In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMiMi wrote:Dziewczyny proszę o radę - mieliśmy KD i na 6 komórek była tylko jedna blastka. Parametry nasienia są ok. Mieliście taką sytuację? To jakaś porażka. To ja na swoich komórkach miałam lepsze rezultaty. Dawczyni w programie, więc żadnej gwarancji zarodków nie ma. Takie rzeczy się zdarzają?
-
MałaMiMi wrote:Dziewczyny proszę o radę - mieliśmy KD i na 6 komórek była tylko jedna blastka. Parametry nasienia są ok. Mieliście taką sytuację? To jakaś porażka. To ja na swoich komórkach miałam lepsze rezultaty. Dawczyni w programie, więc żadnej gwarancji zarodków nie ma. Takie rzeczy się zdarzają?
Tak, my tak mieliśmy w pierwszej procedurze z KD. Też 6 komórek (mrożonych), nasienie super, a finalnie tylko 1 blastocysta.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Elka198321 wrote:A jak wkładasz palca sama małego to pogryza go ?Bo czasami zębów niewidac a są już w drodze...[/url]
-
Ale w Novum np. niby 3 czy 4 zarodki i odbył się tylko jeden transfer i to moja największa porażka . Reszta padłaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 13:00
MałaMiMi lubi tę wiadomość
[/url] -
Mam chyba pecha do dołujących specjalistów....
Najpierw mój gin z tym endometrium i małym pęcherzykiem ciążowym, co każda z Was sie zdziwiła. A dziś, miałam super humor do czasu rozmowy telefonicznej z koordynatorką.
Dzwonię żeby umówić się do nich na 1 usg.
I mówię jej, ze w pt. teraz mam wizyte druga usg u mojego gina może już zarodek będzie. I pytam się, czy w takim razie mam się umówić do kliniki na już, czy poczekać i dopiero na wizytę serduszkową. Bo nie ma sensu robić dwóch usg w tych samych dniach. A ona policzyła z karty mój dzień ciąży, i do mnie z tekstem ze "ale teraz w piątek już jak będzie pani u swojego ginekologa, serduszko powinno być jak najbardziej, wiec mogę Panią umówić na pon".
A ja do niej zmartwiona mówię ze miałam usg raptem 5 dni temu i na usg był malutki pęcherzyk 2mm wiec na pewno raczej nie będzie jeszcze serca". Ze gin nawet nosem kręcił czy zarodek będzie, bardziej chciał sprawdzić czy bedzie ciałko żółte. A ona do mnie "No, to malutki pęcherzyk faktycznie. Ale lepiej zeby dr zobaczył panią w pon".
No i taka gadka.... już mnie wystraszyłaI transfer - 0 efektu
II transfer - puste jajo płodowe
III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
5/11/2024 8+4 💔 -
Dziewczyny,
Czy zdecydowałybyście się na rodzeństwo z innej KD niż pierwsze dziecko? Fajnie by było jeśli byłoby prawdziwe “rodzeństwo”, chociażby w przypadku jakiejś choroby kiedyś na starość, ale nie ma szans na Kd od tej samej dawczyni a mamy już tylko mrozaczka 5.3.3. Spaceruje i zastanawiam się nad przyszłością…On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
Claudia Ferrari wrote:Mam chyba pecha do dołujących specjalistów....
Najpierw mój gin z tym endometrium i małym pęcherzykiem ciążowym, co każda z Was sie zdziwiła. A dziś, miałam super humor do czasu rozmowy telefonicznej z koordynatorką.
Dzwonię żeby umówić się do nich na 1 usg.
I mówię jej, ze w pt. teraz mam wizyte druga usg u mojego gina może już zarodek będzie. I pytam się, czy w takim razie mam się umówić do kliniki na już, czy poczekać i dopiero na wizytę serduszkową. Bo nie ma sensu robić dwóch usg w tych samych dniach. A ona policzyła z karty mój dzień ciąży, i do mnie z tekstem ze "ale teraz w piątek już jak będzie pani u swojego ginekologa, serduszko powinno być jak najbardziej, wiec mogę Panią umówić na pon".
A ja do niej zmartwiona mówię ze miałam usg raptem 5 dni temu i na usg był malutki pęcherzyk 2mm wiec na pewno raczej nie będzie jeszcze serca". Ze gin nawet nosem kręcił czy zarodek będzie, bardziej chciał sprawdzić czy bedzie ciałko żółte. A ona do mnie "No, to malutki pęcherzyk faktycznie. Ale lepiej zeby dr zobaczył panią w pon".
No i taka gadka.... już mnie wystraszyła
Ja jak miałam pozytywną betę to umówiłam się tylko do lekarza z kliniki bo tak jak dziewczyny pisały dwóch lekarzy na początku to raczej nic dobrego bo każdy co innego powie .Madziarenka lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
My też mieliśmy ostatecznie jedna blastke. Ogólnie były dwa zarodki, które w 4 dobie były dopiero 12-komorkowcami a powinny już być w stadium moruli! Na drugi dzień jeden z nich stał się najlepszej klasy blastka (do teraz nie mogę uwierzyć, że tak się stalo) a drugi niestety nie ruszył wcale.
Myśleliśmy, że jadąc na transfer w połowie drogi zadzwonią z kliniki i nam go odwołają.
Ale u nas podobno już z nasienia ciężko było coś wybrac.
Wiem, że takie sytuacje strasznie rozczarowują, ale może to akurat właśnie ten zarodek który z Tobą zostanie 🙂.
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Martuśka87 wrote:No jest to trochę dziwne skoro mówisz że nasienie męża jest dobre .My uzyskaliśmy dwie przy słabym nasieniu .Ciężko powiedzieć dlaczego tak się stało ? A co na to lekarz ?
Ale ja bym na Towim miejscu nie spisywała tej blastki na straty bo tak jak mówiłam wystarczy jedna dobra .
A pamiętasz może jaka była ??
Kiedy robisz betę ?
Trzymam kciuki żeby ta jedyna była właśnie tą która da pozytywną betę 🤞🍀💚
Lekarz i labo twierdzą, że to biologia. Jakoś mnie to nie przekonuje.
Błastka była 5aa. Czyli jaka? Ok? Najczęściej widzę, że udają się transfery z 4aa. Albo ab.
Wiem, że powinnam wierzyć, ale aktualnie jestem zła i załamana ;-( -
Mysikrolik wrote:My też mieliśmy ostatecznie jedna blastke. Ogólnie były dwa zarodki, które w 4 dobie były dopiero 12-komorkowcami a powinny już być w stadium moruli! Na drugi dzień jeden z nich stał się najlepszej klasy blastka (do teraz nie mogę uwierzyć, że tak się stalo) a drugi niestety nie ruszył wcale.
Myśleliśmy, że jadąc na transfer w połowie drogi zadzwonią z kliniki i nam go odwołają.
Ale u nas podobno już z nasienia ciężko było coś wybrac.
Wiem, że takie sytuacje strasznie rozczarowują, ale może to akurat właśnie ten zarodek który z Tobą zostanie 🙂.
A mówili Wam w klinice dlaczego tak się wydarzyło? Bo zdaje sobie sprawę, że byliście rozczarowani. -
MałaMiMi wrote:I jak to wtedy wyjaśniali? Też że biologia? To było w pl czy w Czechach ?
Odpowiedzieli, że "tak się czasem zdarza". I tyle.
To była procedura w Gamecie.MałaMiMi lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
MałaMiMi wrote:A mówili Wam w klinice dlaczego tak się wydarzyło? Bo zdaje sobie sprawę, że byliście rozczarowani.
Nie. Nawet nie było okazji z nikim w klinice o tym porozmawiać. Transfer odbył się szybko, nie było wcześniej rozmowy z lekarzem, potem dwie wizyty z USG po udanym transferze, ale ze względu na inne problemy, ta kwestia zeszła na drugi plan i nie dążyliśmy juz do wyjaśnienia tej sprawy.MałaMiMi lubi tę wiadomość
-
Mama1980 wrote:mam zapytanie
Jak szybko znajdują dawczynie i z jakiej bazy dawczyń korzysta klinika bocian czy maja własna ?
Z novum otrzymałam propozycje dwóch dawczyń i to koniec w tym jedna Pani chora a druga kompletnie nie spełniająca naszych wymagań czyli brak własnego potomstwa wiec baza bardzo licha -
Mam już informacje o wynikach badania PGT. Z 6 zapłodnionych komórek mieliśmy 4 wysłane do badań po 5 dobie i z tych czterech trzy okazały się być zdrowe. Jeden krok bliżej!♥️
P.s nie wiedziałam że dostaniemy nawet info o płci 😉WiosnyFanka, monester, Martuśka87, glodia, Nowa na forum, Nefertiti89, Saimi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
MałaMiMi wrote:Lekarz i labo twierdzą, że to biologia. Jakoś mnie to nie przekonuje.
Błastka była 5aa. Czyli jaka? Ok? Najczęściej widzę, że udają się transfery z 4aa. Albo ab.
Wiem, że powinnam wierzyć, ale aktualnie jestem zła i załamana ;-(
Więc głowa do góry będzie dobrze 🥰MałaMiMi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Angelles wrote:Mam już informacje o wynikach badania PGT. Z 6 zapłodnionych komórek mieliśmy 4 wysłane do badań po 5 dobie i z tych czterech trzy okazały się być zdrowe. Jeden krok bliżej!♥️
P.s nie wiedziałam że dostaniemy nawet info o płci 😉
Nie wiedziałam że przy badaniach nawet płeć można poznać .Trochę żałuję że nie zdecydowaliśmy się na badania może byłabym teraz spokojniejszaOna 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
04.2024 I inseminacja ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
8 dpt - 117
10 dpt- 316
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰