X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża89 wrote:
    Dziękuję, czekam w takim razie na jutro, pełna nadziei :) a potem często badałaś progesteron?
    Jeszcze też się obawiam troszkę podróży po bo mam 2h w aucie.
    Mój lekarz na wizycie serduszkowej powiedział że jest wszystko dobrze i zaczął zmniejszać dawki proga (odstawiła zastrzyki )
    Zbadałam progesteron po 4 zastrzyku i było coś koło 11 później już nie sprawdzałam .
    Ja do tej pory dostaje żel crionone który działa dobrze w macicy a słabo wychodzi w krwi i duphaston który nie wychodzi w krwi .Więc badanie progesteronu w moim przypadku jest bezsensowne
    Co do drogi to się nie przejmuj ,nie zaszkodzi .
    Trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzień 🤞🍀

Róża89 lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - 2.99 cm i tętno 173

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 15 października, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Dziewczyny, które już jesteście mamusiami po KD napiszcie jakie były Wasze pierwsze objawy ciąży i kiedy je zauważyłyscie? Chodzi mi głównie o te utrudniające życie. Nie ukrywam, że mam nadzieję na dobre wyniki PGT a co za tym idzie szybki transfer i zastanawiam się co może mnie czekać. Oczywiście wiem, że to kwestia indywidualna ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń 🙂

U mnie żadnych objawów uprzykrzających życie przez całą ciążę. Kilka tygodni przed porodem czasami zgaga dawała o sobie znać, poza tym nic. Całą ciążę czułam się genialnie, przytyłam 12 kg i pracowałam do samego końca.

Angelles lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 15 października, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zmieniałyscie lokum - szacun dla was bo ja to wspominam okrutnie źle. Remonty, sklepy, użeranie się a jeszcze przecież cały dzień z dzieckiem. Można się zajechac .

Kleopati, Elka198321, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 15 października, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Dziewczyny bralscie acard od dnia transferu tak po prostu profilaktycznie? Że niby na lepsze ukrwienie macicy? A jeśli tak to, kiedy go odstawialyscie ?
    Mi teraz dał 150 przed transferem... ale myślę że tu chodzi o endometrium...Bo tak to ja zawsze biorę neoparin...

• Demiloona Nowa

Wysłany: 15 października, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysikrolik wrote:
    My czekaliśmy około tygodnia na informacje że mają dla nas propozycje dawczyń. Umówiono nas na rozmowę z lekarzem, który przedstawił nam dwie opcje. Akurat byłam w 2 dniu cyklu, więc lekarz wypisał estrofem i zaczęliśmy przygotowania do transferu.

Kurczaki, my już miesiąc czekamy i cisza. W przyszłym tygodniu mamy psychologa i to na razie tyle. Poza ogromnymi dawkami supli nic nie biorę.

• Mama1980 Debiutantka

Wysłany: 15 października, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zapytanie

Jak szybko znajdują dawczynie i z jakiej bazy dawczyń korzysta klinika bocian czy maja własna ?

Z novum otrzymałam propozycje dwóch dawczyń i to koniec w tym jedna Pani chora a druga kompletnie nie spełniająca naszych wymagań czyli brak własnego potomstwa wiec baza bardzo licha

• Mysikrolik Znajoma

Wysłany: 15 października, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demiloona wrote:
    Kurczaki, my już miesiąc czekamy i cisza. W przyszłym tygodniu mamy psychologa i to na razie tyle. Poza ogromnymi dawkami supli nic nie biorę.

Faktycznie miesiąc to trochę się przedłuża oczekiwanie. Trzymam kciuki, żeby szybko się do Was odezwali.
    Nam z psychologiem się upiekło, ponieważ klinika to przeoczyła i w ogóle nas nie skierowali. Obudziła się dopiero Pani z recepcji, kiedy mąż już był oddać nasienie, ale wtedy było już za późno. Musieliśmy podpisać dokument że rezygnujemy z konsultacji z psychologiem.

preg.png
  • Kleopati Debiutantka

Wysłany: 16 października, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Dziewczyny bralscie acard od dnia transferu tak po prostu profilaktycznie? Że niby na lepsze ukrwienie macicy? A jeśli tak to, kiedy go odstawialyscie ?

Trzeba odstawić do 36tc.Mi lekarz kazał brać przez całą ciążę do 36 tygodnia

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 16 października, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Ja brałam od początku cyklu transferowego. Tzn od 5 dnia, po ustaniu krwawienia. Brałam tak jak dziewczyny do 35 tc.
    Edit: Z tym, że ja brałam z zalecenia kliniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 01:31

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 16 października, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża89 wrote:
    Dziękuję, czekam w takim razie na jutro, pełna nadziei :) a potem często badałaś progesteron?
    Jeszcze też się obawiam troszkę podróży po bo mam 2h w aucie.
    Moim zdaniem obawiasz się niesłusznie. Ja miałam transfer w Czechach i wracaliśmy po nim do domu, bo mąż musiał być następnego dnia w pracy. Transfer był udany, mimo, że przesiedziałam w aucie 7 godzin 😊

Róża89, Martuśka87, Elka198321, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Kleopati Debiutantka

Wysłany: 16 października, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Dziewczyny co zmieniałyscie lokum - szacun dla was bo ja to wspominam okrutnie źle. Remonty, sklepy, użeranie się a jeszcze przecież cały dzień z dzieckiem. Można się zajechac .

Wlasnie jestem w tym trybie - zakup mieszkania-poród-opieka nad maluszkiem-remont całości- przeprowadzka wszystkich gratów-potwierdzam można sie zajechać.na szczęście już koniec blisko.

Elka198321 lubi tę wiadomość

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    Dziewczyny, które już jesteście mamusiami po KD napiszcie jakie były Wasze pierwsze objawy ciąży i kiedy je zauważyłyscie? Chodzi mi głównie o te utrudniające życie. Nie ukrywam, że mam nadzieję na dobre wyniki PGT a co za tym idzie szybki transfer i zastanawiam się co może mnie czekać. Oczywiście wiem, że to kwestia indywidualna ale jestem ciekawa Waszych doświadczeń 🙂
    W pierwszym trymestrze miałam trochę mdłości (ale nie jakoś strasznie), żadnych wymiotów i zmęczenie takie, którego chyba nigdy nie czułam. Mogłam spać wszędzie i o każdej porze ;) no i czasem miałam zawroty głowy. Teraz w drugim trymestrze jest cudownie. Jedyne, co mi dokucza, to ból bioder w nocy (ale to też nie codziennie). Ogólnie na razie kwitnę ;) w ogóle to wydaje mi się, że takim moim pierwszym objawem było zakręcenie się w głowie w 4dpt :) pamiętam, że to było wieczorem, dzień przed pierwszą betą i jakoś tak w duchu poczułam, że chyba się udało...

Elka198321, Angelles, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna.
    Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie.
    3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239, trochę wyższy progesteron
    12 dpt: beta 457.4, nie mierzyłam progesteronu
    14dpt: beta 1377 (!), ładny progesteron
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130 (!!), super progesteron
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 października, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:
    mam zapytanie

Jak szybko znajdują dawczynie i z jakiej bazy dawczyń korzysta klinika bocian czy maja własna ?

Z novum otrzymałam propozycje dwóch dawczyń i to koniec w tym jedna Pani chora a druga kompletnie nie spełniająca naszych wymagań czyli brak własnego potomstwa wiec baza bardzo licha
    Mają swoją bazę, jak szybko to pewnie zależy od fenotypu. Dla nas mrożone były od razu, ale czekaliśmy na świeże

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Róża89 Debiutantka

Wysłany: 16 października, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi 💚 dzięki Wam spokojniej do całej procedury podchodzę i cieszę się że mogę z Wami tym podzielić i zawsze o coś dopytać:) trzymajcie kciuki za dzisiejszy wielki dzień :) ściskam

Nowa na forum, Angelles, Raija86, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Róża89 Debiutantka

Wysłany: 16 października, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:
    mam zapytanie

Tak mają swoją bazę, u nas bardzo szybko poszło tzn pójdzie bo to dzisiaj :) ale na wizycie byliśmy i okazało się że mają już dawczynię ze świeżych komórek i zgrało się to przypadkowo z moim cyklem. Teraz tylko żeby dzisiaj się udało to będzie cudownie. My wcześniej byliśmy z Invicta i niestety nie zdobyli mojego zaufania, w Bocianie było bardziej to poukładane i lekarza duże lepiej nam wszystko wytłumaczył i odpowiedział na wszystkie pytania i dużo lepszy kontakt telefoniczny.

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:
    mam zapytanie

My korzystaliśmy z kliniki bocian ,mają swój bank baza jest bardzo duża .
    I u nas pierwszy transfer 4.1.1 się udał i mamy jeszcze ❄️ 5.1.1
    Byłam na cyklu sztucznym więc komórki mrożone ,na dawczynię czekaliśmy tydzień czasu
    Nie wiem jak jest ze świeżymi komórkami

Dostałaś propozycję KD od kobiety chorej?poważnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 07:31

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Elka198321 Autorytet

Wysłany: 16 października, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:
    mam zapytanie

Niebierz Novum...duża bazę dawczyń ma Invicta.

Angelles lubi tę wiadomość

• Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 16 października, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża89 wrote:
    Dziękuję za odpowiedzi 💚 dzięki Wam spokojniej do całej procedury podchodzę i cieszę się że mogę z Wami tym podzielić i zawsze o coś dopytać:) trzymajcie kciuki za dzisiejszy wielki dzień :) ściskam
    Trzymamy mocno kciuki i czekamy na pozytywny wiadomości 🤞🍀💚

Róża89 lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie

04.2024 I inseminacja ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Luusia Autorytet

Wysłany: 16 października, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama1980 wrote:
    mam zapytanie

Bocian ma własną bazę.

age.png
    44 lata
    Klinika Vitrolive / Bocian
    KIR: Bx
    Obecne: 2DS1
    Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
    ANA 2 - ujemne
    On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%

08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
    02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc

10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
    04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
    10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
    06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
    8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
    28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
    9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
    20t0d - połówkowe ok
    38t - CC, 2320g, 49cm
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 16 października, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luusia wrote:
    Bocian ma własną bazę.[/QUOT
    w jakim miescie w Bocianie bylas?

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ