In vitro z komórką dawczyni
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ogólnie nie polecam się spieszyć, u mnie pośpiech kosztował mnóstwo pieniędzy i dobił mnie psychicznie.
Nie ma co się spieszyć - w sensie pod wpływem emocji podejmować decyzję tylko dobrze przemyśleć.
Ja miałam szybką, nieudaną procedure w znanej bardzo klinice. Jednak to nie wszystko.
Pod namową tu dziewczyn zmieniłam na Invicte i mamy 4 zarodki w tym pierwszy transfer udany.
Tu potrzebny jest nie tylko lekarz z którym dobrze się dogadujemy.
Są dużo ważniejsze czynniki.
A generalnie wizyt jest w sumie tylko kilka więc czy te dojazdu są naprawdę w tych staraniach taką przeszkodą?Elka198321, Raija86, Angelles lubią tę wiadomość
[/url] -
Hope_89 wrote:Ja ogólnie nie polecam się spieszyć, u mnie pośpiech kosztował mnóstwo pieniędzy i dobił mnie psychicznie.
Nie ma co się spieszyć - w sensie pod wpływem emocji podejmować decyzję tylko dobrze przemyśleć.
Ja miałam szybką, nieudaną procedure w znanej bardzo klinice. Jednak to nie wszystko.
Pod namową tu dziewczyn zmieniłam na Invicte i mamy 4 zarodki w tym pierwszy transfer udany.
A generalnie wizyt jest w sumie tylko kilka więc czy te dojazdu są naprawdę w tych staraniach taką przeszkodą? -
HookedOnLoops wrote:Myślę, że lekarz, któremu się ufa gra tutaj kluczową rolę. Ja akurat wizyt mam sporo, badań również, w ramach programu miałam zrobione ANA, jak wyszły dodatnie miałam rozszerzone o choroby tkanki łącznej. Lekarz nie oszczędza na badaniach, diagnozuje, nie tylko prowadzi przez procedurę. Pójdę w kolejnym cyklu tak jak powiedział, ale nie zgodzę się na stymulację, chyba, że poczuje się lepiej, póki co czuję, że potrzebuje odpoczynkuOna i On '84
2011 córka, ciąża naturalna bez żadnych problemów
2013 I poronienie 8tc, TSH prawie niewykrywalne - Graves- Basedov
08.2017 operacja całkowitego usunięcia tarczycy, Euthyrox do końca życia 😁
11.2017 II poronienie 9tc
02.2019 III poronienie 8tc
09.2019 IV poronienie 9tc (zarodek z nieprawidłową liczbą chromosomów)
V Leiden heterozygota, MTHFR homozygota, PAI-1 homozygota, on i ona kariotypy OK
05.2021 trafiamy do Kliniki leczenia niepłodności
AMH 0,3 decyzja o KD, parametry nasienia OK, 12KD ->mamy 5❄️
07.2022 I FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
08.2023 II FET beta 0, PGT-A ok; Acard, Clexane
01.2024 III FET beta 0, PGT-A ok, wlew GCS-F, Encorton, Accofil, Intralipid, Acard, Clexane
04.07.2024 IV FET beta 0, wlew IG 15g, Encorton, Acard, Clexane
31.07.2024 V FET beta 0, wlew IG 20g, Encorton,Acard, Ovitrelle, Clexane
12.2024 KD, 6 komórek, brak zarodków -
HookedOnLoops wrote:Myślę, że lekarz, któremu się ufa gra tutaj kluczową rolę. Ja akurat wizyt mam sporo, badań również, w ramach programu miałam zrobione ANA, jak wyszły dodatnie miałam rozszerzone o choroby tkanki łącznej. Lekarz nie oszczędza na badaniach, diagnozuje, nie tylko prowadzi przez procedurę. Pójdę w kolejnym cyklu tak jak powiedział, ale nie zgodzę się na stymulację, chyba, że poczuje się lepiej, póki co czuję, że potrzebuje odpoczynku
A w której klinice jesteś bo piszesz ze bardzo ufasz lekarzowi prowadzącemu i co to za lekarz?Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Valletta wrote:Mieszkam na śląsku, pierwsza procedura była w Gyncentrum i tam, z tego co wiem i czym się chwalą na www - czeka się do 2 tygodni. II procedura była w mniejszej klinice i dopiero w poniedziałek dowiem się jakie mają zasady Standardowo zaczynam sobie wkręcać, czy wracając do Gyncentrum maja teraz środki z ministerialnego programu,jak ogarnąć zmianę kliniki w programie i tym podobne.. W obecnej klinice czuję się na pewno lepiej niż w Gyncentrum. KD to nadzieja, ale też boję się po raz kolejny rozbudzać swoje myśli - boję się porażki.. Generalnie ciężki weekend mnie czeka z myślami.
Z KD chyba też sama procedura jest lżejsza, odpadają monitoringi, punkcja, wizyty w klinice.. w zasadzie to chyba tylko przygotowanie do transferu i sam transfer?Kalijot lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
HookedOnLoops wrote:Czy te leki to estrofem, acard i progesteron?
HookedOnLoops lubi tę wiadomość
Ona 36 AMH- 0,352☹️
On 41 słabe nasienie
2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
2014 torbiel jajnika prawego-operacja
2018 torbiel jajnika lewego-operacja
2019 torbiel jajnika prawego operacja
Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰
04.2024 I inseminacja ☹️
05.2024. II inseminacja ☹️
06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️
07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️
20.08.2024 In vitro z KD
09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️
8 dpt - 117
10 dpt- 316
22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
13t5d - CRL 7.60 tętno 162
DZIEWCZYNKA 🥰
Cudzie trwaj 🙏🙏🥰 -
Hope_89 wrote:Ja ogólnie nie polecam się spieszyć, u mnie pośpiech kosztował mnóstwo pieniędzy i dobił mnie psychicznie.
A generalnie wizyt jest w sumie tylko kilka więc czy te dojazdu są naprawdę w tych staraniach taką przeszkodą?
U nas też Invicta 2 transfery z kd udane,mamy już synka a 2 bąbelek w brzuszku sobie rośnie.
U nas przy słabym nasieniu i mrożonych 6 kd otrzymaliśmy 2blastki 3bb.
Procedura z kd jest mniej obciążająca zdecydowanie...zgadzam się z tym w 100%..Ja przeszłam 4 pełne stymulacje na swoich komórkach w 3 klinikach ,tylko w ostatniej powiedzieli nam prawdę i zdecydowaliśmy się na kd.KasiaWitaminka, HookedOnLoops, Kalijot, Raija86, Angelles lubią tę wiadomość
-
Witam Was cieplutko 😊
Od pewnego czasu poczytuje Was z ukrycia 🤭
Wkrotce chyba dolacze do Was na dłuzej.
Czy mozecie powiedziec czy decyzja o KD byla dla was dobrym wyborem?
Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
EwelaKrk86 wrote:Witam Was cieplutko 😊
Od pewnego czasu poczytuje Was z ukrycia 🤭
Wkrotce chyba dolacze do Was na dłuzej.
Czy mozecie powiedziec czy decyzja o KD byla dla was dobrym wyborem?EwelaKrk86, monester, Trinity_Nea lubią tę wiadomość
[/url] -
Mentosik wrote:Hejka ja też ta klinika dr Grzegorz 😉
Wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek.Ona 44 On 34
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm -
Dziewczyny a jak to jest z programu. Mieliśmy 2 zarodki. Transfer 5.1.1 udany ale poronienie. Teraz planujemy przygarnąć kropka 2.2.2. moja głowa mówi że wielkich szans nie ma. To znaczy, że jak wykorzystany dwa zarodki to już nie mamy możliwości drugiej procedury z zapłodnieniem komórek dawczyni? Czy dwie procedury to dwie pełne z zapłodnieniem a ilość transferów limitowana ilością zarodków. Wytłumaczcie mi proszę. Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałam. Chodzi mi o to że jak ten 2.2.2 się nie przyjmie to mamy jeszcze jedna szansę na kd czy już wypadamy z programu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 21:39
-
Mentosik wrote:Dziewczyny a jak to jest z programu. Mieliśmy 2 zarodki. Transfer 5.1.1 udany ale poronienie. Teraz planujemy przygarnąć kropka 2.2.2. moja głowa mówi że wielkich szans nie ma. To znaczy, że jak wykorzystany dwa zarodki to już nie mamy możliwości drugiej procedury z zapłodnieniem komórek dawczyni? Czy dwie procedury to dwie pełne z zapłodnieniem a ilość transferów limitowana ilością zarodków. Wytłumaczcie mi proszę. Mam nadzieję, że w miarę jasno opisałam. Chodzi mi o to że jak ten 2.2.2 się nie przyjmie to mamy jeszcze jedna szansę na kd czy już wypadamy z programu?
Pelna procedura to wykorzystanie wszystkich zarodków, które macie. W razie niepowodzenia z kolejnej AK możecie skorzystać jeszcze raz.Mentosik, Martuśka87 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny. Za mną dwie procedury na moich komórkach, w tym tylko 1 transfer. Z drugiej procedury było niby 6 komórek, ale wszystkie źle się zapłodniły... I zarodki były wadliwe. Nie wiem czy mam siłę na 3 procedurę skoro efekt poprzednich był żaden:( moje pytanie, czy w ramach programu MZ mogę zdecydować o podejściu na KD,czy muszę formalnie przetrwać jeszcze 2 procedury by dopuszczono mnie do KD?01.2012 13tc💔
🙍♀️'84
AMH - 1,86
FSH - 6,79
LH - 7,49
🙍♂️'77
Morfologia 0%
Asthenoteratozoospermia
2018 - usunięcie guza lewego jajnika
09.2024- start IVF,
09.10.2024- punkcja→ 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
→ transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
6.11.2024- I transfer 4BB ❌ beta HCG< 3,2
❄️ 1 zamrożona w 5 dobie 4BB
18.11.2024 - start II procedury -
Lunkaaway wrote:Witajcie dziewczyny. Za mną dwie procedury na moich komórkach, w tym tylko 1 transfer. Z drugiej procedury było niby 6 komórek, ale wszystkie źle się zapłodniły... I zarodki były wadliwe. Nie wiem czy mam siłę na 3 procedurę skoro efekt poprzednich był żaden:( moje pytanie, czy w ramach programu MZ mogę zdecydować o podejściu na KD,czy muszę formalnie przetrwać jeszcze 2 procedury by dopuszczono mnie do KD?
Martuśka87, Lunkaaway lubią tę wiadomość
Ciąża naturalna 02.2023 💔
I IVF 07.2024 ❌
II IVF 09.2024 ❌
III IVF 11.2024 ➡️ ❄️KD
FET 12.2024 🤔 -
Lunkaaway wrote:Witajcie dziewczyny. Za mną dwie procedury na moich komórkach, w tym tylko 1 transfer. Z drugiej procedury było niby 6 komórek, ale wszystkie źle się zapłodniły... I zarodki były wadliwe. Nie wiem czy mam siłę na 3 procedurę skoro efekt poprzednich był żaden:( moje pytanie, czy w ramach programu MZ mogę zdecydować o podejściu na KD,czy muszę formalnie przetrwać jeszcze 2 procedury by dopuszczono mnie do KD?
Lunkaaway lubi tę wiadomość