In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Martuśka87 wrote:Mi pani embriolog powiedziała że blaski 4 aa i 5 aa bo takie mieliśmy są bardzo dobre i bardzo dobrze rokują .
Więc głowa do góry będzie dobrze 🥰Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
-
MałaMiMi wrote:Dziewczyny proszę o radę - mieliśmy KD i na 6 komórek była tylko jedna blastka. Parametry nasienia są ok. Mieliście taką sytuację? To jakaś porażka. To ja na swoich komórkach miałam lepsze rezultaty. Dawczyni w programie, więc żadnej gwarancji zarodków nie ma. Takie rzeczy się zdarzają?
Ja miałam taką sytuację. 6 mrożonych jajeczek od bardzo młodej dawczyni, dobre nasienie, gwarancję dwóch blastek. Do 5 doby dotrwala jedna....byłam załamana bo to nasza ostatnia procedura, jeszcze wzięliśmy kredyt. Pamiętam jak jechałam na transfer taka smutna bo byłam przekonana że się nie uda....MałaMiMi, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
2018: 1 IVF IMSI MSOME : punkcja 8.12
transfer 11.12 2x3dniowe
01.2019 poronienie zatrzymane [*] 8 tydz 😥
19.04.19 crio 2x3dniowe beta 0
2019: II IVF IMSI MSOME : Punkcja 13.06: 6 komorek =>2 zarodki
crio 1 beta 0
31.01.22 crio zarodek 3 dniowy (8A)
22.02 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Wieczorem poczatek krwawienia...[*] tydz 6 😥
07.2023 AMH 0,87 III IVF IMSI MSOME: 2 zarodki nieprawidłowe po pgta. Nie ma transferu.
04.2024 IV IVF 1 blastocysta
[/url] -
Angelles wrote:O wow to faktycznie słabo. Czy ten jeden był udany? O którą lokalizację Novum chodzi?
Zostaliśmy bez niczego, bez gwarancji ale o tym jeszcze nie wiedziałam. Szliśmy z rozpędu.[/url] -
Hope_89 wrote:Novum Warszawa, a jest gdzieś indziej? Tam na szybko straciłam nawet około 40 parę tysięcy na KD i transfer.
Zostaliśmy bez niczego, bez gwarancji ale o tym jeszcze nie wiedziałam. Szliśmy z rozpędu.Martuśka87, Elka198321 lubią tę wiadomość
-
SierpniowaJodła wrote:Dziewczyny,
Czy zdecydowałybyście się na rodzeństwo z innej KD niż pierwsze dziecko? Fajnie by było jeśli byłoby prawdziwe “rodzeństwo”, chociażby w przypadku jakiejś choroby kiedyś na starość, ale nie ma szans na Kd od tej samej dawczyni a mamy już tylko mrozaczka 5.3.3. Spaceruje i zastanawiam się nad przyszłością…
Martuśka87 lubi tę wiadomość
-
Hope_89 wrote:Novum Warszawa, a jest gdzieś indziej? Tam na szybko straciłam nawet około 40 parę tysięcy na KD i transfer.
Zostaliśmy bez niczego, bez gwarancji ale o tym jeszcze nie wiedziałam. Szliśmy z rozpędu.
Ja jestem w Angeliusie w Katowicach. Wiele osób wiesza psy na tym labo, ale myślałam, że jak już KD to panie dadza sobie radę. -
spineczka wrote:Ja miałam taką sytuację. 6 mrożonych jajeczek od bardzo młodej dawczyni, dobre nasienie, gwarancję dwóch blastek. Do 5 doby dotrwala jedna....byłam załamana bo to nasza ostatnia procedura, jeszcze wzięliśmy kredyt. Pamiętam jak jechałam na transfer taka smutna bo byłam przekonana że się nie uda....
A jak to się potem skończyło jak była gwarancja 2 blastek a została jedna? Oddają kasę ? -
Hope_89 wrote:Przygryza w ten sposób smoczek od butelki, muszę obserwowac. Ale co wtedy dać jej spokój z jedzeniem? Czekac aż będzie sama chciała? To może byc nawet 5 godzin
Hope_89 lubi tę wiadomość
-
Elka198321 wrote:Ja bym na siłę niedawala bo dziecko tylko traumę może mieć i nic ci jeść niebedzie...
-
monester wrote:Mój nie jadł od 14 wczoraj do 20. I nijak nie umieliśmy go nakłonić. Wcisnęliśmy może 30 ml przez tyle godzin i prób. A co ważne to w nocy też nie jadł nic, tylko nieduża kolacja.
Trinity_Nea lubi tę wiadomość
-
MałaMiMi wrote:A jak to się potem skończyło jak była gwarancja 2 blastek a została jedna? Oddają kasę ?
Temat nie został poruszony, pewnie walczyłabym o druga blastke i drugi transfer. Po pozytywnej becie i po bardzo ciężkim pierwszym trymestrze nie było do tego głowy.
Teraz całe nasze życie i uwaga jest skupiona na tym aby dotrwać szczęśliwie do grudnia )
Martuśka87, monester, MałaMiMi, Nowa na forum, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
2018: 1 IVF IMSI MSOME : punkcja 8.12
transfer 11.12 2x3dniowe
01.2019 poronienie zatrzymane [*] 8 tydz 😥
19.04.19 crio 2x3dniowe beta 0
2019: II IVF IMSI MSOME : Punkcja 13.06: 6 komorek =>2 zarodki
crio 1 beta 0
31.01.22 crio zarodek 3 dniowy (8A)
22.02 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Wieczorem poczatek krwawienia...[*] tydz 6 😥
07.2023 AMH 0,87 III IVF IMSI MSOME: 2 zarodki nieprawidłowe po pgta. Nie ma transferu.
04.2024 IV IVF 1 blastocysta
[/url] -
Nowa na forum wrote:Ale tata będzie przecież ten sam 😄, to będzie pokrewieństwo, jeśli na tym ci zależy.
Ale to jednak nie jest pełna zgodność z rodzeństwem - biologicznie są jakby przyrodnim rodzeństwem. Nie miałyście takich zagwozdek ?On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Ale to jednak nie jest pełna zgodność z rodzeństwem - biologicznie są jakby przyrodnim rodzeństwem. Nie miałyście takich zagwozdek ?
Niektóre kobiety mają swoje biologiczne dziecko, a przy staraniach o kolejne muszą skorzystać z KD. Wtedy też rodzeństwo jest przyrodnie. A one kochają dziecko z komórki dawczyni, tak jak z własnej.
Na forum są też dziewczyny, które mają pierwsze dziecko swoje, a drugie z AZ. Albo dwójkę dzieci z AZ od różnych dawców. Wtedy rodzeństwo nie jest ze sobą w ogóle spokrewnione. Ale jakie to ma znaczenie, skoro wychowują się razem i się kochają?
A możesz rozwinąć, co dokładnie Cię niepokoi w tym, że będzie to rodzeństwo przyrodnie?
Raija86 lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Ja nie jestem w takiej sytuacji, więc pewnie łatwo mi się wypowiadać, ale wydaje mi się, że nie miałoby to dla mnie znaczenia. Gdybym pragnęła rodzeństwa dla córki i stała przed wyborem - drugie dziecko z innym materiałem genetycznym, a brak dziecka, to wybór byłby dla mnie prosty.
Niektóre kobiety mają swoje biologiczne dziecko, a przy staraniach o kolejne muszą skorzystać z KD. Wtedy też rodzeństwo jest przyrodnie. A one kochają dziecko z komórki dawczyni, tak jak z własnej.
Na forum są też dziewczyny, które mają pierwsze dziecko swoje, a drugie z AZ. Albo dwójkę dzieci z AZ od różnych dawców. Wtedy rodzeństwo nie jest ze sobą w ogóle spokrewnione. Ale jakie to ma znaczenie, skoro wychowują się razem i się kochają?
A możesz rozwinąć, co dokładnie Cię niepokoi w tym, że będzie to rodzeństwo przyrodnie?
Kwestie typowo przyziemne - jak np. Medyczne. Zgodność DNA byłaby pomocna w przypadku dawstawa jeśli zaszłaby taka konieczność - a nas rodziców by już nie było. Ja wiem że to są tylko rozważania, ale no zaczęłam się zastanawiać.
Plus wtedy informacja dla nich o dawstwie KD też byłaby bardziej wskazana bo nagle zbadają się oboje w wieku 60 lat i wyjdzie zonk.On (30l) Ok
Ona (29l) AMH 0.01
Mezoterapia jajników i stymulacja - bez odpowiedzi.
KD Ovobank: 09.12.23 - 3 dniowiec - beta 0
KD Bank Polski: 05.02.24 / FET 4.1.2
7dpt beta 47,7 ; 9dpt beta 122 ; 10dpt beta 272; 12dpt beta 514 ; 14dpt beta 1148;
6w6d Mamy serduszko ❤️
8w6d CRL 1.94cm ❤️
Prenatalne I, II, III ok, NIPT ok ❤️
Jeden ❄️ -
SierpniowaJodła wrote:Kwestie typowo przyziemne - jak np. Medyczne. Zgodność DNA byłaby pomocna w przypadku dawstawa jeśli zaszłaby taka konieczność - a nas rodziców by już nie było. Ja wiem że to są tylko rozważania, ale no zaczęłam się zastanawiać.
Plus wtedy informacja dla nich o dawstwie KD też byłaby bardziej wskazana bo nagle zbadają się oboje w wieku 60 lat i wyjdzie zonk.
Nie chce tego ukrywać i na starość się zastanawiać czy moje dziecko (już jak nas rodziców nie będzie ) dowie się o tym i będzie czuło się oszukiwane przez całe życie .WiosnyFanka, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Hej girls, jak to jest w Waszych klinikach z badaniami infekcyjnymi przed transferem lub oddaniem nasienia do zapłodnienia komórek, płacicie czy nie? Chodzi o program rządowy.Ona i On '84
2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
11.2017 II poronienie 9tc
02.2019 III poronienie 8tc
09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane -
mi.nu wrote:Hej girls, jak to jest w Waszych klinikach z badaniami infekcyjnymi przed transferem lub oddaniem nasienia do zapłodnienia komórek, płacicie czy nie? Chodzi o program rządowy.
W klinice bocian jest to bezpłatne w ramach programu rządowego ,tak samo jak psycholog ,dwie bety po transferze i jedna wizyta usg potwierdzająca ciążę po pozytywnej becie .mi.nu lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - 2.99 cm i tętno 173
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰