X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

In vitro z komórką dawczyni

Oceń ten wątek:
  • Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za informację! A mam jeszcze jedno pytanie, czy z Waszych doswiadczen takie młode jajo może w jakiś sposób zrekompensować dość zaawansowany wiek ojca? U mojego męża główny czynnik to wiek... I 0 morfologia. Reszta parametrów ok.

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    ✅ AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia
    ✅Kariotypy ✔️
    2018 - usunięcie guza lewego jajnika
    09.2024- start IVF,
    09.10.2024- punkcja→ 9🥚→4xMII→ 1❄️(5 doba)✔️
    → transfer odroczony (ryzyko OHSS)❌
    6.11.2024- I transfer 4BB ❌ beta HCG< 3,2
    ❄️ 1 zamrożona w 5 dobie 4BB
    18.11.2024 - start II procedury[b/]
    12.2024- punkcja→ 7🥚→4xMII→ brak zarodków❌
    📆 10.01.2025 histeroskopia i usunięcie polipa
    📆 31.01.2025 zmiana kliniki. Start III Procedury[b/].
    Długi protokół - 💉💉Gonapeptyl/ Omnitrope 2,5 j.
  • HookedOnLoops Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Dziękuję dziewczyny za informację! A mam jeszcze jedno pytanie, czy z Waszych doswiadczen takie młode jajo może w jakiś sposób zrekompensować dość zaawansowany wiek ojca? U mojego męża główny czynnik to wiek... I 0 morfologia. Reszta parametrów ok.
    Mężczyzna może podejść do programu aż do 55 lat, wynika to z tego, że większość mężczyzn jest zdolnych do zapłodnienia aż do tego wieku. Jeżeli kariotyp jest prawidłowy, fragmentacja DNA plemników jest ok, liczba i ruchliwość też w porządku to wydaje mi się, że to może się udać, zresztą najlepiej porozmawiać z lekarzem, przy kiepskich parametrach nasienia można zastosować np. IMSI. Czy partner ma jakąś suplementację?

• Mysikrolik Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Witajcie dziewczyny. Za mną dwie procedury na moich komórkach, w tym tylko 1 transfer. Z drugiej procedury było niby 6 komórek, ale wszystkie źle się zapłodniły... I zarodki były wadliwe. Nie wiem czy mam siłę na 3 procedurę skoro efekt poprzednich był żaden:( moje pytanie, czy w ramach programu MZ mogę zdecydować o podejściu na KD,czy muszę formalnie przetrwać jeszcze 2 procedury by dopuszczono mnie do KD?

My podchodziliśmy dwukrotnie na własnych komórkach, ale komercyjnie. Tez mieliśmy tylko jeden transfer. Jak weszła refundacja to podeszliśmy od razu do AK. O kwalifikacji decyduje lekarz, nie sądzę aby robił jakieś problemy. My powiedzieliśmy wprost, że interesuje nas AK lub AZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:46

age.png
  • Angelles Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valletta wrote:
    Ja też jestem po dwóch procedurach, z każdej po jednym zarodku, mało komórek, słaba jakość.. Ostatnia procedura tak mnie wykończyła, ze doszłam do ściany i nie chcę skazywać się trzeci na raz na powtórkę z rozrywki. Mam podobne dylematy co Ty.. moja obecna klinika jest mała, wizytę mam dopiero za tydzień i nie mam pojęcia ile u nich czeka się na dawczynię :( Biję się z myślami, czy nie przenosić się do innej kliniki ..
    I ja jestem w podobnej sytuacji jak Wy. Mi trzecia stymulację zaproponowano jako mini stymulację i przyniosła ona najgorszy efekt ( przerwano ją w trakcie bo pęcherzyki nie rosły). Podeszłam do KD z przebadanym zarodkiem i beta 0. Ciężkie tematy dziewczyny

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Mój mąż, to rocznik 74, więc jeszcze starszy. Dał radę 👍

Lunkaaway lubi tę wiadomość

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Trinity_Nea Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    Witam Was cieplutko 😊
    Od pewnego czasu poczytuje Was z ukrycia 🤭
    Wkrotce chyba dolacze do Was na dłuzej.
    Czy mozecie powiedziec czy decyzja o KD byla dla was dobrym wyborem?

Najlepsza!
    Sens mojego życia śpi właśnie wtulony we mnie🥰 No i kawałek dalej Mąż 😂
    Ona jest idealna 🥰 Nasz Kochany Cud🩷

Mysikrolik lubi tę wiadomość

"...dopóki sił jednak iść, przecież iść, będę iść
    (...) dopóki sił będę szedł, będę biegł, nie dam się"

starania od 2017
    niedrożny prawy jajowód, niesprawny lewy jajnik (taka ironia losu...)
    AMH 0,5
    FSH 13-15

IVF 12.2020 (1komórka->1zarodek->sukces->na krótko...)
    IVF 07.2021 (1komórka->1zarodek->nic...)
    stymulacje 10/11/12.2021
    FET 10.02.2022+ 'kleik' --> cb
    FET 04.2022- beta hCG: 9dpt-352
    12dpt-1032
    16dpt-6703
    19dpt-jest pęcherzyk z zarodkiem
    34dpt (8tc)- jest ❤️
    10tc- wszystko ok ❤️
    13tc- prenatalne, jest ok ❤️
    14tc- 100g maleństwa, jest ok ❤️
    18tc- 200g maleństwa, jest ok ❤️
    20tc- połówkowe, jest ok, 380g maleństwa ❤️
    23tc- 525g maleństwa, jest ok❤️
    26tc- 1100g maleństwa, jest ok❤️
    32tc- 1900g maleństwa, jest ok❤️
    36tc- 2500g maleństwa, jest ok ❤️
    40tc- 3200g maleństwa, czekamy ❤️
    10.01- jest z nami nasz Cud (2620g)💖
  • Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HookedOnLoops wrote:
    Mężczyzna może podejść do programu aż do 55 lat, wynika to z tego, że większość mężczyzn jest zdolnych do zapłodnienia aż do tego wieku. Jeżeli kariotyp jest prawidłowy, fragmentacja DNA plemników jest ok, liczba i ruchliwość też w porządku to wydaje mi się, że to może się udać, zresztą najlepiej porozmawiać z lekarzem, przy kiepskich parametrach nasienia można zastosować np. IMSI. Czy partner ma jakąś suplementację?
    Tak staram się wciskać w niego suplementy. Najgorzej,że nie pije,nie pali,prowadzi sportowy tryb życia,bo jest trenerem personalnym i nic:( użyli nawet Zymotu w ostatniej procedurze...

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    ✅ AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia
    ✅Kariotypy ✔️
    09.2024- start IVF,
  • HookedOnLoops Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Tak staram się wciskać w niego suplementy. Najgorzej,że nie pije,nie pali,prowadzi sportowy tryb życia,bo jest trenerem personalnym i nic:( użyli nawet Zymotu w ostatniej procedurze...
    A jak embriolog ocenił komórki jajowe? Po 35 roku życia kobiety mocno spada jakość komórek jajowych, znacznie wzrasta prawdopodobieństwo wad genetycznych zarodków, a wadliwy genetycznie zarodek najczęściej po prostu zdegraduje, albo obumrze tuż po transferze. Wiek powyżej 35 roku życia jest wskazaniem do badania zarodków. Badaliście swój zarodek? Tutaj może być przyczyna. Z plemnikami jest o tyle dobrze, że jest ich miliony i doświadczony embriolog znajdzie takie, które będą prawidłowe.

• Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2024, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HookedOnLoops wrote:
    A jak embriolog ocenił komórki jajowe? Po 35 roku życia kobiety mocno spada jakość komórek jajowych, znacznie wzrasta prawdopodobieństwo wad genetycznych zarodków, a wadliwy genetycznie zarodek najczęściej po prostu zdegraduje, albo obumrze tuż po transferze. Wiek powyżej 35 roku życia jest wskazaniem do badania zarodków. Badaliście swój zarodek? Tutaj może być przyczyna. Z plemnikami jest o tyle dobrze, że jest ich miliony i doświadczony embriolog znajdzie takie, które będą prawidłowe.
    Nie badaliśmy, gdyż lekarz nie dał nam na to skierowania. Sugerowałam to...ale tak naprawdę mieliśmy tylko 1 zarodek...embriolog ocenił tylko komórki jako dojrzałe i tyle... jesteśmy pod opieką klinika w ramach szpitala południowego także to nie jest trafycyjna klinika tylko państwowy ośrodek. Tutaj też mam wątpliwości...

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    ✅ AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia
    ✅Kariotypy ✔️
    09.2024- start IVF,
  • HookedOnLoops Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Nie badaliśmy, gdyż lekarz nie dał nam na to skierowania. Sugerowałam to...ale tak naprawdę mieliśmy tylko 1 zarodek...embriolog ocenił tylko komórki jako dojrzałe i tyle... jesteśmy pod opieką klinika w ramach szpitala południowego także to nie jest trafycyjna klinika tylko państwowy ośrodek. Tutaj też mam wątpliwości...
    Rozumiem, są lekarze, którzy są przeciwni badaniu zarodków. Zapytałam dlatego, że w tym wieku niestety nie wiadomo czy brak implantacji nie był spowodowany wadami zarodka. Ja mam AMH 0,28, w pierwszej stymulacji dwie komórki i tutaj embriolog ocenił je jako „ładne”, niestety zarodki mimo wszystko nie dotrwały do transferu, do 4 doby rozwijały się prawidłowo, później przestały już prawidłowo się dzielić i padły. W drugiej stymulacji tylko jedna komórka, też dojrzała, ale od razu miałam informacje, że jest kiepska i niestety nie udało się jej zapłodnić. W programie możesz podejść do 6 procedur, w tym 2 z komórką dawczyni. Ty uzyskałaś stosunkowo dużo komórek, masz dobre AMH jak na swój wiek. Może warto zmienić ośrodek (można to zrobić w ramach programu po ukończonej procedurze) na taki, który bada zarodki? Jeżeli podejdziesz jeszcze raz na własnych komórkach i tak będziesz mogła w razie czego skorzystać jeszcze dwukrotnie z dawczyni komórek. A jak nie masz już siły - co w zupełności rozumiem, to młode komórki jajowe od dawczyń mają o niebo lepsze statystyki niż nasze, już podstarzałe ;)
    Ja na początku biłam się z myślami, ale jak podpisałam papiery, po kilku dniach poczułam jak spadł mi ciężar z barków :)

• Raija86 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelaKrk86 wrote:
    Witam Was cieplutko 😊
    Jeszcze nie urodziłam, ale i tak uważam, że to była najlepsza decyzja. Samo bycie w ciąży, to już dla mnie cudowne przeżycie, a czucie jej ruchów we mnie, to chyba najlepsze, co mnie do tej pory w życiu spotkało :)

Mysikrolik, Trinity_Nea, EwelaKrk86 lubią tę wiadomość

age.png
    Rocznik 86
    Mąż 74 (wszystkie wyniki ok)
    Bardzo niskie AMH: 0,5
    Luty 2023: 1. in vitro na własnych komórkach
    Słaba odpowiedź, pobrano 3 komórki, do transferu przetrwała jedna. Beta 0
    Luty 2024: decyzja o in vitro z KD
    Kwiecień: wybór idealnej dawczyni, transport komórek z Warszawy do klinki Invicta we Wrocławiu.
    Maj 2024: mąż oddaje nasienie, jego wyniki dają nam gwarancję 1 blastocyty.
    Po 5 dniach mamy 3 z 6! Mrożenie. 3 czerwca transfer.
    5dpt: beta 9, niski progesteron, więcej leków
    10dpt: beta 239
    12 dpt: beta 457.4
    14dpt: beta 1377
    14dpt: widać pęcherzyk
    21dpt: beta 18130
    6t2d: 5 mm i serduszko <3
    11t3d: badania Nifty ok, będzie dziewczynka :)
    20t5d: badanie połówkowe: wszystko w porządku
    30t2d: trzecie badanie prenatalne: wszystko w ok
  • Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HookedOnLoops wrote:
    Rozumiem, są lekarze, którzy są przeciwni badaniu zarodków. Zapytałam dlatego, że w tym wieku niestety nie wiadomo czy brak implantacji nie był spowodowany wadami zarodka. Ja mam AMH 0,28, w pierwszej stymulacji dwie komórki i tutaj embriolog ocenił je jako „ładne”, niestety zarodki mimo wszystko nie dotrwały do transferu, do 4 doby rozwijały się prawidłowo, później przestały już prawidłowo się dzielić i padły. W drugiej stymulacji tylko jedna komórka, też dojrzała, ale od razu miałam informacje, że jest kiepska i niestety nie udało się jej zapłodnić. W programie możesz podejść do 6 procedur, w tym 2 z komórką dawczyni. Ty uzyskałaś stosunkowo dużo komórek, masz dobre AMH jak na swój wiek. Może warto zmienić ośrodek (można to zrobić w ramach programu po ukończonej procedurze) na taki, który bada zarodki? Jeżeli podejdziesz jeszcze raz na własnych komórkach i tak będziesz mogła w razie czego skorzystać jeszcze dwukrotnie z dawczyni komórek. A jak nie masz już siły - co w zupełności rozumiem, to młode komórki jajowe od dawczyń mają o niebo lepsze statystyki niż nasze, już podstarzałe ;)
    Ja na początku biłam się z myślami, ale jak podpisałam papiery, po kilku dniach poczułam jak spadł mi ciężar z barków :)
    Nie jestem przywiązana do swoich komórek jakkolwiek to zabrzmi. Mimo wysokiego amh efekty marne jak widać...widocznie faktycznie słabe komórki. Dlatego nie chce tracić czasu i szans...zastanawiam się, czy mocna młoda komórka może sytuację nasienia wyratowac. Ja źle zniosłam te stymulacje i jeśli znowu mam cierpieć, a efekt żaden to pytanie czy to zwiększy sznase na zdrowe zarodki.

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    ✅ AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia
    ✅Kariotypy ✔️
    09.2024- start IVF,
  • Valletta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja psycholog, która pracuje z kobietami z problemami niepłodności, też mówiła mi, że wiele wątpliwości o KD zostaje rozwianych jak już się uda.. Buduje się więź w ciąży, instynkt i przestaje się w zupełności analizować.
    Czekam na wizytę w obecnej klinice, aby dowiedzieć się o ich banku/zasadach, jeśli tam się nie uda - przeniesienie do poprzedniej kliniki.
    Czuję ogromne zmęczenie po listopadowej procedurze i transferze. Jakby moja głowa z programu "transfer i własne dziecko" miała przejść w program KD..

Raija86, Trinity_Nea, Angelles lubią tę wiadomość

👩 89'endometrioza,niedoczynność tarczycy,AMH - 0,9 🧔‍♂️ 90'zdrowy jak 🐟
    ☘️ 2023-2024 II procedury IVF, 2x 🐣 - nieudane
    🍀 Decyzja o KD - start luty 2025
    18.02 transfer
  • HookedOnLoops Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunkaaway wrote:
    Nie jestem przywiązana do swoich komórek jakkolwiek to zabrzmi. Mimo wysokiego amh efekty marne jak widać...widocznie faktycznie słabe komórki. Dlatego nie chce tracić czasu i szans...zastanawiam się, czy mocna młoda komórka może sytuację nasienia wyratowac. Ja źle zniosłam te stymulacje i jeśli znowu mam cierpieć, a efekt żaden to pytanie czy to zwiększy sznase na zdrowe zarodki.
    Pytaliśmy lekarza o adopcję komórki lub adopcję zarodka. Przed leczeniem parametry nasienia męża były obniżone, był problem z ruchliwością. Po suplementacji i włączeniu agapurinu (mąż ma żylaki powrózka nasiennego), ruchliwość poszybowała w górę, jest w normie :) lekarz wytłumaczył, że adopcję zarodka proponuje się parom, w których mężczyzna nie ma swoich plemników lub jest ich bardzo mało, a dodatkowo pozostałe parametry są obniżone. Za prawidłowy podział zarodka odpowiada wrzeciono podziałowe w komórce jajowej. Jeżeli poza morfologią inne badania nasienia Twojego partnera są dobre - komórka powinna rozwiązać problem.

Lunkaaway lubi tę wiadomość

• Martuśka87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jakie macie sposoby na zgagę ?😏
    Mnie tak mocno męczy ,że zasypiam na siedząco 😒
    Wcześniej pomagało mi mleko a teraz już nawet to nie pomaga 😣
    Jak sobie radzicie ??

Ona 36 AMH- 0,352☹️
    On 41 słabe nasienie
    2006 ciąża naturalna dziewczynka 🥰
    2012 ciąża naturalna dziewczynka 🥰

2014 torbiel jajnika prawego-operacja
    2018 torbiel jajnika lewego-operacja
    2019 torbiel jajnika prawego operacja

Styczeń 2023 rozpoczęcie starań o trzecią 🤰

04.2024 I inseminacja ☹️

05.2024. II inseminacja ☹️

06.2024 I in vitro ,5 komórek ,3 zarodki które przestały się rozwijać w 3 dobie ☹️

07.2024 II in vitro ,2 komórki b.słabe ☹️

20.08.2024 In vitro z KD
    09.09.2024 transfer 4.1.1 🥰 5.1.1 ❄️

8 dpt - 117
    10 dpt- 316
    22 dpt - pęcherzyk zarodkiem i ❤️
    9t6d - CRL 2.99 ,tętno 173
    13t0d- pierwsze prenatalne , Zdrowy bobas 👶
    13t5d - CRL 7.60 tętno 162
    DZIEWCZYNKA 🥰
    18t2d -14 cm szczęścia, tętno 158
    21t1d- drugie prenatalne ,wszystko dobrze🥳 zdrowa córa
    405 g szczęścia ❤️
    16,1 cm , 146/min
    26t1d-1028 córeczki 🥰
    Tętno 153

Cudzie trwaj 🙏🙏🥰
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,my juz w dwupaku.Mój synek jest cudowny,wspaniały,kochany.Mimo wczesniejszego porodu lekarze pocieszają,że będzie dobrze.
    Jest kopią swojego taty,to jego miniatura.Kocham go bardzo mocno,najmocniej na świecie.Mój synek,moje szczęście.
    EwelaKrk86 wrote:
    Witam Was cieplutko 😊
    Miałam wątpliwości,które pojawiały się czasami.Odpływały z biegiem ciąży.Kiedy czułam kopniaczki,wiedziałam,że jest mój,we mnie rośnie.Kiedy przychodził na świat bardzo bałam się onjego życie,wszystko bym dała za niego a jak uslyszałam poetwszy płacz,kiedy go ujrzałam to wszystkie jeszcze gdzieś tam tlące się wątpliwości odeszły i została tylko miłość i troska.Bardzo go kocham.

WiosnyFanka, Trinity_Nea, Angelles, spineczka lubią tę wiadomość

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka87 wrote:
    Hej dziewczyny
    Jakie macie sposoby na zgagę ?😏
    Mnie tak mocno męczy ,że zasypiam na siedząco 😒
    Wcześniej pomagało mi mleko a teraz już nawet to nie pomaga 😣
    Jak sobie radzicie ??

Mi pomagały migdały i właśnie zimne mleko.

Martuśka87, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra gratulacje! W którym TC urodziłaś ? Co się stało ?

• Mysikrolik Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigra wrote:
    Cześć dziewczyny,my juz w dwupaku.Mój synek jest cudowny,wspaniały,kochany.Mimo wczesniejszego porodu lekarze pocieszają,że będzie dobrze.
    Jest kopią swojego taty,to jego miniatura.Kocham go bardzo mocno,najmocniej na świecie.Mój synek,moje szczęście.

Miałam wątpliwości,które pojawiały się czasami.Odpływały z biegiem ciąży.Kiedy czułam kopniaczki,wiedziałam,że jest mój,we mnie rośnie.Kiedy przychodził na świat bardzo bałam się onjego życie,wszystko bym dała za niego a jak uslyszałam poetwszy płacz,kiedy go ujrzałam to wszystkie jeszcze gdzieś tam tlące się wątpliwości odeszły i została tylko miłość i troska.Bardzo go kocham.

Gratulacje 🙂. Aż się łezka w oku kręci czytając takie słowa.
    My narazie 2w1, ale też przepelnia mnie mega szczęście i miłość do dzieciątka.

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

age.png
  • Lunkaaway Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie dziękuję Wam za wszystkie wyjaśnienia. Mam jeszcze pytanie czy rozmowa kwalifikująca z psychologiem jest trudna?

01.2012 13tc💔

🙍‍♀️'84
    ✅ AMH - 1,86
    FSH - 6,79
    LH - 7,49
    🙍‍♂️'77
    Morfologia 0%
    Asthenoteratozoospermia
    ✅Kariotypy ✔️
    09.2024- start IVF,
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ