ale przynajmniej próbowałam...czekamy do pn może się coś zmieni jak nie to pozostaje jedynie komercja...zobaczymy czy endometrium będzie w porządku...
    Próbuj przez stowarzyszenie nasz bocian

• monester Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Gdzieś czytałam że na dobrym sprzecoe widać od 700

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mnie trochę drażni ta dyskusja - trzymam dziecko teraz na rękach i czy kochałabym go mniej gdyby miał odstające uszy? Nie. I nie wiem z czym nam się przyjdzie zmierzyć w przyszłości, ale wiem, że to, że się pojawił jest cudem, który codziennie wywołuje u mnie łzy wzruszenia
    Mnie także, dlatego staram się nie wypowiadać.
    Ale czasem aż mnie korci, żeby zapytać, czy każda z nas tutaj jest taka piękna i inteligentna, że tylko od takich dawczyń komórki chce przyjąć? Albo nasi partnerzy? Też sami przystojni magistrzy czy inżynierowie? Bo przecież dziecko może odziedziczyć urodę i inteligencję po nich? Albo po ich rodzicach/dziadkach? Przyznajcie się, ile z Was uważa swoją teściową za głupią krowę? Hahaha 🤭

monester, Lusille, Madziarenka, Hania2010, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png
  • glodia Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopati wrote:
    Dokładnie:).ja bardziej zastanawiam się nad tym co będzie jak nasze pociechy dorosną. świat jest mały a coraz więcej jest maluszków z KD i zawsze jest opcja że się spotka rodzeństwo genetyczne i nawet nie będą tego o sobie wiedzieli. Bo w sumie nie ma gwarancji że dawczyni komórki nie będzie uczestniczyła w kolejnych procedurach. Chyba że ktoś to kontroluje (ale raczej nie słyszałam o takim rejestrze).
    jest rejestr ogólnopolski i jakiś limit ciąż (zupełnie nie pamiętam, chyba 12), i to jest tak, że jeśli ty zachodzisz w ciążę z tych komórek, a uzyskałaś np. 3 blastki, to dopisują do danej dawczyni 1 (+2), zakładając, że z reszty blastek też będą ciąże. Po przekroczeniu danego limitu, reszta komórek tej dawczyni nie może być wykorzystana. A do tego liczą się ciąże, a nie żywe urodzenia.
    aha...i to jest jedyna informacja, którą może uzyskać dawczyni o swoich komórkach, gdyby np. chciała je ponownie oddać, to może uzyskać informację, że limit wyczerpany)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 19:43

Kleopati lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Padłam 😂😂😂
    Ale zobacz na starych zdjęciach jaka ona była ładna ;)

• Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Pęcherzyk widać narazie mały 2mm. Ważne ze można pozamaciczna wykluczyć.
    Natomiast endometrium mam trochę za cienkie bo tltko 8 mm :/ najlepiej jak ma minium 1cm.... i niestety nie da się z tym nic zrobić, bo i tak bierzemy duże dawki progesteronu ( ja biorę 3xdz. dopochwowo + 1dz. Zastrzyk) i niestety to już los decyzuje czy przy takim endo zarodek się utrzyma :(

glodia, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Ja już po wizycie. Pęcherzyk widać narazie mały 2mm. Ważne ze można pozamaciczna wykluczyć.
    Natomiast endometrium mam trochę za cienkie bo tltko 8 mm :/ najlepiej jak ma minium 1cm.... i niestety nie da się z tym nic zrobić, bo i tak bierzemy duże dawki progesteronu ( ja biorę 3xdz. dopochwowo + 1dz. Zastrzyk) i niestety to już los decyzuje czy przy takim endo zarodek się utrzyma :( dzizas . Tylko Ty umiesz znaleźć dziurę w całym

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia , Nie wiem też kto ci nagadał głupot czy sama je wymyślasz ?

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Natomiast endometrium mam trochę za cienkie bo tltko 8 mm :/ najlepiej jak ma minium 1cm.... i niestety nie da się z tym nic zrobić, bo i tak bierzemy duże dawki progesteronu ( ja biorę 3xdz. dopochwowo + 1dz. Zastrzyk) i niestety to już los decyzuje czy przy takim endo zarodek się utrzyma :(
    Ja miałam in vitro przy endometrium 8 mm i zarodek się zagnieździł bez problemu.

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok

Wysłany: 11 października 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Claudia , Nie wiem też kto ci nagadał głupot czy sama je wymyślasz ?

Monester o co Ci chodzi.... ? Bo nie rozumiem Twojego czepiania się teraz.

Mówię co powiedział mi lekarz na wizycie która była 15min temu.
    Chyba po to jest forum żeby dopytać?
    Ja nie jestem ginekologiem i nie udaje ze pozjadałam wszystkie rozumy i wiem lepiej od niego albo ze co kolwiek z tych rzeczy wiem na tyle dobrze.
    Jedyne co wiem pobieżnie to to, ze nawet po zagnieżdżeniu zarodka, póki nie ma serduszka, endometrium ma znaczenie w przebiegu ciąży - i kwestii wczesnego poronienia gdy jest za cienkie by stworzyć godne warunki dla rozwijającego się zarodka.

Cytuje jego słowa "cieszylibyśmy się gdyby w tym 5 tyg. ciąży endometrium było minium 1cm. A tutaj jest dosyć cienkie bo zaledwie 8,01mm. Ale niestety jest już Pani tak obstawiona lekami w tym progesteronem , ze nie da się nic więcej zrobić na ten moment"

i później powiedział ze to już natura weryfikuje z endo co dalej będzie, bo jeszcze większych dawek progesteronu sie nie podaje, bo to nic nie da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2024, 16:17

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔

Wysłany: 11 października 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raija86 wrote:
    Ja miałam in vitro przy endometrium 8 mm i zarodek się zagnieździł bez problemu.

Kochana ja przy transferze miałam 12mm, tez ładnie. Dlatego zdziwiłam sie ze przy braniu 3xdz. cyclogestu + 1xdz. zastrzyk z prolutexu i ze endo spadło do 8. A tym bardziej zabiepokoil mnie lekarz :( bo teraz nie wiem, czy mam się nie przejmować bo w najgorszym wypadku będzie te 8 mm lub w lepszym, ze będzie endo rosło, czy ze endo może dalej spadać na dniach ;/

I transfer - 0 efektu
    5/11/2024 8+4 💔
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:

Cudowne wieści!! Pamiętasz? Moje endo w dniu przed transferem było ledwo 6 z groszem i Ala na świecie! Niezmiennie trzymam kciuki!

Claudia Ferrari, Martuśka87 lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ