In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
mi.nu wrote:Hej girls, jak to jest w Waszych klinikach z badaniami infekcyjnymi przed transferem lub oddaniem nasienia do zapłodnienia komórek, płacicie czy nie? Chodzi o program rządowy.
mi.nu lubi tę wiadomość
Naturals 03.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ❄️
FET 12.2024 🤔 -
mi.nu wrote:Hej girls, jak to jest w Waszych klinikach z badaniami infekcyjnymi przed transferem lub oddaniem nasienia do zapłodnienia komórek, płacicie czy nie? Chodzi o program rządowy.
Wszystko jest bezpłatne badania wirusowe i podstawowe badanie nasienia też.
Na nas rząd przyoszczedzil bo miałam prawie wszystko aktualne po poprzedniej procedurze, tylko zbadali mi AMH i biocenozę. Z darmowej bety też nie skorzystałam że względu na dużą odległość do kliniki, nie opłacało się jechac - robiłam prywatnie.
My po pozytywnej becie mieliśmy dwie wizyty z USG za darmo.mi.nu lubi tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:U mnie żadnych objawów uprzykrzających życie przez całą ciążę. Kilka tygodni przed porodem czasami zgaga dawała o sobie znać, poza tym nic. Całą ciążę czułam się genialnie, przytyłam 12 kg i pracowałam do samego końca.
-
Hej,
jesteśmy w trakcie przygotowań do transferu z DK. Dziś wykonywałam badania na choroby zakaźne i wyszło mi ponad 1000 IGg Toxoplasma a IGM niejednoznaczny (graniczny). Co dalej robić? Czy ktoś miał podobną sytuację?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 18:44
-
Angelles wrote:Fajnie. Zastanawiam się konkretnie nad mdłościami jak to jest bo moje obydwie przyjaciółki w ciąży ich również nie miały i zniosły ciążę super. Podobno mogą pojawić się później nie zaraz po transferze, bardziej koło 2 miesiąca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 18:41
Angelles lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Angelles wrote:Fajnie. Zastanawiam się konkretnie nad mdłościami jak to jest bo moje obydwie przyjaciółki w ciąży ich również nie miały i zniosły ciążę super. Podobno mogą pojawić się później nie zaraz po transferze, bardziej koło 2 miesiąca
Angelles lubi tę wiadomość
-
U mnie mdłości pojawiły się dopiero około 8 tygodnia, czyli jakieś 1,5 miesiąca po transferze, kiedy to już się cieszyłam, że skoro do tego czasu ich nie było to tak zostanie. Przez jakiś tydzień męczyły mnie przez całe dnie, potem było ciut lepiej. -
Ktosiek wrote:Hej,
jesteśmy w trakcie przygotowań do transferu z DK. Dziś wykonywałam badania na choroby zakaźne i wyszło mi ponad 1000 IGg Toxoplasma a IGM niejednoznaczny (graniczny). Co dalej robić? Czy ktoś miał podobną sytuację? -
Ktosiek wrote:Dziękuję za odpowiedź.
Właśnie na badaniu nic nie pisze ile czego jest tylko właśnie że niejednoznaczny.Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
monester wrote:Z tego co kojarzę to trzeba będzie zrobić dodatkowe badania - awidnosc bodajże ? Dziewczyny jak tak miały to robily badania w szpitalu zakaźnym. Prowadzący lekarz powinien cię poprowadzić dalej. No bo igg masz wysokie pytanie czy to nie była świeża infekcja która właśnie przebylas[/url]
-
Dziś miałam usg. Dziś mam 5+6 .......
Jest pęcherzyk zoltkowy zarys, zarodka oczywiście brak, ale jest za mały jak na ten dzień pęcherzyk ciążowy...
(nie podał mi ile cm bo nie zmierzył ale spoglądając na usg powiedział ze niestety na dzień dzisiejszy za mały co widać nawet gołym okiem .... i ze zobaczymy za tydzień jak to się rozwinie...)
Gin powiedział ze szansa zawsze jest, ale zazwyczaj to się kończy zle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 17:29
I transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia Ferrari wrote:Dziś miałam usg. Dziś mam 5+6 .......
Jest pęcherzyk zoltkowy zarys, zarodka oczywiście brak, ale jest za mały jak na ten dzień pęcherzyk ciążowy...
(nie podał mi ile cm bo nie zmierzył ale spoglądając na usg powiedział ze niestety na dzień dzisiejszy za mały co widać nawet gołym okiem .... i ze zobaczymy za tydzień jak to się rozwinie...)
Gin powiedział ze szansa zawsze jest, ale zazwyczaj to się kończy zle.
Ale może jeszcze się ruszy ,może jest szansa 🤞🍀
Claudia a korzystasz cały czas z tej samej dawczyni czy to już kolejna ??Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Martuśka87 wrote:Tule mocno 🫂🫂🫂
Ale może jeszcze się ruszy ,może jest szansa 🤞🍀
Claudia a korzystasz cały czas z tej samej dawczyni czy to już kolejna ??
Z tej samej. Niestety. Po fakcie poczytałam trochę artykułów na temat Np. Pustego jaja płodowego, lub nie do końca wykształconej ciąży do etapu serduszka.
I ogolnie przyjęte jest, ze do końca nie wiadomo dlaczego powstaje puste jajo albo dlaczego ciąża na tak wczesnym etapie przestaje się rozwijać, ALE za najbardziej prawdopodobna przyczynę podaje się w 1 kolejności wady genetyczne komórki.......
Wiec codziennie sobie mysle, czy nie popełniłam błędu biorąc 3 komórkę od tej samej dawczyni.....I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔 -
Claudia a ktory to dpt ???
Puste jajo, brak zarodka, brak serca to najczesciej przyczyna immunologiczna. Jezeli sie nie uda teraz (a trzymam mocno kciuki zeby dobrze sie to skonczylo) to przed nastepna proba koniecznie badaj immunologie i wbijaj do dobrego lekarza immuno bo wyglada jakby Twoj organizm tu cos blokowal.
Siedze na tym forum 8 lat i to wlasnie najczesniej jest powod. Zrypana immuno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 18:29
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Claudia, puste jajo to tak samo może być przy prawidłowym zarodku - tak miała na przykład teraz Rakieta z wątki miesięcznego. Inne dziewczyny przez te lata jak tu jestem też miały. Także coś nie zagralo ale nie wiadomo co. A z ciekawości czy ty byłaś w klinice czy u tego biznesmena? I który to Twój dzień po transferze?
-
Mysza123 wrote:Claudia a ktory to dpt ???
Puste jajo, brak zarodka, brak serca to najczesciej przyczyna immunologiczna. Jezeli sie nie uda teraz (a trzymam mocno kciuki zeby dobrze sie to skonczylo) to przed nastepna proba koniecznie badaj immunologie i wbijaj do dobrego lekarza immuno bo wyglada jakby Twoj organizm tu cos blokowal.
Siedze na tym forum 8 lat i to wlasnie najczesniej jest powod. Zrypana immuno.
22 dpt. Ale immunologia to jakie badania ? Bo miałam na zespół antyfosfolipidowy, coś tam jeszcze i trombofilie. To to nie jest ta immunologia? I z tego co kiedyś czytałam to immunologie się bada jak są problemy z zagniezdzaniem zarodka ? A z tym u mnie problemu nie ma, tylko w dalszych etapach jest problem
Tak Monester byłam u mojego gina- biznesmena ale tez jak dobry z niego biznesmen tak tez dobry lekar akurat... opowiadałam Ci kiedyś jak mi jajnik uratował. a czemu pytasz ?
Wizytę w klinice mam mieć w środę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 18:46
I transfer - 0 efektu
5/11/2024 8+4 💔