X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 16 października, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Mi pani embriolog powiedziała że blaski 4 aa i 5 aa bo takie mieliśmy są bardzo dobre i bardzo dobrze rokują .
    Więc głowa do góry będzie dobrze 🥰
    Martuśka po opisie widzę, że miałaś transferowaną piękna blastke. Na pewno wszystko będzie ok. Cudzie trwaj 😉

Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 października, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    A w jakiej klinice ostatecznie się udało ?
    Invicta

Angelles lubi tę wiadomość

event.png[/url]
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 16 października, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    Dziewczyny proszę o radę - mieliśmy KD i na 6 komórek była tylko jedna blastka. Parametry nasienia są ok. Mieliście taką sytuację? To jakaś porażka. To ja na swoich komórkach miałam lepsze rezultaty. Dawczyni w programie, więc żadnej gwarancji zarodków nie ma. Takie rzeczy się zdarzają?

Ja miałam taką sytuację. 6 mrożonych jajeczek od bardzo młodej dawczyni, dobre nasienie, gwarancję dwóch blastek. Do 5 doby dotrwala jedna....byłam załamana bo to nasza ostatnia procedura, jeszcze wzięliśmy kredyt. Pamiętam jak jechałam na transfer taka smutna bo byłam przekonana że się nie uda....

MałaMiMi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

2018: 1 IVF IMSI MSOME : punkcja 8.12
    transfer 11.12 2x3dniowe
    01.2019 poronienie zatrzymane [*] 8 tydz 😥
    19.04.19 crio 2x3dniowe beta 0
    2019: II IVF IMSI MSOME : Punkcja 13.06: 6 komorek =>2 zarodki
    crio 1 beta 0
    31.01.22 crio zarodek 3 dniowy (8A)
    22.02 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Wieczorem poczatek krwawienia...[*] tydz 6 😥

07.2023 AMH 0,87 III IVF IMSI MSOME: 2 zarodki nieprawidłowe po pgta. Nie ma transferu.

04.2024 IV IVF 1 blastocysta

preg.png[/url]
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 16 października, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelles wrote:
    O wow to faktycznie słabo. Czy ten jeden był udany? O którą lokalizację Novum chodzi?
    Novum Warszawa, a jest gdzieś indziej? Tam na szybko straciłam nawet około 40 parę tysięcy na KD i transfer.
    Zostaliśmy bez niczego, bez gwarancji ale o tym jeszcze nie wiedziałam. Szliśmy z rozpędu.

event.png[/url]
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 16 października, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Novum Warszawa, a jest gdzieś indziej? Tam na szybko straciłam nawet około 40 parę tysięcy na KD i transfer.
    Zostaliśmy bez niczego, bez gwarancji ale o tym jeszcze nie wiedziałam. Szliśmy z rozpędu.
    Duże koszty i na pewno ogromne rozczarowanie....

Martuśka87, Elka198321 lubią tę wiadomość

• Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 16 października, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Dziewczyny,
    Czy zdecydowałybyście się na rodzeństwo z innej KD niż pierwsze dziecko? Fajnie by było jeśli byłoby prawdziwe “rodzeństwo”, chociażby w przypadku jakiejś choroby kiedyś na starość, ale nie ma szans na Kd od tej samej dawczyni a mamy już tylko mrozaczka 5.3.3. Spaceruje i zastanawiam się nad przyszłością…
    Ale tata będzie przecież ten sam 😄, to będzie pokrewieństwo, jeśli na tym ci zależy.

Martuśka87 lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 16 października, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Ja jestem w Angeliusie w Katowicach. Wiele osób wiesza psy na tym labo, ale myślałam, że jak już KD to panie dadza sobie radę.

• MałaMiMi Ekspertka

Wysłany: 16 października, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Ja miałam taką sytuację. 6 mrożonych jajeczek od bardzo młodej dawczyni, dobre nasienie, gwarancję dwóch blastek. Do 5 doby dotrwala jedna....byłam załamana bo to nasza ostatnia procedura, jeszcze wzięliśmy kredyt. Pamiętam jak jechałam na transfer taka smutna bo byłam przekonana że się nie uda....

A jak to się potem skończyło jak była gwarancja 2 blastek a została jedna? Oddają kasę ?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 16 października, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Przygryza w ten sposób smoczek od butelki, muszę obserwowac. Ale co wtedy dać jej spokój z jedzeniem? Czekac aż będzie sama chciała? To może byc nawet 5 godzin
    Ja bym na siłę niedawala bo dziecko tylko traumę może mieć i nic ci jeść niebedzie...

Hope_89 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 17 października, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Ja bym na siłę niedawala bo dziecko tylko traumę może mieć i nic ci jeść niebedzie...
    Mój nie jadł od 14 wczoraj do 20. I nijak nie umieliśmy go nakłonić. Wcisnęliśmy może 30 ml przez tyle godzin i prób. A co ważne to w nocy też nie jadł nic, tylko nieduża kolacja.

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 17 października, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Mój nie jadł od 14 wczoraj do 20. I nijak nie umieliśmy go nakłonić. Wcisnęliśmy może 30 ml przez tyle godzin i prób. A co ważne to w nocy też nie jadł nic, tylko nieduża kolacja.
    Cxutalam że przy skokach i właśnie przy zevach są takie akcje że dzuecko może odmawiać jedzenia...

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 17 października, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elka198321 wrote:
    Cxutalam że przy skokach i właśnie przy zevach są takie akcje że dzuecko może odmawiać jedzenia...
    Zęby na bank bo ciągle te dziąsła z przodu na dole dotyka zagryza i językiem siw chce jakby drapać

• spineczka Autorytet

Wysłany: 17 października, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMiMi wrote:
    A jak to się potem skończyło jak była gwarancja 2 blastek a została jedna? Oddają kasę ?

Temat nie został poruszony, pewnie walczyłabym o druga blastke i drugi transfer. Po pozytywnej becie i po bardzo ciężkim pierwszym trymestrze nie było do tego głowy.

Teraz całe nasze życie i uwaga jest skupiona na tym aby dotrwać szczęśliwie do grudnia :))

Martuśka87, monester, MałaMiMi, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

2018: 1 IVF IMSI MSOME : punkcja 8.12
    transfer 11.12 2x3dniowe
    01.2019 poronienie zatrzymane [*] 8 tydz 😥
    19.04.19 crio 2x3dniowe beta 0
    2019: II IVF IMSI MSOME : Punkcja 13.06: 6 komorek =>2 zarodki
    crio 1 beta 0
    31.01.22 crio zarodek 3 dniowy (8A)
    22.02 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Wieczorem poczatek krwawienia...[*] tydz 6 😥

07.2023 AMH 0,87 III IVF IMSI MSOME: 2 zarodki nieprawidłowe po pgta. Nie ma transferu.

04.2024 IV IVF 1 blastocysta

preg.png[/url]
  • SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 17 października, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Ale tata będzie przecież ten sam 😄, to będzie pokrewieństwo, jeśli na tym ci zależy.

Ale to jednak nie jest pełna zgodność z rodzeństwem - biologicznie są jakby przyrodnim rodzeństwem. Nie miałyście takich zagwozdek ?

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 17 października, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Ale to jednak nie jest pełna zgodność z rodzeństwem - biologicznie są jakby przyrodnim rodzeństwem. Nie miałyście takich zagwozdek ?
    Ja nie jestem w takiej sytuacji, więc pewnie łatwo mi się wypowiadać, ale wydaje mi się, że nie miałoby to dla mnie znaczenia. Gdybym pragnęła rodzeństwa dla córki i stała przed wyborem - drugie dziecko z innym materiałem genetycznym, a brak dziecka, to wybór byłby dla mnie prosty.
    Niektóre kobiety mają swoje biologiczne dziecko, a przy staraniach o kolejne muszą skorzystać z KD. Wtedy też rodzeństwo jest przyrodnie. A one kochają dziecko z komórki dawczyni, tak jak z własnej.
    Na forum są też dziewczyny, które mają pierwsze dziecko swoje, a drugie z AZ. Albo dwójkę dzieci z AZ od różnych dawców. Wtedy rodzeństwo nie jest ze sobą w ogóle spokrewnione. Ale jakie to ma znaczenie, skoro wychowują się razem i się kochają?

A możesz rozwinąć, co dokładnie Cię niepokoi w tym, że będzie to rodzeństwo przyrodnie?

Raija86 lubi tę wiadomość

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • monester Autorytet

Wysłany: 17 października, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie znacie partchoworkowych rodzin? Ja znam i super rodzeństwo się dogaduje a tylko ojciec genetycznie ten sam

Martuśka87 lubi tę wiadomość

• SierpniowaJodła Ekspertka

Wysłany: 17 października, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ja nie jestem w takiej sytuacji, więc pewnie łatwo mi się wypowiadać, ale wydaje mi się, że nie miałoby to dla mnie znaczenia. Gdybym pragnęła rodzeństwa dla córki i stała przed wyborem - drugie dziecko z innym materiałem genetycznym, a brak dziecka, to wybór byłby dla mnie prosty.
    Niektóre kobiety mają swoje biologiczne dziecko, a przy staraniach o kolejne muszą skorzystać z KD. Wtedy też rodzeństwo jest przyrodnie. A one kochają dziecko z komórki dawczyni, tak jak z własnej.
    Na forum są też dziewczyny, które mają pierwsze dziecko swoje, a drugie z AZ. Albo dwójkę dzieci z AZ od różnych dawców. Wtedy rodzeństwo nie jest ze sobą w ogóle spokrewnione. Ale jakie to ma znaczenie, skoro wychowują się razem i się kochają?

A możesz rozwinąć, co dokładnie Cię niepokoi w tym, że będzie to rodzeństwo przyrodnie?

Kwestie typowo przyziemne - jak np. Medyczne. Zgodność DNA byłaby pomocna w przypadku dawstawa jeśli zaszłaby taka konieczność - a nas rodziców by już nie było. Ja wiem że to są tylko rozważania, ale no zaczęłam się zastanawiać.
    Plus wtedy informacja dla nich o dawstwie KD też byłaby bardziej wskazana bo nagle zbadają się oboje w wieku 60 lat i wyjdzie zonk.

On (30l) Ok
    Ona (29l) AMH 0.01
    Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
    KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
    KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
    7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
    6w6d Mamy serduszko ❤️
    8w6d CRL 1.94cm ❤️
    Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️

Jeden ❄️
  • Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 17 października, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SierpniowaJodła wrote:
    Kwestie typowo przyziemne - jak np. Medyczne. Zgodność DNA byłaby pomocna w przypadku dawstawa jeśli zaszłaby taka konieczność - a nas rodziców by już nie było. Ja wiem że to są tylko rozważania, ale no zaczęłam się zastanawiać.
    Plus wtedy informacja dla nich o dawstwie KD też byłaby bardziej wskazana bo nagle zbadają się oboje w wieku 60 lat i wyjdzie zonk.
    Mamy biologiczne dzieci i jestem teraz w ciąży KD .Nie mamy zamiaru ukrywać tego przed dzieckiem .Wydaje mi się że najważniejsze jest stworzyć kochający dom i tłumaczyć że nie zawsze wszystko jest takie proste .W życiu są różne sytuacje i uważam że dziecko które jest świadome od początku (jak będzie już w odpowiednim wieku ) nie będzie miała z tym problemu skoro ma kochającą rodzinę .
    Nie chce tego ukrywać i na starość się zastanawiać czy moje dziecko (już jak nas rodziców nie będzie ) dowie się o tym i będzie czuło się oszukiwane przez całe życie .

WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - 2.99 cm i tętno 173

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • mi.nu Ekspertka

Wysłany: 17 października, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej girls, jak to jest w Waszych klinikach z badaniami infekcyjnymi przed transferem lub oddaniem nasienia do zapłodnienia komórek, płacicie czy nie? Chodzi o program rządowy.

Ona i On '84
    2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
    2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
    08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
    11.2017 II poronienie 9tc
    02.2019 III poronienie 8tc
    09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
    V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
    05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
    AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
    07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
    01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
    04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
    31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
  • Martuśka87 Ekspertka

Wysłany: 17 października, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi.nu wrote:
    Hej girls, jak to jest w Waszych klinikach z badaniami infekcyjnymi przed transferem lub oddaniem nasienia do zapłodnienia komórek, płacicie czy nie? Chodzi o program rządowy.
    Hejka
    W klinice bocian jest to bezpłatne w ramach programu rządowego ,tak samo jak psycholog ,dwie bety po transferze i jedna wizyta usg potwierdzająca ciążę po pozytywnej becie .

mi.nu lubi tę wiadomość

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
    8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - 2.99 cm i tętno 173

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ