X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 października, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Dziewczyny proszę o radę - mieliśmy KD i na 6 komórek była tylko jedna blastka. Parametry nasienia są ok. Mieliście taką sytuację? To jakaś porażka. To ja na swoich komórkach miałam lepsze rezultaty. Dawczyni w programie, więc żadnej gwarancji zarodków nie ma. Takie rzeczy się zdarzają?
    U nas było tak, że znaleźli dawczynię, my świeże komórki, i w dniu punkcji zadzwonili, że komórki były słabe i musimy czekać na kolejną

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 16 października, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Dziewczyny proszę o radę - mieliśmy KD i na 6 komórek była tylko jedna blastka. Parametry nasienia są ok. Mieliście taką sytuację? To jakaś porażka. To ja na swoich komórkach miałam lepsze rezultaty. Dawczyni w programie, więc żadnej gwarancji zarodków nie ma. Takie rzeczy się zdarzają?

Tak, my tak mieliśmy w pierwszej procedurze z KD. Też 6 komórek (mrożonych), nasienie super, a finalnie tylko 1 blastocysta.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 października, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    A jak wkładasz palca sama małego to pogryza go ?Bo czasami zębów niewidac a są już w drodze...
    Przygryza w ten sposób smoczek od butelki, muszę obserwowac. Ale co wtedy dać jej spokój z jedzeniem? Czekac aż będzie sama chciała? To może byc nawet 5 godzin

event.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 października, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    My przy 6 mieliśmy 4 blastki.
    Ale w Novum np. niby 3 czy 4 zarodki i odbył się tylko jeden transfer i to moja największa porażka . Reszta padła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 13:00

MałaMiMi lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • Claudia Ferrari Autorytet

Wysłany: 16 października, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chyba pecha do dołujących specjalistów....
    Najpierw mój gin z tym endometrium i małym pęcherzykiem ciążowym, co każda z Was sie zdziwiła. A dziś, miałam super humor do czasu rozmowy telefonicznej z koordynatorką.
    Dzwonię żeby umówić się do nich na 1 usg.
    I mówię jej, ze w pt. teraz mam wizyte druga usg u mojego gina może już zarodek będzie. I pytam się, czy w takim razie mam się umówić do kliniki na już, czy poczekać i dopiero na wizytę serduszkową. Bo nie ma sensu robić dwóch usg w tych samych dniach. A ona policzyła z karty mój dzień ciąży, i do mnie z tekstem ze "ale teraz w piątek już jak będzie pani u swojego ginekologa, serduszko powinno być jak najbardziej, wiec mogę Panią umówić na pon".
    A ja do niej zmartwiona mówię ze miałam usg raptem 5 dni temu i na usg był malutki pęcherzyk 2mm wiec na pewno raczej nie będzie jeszcze serca". Ze gin nawet nosem kręcił czy zarodek będzie, bardziej chciał sprawdzić czy bedzie ciałko żółte. A ona do mnie "No, to malutki pęcherzyk faktycznie. Ale lepiej zeby dr zobaczył panią w pon".
    No i taka gadka.... już mnie wystraszyła :/

I transfer - 0 efektu
    II transfer - puste jajo płodowe
    III transfer - jest zarodek i 🤍 23/10/2024
    5/11/2024 8+4 💔
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 16 października, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy zdecydowałybyście się na rodzeństwo z innej KD niż pierwsze dziecko? Fajnie by było jeśli byłoby prawdziwe “rodzeństwo”, chociażby w przypadku jakiejś choroby kiedyś na starość, ale nie ma szans na Kd od tej samej dawczyni a mamy już tylko mrozaczka 5.3.3. Spaceruje i zastanawiam się nad przyszłością…

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudia Ferrari wrote:
    Mam chyba pecha do dołujących specjalistów....
    Najpierw mój gin z tym endometrium i małym pęcherzykiem ciążowym, co każda z Was sie zdziwiła. A dziś, miałam super humor do czasu rozmowy telefonicznej z koordynatorką.
    Dzwonię żeby umówić się do nich na 1 usg.
    I mówię jej, ze w pt. teraz mam wizyte druga usg u mojego gina może już zarodek będzie. I pytam się, czy w takim razie mam się umówić do kliniki na już, czy poczekać i dopiero na wizytę serduszkową. Bo nie ma sensu robić dwóch usg w tych samych dniach. A ona policzyła z karty mój dzień ciąży, i do mnie z tekstem ze "ale teraz w piątek już jak będzie pani u swojego ginekologa, serduszko powinno być jak najbardziej, wiec mogę Panią umówić na pon".
    A ja do niej zmartwiona mówię ze miałam usg raptem 5 dni temu i na usg był malutki pęcherzyk 2mm wiec na pewno raczej nie będzie jeszcze serca". Ze gin nawet nosem kręcił czy zarodek będzie, bardziej chciał sprawdzić czy bedzie ciałko żółte. A ona do mnie "No, to malutki pęcherzyk faktycznie. Ale lepiej zeby dr zobaczył panią w pon".
    No i taka gadka.... już mnie wystraszyła :/
    Jak dobrze rozumiem to masz dwóch lekarzy ,jeden z Kliniki a drugi ginekolog ?
    Ja jak miałam pozytywną betę to umówiłam się tylko do lekarza z kliniki bo tak jak dziewczyny pisały dwóch lekarzy na początku to raczej nic dobrego bo każdy co innego powie .

Madziarenka lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - 2.99 cm i tętno 173

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Mysikrolik Znajoma

Wysłany: 16 października, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:

My też mieliśmy ostatecznie jedna blastke. Ogólnie były dwa zarodki, które w 4 dobie były dopiero 12-komorkowcami a powinny już być w stadium moruli! Na drugi dzień jeden z nich stał się najlepszej klasy blastka (do teraz nie mogę uwierzyć, że tak się stalo) a drugi niestety nie ruszył wcale.
    Myśleliśmy, że jadąc na transfer w połowie drogi zadzwonią z kliniki i nam go odwołają.
    Ale u nas podobno już z nasienia ciężko było coś wybrac.

Wiem, że takie sytuacje strasznie rozczarowują, ale może to akurat właśnie ten zarodek który z Tobą zostanie 🙂.

Martuśka87 lubi tę wiadomość

preg.png
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 16 października, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    No jest to trochę dziwne skoro mówisz że nasienie męża jest dobre .My uzyskaliśmy dwie przy słabym nasieniu .Ciężko powiedzieć dlaczego tak się stało ? A co na to lekarz ?
    Ale ja bym na Towim miejscu nie spisywała tej blastki na straty bo tak jak mówiłam wystarczy jedna dobra .
    A pamiętasz może jaka była ??
    Kiedy robisz betę ?
    Trzymam kciuki żeby ta jedyna była właśnie tą która da pozytywną betę 🤞🍀💚

Lekarz i labo twierdzą, że to biologia. Jakoś mnie to nie przekonuje.
    Błastka była 5aa. Czyli jaka? Ok? Najczęściej widzę, że udają się transfery z 4aa. Albo ab.
    Wiem, że powinnam wierzyć, ale aktualnie jestem zła i załamana ;-(

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 16 października, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Tak, my tak mieliśmy w pierwszej procedurze z KD. Też 6 komórek (mrożonych), nasienie super, a finalnie tylko 1 blastocysta.

I jak to wtedy wyjaśniali? Też że biologia? To było w pl czy w Czechach ?

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 16 października, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    My też mieliśmy ostatecznie jedna blastke. Ogólnie były dwa zarodki, które w 4 dobie były dopiero 12-komorkowcami a powinny już być w stadium moruli! Na drugi dzień jeden z nich stał się najlepszej klasy blastka (do teraz nie mogę uwierzyć, że tak się stalo) a drugi niestety nie ruszył wcale.
    Myśleliśmy, że jadąc na transfer w połowie drogi zadzwonią z kliniki i nam go odwołają.
    Ale u nas podobno już z nasienia ciężko było coś wybrac.

Wiem, że takie sytuacje strasznie rozczarowują, ale może to akurat właśnie ten zarodek który z Tobą zostanie 🙂.

A mówili Wam w klinice dlaczego tak się wydarzyło? Bo zdaje sobie sprawę, że byliście rozczarowani.

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 16 października, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Ale w Novum np. niby 3 czy 4 zarodki i odbył się tylko jeden transfer i to moja największa porażka . Reszta padła

A w jakiej klinice ostatecznie się udało ?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 16 października, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    I jak to wtedy wyjaśniali? Też że biologia? To było w pl czy w Czechach ?

Odpowiedzieli, że "tak się czasem zdarza". I tyle.
    To była procedura w Gamecie.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mysikrolik Znajoma

Wysłany: 16 października, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    A mówili Wam w klinice dlaczego tak się wydarzyło? Bo zdaje sobie sprawę, że byliście rozczarowani.

Nie. Nawet nie było okazji z nikim w klinice o tym porozmawiać. Transfer odbył się szybko, nie było wcześniej rozmowy z lekarzem, potem dwie wizyty z USG po udanym transferze, ale ze względu na inne problemy, ta kwestia zeszła na drugi plan i nie dążyliśmy juz do wyjaśnienia tej sprawy.

preg.png
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 16 października, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Tqk w pn.. zesrana jestem na maksa...chciałabym bym bardzo rodzeństwo dla syna...
    Kciuki Ela 💪

Elka198321 lubi tę wiadomość

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 16 października, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:
    mam zapytanie

Jak szybko znajdują dawczynie i z jakiej bazy dawczyń korzysta klinika bocian czy maja własna ?

Z novum otrzymałam propozycje dwóch dawczyń i to koniec w tym jedna Pani chora a druga kompletnie nie spełniająca naszych wymagań czyli brak własnego potomstwa wiec baza bardzo licha
    Miałam podobnie i przeniosłam się do Novum. Dawczynię znalazłam sobie sama w 1 dzień przeglądając ich bazę.

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 16 października, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    O wow to faktycznie słabo. Czy ten jeden był udany? O którą lokalizację Novum chodzi?

• Angelles Ekspertka

Wysłany: 16 października, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już informacje o wynikach badania PGT. Z 6 zapłodnionych komórek mieliśmy 4 wysłane do badań po 5 dobie i z tych czterech trzy okazały się być zdrowe. Jeden krok bliżej!♥️
    P.s nie wiedziałam że dostaniemy nawet info o płci 😉

WiosnyFanka, monester, Martuśka87, glodia, Nowa na forum, Nefertiti89, Saimi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Lekarz i labo twierdzą, że to biologia. Jakoś mnie to nie przekonuje.
    Błastka była 5aa. Czyli jaka? Ok? Najczęściej widzę, że udają się transfery z 4aa. Albo ab.
    Wiem, że powinnam wierzyć, ale aktualnie jestem zła i załamana ;-(
    Mi pani embriolog powiedziała że blaski 4 aa i 5 aa bo takie mieliśmy są bardzo dobre i bardzo dobrze rokują .
    Więc głowa do góry będzie dobrze 🥰

MałaMiMi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Mam już informacje o wynikach badania PGT. Z 6 zapłodnionych komórek mieliśmy 4 wysłane do badań po 5 dobie i z tych czterech trzy okazały się być zdrowe. Jeden krok bliżej!♥️
    P.s nie wiedziałam że dostaniemy nawet info o płci 😉
    Super wiadomość ,nawet znacie płeć 🤩
    Nie wiedziałam że przy badaniach nawet płeć można poznać .Trochę żałuję że nie zdecydowaliśmy się na badania może byłabym teraz spokojniejsza

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ