In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Claudia Ferrari wrote:22 dpt. Ale immunologia to jakie badania ? Bo miałam na zespół antyfosfolipidowy, coś tam jeszcze i trombofilie. To to nie jest ta immunologia?
Tak Monester byłam u mojego gina- biznesmena ale tez jak dobry z niego biznesmen tak tez dobry lekar akurat... opowiadałam Ci kiedyś jak mi jajnik uratował. a czemu pytasz ?
Wizytę w klinice mam mieć w środę.Nowa na forum, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
monester wrote:To ja czekam do środy na wieści, bo ja ogólnie nie wierzę, że lekarz może ocenić na oko coś bez mierzenia, zwłaszcza po ivf.
Nie No bez przesady.... to jest lekarz z ponad 30 letnim doświadczeniem.... widzi ja usg (przybliżając i oddalając) czy jest za mały czy nie na obrazie usg. Pęcherzyk od początku rósł zbyt wolno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 19:03
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Immunologia to cytokiny, kiry, allo... Jest tego cala masa. To sa drogie badania za kilka tys ale u wiekszosci dziewczyn tu tkwi problem i po wykonaniu badan, zleceniu lekow ciaze sie implantuja, rozwijaja i rodza zdrowe dzieci.
Immunologia to nie tylko problem z implantacja bo na watkach miesiecznych sa dziewczyny co co transfer maja biochem, puste jajo, cp, czy brak serduszka a dopiero po leczeniu immunologicznym ( leki ciezszego kalibru- accofil, prograf, immunoglobuliny czy szczepienia )rodza dzieci. W sumie jest garstka pacjentek ktorym sie udaje bez tej calej obstawy.... Takie czasy. Warto nad tym pomyslec w razie co.
Ja juz bylam umowiona do Pasnika jakby mi sie drugi transfer nie udal i chcialam caly pakiet robic bo tak mi podpowiadaly dziewczyny na watkach.
Poki co trzymam kciuki bo masz jeszcze czas na zarodek i serduszko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 19:05
Claudia Ferrari, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Immunologia to cytokiny, kiry, allo... Jest tego cala masa. To sa drogie badania za kilka tys ale u wiekszosci dziewczyn tu tkwi problem i po wykonaniu badan, zleceniu lekow ciaze sie implantuja, rozwijaja i rodza zdrowe dzieci.
Immunologia to nie tylko problem z implantacja bo na watkach miesiecznych sa dziewczyny co co transfer maja biochem, puste jajo, cp, czy brak serduszka a dopiero po leczeniu immunologicznym ( leki ciezszego kalibru- accofil, prograf, immunoglobuliny czy szczepienia )rodza dzieci. W sumie jest garstka pacjentek ktorym sie udaje bez tej calej obstawy.... Takie czasy. Warto nad tym pomyslec w razie co.
Ja juz bylam umowiona do Pasnika jakby mi sie drugi transfer nie udal i chcialam caly pakiet robic bo tak mi podpowiadaly dziewczyny na watkach.
Poki co trzymam kciuki bo masz jeszcze czas na zarodek i serduszko.
Kochana poczytam o tym weekend bo faktycznie jak mówisz, warto zrobić te badania skoro cała reszta wyszła Ok, heparyna na trombofilie zabezpieczona.
Jak to jest z poronieniem jak jest ciałko żółte ale nie ma zarodka ? Albo jak jest zarodek ale wszystk osa wolno się rozwija? Tak jak przy pustym jajku szpital ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 19:16
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Z tej samej. Niestety. Po fakcie poczytałam trochę artykułów na temat Np. Pustego jaja płodowego, lub nie do końca wykształconej ciąży do etapu serduszka.
I ogolnie przyjęte jest, ze do końca nie wiadomo dlaczego powstaje puste jajo albo dlaczego ciąża na tak wczesnym etapie przestaje się rozwijać, ALE za najbardziej prawdopodobna przyczynę podaje się w 1 kolejności wady genetyczne komórki.......
Wiec codziennie sobie mysle, czy nie popełniłam błędu biorąc 3 komórkę od tej samej dawczyni.....
Albo może być tak jak dziewczyny piszą problem z immunologią albo z KD .
Trzymam kciuki żeby jeszcze u Ciebie się ruszyło 🤞
Angelles lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Dziewczyny podjelismy z mezem decyzje o KD. Nie chce juz probiwqc na wlasnych komorkach, ostatnia proba z KD, chcemy zmienic Klinike. Do tej pory bylam w invicta wroclaw. Czy moge prosic o polecenie kliniki ?
Co myslicie o bocianie szczecin?
Dziekuje i pozdrawiamMartuśka87 lubi tę wiadomość
83 / 85
Endometrium 7-8mm, genotyp homozygotyczny 4G/4G, MTHFR, heterozygota CT, heterozygota AC, ANA 1 dodatnie, histeroskopia x 2 , biopsiaja CD138 x 2 ok, cytokiny ok , komorki NK 12% , pgt-a , BX kirow implantacyjnych brak, laparo+histero ok
I IVF 2021 ❄️- 5.1.1
1. Tranfer sztuczny marzec 22- 5dpt 40, 7dpd 30, 10dpd 2
(atoziban + embrio glue, acard, ovitrell) ❌️
II IVF 2022 ❄️❄️- 5.1.1 i 5.1.1
2. Tranfer sztuczny listopad ❄️ brak serduszka 💔❌️
(atoziban, embrio glue, acard)
3. Transfer naturalny ❄️ 5.1.1 5dpt: <1,2❌️
2023/2024: IVF III ❄️5.1.1 + IV IVF 0 + V IVF ❄️❄️5.1.1 6.1.2
4. Transfer naturalny marzec
(Heparyna, encotron, acard,
❄️5.1.1 7dpt: <1,2 9dpt: <1,2❌️
5. Transfer ❄️5.1.1 czewriec metypred 8g, heparyna, acard 150, atoziban, ovitrell, akupunktura
4dpt 3,7 (ovitrell?) 5 dpt cien cienia rano wieczorem cienia brak beta <2,3 ❌️
6. Transfer wrzesien -
Slimak wrote:Dziewczyny podjelismy z mezem decyzje o KD. Nie chce juz probiwqc na wlasnych komorkach, ostatnia proba z KD, chcemy zmienic Klinike. Do tej pory bylam w invicta wroclaw. Czy moge prosic o polecenie kliniki ?
Dziekuje i pozdrawiam -
Slimak wrote:Dziewczyny podjelismy z mezem decyzje o KD. Nie chce juz probiwqc na wlasnych komorkach, ostatnia proba z KD, chcemy zmienic Klinike. Do tej pory bylam w invicta wroclaw. Czy moge prosic o polecenie kliniki ?
Dziekuje i pozdrawiam[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku -
Claudia Ferrari wrote:Dziś miałam usg. Dziś mam 5+6 .......
Jest pęcherzyk zoltkowy zarys, zarodka oczywiście brak, ale jest za mały jak na ten dzień pęcherzyk ciążowy...
(nie podał mi ile cm bo nie zmierzył ale spoglądając na usg powiedział ze niestety na dzień dzisiejszy za mały co widać nawet gołym okiem .... i ze zobaczymy za tydzień jak to się rozwinie...)
Gin powiedział ze szansa zawsze jest, ale zazwyczaj to się kończy zle.Claudia Ferrari lubi tę wiadomość
[/url]
Rocznik 86
Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
Bardzo niskie AMH: 0,5
Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
Beta 0
Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
3 czerwca transfer.
5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
14dpt: widać pęcherzyk
21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
6t2d: 5 mm i serduszko
11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka
20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku -
Dziekuje i pozdrawiam
Mieliśmy dwa podejścia u nich na moich komórkach które się nie udały .Gdy podjęliśmy decyzję o KD zastanawiałam się czy nie zmienić kliniki .Po dłuższym namyśle postanowiliśmy tam pozostać tylko zmienić lekarza prowadzącego,przekonało nas to że już mieli tam nasze badania i znaliśmy klinikę .
Pierwsze podejście na KD się udało 🥰Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Raija86 wrote:Bardzo mi przykro często o Tobie myślę i bardzo Ci kibicuję. Ja ciągle jeszcze będę wierzyła, że wszystko dobrze się skończy!
Dziękuje bardzo :*
Czy któraś na forum tutaj miała w ogole taki przypadek ze pęcherzyk rozwijał się zbyt wolno?
Czy wtedy jak odstawia się leki, to przychodzi poronienie jak przy biochemicznej czy trzeba iść na łyżeczkowanie do szpitala ?
I jeszcze jedno pytanie ważne. Bo podjęliśmy z mężem decyzje ze chcemy się zrzec tej ostatniej blastocysty od tej dawczyni. Jak to wyglada ? Podpisuje tylko jakiś papier i wtedy ono idzie dalej w świat czy więcej biurokracji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 09:28
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziękuje bardzo :*
Czy któraś na forum tutaj miała w ogole taki przypadek ze pęcherzyk rozwijał się zbyt wolno?
Czy wtedy jak odstawia się leki, to przychodzi poronienie jak przy biochemicznej czy trzeba iść na łyżeczkowanie do szpitala ?
I jeszcze jedno pytanie ważne. Bo podjęliśmy z mężem decyzje ze chcemy się zrzec tej ostatniej blastocysty od tej dawczyni. Jak to wyglada ? Podpisuje tylko jakiś papier i wtedy ono idzie dalej w świat czy więcej biurokracji?
Po skończonym programie jeśli się nie decydujemy to będziemy musieli podpisać tzw umowę że oddajemy ❄️ lub płacić za dalsze przechowywanie .
Co do reszty Twoich pytań to Ci nie powiem bo nie mam pojęcia jak to działa .
Widziałam na innym forum że były dziewczyny którym lekarze mówili że raczej nic z tego nie będzie bo pęcherzyk mały itp i później nadrabiał i z tego były zdrowe ciąże (nie powiem Ci na jakim etapie jaki był pęcherzyk bo niestety tego nie pamiętam )
Nie chce robić Ci niepotrzebnie nadziei ale jeszcze wierzę że będzie u Ciebie dobrze ☺️🙏💚Claudia Ferrari lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Claudia u mnie byla troche podobna sytuacja ale juz kiedy ciaza byla z zarodkiem (ok 7/8 tc)i serduszkiem. Uslyszalam ze zarodek rosnie a pecherzyk jakby nie. Jest zdecydowanie za maly do wielkosci zarodka. Oczywiscie sie naczytalam multum wpisow, forow ze nic z tego, ze to wada i w koncu zarodek obumrze. Wyplakalam morze lez, lekarka kazala mi duzo pic wody i odpoczywac (nie wiem dlaczego ???). Szlam na usg z dusza na ramieniu ze moze to juz koniec ale okazalo sie ze pecherzyk nadgonil. Powiekszyl sie.
Tyle ze no mowie to bylo gdzies chwile pozniej. Na tak wczesnym etapie moze byc tak ze po prostu stanie w rozwoju i sie poroni sam lub za pomoca lekow albo wlasnie sie bujnie i wszystko sie rozwinie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 12:52
Claudia Ferrari, Martuśka87 lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Claudia u mnie byla troche podobna sytuacja ale juz kiedy ciaza byla z zarodkiem (ok 7/8 tc)i serduszkiem. Uslyszalam ze zarodek rosnie a pecherzyk jakby nie. Jest zdecydowanie za maly do wielkosci zarodka. Oczywiscie sie naczytalam multum wpisow, forow ze nic z tego, ze to wada i w koncu zarodek obumrze. Wyplakalam morze lez, lekarka kazala mi duzo pic wody i odpoczywac (nie wiem dlaczego ???). Szlam na usg z dusza na ramieniu ze moze to juz koniec ale okazalo sie ze pecherzyk nadgonil. Powiekszyl sie.
Tyle ze no mowie to bylo gdzies chwile pozniej. Na tak wczesnym etapie moze byc tak ze po prostu stanie w rozwoju i sie poroni sam lub za pomoca lekow albo wlasnie sie bujnie i wszystko sie rozwinie ok.
Ooooo serio? Nie wiedziałam Myszko ze to przechodzilas.
Właśnie mi tez kazał "odpoczywać" i tez się zdziwiłam czemu. Myślałam ze leżeć i pachnieć to trzeba przy krwinkach albo skracającej szyjce.I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia mam nadzieje, że ładnie podgoni i w środę napiszesz, że wszystko dobrze ❤️ Trzymam kciuki!
Martuśka87, Claudia Ferrari, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Dziewczyny mam pytanie bo zawału dostanę zaraz....
mój mąż świadkiem bo patrzył się na usg jak mi dr robił.
Jak pokazał obraz pęcherzyka ciążowego,
To powiedział ze widzi pęcherzyk zoltkowy i pokazał palcem ten ring a ja powiedziałam ze ledwo Gowidze prawie w ogole, a on mówi ze widzi go dobrze, mój mąż tez powiedział ze widzi dobrze , wiec pomyślałam ze ok może ja jakaś ślepa alb żółw ustawiony monitor. Natomiast pierwsze co spytałam się jego "a co to ten dzyndzel taki biały" przyczepiony, a on nic nie powiedział coś tam wymamrotał ze mały ten pęcherzyk ciążowy i już. I na końcu jak już siedziałam przy biurku, ze ważne ze jest pęcherzyk zoltkowy zawsze to jakiś progres w porównaniu do ostatniego razu.
Teraz sobie oglądałam w images.Google obrazy różne usg żeby tylko zobaczyć wielkości pęcherzyków ciążowych jakie są mniej więcej w moim dniu ciąży, zeby porównać. a tu patrzę, taki sam dzyndzel i to opisany jako zarodek!!!!!!! Jak to jest ku*+*wa możliwe ?????
Pokaże Wam o co mi chodzi miałam taki "dzyndzel" tylko mniejszy (cienszy) i krótszy trochę a ten ring u mnie był słabiej widoczny (ze ja nie poprosiłam o wydrukowanie usg!)
https://ibb.co/PYDJY5J
Jestem w szoku, ale mówię sobie ze przecież niemożliwe ze to przeoczył skoro się o ten dzyndzelek spytałam! Czy to może być w pęcherzyku coś innego niż zarodek?!! Przecież są Zawsze max dwie struktury i już. Nawet porownalam sobie to z moim usg pustego jaja, i tam było po prostu czarno i już żądnych strukturWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 21:10
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny mam pytanie bo zawału dostanę zaraz....
To powiedział ze widzi pęcherzyk zoltkowy i pokazał palcem ten ring a ja powiedziałam ze ledwo Gowidze prawie w ogole, a on mówi ze widzi go dobrze, mój mąż tez powiedział ze widzi dobrze , wiec pomyślałam ze ok może ja jakaś ślepa alb żółw ustawiony monitor. Natomiast pierwsze co spytałam się jego "a co to ten dzyndzel taki biały" przyczepiony, a on nic nie powiedział coś tam wymamrotał ze mały ten pęcherzyk ciążowy i już. I na końcu jak już siedziałam przy biurku, ze ważne ze jest pęcherzyk zoltkowy zawsze to jakiś progres w porównaniu do ostatniego razu.
Teraz sobie oglądałam w images.Google obrazy różne usg żeby tylko zobaczyć wielkości pęcherzyków ciążowych jakie są mniej więcej w moim dniu ciąży, zeby porównać. a tu patrzę, taki sam dzyndzel i to opisany jako zarodek!!!!!!! Jak to jest ku*+*wa możliwe ?????
Pokaże Wam o co mi chodzi miałam taki "dzyndzel" tylko mniejszy (cienszy) a dłuższy a ten ring u mnie był słabiej widoczny (ze ja nie poprosiłam o wydrukowanie usg!)
Jestem w szoku, ale mówię sobie ze przecież niemożliwe ze to przeoczył skoro się o ten dzyndzelek spytałam! Czy to może być w pęcherzyku coś innego niż zarodek?!! Przecież są Zawsze max dwie struktury i już. Nawet porownalam sobie to z moim usg pustego jaja, i tam było po prostu czarno i już żądnych struktur
Teraz sprawdziłam swoje usg i u mnie też tak jestWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 20:48
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Claudii te zdjęcie co wstawiłaś przecież to jest pęcherzyk z zarodkiem u Ciebie też tak było ?może ten lekarz u którego byłaś się pomyśli i jest dobrze
Tak dokładnie był taki dzyndzel tylko cienszy i mniejszy. Przysięgam ze mężowi to pokazałam i mówi ze dokładnie tak to wyglądało. Jak to możliwe ze lekarz nic nie powiedział??? Ze widział ledwo widoczny pęcherzyk zoltkowy a nie skomentował tej struktury obok????I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziewczyny mam pytanie bo zawału dostanę zaraz....
Pokaże Wam o co mi chodzi miałam taki "dzyndzel" tylko mniejszy (cienszy) a dłuższy a ten ring u mnie był słabiej widoczny (ze ja nie poprosiłam o wydrukowanie usg!)
Jestem w szoku, ale mówię sobie ze przecież niemożliwe ze to przeoczył skoro się o ten dzyndzelek spytałam! Czy to może być w pęcherzyku coś innego niż zarodek?!! Przecież są Zawsze max dwie struktury i już. Nawet porownalam sobie to z moim usg pustego jaja, i tam było po prostu czarno i już żądnych struktur
Claudia, wielka szkoda, że nie masz wydruku usg. Mogłabyś sobie porównać i nie musiałabyś teraz tego analizować opierając się jedynie na pamięci. Na przyszłość, jeśli lekarz Ci nie wydrukuje obrazu, to chociaż zrób fotkę ekranu. Ty czy nawet mąż, jeśli będzie z Tobą. Ja zawsze miałam komórkę w kieszeni bluzy, by móc nagrać bicie serca czy ruchy maleństwa 😊
A co do Twojego pytania, to też byłam na badaniu w 22 dpt. Tak wyglądało moje usg:
https://zapodaj.net/plik-6BMTCSsVYM
W notatkach mam wpis z tego dnia: „Pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem (1,8 mm)”
-
Claudia Ferrari wrote:Tak dokładnie był taki dzyndzel tylko cienszy i mniejszy. Przysięgam ze mężowi to pokazałam i mówi ze dokładnie tak to wyglądało. Jak to możliwe ze lekarz nic nie powiedział??? Ze widział ledwo widoczny pęcherzyk zoltkowy a nie skomentował tej struktury obok????
https://zapodaj.net/plik-muiCT1VHKD
https://zapodaj.net/plik-PNJgtSMnvR
Pęcherzyk ciążowy pojedynczy położony prawidłowo w jamie macicy .GS 21,2 mm
Pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem widoczny ,prawidłowego kształtu .YS 3,7 mm
Szkoda że nie wzięłaś usg bo teraz będziesz się głowić do środy . Jest duża nadzieja że doktorek się pomylił 😁🤞💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 21:07
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰